czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
przerejestrowanie samochodu

ile kosztuje?samochód na łomżyńskich numerach i tu też zostaje

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: przerejestrowanie samochodu

groszowa sprawa.chyba cos ok 50zł.

80 zł za sam dowód rejestracyjny (przy każdej zmianie danych)

A ile jest czasu na przerejestrowanie pojazdu od czasu zakupu ? Miesiąc ?

Btw. Jak myślicie da radę zrobić taką opcję , że co miesiąc przepisywać umowę ( aby data była świeża ) i jeździć , niby , że wciąż nie dawno kupiony ? Bo na lato chcę sprzedać samochód , jeżeli By się dało to na poprzedniego właściciela , bo wyraził taką zgodę , bo jemu tłumaczyłem jak chcę zrobić ?

Chyba 14dni na załatwienie w US i 30dni w wydziale komunikacji

Dokładnie jak mówi annex, z tym ze w US trzeba złożyć pcc3, kopię umowy kupna-sprzedazy i dowodu rejestracyjnego pojazdu i zapłacić podatek od czynności cywilnoprawnych - 2% wartości rynkowej pojazdu (jeśli jest zgodna z umową, bo i tak na miejscu jest sprawdzana wartość pojazdu wg eurotax).
Poza tym ubezpieczenie jest wazne w przypadku zakupu 30 dni. W tym czasie trzeba się "zadeklarować" czy będzie się z tego ubezpieczenia korzystać. Jeśli tak, to ubezpieczyciel wyliczy za pozostały okres obowiązywania ubezpieczenia składka na nowo. Jeśli nie, to się zawiera umowe z nowym ubezpieczycielem i w okresie tych 30 dni trzeba złożyć wypowiedzenie u dotychczaswoego ubezpieczyciela.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org