Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
komp |
Panowie i panie mam kompa:karta MSI K 9NGPGM 2-V2957309),procesor-AMD Athlon II 4640,karta graf.Radeon HD 5670,ram 3,Cacches 64kBytyes-gry:STALKER,FRONTLINES Fuel of War,Area51 nie wspomne o Call of Duty Black Ops bo to gra przez Steam i inne zawieszają się i "ammba"portadżcie coś czy dodrze skonfigurowane parametry.Szukałem w "necie"i nic.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: komp |
sprawdź pamięci memtestem i temperaturę procesora w grach się czasem przegrzewa.
|
|
jakaś ta płyta dziwna, jest pod AM3 ?
|
|
temp.Ok 37-40 a co to co jest wcześnij bo to już za trudne dla mnie.
|
|
Wcześniej miałem płytę Intela i procka 1 rdzeń w wsio chodziło a teraz po wymianie na4 rdz. i płytę MSI Gu....
|
|
temperaturę sprawdź po zawieszeniu kompa
|
|
Jak sprawdzić pamieć memtestem
|
|
Ściągnij z internetu. Wpisz w google: memtest windows
|
|
a ja jestem czy zainstalowałeś sterowniki od płyty głównej :) (albo czy dobre) pościągaj najnowsze od płyty gł. i grafy i w takiej kolejności instaluj
|
|
Ej a ta temperatura proca 40 C , to w stresie ? A tak wogóle to przeczyść całego kompa z kurzu, ewentualnie zmień pastę na procu. Co do tego memtestu, to sciągnij sobie botowalno wersje memtest 86+ i katuj ram przez pare godzin. A jeszcze podaj nazwę zasilacza.
|
|
Stery ściągnąłem z netu i było jeszcze gorzej niż, z płyty przy orginale.
|
|
Wszystko nowe oprócz dysku
|
|
Masakra ...
|
|
Zasilacz sprawdź. Może mu brakować Wat
|
|
Zasilacz 500w
|
|
pewnie kupiłeś sprzęt w markecie albo expercie zasilacz 500w pewnie chińszczyzna która w rzeczywistości ma może 200w. Co do problemu przeskanuj grafikę jakimś benchmarkiej i zobacz czy rzeczywiśćie zachowuje się tak jak powinna się zachowywać wydajnościowo
|
|
I co z tym kompem ?
|
|
wyrzucony przez okno.
|
|
Autor: tojawoj (---.lomza.vectranet.pl) Data: 09-12-10 20:32 Wszystko nowe oprócz dysku tu może być problem. sprawdź dysk na błędy i bad sectory.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |