środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Uprzejmi" kierowcy...

Niby okres przedświąteczny, wszyscy powinni być dla siebie (przynajmniej) uprzejmi itd ale jak jadę samochodem i widzę te wiecznie niezadowolone gęby, tych nerwusów za kółkiem to się wszystkiego odechciewa...
Wyjeżdżam dziś tyłem z parkingu spod sklepu spomiędzy dwóch samochodów i czy chce czy nie chce to muszę zająć dwa pasy bo samochody były ustawione wąsko ( kto jest kierowcą ten wie jak teraz trudno wyjeżdżać i jeszcze przez te zaspy ) a tu już trąbią na mnie, głowami kręcą jakby nie mogli poczekać tych kilkudziesuęciu sekund aż wyjadę i włączę się do ruchu..
Ehh, szkoda słów..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Uprzejmi" kierowcy...

ty zamiaust narzekac na nerwusow wyczekaj moment zeby nie pszeszkadzac moze .. tez nie lubie takich slimakow co wyjezdzaja niewieadomo ile albo wyjada i wcale im sie nie spieszy ,,

jasiu_śmietana zawsze się staram wyczekać taki moment ale czasami trwa to w nieskńczoność..ja jak jadę i widzę że ktoś próbuje wyjeżdżać to poprostu zwalniam i czekam - nie zbawi mnie ta chwilka.. ale ok, widzę że zaraz rozpętam burzę bo wszyscy są tacy super kierowcy i wogóle poprostu "nadludzie" tak jak analfabeta jasiu_śmietana

zima jest,jest ślisko.Powinieneś też wziąć pod uwage fakt ,że taki kierowca może nie wyhamować.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

Thomas powinnaś a nie powinieneś ;)
Akurat tam skąd dziś wyjeżdżałam każdy wyhamuje bo jest ograniczenie do 20 ... Ale to nie o to chodzi, nie ważne..

ale nie karżdy jedzie 20 .. a tak zwalniajac pomorżesz jednemu a wk**wisz 20 .. taki tfuj lep ;)

weź przestan fantazjować, to w takim razie jak inni mają wyjeżdżać..? ktoś nie przestrzega ograniczenia i się wk**wia że musi się zatrzymać lub chociażby zwolnić jak ktoś chce wyjechać...

Sorry :P
green pamiętaj ,że tam może zapiepszać młody gniewny niczym z tokio drift kierowca i nie zdąży wcisnąć hamulca.
To taka wersja drastyczna.

jasiu_śmietana chodzi o to że niektórzy są nerwusami, jakby mogli to by do bicia staneli..nie uważasz że przesadzają..? przynajmniej w ten okr przedświąteczny mogliby się trochę opanować bo tylko jebią atmosferę..z resztą dzisiaj to takie człowieczeństwo że jeden drugiego to by w łyżce wody utopił..wszędzie spotyka się agresję i chamstwo...

Thomas też prawda... ;) masz rację..

Jeżdżę po tych drogach już sporo ponad 20 lat i tak samo jak ja się uczyłem i liczyłem na innych wrozumiałość, tak samo oni mają do tego prawo, ale jak się okaże że zbulwersowanym będzie jakiś "kamikaze" to nie zaszkodzi mieć ze sobą kija do bejsbola (to nie broń, tylko gadżet) lecz czasami pomaga dla bezmózgich nerwusów.

green rzypomne Ci tylko ze jak mlody gniewny bedzie jechal jakims rzenhem i ci pszypiepszy specialnie wrencz o nie dosc ze dostaniesz z 300 mandatu i z 6 pkt to jeszcze i znizki ci poleco a mu dadzo na 2 rzencha z twojego ubezpieczenia ... wiec lepiej nie wyjerżdzac bo jak ktos ma pierszenstfo to nie musi nawet zwalniac nie mowa o zatrzymaniu sie .. zalezy od czlowieka a teraz ludzie sa tacy ze hyba sam wiesz. . ja nie rezykuje tak jak ty ..

Pierwszeństwo pierwszeństwem, ale jak czasami ktos zastawi Cie w miejscu w którym nie powinien w ogole parkowac to mozna zalatwic sie przed swietami porzadnie. Dziekuje pewnemu dostawczemu blm (bez czepiania się), za to ze przed empikiem na samym koncu na wysepce a nie miejscu parkingowym postawil swoj samochód i zasłonił w ten sposob widoczość do wyjazdu. Malo brakowala a dzieki takie madremu, przy wyjezdzie nie narobilem sobie problemow. Dobrze, że wolno wycofywalem samochodem. Ludzie miejcie troche wyobrażni, bo wasza glupota moze drogo kogos kosztowac.

Hmm..troszkę te rady wzięłam do serca..macie rację. Tymbardziej że prawo jazdy zdałam raptem miesiąc temu..;P Jeszcze muszę się trochę nauczyć a szczególnie cwaniactwa co nie których którzy specjalnie mogą mi przypieprzyć jakimś żęchem i stratna będę tylko i wyłącznie ja..;]

nie ma za co green ;)

green - napisz czym jeździsz to następnym razem zatrzymam się i Cię wpuszczę do ruchu (chociaż zawsze staram się wpuszczać kierowców). :)

aaa nie powiem....:D

ford fiesta 92

A ja się nie zgodzę.
W ciągu ostatnich kilku dni spotkałam na drodze wielu kierowców, którzy nie tylko dziękują za uprzejmość ale i sami są bardzo kulturalni. Szczególnie w centrum, gdzie samochody się pchają jeden za drugim i zwyczajnie nie da się wyjechać z podporządkowanej bez ich aprobaty.

Ale to tylko moje zdanie :)

jasiu_śmietana nie zgadłeś ;)
Ty.Przeciez.Wiesz - to miłe :) Ja natomiast spotkałam się dziś jak jeden drugiemu prawie ubliżał za to że tamten zajechał mu niechcąco drogę..

Ty.Przeciez.Wiesz ja się z tym spotykam na codzień.Sam wpuszczam do ruchu i czasami na mnie trąbia.Zwłaszcza jak się kilka aut na raz wpuszcza.

a ja sie wcale nie dziwe ze nie uprzejmi ....
nasi drogowcy spia droga koszalin łomża gdzie jedzie sie normalnie 7 godz zajmuje teraz 14 godzin gdzie nie pojdziesz tam koejki wszedzie czekasz i stojisz a jak juz jedziesz slisko i mokro to jeszcze ci sie ktos wtrynia bo mu sie poczekac nie chce ... bo w dupie ma przepisy a najwazniejsze jest to by sie wciac przed kogos .....
i na drogach nie ma niechcaco ...tu sie mysli co sie robi tu kazdy ruch moze decydowac o czyims zyc albo nie zyc ... tez nie lubie cwaniactwa co wskoczy na lewy pas a pozniej wszyscy musza hamowac by wpuscic takiego buraka ... ja takim nie daje sie wcisnac a niech laduje na czolowe ..... jak widze ze ktos stoji czeka a nie sie hamsko wciska to moze liczyc na to ze wpuszcze a nie sie wciska a pozniej ze kierowcy nie mili ...
nie ma magia swiat niedzielni kierowcy pojawiaja sie na drogach i marudza ze nie wszyscy jezdza jak oni chca...

Nie wpuszczaj nie wpuszczaj ,a możesz doprowadzić do tragedii.

mysl przed wyprzedzaniem a nie zwalaj winy na caly swiat ....

Oj zgadzam się. Na kursie prawa jazdy zawsze było wielokrotnie powtarzane, że wyprzedzanie to najtrudniejszy ze wszystkich manewrów na drodze i powinien być przemyślany.
Najgorsze jest to, że przez nieprzemyślaną decyzję można doprowadzić do tragedii na drodze. Częstotliwość wypadków na tle wyprzedzania na czołówkę a także nadmiernej prędkości wzrasta zwłaszcza w okresie świątecznym, kiedy to każdemu się spieszy.
Jest takie mądre powiedzenie: "Spiesz się powoli".

d upa a nie kierowcy -dranie

to sie parkuj tyłem [ale to trzeba umiec]

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org