Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poczta polska |
Witam co wy myślicie o listonoszach, o tym że cały czas zostawiają papierki że nikogo nie było w domu. Otóż wczoraj akurat miałem wolne siedziałem cały dzień w domu, czekając na przesyłkę (bluzkę dla żony) i na dodatek gdzieś o godzinie 12.30 zadzwonił domofon, otworzyłem bo była to Pani listonosz, ale do domu nie zapukała. Po pół godz domyślając się zesżłem do skrzynki a w skrzynce kartka że nikogo nie było w domu i na dodatek jeszcze napisane ,,duże gabaryty" czy paczuszka z bluzką to jest duży gabaryt. Jeszcze jeden raz taki numer i chyba zgłoszę to na pocztę co Myślicie o tym czy warto, bo to już nie pierwszy raz coś takiego i z tego co wiem nie tylko u mnie.....
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poczta polska |
nic to nie da.. i tak beda robic to samo.. szkoda zachodu.. __________________________________ Bo lato jest po to, by kochać, marzyć, śnić.. Piękna jest tylko prawda i tylko ona jest godna miłości... ŁKS Łomża!
|
|
Może za cichutko pukała... ![]() ________ Malachit
|
|
Hmmm na pewno tej paczki nie miała nawet ze sobą, skoro tak.
|
|
no właśnie i tak ja myslę że pewnie nie miała jej ze sobą skoro odrazu kartkę zostawia, bym zrozumiał jakby to było ostatnie piętro ale to 1 piętro nawet nie chcę się wejść a i jeszcze najlepsze właśnie to że ,,duże gabaryty> he a jak u was zdaża się coś takiego i często co??
|
|
to norma w wykonaniu poczty polskiej, dlatego wszystko zamawiam kurierem
|
|
Kurierzy nie lepsi są tydzień czasu idzie do mnie przesyłka firmą kurierska siódemka podejmowałem interwencję i nic nie pomaga
|
|
To jest norma. Cały czas tak się dzieje. Będę nieobiektywny jak nie napiszę, że przyjeżdża listonosz, który dostarcza mi paczki.
|
|
Siódemka - też były problemy z tym kurierem. Trzeba zadzwonić i się dowiedzieć gdzie jest paczka, bo może u kogoś innego:)))
|
|
Ja też ostatnio siedziałam w domu na zwolnieniu z powodu anginy i ta sama sytuacja : listonosz dzwoni, zostawia kwitek w skrzynce że mnie nie było i ja z anginą popołudniu musiałam zachrzaniać na pocztę po przesyłkę...
|
|
Do mnie też ostatnio paczka Siódemką tydzień czasu szła. Zastanawiam się, czy jest jakiś zapis, ile mają na dostarczenie paczki.
|
|
kryna1985 , spróbuj samej zostac listonoszem , bys w koncu doceniła tak niewdzięczny zawód ,
|
|
przemek20 zastanów się co Ty chłopie piszesz???? dam Ci przykład analogicznie do Twojego: spróbuj sam zostać górnikiem, grabarzem, lub rolnikiem zobaczysz wtedy jaki to wdzięczny zawód listonosza!!!! Swoją pracę albo wykonuje się dobrze i sumiennie, albo zwalnia się i mówi ''jest dla mnie za ciężka'', albo jest się parszywym legatem i ''leci'' na łatwiznę. Niestety listonosze coraz częściej tak robią, ile razy musiałem gnać do poczty i odbierać przesyłkę gdzie na 100% byłem w domu. Zwróciłem uwagę na poczcie 1 raz, i na razie zmienił się listonosz i jest ok. Usługi poczty polskiej są jako takie, ale tanie. I nie ważne czy priorytet czy zwykły, praktycznie idą tak samo. A np z DPD dziś wysłane a jutro rano odebrałem i wiedziałem gdzie aktualnie przesyłka się znajduje, nr do kuriera i dowiózł mi towar tam gdzie chciałem (po trasie). http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Na przeciwko mnie mieszka taki jeden listonosz,w mordzie to dobry,nie ma co a w pracy pewnie podobne cyrki odstawia,legaty śmierdzące. Lekka praca i jeszcze im źle.
|
|
To się zdarza nagminnie. Do mnie przychodzą paczki przynajmniej 3 razy w tyg. i ani razu listonosz nie wszedł na górę, pomimo tego, iż w domu zawsze ktoś jest. Skarga nic nie da, ja już 2 razy interweniowałam. Listonosz potrafi powiedzieć, że paczka była duża. Czy koperta wielkości zeszytu A5 jest duża? Nie sądzę. Wiele razy spotkałam go w sklepie jak kupował piwo - dodam, że było to podczas godzin pracy jaką podobno wykonywał. Dopóki konkurencja Poczcie Polskiej nie da ostro w "dupe" , doputy my będziemy latać za każdym razem na pocztę z kwitkiem.
|
|
Pytanie - czy to był list polecony czy paczka. Jezeli to był list polecony to miał rację ze nie zabrał z poczty i zostawił ci awizo. Ubrania sie wysyła paczkami a nie listami. List jak sama nazwa wskazuje służy do wysyłania korespondencji. Chciałeś zaoszczędzić 2 zł to teraz drałuj na pocztę i nie zaśmiecaj forum swoimi żalami.
|
|
i dlatego gość się nazywa LISTONOSZ a nie paczkonosz paczki wożą samochodem POCZTEX
|
|
Listonosz jak nazwa wskazuje jest od noszenia listów a nie paczek.
|
|
@Wyprane_gacie: "Lekka praca i jeszcze im źle" - no tak, torby z listami są po 5kg, a nie 20-25kg. Weź noś codziennie torbę 25kg po 8h dziennie, zobaczysz czy to tak fajnie, a potem narzekasz, że nie dostarczył jak bluzka ważyła kolejne 1kg, a co jak takich bluzek przed świętami jest 10, 20?
|
|
cKlock tak tak bo oni codzień noszą paczki z bluzkami po 1kg i mają ich nie wiadomo ile do rozniesienia,jasne.Zresztą tak jak ludzie piszą czy paczka leciutka czy też nie to i tak zostawiają kwitki i tego nie noszą z sobą. Sama torba z listami szczególnie dla chłopa listonosza nie jest jakimś tam poważnym wyzwaniem. Widać kolego że chyba nie wiesz co to naprawdę ciężka praca.
|
|
Do zadań listonosza należy dostarczenie przesyłek o małym gabarycie. Większe paczki są dostarczane wieczorami. Listonosze zostają wyposażani w specjalne wózki do takich przesyłek. Jakoś inni listonosze potrafią wejść na górę z listem poleconym, ale jeżeli jaśnie hrabia woli pić piwo w pierwszej klatce lub na rogu sklepu niż wykonywać swoje obowiązki to już inna sprawa.
|
|
skoro lisgtonosz i poczta tylko listy moze roznosic to niech nie przyjmuja paczek skoro tak
|
|
a i zwłaszcza że u nas na osiedlu listonosz z tego co widziałem jeździ samochodem chyba swoim bo zostawia go czesto na parkingu i roznosi po blokach więc czy to takie ciężkie raczej nie
|
|
@Wyprane_gacie: No niecodziennie, ale teraz przed świętami to jest bardzo prawdopodobne. Jest dużo paczek, a gdzie on ma to wszystko pomieścić? Mają wybierać paczki, które dziś dotrą, a które zaawizują? Te torby nie są za duże. Sama torba 25kg na JEDNYM ramieniu na jeden dzień to nie jest, ale jak 20 lat prawie dzień w dzień to już nie tak lekko, a jak się nosi na jednym to co się potem z kręgosłupem dzieje? ; >
|
|
Gren dziekuj bogu ze listonosz zadzwonil bo gdyby nie to bys dalej w domu siedzial i na paczke czekal a tak to sie przewietrzyles chociaz. Listonosze ciezko pracuja a wy sie grzejecie przy kaloryferach i narzekata jak by sie swat zawalil
|
|
|
Dla tego się zamawia i bierze się paczka pocztowa wtedy przyjeżdża Jonhy i paczkę przynosi do domu a jeśli bierzecie kurtki w listach to jest po prostu wasze zmartwienie ja też bym nie nosił listów w wielkości torby jest listnosz i ci pseudo kurierzy poczty co ważą paczki proste .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |