Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
przerejestrowanie samochodu |
ile kosztuje?samochód na łomżyńskich numerach i tu też zostaje
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: przerejestrowanie samochodu |
groszowa sprawa.chyba cos ok 50zł.
|
|
80 zł za sam dowód rejestracyjny (przy każdej zmianie danych)
|
|
A ile jest czasu na przerejestrowanie pojazdu od czasu zakupu ? Miesiąc ? Btw. Jak myślicie da radę zrobić taką opcję , że co miesiąc przepisywać umowę ( aby data była świeża ) i jeździć , niby , że wciąż nie dawno kupiony ? Bo na lato chcę sprzedać samochód , jeżeli By się dało to na poprzedniego właściciela , bo wyraził taką zgodę , bo jemu tłumaczyłem jak chcę zrobić ?
|
|
Chyba 14dni na załatwienie w US i 30dni w wydziale komunikacji
|
|
Dokładnie jak mówi annex, z tym ze w US trzeba złożyć pcc3, kopię umowy kupna-sprzedazy i dowodu rejestracyjnego pojazdu i zapłacić podatek od czynności cywilnoprawnych - 2% wartości rynkowej pojazdu (jeśli jest zgodna z umową, bo i tak na miejscu jest sprawdzana wartość pojazdu wg eurotax). Poza tym ubezpieczenie jest wazne w przypadku zakupu 30 dni. W tym czasie trzeba się "zadeklarować" czy będzie się z tego ubezpieczenia korzystać. Jeśli tak, to ubezpieczyciel wyliczy za pozostały okres obowiązywania ubezpieczenia składka na nowo. Jeśli nie, to się zawiera umowe z nowym ubezpieczycielem i w okresie tych 30 dni trzeba złożyć wypowiedzenie u dotychczaswoego ubezpieczyciela.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |