Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Horror w gimnazjach |
Świetny tekst o gimnazjach http://tygodnik.onet.pl/30,0,53708,1,artykul.html Ciekawe jak jest w Łomży? Czy ktoś pomaga nauczycielom w tej traumie? lucyna
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Horror w gimnazjach |
nie wiem czy w Łomzy byly takie sytuacje, przynajmniej nie bylo o nich zbyt glosno. Może sa w niewielkim stopniu . Wspolczuje tej nauczycielce. Naprawde powinni cos robis z takimi gnojami i nie patrzec na to ze szkola straci renome bo sie ten fakt w mediach rozglosi. Dyrektorka powinna odrazu po pierwszym incydencie ze strony ucznia ostro zareagowac, a nie pouczaja, bo w ten sposob dzieciak sobie mysli ze co mu zalezy zrobic cos nauczycielowi kolejny raz bo i tak zbyt ssroga kara go nie spotka, a moze zainponowac kolegom. Zreszto te gimnazjum to nic dobrego powinno byc jak kiedys 8klas i juz a nie wymyslili, kiedys nie bylo slychac o takich zachowaniach uczniow wobec nauczycieli. Masakra ...
|
|
pospolite chamstwo
|
|
bo nauczyciel musi wzbudzać respect, a w szkołach powinni dzielić klasy na uczniów spokojnych chcących się uczyć i na uczniów znarkotyzowanych, żądnych przygód i dać im takiego nauczyciela co im przy pierdoli, a jak się nie podoba to do obozów pracy
|
|
zgadzam sięz flexi po części. zrobić 8 klas! tyle że z drugiej strony uczeń będzie mógł sobie wybra c profil wg swoich predyspozycji dopiero przed początkiem szkoły średniej. jestem ... sobie
|
|
Powstanie gimnazjów było wielką pomyłką. Kilka lat temu temu kończyłem je i wiem na podstawie swojego doświadczenia, że przysparza to więcej krzywdy młodym ludziom, a niżeli pożytku. Zachowania opisane w artykule działy się i dzieją się również w Łomżyńskich gimnazj. Problem jest w tym, że po podstawówce tłumaczy się młodziezy, że idzie do nowej szkoły, gdzie będą musieli wykazać się dorosłością, chociaż to dopiero w liceum podejmuje się jak gdyby świadome decyzje co do przyszłości. Takie coś po między podstawówką a liceum. czyli co ? he g...no Powinno się jak najszybciej zlikwidować ten twór. Można by dużo pisać na ten temat, szkoda, że mało dobrego.
|
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |