Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Grupa Rekonstrukcyjna SGO "Narew" |
Czy w Łomży są osoby zainteresowane utworzeniem takiej grupy? Ktoś już może nad tym myślał? Może ktoś kiedyś coś zrobił w tym kierunku? Uważam, że warto zorganizować coś takiego. Pokazać ludziom i ocalić od zapomnienia wydarzenia związane z naszą okolicą. Wiem, że to nie jest proste zadanie, ale......?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Grupa Rekonstrukcyjna SGO "Narew" |
Jak sobie to wyobrażasz? Napisz coś więcej, wówczas można będzie się zastanowić czy pomysła jest realny. nar
|
|
Wyobrażam to sobie jak każdą inną grupę rekonstrukcyjną. Mieliśmy przecież swój własny 33pp i na nich się wzorować. Ewentualnie, jakby się znaleźli zapaleńcy, odtworzyć Podlaską BK ale wolałbym 33pp (są nam bliżsi:)).
|
|
Widzę ogromne zainteresowanie.... Ciekawe ile by było postów, jakbym napisał, żeby zorganizować jakiś "skład" hopsiupowy? Ilu byłoby chętnych?
|
|
No wiesz sura, tu nie ma 'liczby wyświetleń'. Pewnie sporo ludzi to czytało. Ale pewnie (jak ja), co mają odpisać? Ja napiszę tak: popieram. Chociaż nie wiem o co chodzi. Pewnie będziecie rekonstruować mundury, granaty i biegać z tym po fortach. Zawsze lepsze to, niż pić pywko "Pod Gruszą". Pozdrawiam.
|
|
W zasadzie niepotrzebnie zaczynałem temat bo i tak 99,9% z was nie wie co to jest grupa rekonstrukcyjna, że o SGO "Narew" nie wspomnę.
|
|
No nie, SGO "Narew" to wiemy, wiemy :) Ale grupa rekonstrukcyjna? Kojarzy mi się z udawaniem bitey pod Grunwaldem (jedni udają Litwinów, inni pikinierów itd.). No, ale masz rację, jesteś specem, w tej dziedzinie i już się nie wypowiadam. Pozdro.
|
|
Krzysio, no to nie napawaj się żeś znawca, jeno oświeć nas to będziemy wiedzieć...:). Pozdrawiam
|
|
Autor: sura (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 01-06-05 14:31 W zasadzie niepotrzebnie zaczynałem temat bo i tak 99,9% z was nie wie co to jest grupa rekonstrukcyjna, że o SGO "Narew" nie wspomnę. _krzysiek_ Skoro jestes tak dobry w statystyce to moze wyjasnisz nam to i owo?
|
|
No widzisz Krzysiu, narzekałeś, że nikt nie odpisuje :)
|
|
....
|
|
Krzysiu, i jeszcze coś a propos, na otarcie łez :) W rocznicę bitwy pod Grunwaldem inscenizacja bitwy. Atmosfera odpustowo-piknikowa. Gdzieś na uboczu stoisko z piwem z napisem: PIWO TYLKO DLA UCZESTNIKÓW BITWY! Podchodzi zgrzybiały starowinka: - Pan mi naleje piwa! - Dziadku, to tylko dla uczestników bitwy - czytać nie umiecie? - Kiedy ja jestem uczestnikiem! - Taa? A macie zaświadczenie? - Zaświadczenie, jakie zaświadczenie, to tak dawno było!... - Dawno, nie dawno - Krzyżacy przynoszą! Pozdrawiam, załóżcie tę grupę.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |