poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wiara

jak nazywa sie osoba wierzaca w Boga, a nie uznajaca kosciola jako instytucji ? Bog tak koscial nie

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wiara

Katolik nie praktykujacy :)

czlowiek pracy , w spoleczenstwie bez bezsensownych paradoksalnych koscielnych zasad

najtrudniejsze pytania muszo zostać bez odpowiedzi ...

wierzacy, niepraktykujacy

Nie ma czegoś takiego jak katolik nie praktykujący.

kocia wiara

no wlasnie katolik nie praktykujacy to nie za bardzo fachowe okreslenie...
chodzilo mi o konkret jak to sie nazywa ?
ktos wierzy ale...kosciol ma gleboko.....gdz..... :)

też się nad tym zastanawiam bo nie wiem co mam wpisać na facebooku w zakładce "wiara"

ateista ?hm...

znalazlem sa :)
teista :) to jest to...

kim jest ta cała mi4chalina to jakiś kolejny debil w stylu szczebiotki ?

Chrześcijanin. Ateista odrzuca istnienie boga.

ateista to osoba, ktora nie wierzy w zadne Bostwa, ale mnie sie wydaje, ze wierzacy niepraktykujacy

Organista wkur....a go kościół ale musi tam chodzić bo gdzie by organy trzymał?

osoba ktora odrzuca kosciół odrzuca takze Boga takze to jest ateizm, skoro odrzuca sie rowniez sakramenty to to tez nie jest zadna wiara...

to ten co napiźdza w niedziele do roboty

segregujesz to w co wierzysz od tego w co niew ierzysz? wiara jest jedna, nie wybiera sie pewnych spraw, :" bo w 10 przykazanian bede robil to, ale tego juz nie bo mi sie nie podoba.."jesli masz tak wybierac ( podalam tylko przyklad, ale na tej samej zasadzie) to odrzuc cala wiare i zaloz wlasna religie z wlasnymi zasadami jakich chcesz sobie przestrzegac i sobie wedlug nich zyj. bo wybieranie sobie czegos o to chce a tego nie to nie jest WIARA. ty tylko myslisz ze wierzysz w Boga, a Boga nie mozna szufladkowac...

aha i jeszcze jedno , wiara do czegos zobowiazuje, do modlitwy do sakramentow... kiedys oddawano za nia zycie.. a teraz ludziom nie chce sie isc na godzine do kosciola... b sie utarlo ze :" kler, zlodzieje" to sa tylko ludzie;/ kazdy popelnia bledy no ale bez przesady

popieram małpa@
w telewizji nie pokazuje sie dobrych księzy, mowi sie tylko o tych zlych sprawach po to aby odciagnac ludzi od Boga, kosciola, telewizja i innego rodzaju media sa manipulatorem. Nie mozna wierzyc w to co mowia media czy ktos tam, trzeba samemu umiec wyciagac wnioski. Nawet malo kto zdaje sobie sprawe jak media nas oszukują (ptasie grypy, terroryzm) to wszystko chodzi o to aby wystraszyc czlowieka i aby kręcil się interes. Media niestety są w posiadaniu masonerii ktora kontroluje co ma byc pokazywane a co nie.

A wracając do tematu, jesli czlowiek odrzuca część nauk Boga to po prostu w Niego nie wierzy bo sam siebie stawia na rowni z nim (Bóg jest jeden) skoro podwaza jakies prawa Boga - wybiera co moze robic a co nie, popelnia wtedy grzech pychy. Nikt nie jest na rowni z Bogiem zeby decydowac co moze odrzucic a co nie.

dokladnie. czy wy nie widziscie ze telewizja klamie? rzadzi nia rzydostwo a wy tego nie widzicie?;/

jakie "rzydostwo" nią rządzi? nie rozumiem..

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Kołakowski o Czerniawskim

Kliknij link pod zdjęciem

Prywatne nagranie
!!!

niema czegos takiego jak niepraktykujacy katolik.. smieszne
to tak jak by abstynent powiedzial ze jest abstynentem nie praktykujacym ... bez komentarza robaczki:)

małpa@ zapewne mial na mysli wlasnie masonerie, ale nie wszyscy masoni są Zydami niestety duza część Polaków tez nalezy do masonerii. Są to głownie ludzie zamożni (bankowcy, farmaceuci itd...szczególnie amerykańscy) warto się tym zainteresować... nawet nie zdajemy sobie sprawę w jaki sposób nas oszukują... Masoneria ogólnie chce zniszczyc wszystko co pochodzi od Boga...

potrzebna nam jest wiara to ona umacnia

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org