czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ile miesięcy istniej MOSiR i Ile zrobił imprez?

Jak wyżej. Czy wyszła przynajmniej jedna impreza w miesiącu?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ile miesięcy istniej MOSiR i Ile zrobił imprez?

To jest firma od imprez? Co maja w statucie?

http://www.mosir.lomza.pl/index.php

m.in.

ROZDZIAŁ II
CEL I ZADANIA OŚRODKA

4) organizowanie zawodów sportowych, imprez i przedsięwzięć rekreacyjnych, kulturalnych i rehabilitacyjnych

W wielu miejscowościach organizowane są choćby biegi, u nas cisza...

Pzdr

Leomessi10 - no i takich imprez trochę było , tylko jak sie jeden z drugim nie interesuje to skąd ma wiedzieć , co do biegów to odbył sie bieg ulicami Łomzy jakoś latem w niedziele , ale jak sie całymi dniami myśli o "call of duty" i innych pierdach na kompie to sorry !!!

szpenio - człenio!!!!

oni są po to by liczyć talary, oni po to są, oni są, są oni, oni

tak wedlug mnie jezeli jakas grupa osob chce cos zrobic to zrobi wiecej niz mosir niestety mialem okazje z nimi wspolpracowac to tylko blokowali wsztko.

a jezeli chcecie imprez trzeba miec pomysl i deteminacje zeby go zrobic. od gadania na forum nic nie przybedzie i lomza nadal bedzie miastem ktory mozna okreslic maxyma " jedyna atrakcja w lomzy jest wyjechac z lomzy"

z tego co widzialem zaczelo dozo sie dziac za posrednictwem grupy Speed ASG Sztabu WOSP i SMK Studio

skoro jestesmy przy tym temacie wedlog was potrzebne sa takie imprezy jak zjerdzanie na byle czym ? ktora odbyla sie na muszli w ubiegla niedziele?

Dyrektor MOSiR-u, jest najwiekszym legatem jaki chodzi po naszej lomzynskiej ziemi!!!!! Sprawa odnosnie jego niekompetencji na piastowanie tego stanowiska,jest w prokuraturze.

W Zambrowie otworzyli lodowisko. A u nas cisza. Tak jak pisałem, to ponad siły dyrektora MOSiR jak i odchodzącego prezydenta. Najlepiej rozłożyć ręce i powiedzieć: Sponsora nie ma. A założę się, że nawet żadnego potencjalnego nie spytali. Biedaki, pewnie myśleli, że sponsorzy sami będą dzwonić do MOSiR do dyrektora...

No z takim budżetem jaki planują na 2011 rok, to chyba co miesiąc będzie impreza..........

Coś znalazłem
http://www.lomza.pl/index.php?wiad=2247

"Nowik - z tego co widzialem zaczelo dozo sie dziac za posrednictwem grupy Speed ASG Sztabu WOSP i SMK Studio ...."

te duzo to chodzi ci o zjazd na byle czym ????? bo ja o niczym więcej nie słyszałem !!!!

szpenio - człenio!!!!

a na cholere ten cały MOZIR ? żeby więcej długu miasto posiadało ?

5mln zł w 2011

Panie i Panowie MOSiR jako sam pomysł jest bardzo fajną inicjatywą, która jest w stanie zrobić wiele pożytecznych rzeczy, zabezpieczyć logistycznie wiele imprez, pozyskać pieniądze na różne przedsięwzięcia oraz skupiać ludzi sportu, turystyki i rekreacji.
- No właśnie jest w stanie ale jak już wiele osób zauważyło, jakoś tego nie robi tym samym nie wykorzystuje swojego potencjału a szkoda. Warto jednak pomyśleć nad współpracą lub zatrudnieniem osób aktywnie działających niż członków rodzin i znajomych. MOSiR to nie wymysł Łomży. Takie instytucje powstają w wielu miastach jednak tam funkcjonowanie jest na wyższym poziomie a na pewno efektywniejsze...
Trzeba w końcu zrozumieć, że jak się bierze za COŚ pieniążki to trzeba wywiązywać się ze swoich obowiązków. Moim zdaniem 3-4 imprezy w ciągu roku to stanowczo za mało. Ale to tylko moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgodzić :)

Jak dla mnie ta instytucja robi fajną robotę w tej chwili trwa Miejska Liga Koszykówki co niedziela trzy mecze super sprawa od 15ej do 18ej na hali przy ul.Rybaki

Taaaaaa grupa Speed ASG Sztabu WOSP i SMK Studio robi bardzo dużo!!! Super była ta impreza na muszli 27 osób, które naliczyłem wywiera naprawdę spore wrażenie!! Myślałem, że się zgubię w tym tłumie. Więc porównajmy trochę działalność tej grupy z MOSiRem na prostym przykładzie:
Speed ASG Sztabu WOSP i SMK Studio - Zjazd na byle czym (udział 27 osób)
MOSiR - Miejska Liga Piłki Nożnej (czynny udział 219 zawodników + spora ilość kibiców), Miejska Liga Koszykówki (czynny udział 96 zawodników + kibice), co sobota MOSiR udostępnia na 3 godziny salę przy SP 9 dla drużyn występujących w Lidze Piłki Nożnej.
Jak na moje oko to więcej korzyści jest z działania MOSiRu niż zdziałania ASG, no ale może się mylę i ktoś przedstawi jakieś imprezy tej grupy bo ja jakoś niewiele słyszałem a i na muszli zjawiłem się przypadkiem:) Więc czekam na odpowiedź.

To może warto też porównać budżet i dofinansowanie do wykorzystania podczas imprez? :)

MOSiR - 1mln zł vs. Speed ASG Sztabu WOSP i SMK Studio - 0zł

Poza tym to już Twój problem, że nie umiesz liczyć więcej niż do 27 osób :)
33 os. było samych uczestników biorących udział.

Autor: Manager napisał:
"Jak na moje oko to więcej korzyści jest z działania MOSiRu"
Powinno być to fakt ale czy jest ? ...to jak widzisz powyżej ocenili mieszkańcy Łomży.

Też jestem mieszkańcem Łomży i oceniam to tak jak ja to widze:) i do pracy MOSiRu nie mam zastrzeżeń:) robią co mogą i dobrze im to wychodzi:)

3 - 4 imprezy w ciągu roku ? najpierw znajdź sobie dobrego informatora a dopiero później wypisuj te swoje mądrości

pod Manager kryje sie chyba osoba ktora pracuje w MOSIR i boi sie ze poleci ze wszystkimi za nic nie robienie i utrudnianie albo sam glowno dowodzacy broni swego tylka a pod tym ze nic nie robia tez podpisuje sie obiema rekami

@k.kibicŁKS - informatora to znajdź sobie na policji. A jak chcesz napisać coś mądrego zawierając głos w dyskusji to wypisz wszystkie imprezy MOSiRu.

to Ty wypisz mądralo, jak juz zabierasz głos i twierdzisz, że robią 3-4 imprezy w ciągu roku, to chyba musisz coś wiedzieć

Wypisałem tylko te imprezy w których sam biorę czynny udział. Z MOSiRem łączy mnie związek uczestnik - organizator. I akurat te dwie imprezy bardzo mi się podobają, więc dlatego staję w obronie MOSiRu:)

wiec MOSIR slabo naglasza imprezy bo ja nie slyszalem o zadnej z nich.

co do dzialania grop ktore zostaly juz wczesniej przez mnie wymienione to naprawde dozo robia dla miasta lecz dopiero zaczynaja "przejmowac inicjatywe" jak by ktos sie wiecej interesowal tym co sie dzieje w lomzy to by wiedzial co sie dzieje. z reszta zapewne zobaczymy wkrotce co maja dla nas do zaoferowania te zrzeszenia i instytucje.

widac entuzjazm ludzi w lomzy ktos zaczol dzialac nie biorac z tego profitow i to tez sie nie podoba..

@Autor: k.kibicŁKS - postarałem się znaleźć za Ciebie bo widzę, że Tobie sprawiło to trudność :) Jak znasz więcej to dopisz do listy przynajmniej będzie można dodać to na stronę MOSiRu. Już pomijam czy te imprezy były z tego roku czy z 2 lat działalności...
Umiecie się tylko zacietrzewić na forum niż konstruktywne dyskutować. Użyj inteligentnych argumentów i przekonaj mieszkańców żeby przyznali Ci rację jak jesteś taki "mądrala".

1. Rozpoczęcie wakacji na sportowo
2. Mikołajki w Wodzie (chyba najciekawsza impreza bo dla niepełnosprawnych)
3. Liga Koszykówki
4. Liga Piłki nożnej
5. II Maraton Rowerowy (MTB) (przynajmniej widziałem baner MOSiRu, choć i tak przy tej imprezie pomagły te same osoby co organizowali 'Zjazd na byle czym')

Ktoś zna jeszcze jakieś? ...proszę śmiało dopisać to może do 10 dojdziemy :)

6.
7.
8.
9.
10.

Panie ~` Może lepiej będzie jak pójdziesz do Urzędu Pracy zarejestrujesz się i poszukasz jakieś pracy bo patrzę nudzi Ci się strasznie siedzisz tylko na forach i krytykujesz wszystko co popadnie wychwalając przy tym wyłącznie swoje imprezy a przepraszam jedną imprezę która okazała się być totalną porażką na którą przyszło 27 a przepraszam aż 33 osoby :) Zazdrościsz tego że ktoś robi wiecej imprez niż Twoja osoba?? bo zauważyłam, że umiesz tylko narzekać i krytykować to rób fajne imprezy w Łomży co tydzień to wtedy będziesz " KIMŚ" a tak na marginiesie nudna ta Twoja stronka o tym Serwisie Historycznym większość spisane żywcem z książek ale widocznie na nic innego Cię nie stać tylko na "BYLE CO " :)

@Autor: sandraa - miło, że w końcu z szacunkiem się do mnie zwracasz :)

burczymucha przecież to nie Ty na tym filmiku... myślałam że założyciel pamiętnego tematu " wydupce fajne dziewcze" jest bardziej - ze tak powiem - dojrzały...

W kwestii uzupełnienia wyścig kolarski z tego co wiem nie był organizowany TYLKO przez mosir ale przez grupę kolarzy z Łomży, grupę speed asg, kilka osób indywidualnych i mosir który użyczył swojego transportu :D tak wiec taka to impreza przez nich zorganizowana :)

@sandra na niedzielnej akcji na muszli 33 to było samych starujących uczestników. Z tego co wiem a są to potwierdzone informacje w tym czasie ogladało to około 200 osób :)

Problemem nie jest to, że jacyś dziwni ludzie robią imprezy za darmo lepsze niż Mosir, problemem jest to że instytucja która ma na celu organizowanie imprez dla miasta (MOSIR), mająca cały sztab ludzi, zaplecze logistyczne i środki ich nie robi- pytanie CZEMU?

@Manager - jakiej drużynie kibicujesz w rozgrywkach ligowych? ;) Fajnie, że nastawiłeś się pozytywnie do dyskusji.
@Autor: new mesage
- W gazetach napisali, że Parafia Krzyża Świętego była również organizatorem. Dotychczas również mogłem na nich polegać w rożnych przedsięwzięciach.
- MOSiR zmotywował się chyba do aktualizacji strony, tak więc przynajmniej ma plusa za uważne czytanie postów mieszkańców.

MOSIR zawstydził się i zamknął stronę- foch do odwołania :)
http://www.mosir.lomza.pl/

Odnośnie tych "milionów" wiecie że te pieniądze są GŁÓWNIE na dopłaty do basenów ? utrzymanie ich dużo kosztuje, ratownicy, sprzątaczki itp.
Takie tam pitolenie że mają Bóg wie ile pieniędzy na przewał. Wczesniej jak nie było mosir'u wszystkim zajmował się ratusz do tego tez zatrudniali ludzi itd, teraz po prostu jakos to zroganizowali , a takie skrzeczenie zawistnych to wg. mnie Kołakowski&Elyta Mocherewicz zdzierżyć nie mogą że nie zrealizują hasła Pana Kononowicza " Wszystko Zlikwiduję"

I tym optymistycznym akcentem pozdrawiam i życzę miłych snów ;)

Rozmawiając o nim i jego otoczeniu nie wiadomo kto więcej pali. On czy jego samochód.

@ v24 - nie chodzi o to czy robią przekręty czy nie chodzi o to że mają określoną rolę w mieście a nie widać żeby coś robili, przecież oni (te 30 czy więcej osób) są zatrudnieni za pieniądze mieszkańców, warto żeby zaczęło się coś dziać i żeby inicjowali jakieś nawet drobne imprezy (w końcu istnieją juz ok 2 lat), można urządzać nawet tanie imprezy bez żadnego wkładu finansowego czego dobrym przykładem jest "zjeżdżanie na byle czym". Przy tym nie można użyć wymówki że nie mają pieniędzy, tu potrzebne są chęci i trochę pracy.

jeśli chodzi o moje "skrzeczenie" to nie jestem zawistnym Kołakowskim ani Mocherewicz, jestem obywatelem miasta i interesuje mnie bezsensowne utrzymywanie urzędu, który nie spełnia swojej funkcji.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org