sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
moda na hiphop :|

skad to sie wzielo? male dzieci pala trawe - jak ich idole na teledyskach. nieraz widzialem nawalonych 10 latkow albo dzieci 1.20m wzrostu palacych trawe pod rampa na skateparku.. to nie jedyna rzecz jaka zawdzieczamy tej muzie...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: moda na hiphop :|

Nie zawdzięczamy tego tej muzyce tylko głupocie tych dzieciaków.

Pozdrawiam

hehe....hip hop to fajna muzyka...ja bardziej lubie muzyke amerykanska niz polska ale nie biore przykladow z nich np nie jaram trawy itp....

-=Na ZaWsZe ŁoMżA Na ZaWsZe ŁKS=-

w rapie nie chodzi o skreta!!Nikt ich nie zmusza do palenia-jak dzieciak nie chce to nie zapali!!

bigi2004

co ty masz do hip-hopu? nie wyobrazam sobie jak to by bylo bez tej muzyki wszyscy ludzie byli by jakimis sztywniakami z smutnym wyrazem twarzy. HIP-HOP jest super !

bigi nie myl RAPu z HipHopem bo to rozne rodzaje muzyki. Te dzieciaki naogladaja sie teledyskow i pozniej chca wygladac jak ich idole, zajarac skreta, wyrwac laske itd... Zaczynaja sie tematy.. sex bez zobowiazan itd.. do czego to prowadzi?? Moze jak tak dalej pojdzie, to nie bedzie deficytu na pracownikow fizycznych, nie kazdy musi konczyc studia, bo inzynierek sam bedzie musial kopac rowy, stawic sciany itd. jesli cos zaprojektuje a nie bedzie komu wybudowac:)

Sharkin ma racje...

maciek1990: ja nie wiem co w niej jest radosnego ;] Wlasnie chyba dzieki tej muzie mamy tych wszystkich kozaczkow, ktorzy sa twardzi tylko z kolegami. Znam takich wielu...

Ogolnie... do tej muzy trzeba uzywac mozgu...

Muzyka?.... bo ja wiem
Proste "bity" lecące w kółko i rymowane "mówienie" tekstu przy intensywnym machaniu rąk w przód i tył. Jeszcze, żeby teksty były jakieś głębokie,a tu nic, idiotyczne. Że niektóre mają "głęboki sens"? Dzieciak, który widzi "głęboki sens" w jakiejś HH muzie, nie potrafi zrozumieć o co chodzi w jakimś-tam-bodajże-wierszu Mickiewicza.
Sztuka bardziej się cofa niźli idzie do przodu.

A demoralizacja młodzieży wynika z po części tej muzyki, która jednak promuje takie zachowania, trochę ze środowisk zbujeckich, dzierżących lśniące dresy i przejrzyste łysiny, którzy są jednak w pewnym sensie idolami dla młodych "idiotów" oraz z mniejszego zainteresowania dzieckiem przez rodziców ( co jest głównie społeczną przyczyną wprowadzenia rent, zasiłków i emerytur - ale to nie temat na dziś).

PS: Rzeczywiście, żeby nie HH to wszyscy bylibyśmy sztywni i smutni i nie znalibyśmy sensy życia... Czy ktokolwiek przyjął ten argument. 200 lat temu ludzie się nudzili i byli smutni bo nie mieli telewizji.(dooh) Ale przynajmniej sztuka była sztuką dla sztuki, a nie sztuką dla sztuki zarabiania pieniędzy.

Dobrze ze chociaz pare osob mysli podobnie do mnie, lol

Niestety ale hip, hop nigdy (dla mnie oczywiście) nie będzie muzyką. To po prostu moda i styl życia, a napewno nie jest sztuką.
Jaka naprawdę jest ta muzyka można posłuchać w wielkim hicie zespołu PIERSI pod tytułem " Nie gniewaj się Janek".
Każdy hip-hopowiec powinien tego posłuchać by dowiedzieć się jak łatwo robić taką muzykę (w piosence jest gotowy przepis).

Rock & Roll - to jest to!

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Zacznijmy od tego, że hop-siup to nie jest muzyka. To jest jakaś taka marna prowokacja stworzona przy pomocy komputera. Większość "gwiazd" hh to bandyci muzyczni nie mający elementarnych jej podstaw. Każda "gwiazda" "śpiewa", że to właśnie jej hip-hop jest prawdziwy, że ty się nie znasz na hip-hopie i że wogóle jesteś "frajerem" a nie "ziomkiem". Patrząc z innej strony: początek lat `90 moda na metal (wg. większości "Nirvana" też grała metal...) następnie moda na rap, później większość wcześniejszych raperów wbiła glany, ogolili się na glajf i od tamtej pory byli "skinhead`ami". Teraz nastała następna debilna moda ale na hip-hop. Myślę, że jak na VIVA zaczną lansować muzykę klasyczną to dzisiejsi hh wbiją garniaki i zaczną kaleczyć skrzypce. Taka to, bezjajowa właśnie, jest dzisiejsza młodzież.

poczytajcie nawet na necie co ?gdzie ?i kiedy z hip-hopem i rapem sie zaczęło!a swoją drogą znam ludzi co słuchają muzy z przekazem i jakoś są normalni -a co do wierszy to też im nieźle to wychodzi więc nie osądzajcie ludzi jako stada,bo nie tędy wiedzie droga!!

bigi2004

sura popieram.
Dla mnie Hip-hoppolo jest żenujące, jednak musze przyznać, że to świetny produkt marketingowy, tani w produkcji i znajdujący wielu nabywców, dlatego jest tak silnie promowany.

poczytajcie nawet na necie co ?gdzie ?i kiedy z hip-hopem i rapem sie zaczęło!a swoją drogą znam ludzi co słuchają muzy z przekazem i jakoś są normalni -a co do wierszy to też im nieźle to wychodzi więc nie osądzajcie ludzi jako stada,bo nie tędy wiedzie droga!!w tej kulturze nie trzeba godzinami stać w kolejce po autograf gwiazdy-bo nikomu tak nie zależy na tym autografie-za to można pogadać na luzie z czlowiekiem którego muzy słuchamy:D!!nie potrzebny zaden rozgłos ani tym podobne!!a tv z muzyka robią wszystko żeby sie podłączyć i zarobić troszke kasy!!tak było jest i bedzie zawsze!!

bigi2004

poczytajcie nawet na necie co ?gdzie ?i kiedy z hip-hopem i rapem sie zaczęło!a swoją drogą znam ludzi co słuchają muzy z przekazem i jakoś są normalni -a co do wierszy to też im nieźle to wychodzi więc nie osądzajcie ludzi jako stada,bo nie tędy wiedzie droga!!w tej kulturze nie trzeba godzinami stać w kolejce po autograf gwiazdy-bo nikomu tak nie zależy na tym autografie-za to można pogadać na luzie z czlowiekiem którego muzy słuchamy:D!!nie potrzebny zaden rozgłos ani tym podobne!!a tv z muzyka robią wszystko żeby sie podłączyć i zarobić troszke kasy!!tak było jest i bedzie zawsze!!

bigi2004

sorki za tyle postow ale 4lomza ma slaby serwer i dlatego tak wyszlo

bigi2004

Czy ktoś kto jest łysy i chodzi w dresach (bo lubi, bo jest mu wygodnie, bo nie chce wyglądać jak laluś z Yam Caffe*), zawsze bedzie zbójem, złodziejem, dilerem??? Najwyższa pora skończyć z tym stereotypem.wiem,że to nie temat HH, ale.....czy za wszelkie zło musicie obwiniać "dredsiarzy"? Miłego dnia - dla wszystkich :)

*-niepotrzebne skreślić

Ja tez zgadzam się z Krzyskiem (sura), ze taki "ziomal" założy skarpete na głowe z łyżwą NIKE, za duże spodnie, bluze z kapturem, tudzież za dużą koszulkę i już jest HH-wcem. Koledzy słuchaj tej "muzy" - raczej bitów i słowami miedzy nimi- to i "ja" nie będe gorszy. Nutki o laskach, biedzie, blokowiskach itd. do tego pitbull ewentualnie amstaf, czapka z daszkiem i jazda. Moda sie skonczy, ciuchy pojda na działke do roboty, pies do schroniska, jedyne co zostanie to kasety i płyty na półce lub na kompie katalog mp3 zatytułowany HipHop :]

Cytat z ostatnio zasłyszanej nutki HH:
...::::Cztery Łapy, cztery Łapy.. a na łapach pies kudłaty :] ::::....

mojego kumpla ojciec tez pisze teksty :P

yy stoimy pod blokiem ku*** yo jaramy ziolo elo elo jamajca przyjechali psy nas spisali hwdp kur** yo elo ziom

.... i czym to sie rozni od tego co w tv leci ?

Witam...

Ja bym nie generalizował... Po pierwsze primo... nie ma takiego gatunku czy też rodzaju muzyki jak Hip - Hop nie wiem dlaczego u nas w kraju tak się mówi na ten rodzaj muzyki ale u nas jest jak zwykle wszystko swojsko inne;) Hip-Hop to pojęcie dużo szersze złożone z muzyki - rap, tańca - break dance oraz sztuki obrazkowej <że tak się wyrażę> - graffiti. Oczywiście ktoś bardzo jak zwykle mądry poprzekręcał wszystko i u nas są teraz same "ziomy" w szerokich pantalonach;P... Natomiast z muzyką jest jak ze wszystkim innym, jest kilka perełek i mnóstwo badziewia. No ale w tym cała przyjemność żeby z tego badziewia te perełki wyłuskać;)
Bo co za sens ma mówienie że "hip - hop" jest be a "coś innego" cacy???

Pozdrawiam melomanów...

k_T

I jeszcze to HWDP pisane na murach... a wysadź, jeden z drugim, w powietrze komendę miejską, podpal ze cztery radiowozy. Sam napis HWDP nic nie zmieni, zniszczy tylko elewację i pokaże wszystkim jaki jest poziom rozwoju stadnego (bo gdzie tu mówić o intelektualnym) autora.

przynajmniej w hip hopie nawijają o prawdzie a nie ze "wszystko sie moze zdazyc" jasne kur** ze wszystko sie moze zdazyc. HIP HOP jest super muzyką

No tak ... a póżniej autorytet policji pada.

Stereotypy... czemu nie stereotypować jeśli w większości przypadków się zgadza? Zaprzestać stereotyp dla 20% nie mieszczących się w nim?

A bigi... obrońco... Znasz-li miły interpunkcję? I z wierszami " Im" dobrze wychodzi? :) A i mówisz o "muzyce z przesłaniem" to chyba nie mówisz o hipu-hopie....
hiphopotam

Maciek 1990: Dla Twojego pokolenia jest super muzyka, bo wystarczy rytm i problemy Twojego wieku, wyspiewane, czy tez wypowiedziane rytmicznie i muzyka gra. Jak sie urdziłeś 15 lat temu, to włomży też była fala RAPu, krojenie czapek na Długiej itd. Ale mineło z moda i z wiekiem tych "raperów" jak zaczeli rozumieć co robią.

"a nie ze "wszystko sie moze zdazyc" jasne kur** ze wszystko sie moze zdazyc" cytat z Poranku Kojota.

Nawet nie umiesz sformułowa własnej wypowiedzi taki jest poziom większości "ziomali"

cholera... zdziwilem sie.. bo poki co wiekszosc mysli tak samo jak ja :) szkoda ze tylko tu, lol

Jaki tam hipihop a raczej hipopolo! Kidyś modne było discopolo a teraz hiphopolo, a za rok co innego.

jak czytam niektóre wypowiedzi to aż śmiać mi sie chce, co wy wiecie o hip hopie? , niektórym hh kojazy sie z jeden osiem l, liberem czy mezo, ja zaczołem słuchać hh juz dawno temu, gdy nie było jeszcze w tv dużo słychać o hh, nie było teledysków ani wydawania płyt na legalu , dlatego nie piszcie mi tutaj takich głupot, ''sura'' jak ci sie nie podoba to posluchaj innej muzyki np techno , prawdą jest to ze częśc z obecnych wykonawców to pseudohiphopowcy, cześć z nich wzieła sie za robienie hh zeby zarobić toche kasy, ale dla mnie prawdziwymi hiphopowcami są np Molesta czy Zip Skład słyszeliście ich kawałki z przed kilku lat?jak nie to lepiej się nie wypowiadajcie w tym temacie, prawdziwi hiphopowcy piszą teksty o swoim życiu i o otaczającym świecie i dlatego śmieszy mnie to ze np zachęcają do palenie trawy

KibicŁKS:
Mądry człowiek przeczyta "Kapitał" czy "Mein Kampf" ale tylko po to, żeby móc kiedykolwiek zabrać głos w dyskusji. Dlatego też zwróciłem uwagę na hh.
P.S.
Kilka lat szkoły muzycznej też swoje robi...

k.kibicŁKS : Gdybym nie znał tematu bym sie nie wypowiadał. Ale rozmawiamy tutaj o modzie na HH i moge się założć, że wikszą część HH-ców, o Molescie, Kaliber 44, czy tez Starym HH nie wiele wie i słyszała. Kalibra słuchałem jak jeszcze w piaskownicy sie bawiłaeś, wiec nie mow nam ze nie mamy pojecia o HH. Moze wytlumacz kolegom ze skarpetą na głowie o co w tym chodzi, albo poczekaj az moda minie i wtedy sie okaze ile to wszytko warte:)

Damiano nie udawaj starszego niz jestes, jak ja bawiłem sie w piaskownicy to chłopaki z K44 jeszcze pewnie nie myśleli ze będą robic HH,ale jak minie moda na HH to wtedy jej słuchaczami pozostano prawdziwi miłośnicy hh a przestano jej słuchać nastolatki dla których najlepszym kawałkiem hiphopowym jest ;;JaK zapomnieć''

k.kibicŁKS - napewno masz racje twierdzac:

"...ale jak minie moda na HH to wtedy jej słuchaczami pozostano prawdziwi miłośnicy hh a przestano jej słuchać nastolatki dla których najlepszym kawałkiem hiphopowym jest ;;JaK zapomnieć''.."

tyle w tym temacie.

Lol. Jak nastolatki przestaną jej sluchać to i HH przestanie istenić(tzw. paru fanatyków przeniesie się do podziemia).

k.kibicŁKS dobrze ze chociaz ty uwazasz hip hop za prawdziwa muzyke. jestem z tobą. HEMP GRU ma zajebiste nuty. polecam posluchac kilku utworów. pozdro

nie no powaznie, dobrze ze ja urodzilem sie i wychowalem na innej muzyce, trawa tak jak alkohol jest dla madrych ludzi a to ze se ludzie pala to truno ich schizofrenia w pszyszlosci :] jak mialem 12 lat to palenie papierosow bylo jak teraz trawki. :]
pozdrawiam.

a co do HH to jest porazka calego narodu bo swiadczy o naszym guscie :]

mlodziez jest strasznie podatna w tych czasach na wszystko.
a co do wypowiedzi jakiegos dresa to HH a dresy malo sie roznia :]
pozdrawiam

Co do wypowiedzi 666, myślę że niedorzecznością jest wysuwanie oskarżeń wobec hip hopu, że dzieci palą marichuane. Ich rodzice powinni mieć pretęsje do siebie że nie potrafią, nie chcą wychować swoich pociech, a wychowanie ich zostawiają ulicy. Co do samego hip hopu to moje osobiste zdanie jest takie, że nie niesie ze sobą żadych wartości i jak to już napisałem w innym wątku teksty piosenek pisane są na zasadzie "żeby się tylko zrymowało" Poza tym odnoszę wrażenie że wykonawcy tworzący hip hop (nie mówie o wszystkich) tak naprawdę nie maja zielonego pojęcia o czym śpiewają "Podnoszą ceny w euro, sztucznie osłabiają złotówki" o co mu chodziło??? chyba jak ceny w euro są wyższe to wartość złotówki wobec tej waluty rośnie. Natomiast sztuczne osłabianie złotego pobudza eksport który ma pozytywny wpływ na wzrost gospodarczy. To taki mały przykład ;)

ja tam hopsiupa nie slucham i nie uważam że ten rodzaj "muzyki" coś w sobie wyraża. wychowałem sie na innej muzyce i cały czas słucham rocka, ale do ludzi którzy słuchają hiphopa nie mam nic. Znam wielu takich i musze przyznać ze są w porządku. Najgorsze są łyse dresy, które stoją pod blokiem i z nudów zaczepiąją ludzi...

hip-hop to cała kultura składająca się ze szczebli : rap,break dance,graffiti i dj'ing

...nie wypowiadajcie się,jak nie jesteście do końca przekonani...Pozdrawiam...joł;)

"...za*ebisty transfer , jak świeże bułki z masłem..." ;)

"...nie wypowiadajcie się,jak nie jesteście do końca przekonani..."

Chyba tu niewielu przekonanych jest do tego gowna... Problem jeszcze w tym, ze polowa sluchajacych tej muzy zamiast wybierac zespoly, ktore naprawde cos pokazuja i do czegos sie nadaja to sluchaja latwo sprzedajacego sie szajsu... Mezo, verba, owal, 18l, trzeci wymiar i inne dziadostwa...

trawe palono i w latach 60 gdy o HH i innych podobnych nikt nawet nie snil.

Hendrix zmarl pewnie od nadmiaru cukierkow, podobnie Jim Morrison albo Joplin oraz wielu wielu innych np. lider Nirvany.

ale nie wiesz pewnie ze o smierc cobaina (lidera nirvany) podejrzewana jest jego zonka, courtney love :]

i nie chodzi tu o gwiazdy.. tylko o malolatow

tak ale kiedys to sie musialo zaczac prawda??
problem jest tak stary jak popkultura

A ja i tak uważam że Cobain był wyjątkową jednostką, i to nie tylko wyjątkowym artystą( bo śpiewał i grał genialnie) ale także wyjątkową niespotykaną osobowością. A co do jego śmierci to nic nie wiadomo... Różni ludzie mają różne teorie... Ale jedno jest pewne gdyby nie jego śmierć nie zostałby zapamiętany przez tylu ludzi...

dla mnie to jest spox :)

<w>ebmastere</r>

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org