niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kultura łomżyńkich pieszych

Akcja działa się przy Yamie. Koleś jechał furą, w ostatniej sekundzie chciała wyskoczyć mu na pasy młoda dziewczyna. Koleś musiał ostro hamować, wiadomo taka paniusia potrafi wejść na pasy nie oglądając się nawet czy nadjeżdża jakieś auto. Klientka przeszła "z głową w chmurach", nawet nie chciała łaskawie przeprosić kierowcy za to, że musiał ostro hamować na takiej ślizgawce.

Żeby było wszystko jasne - facet jechał powoli tak 30/40 km/h.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kultura łomżyńkich pieszych

Napewno dziewczyna szła na BLMach

Zacznijmy od tego,że większość kierowców,ma gdzieś że przechodzi się na przejściu na zielonym świetle,przecież im się spieszy.Już nie mówię o tym że można się zatrzymać i przepuścić pieszego.Pod tym względem to więcej kultury mają Litwini i krawaciarze.Podobno Łomża to nie wioska....

Qrde, jak widze kogos na przejsciach i jade na tyle by moc zahamowac nie powodujac zagrozenia w ruchu to sie zatrzymuje, ale nie wtedy NASI KOCHANI PIESI stoja i Bog wie na co czekaja, ale jak sie czlowiek troche spieszy, albo jedzie w godzinach szczytu to WSZYSCY wchodza na przejscia bez rozgladania sie i w ogole... I tak czasem zastanawiam sie, czy to wlasnie PIESZYCH nie trzeba nauczyc zasad poruszania sie!! W innych krajach malo slyszy sie o wypadkach z udzialem pieszych, ale w PL - makabra!!

Ale ANTY_BLM co sie dziwisz wyszla taka GWIAZDA z Yamy i chciala pokazac jaka to ona jest NAJ, pewnie rozstala sie z chlopakiem i szla juz po %, i po co jej sie rozgladac przeciez ona miala pasy - WrRr...!!

Sama jestem kierowcą i co do tych pieszych to się zgadzam. Ja rozumiem że pieszym zawsze się wszedzie spieszy, i pewnie jeszcze sobie myślą " aha, ten to jedzie w samochodzie, a ja musze isc i marznąć, wiec mu wejde na ulice " . Ale jako piesi bądzcie troche bardziej wyrozumiali dla kierowców. Wiadomo jakie panuja warunki na drogach i tylko z tego względu bronie kierowców, bo naprawdę ciężko jest nagle zahamowac na śliskiej drodze nawet jeśli sie wolno jedzie i tylko więcej nieszczęścia może z tego byc niz sie zdaje.

nie ma to jak ponarzekać albo na BLM albo na pieszych, ciekawe kto będzie następny? też jestem kierowcą i sądzę że przesadzacie. W taką pogodę to grzech trzymać tyłek w ciepłym samochodzie i nie przepuszczać pieszych...

Bezmyslnosc pieszych jest przerazająca, nagłe hamowanie na nawierzchni jaką mamy na większosci ulic jest porażką pomimo prędkosci wymienionej. Echhh to i tak "pędził" kolega.

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

ludzie prawda jest taka, ze piesi zachowuja sie jak swiete krowy ale na Boga troche rozumu we lbie, skoro jest pogoda jaka jest a warunki sa jeszcze gorsze to chyba logiczne, ze predzej wychamuje pieszy trampeczkiem jak kierowca autem, bo wina czyja bedzie? I tak kierowcy, bo akcja na pasach sie zdarzyla, ale piesi mysla, ze niezaleznie od pogody moga sie wpier***lac na pasy, ja jak ide chodnikiem to zatrzymuje sie i czekam az auto przejedzie...trzeba miec troche rozumu, ale chyba niekotrym troszke on przymarzł

ANTY_BLM cos z taba nie tak:)))))))))))))) piEsi przeszkadzaja , zmotoryzowani tez , na blachach BLM tez !!!!!!!!! FACET KUZVA TO JAK TOBIE DOGODZIC?? Mieszkam w L O M Z Y !!!!!!!!! blachy mam BLM!

a ja się pcham na pasy jak szoruje z buta
a jak jede to się zatrzymuje. kurde.
zacznijcie poprawę od siebie samych :)
rozważny musi byc i pieszy i kierowca.
i Kierowcy w tym głowa by dostosował prędkość jazdy do warunków panujących na drodze,
pieszy raczej prędkości nie przekracza

Tym tekstem zdradzę Wam jak wzbogacić się bez wysiłku przy pomocy internetu, tak więc życzę miłej lektury.
Czym charakteryzuje się "inwestycja doskonała"??? Minimalnym wkładem przynoszącym tysiące procent zysku??? Dokładnie. Jak zarobić kilka tysięcy złotych inwestując tylko 5 zł??? To proste. Wystarczy Ci ten tekst i Twój czas.
Inwestuję od dawna pieniądze na różne sposoby. W celach dywersyfikacji ryzyka szukałem zróżnicowanych możliwości i ciekawych rozwiązań. Na pewno znacie historie o piramidach i wysyłaniu maili… Oparte na amerykańskich pomysłach zarabiania bez wychodzenia w domu systemy naprawdę działają! Spróbowałem z ciekawości, licząc na to, że przelane 5zł wróci do mnie i przekonam się, że więcej nie zarobię. A tu pozytywne rozczarowanie Po miesiącu na moim koncie oszczędnościowym zaczęły pojawiać się 4. cyfrowe sumy. Nie dziw się więc, że teraz Ty to czytasz;) Wystarczyło, że spędziłem kilka wieczorów wysyłając maila do znajomych z pracy, z gry on-line, naszej klasy, forum dyskusyjnego, pomysłów było co raz więcej. Gdybym posiedział więcej pewnie mógłbym pisać o 15 tys jak chłopak, który jako pierwszy wysłał mi podobny tekst…
Jak to działa??? To proste. Jakiś czas temu dostałem tekst, którego długość odstraszała, dlatego postanowiłem pozostawić część, która wyjaśnia w miarę prosty sposób działanie tego „fenomenu”. Dlatego kopiujcie cały mój tekst, wysyłajcie go i postępujcie z radami poniżej:
„To jest NAJTAŃSZA ,NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobieni prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak krótkim czasie. OK. To zaczynamy, bo się rozgadałem. Ten program działa i nie ważne z jakiego kraju pochodzisz albo w jakim przebywasz. Wszystko czego potrzebujesz to:
- Konto w banku(najlepiej z możliwością obsługi przez internet , ale nie koniecznie
- Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo
Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, żeby zarobićmusisz coś od siebie dać. Więc pierwsze co musisz zrobić to zainwestować 5 zł. Jak mówi Robert T.Kiyosaki - jeśli nic nie zainwestujesz - nic nie zyskasz.
Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi. Tak więc, przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe z notką mówiącą(tytułem):
Proszę dodaj mnie do swojej listy mailowej.
CHCĘ , ŻEBYŚ WIEDZIAŁ(A),ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM.
Gdy przelejesz 5 zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroko uśmiechnąć:).Nie wiem czy wiesz , ale już czerpiesz z tego programu wielki korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy.
Oto obecna lista:
1.Nr konta: 89 8915 1013 0012 8658 3000 0010
2.Nr konta: 02 1020 4753 0000 0802 0023 3288
3.Nr konta: 69 1050 1025 1000 0090 4107 5616
4.Nr.konta: 83 1050 1025 1000 0090 4128 1198
5.Nr.konta: 91 1050 1025 1000 0090 4107 5608
PAMIĘTAJ .Wpłać 5 zł na konto nr.1 i jako nazwę odbiorcy wpisz xxx ze względu na ochronę danych, jeżeli dobrze przepiszesz nr. konta pieniążki i tak dojdą.
Gdy już przelałeś 5 zł na konto nr.1 (wraz z tą dodatkową-TO BARDZO WAŻNE),następną rzeczą , którą musisz zrobić to zrobić kopię tej strony, pózniej konto nr.1 skasuj, a na dole (na 5 miejscu)dopisz swoje konto. NIE WPISUJ NUMERU SWOJEGO KONTA NA 1.POZYCJĘ,PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ.
NIE BĄDZ ZACHŁANNY.
Robisz to wszystko to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie(korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie www)do np.40 osób(zapamiętaj że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się.
POTRZEBUJESZ DOWODÓW .TUTAJ SĄ PRZYKŁADOWE OSOBY które brały udział w tym programie i które zainwestowały nic innego jak 5 zł i 30 minut swojego czasu.
A tutaj troszkę matematyki.
Kiedy wyślesz swoje maile( lub rozpowszechnisz tę stronę w inny sposób)będziesz na 5 miejscu tej listy to najlepsza pozycja po to by zarobić poważne pieniądze. Gdy wyślesz 40 maili do różnych osób możesz spodziewać się że 5 z nich zrobi dokładnie to co ty. Wtedy już będzie o tym programie wiedziało 200 osób. Z tych 200 osób udzieli się 25, to dalsze 1000 maili. Aż dojdziesz do 1 pozycji na liście to wtedy będzie już 3 125 osób, które będą wpłacać pieniążki na twoje konto.
DOBRZE CI RADZĘ ZAINWESTUJ A NIE POŻAŁUJESZ”
Proste, ale czasem w prostocie można znaleźć najlepsze rozwiązania. Powodzenia!

Czego się pieszych czepiacie??? Nie wiem czy wam byłoby przyjemnie stać na przejściu i czekać z 10min aż któryś szanowny kierowca się zatrzyma, oczywiście nie mówię o nagłym wyskakiwaniu na przejście. Jęczycie jak stare baby, może powinniście przejechać się do miasta typu Warszawa czy Poznań i zobaczyć jak tam pieszy się zachowują, a potem narzekajcie. Poza tym kultura kierowców wcale nie jest lepsza szczególnie kiedy pada deszcz czy na roztopy jest breja, a szanowni kierowcy nawet nie raczą zwolnić i chlapią po pieszych znajdujących się na chodnikach wy sobie szczęśliwi jedziecie dalej a człowieczyna cały mokry lub uje**ny błotem musi sobie iść dalej.
Pozdrawiam kierowców z resztkami kultury :)

swd56 - twierdzisz więc że kierowcy na czerwonym przejezdzają ?!
megan i lauracrow1- jakie 'nagłe' ?. Przecie pieszego przy przejściu widać już z daleka !
A przepisy stanowią jasno, obojętnie czy są piesi czy nie !
I tu nie ma dyskusji !
Dla jasności - jestem w 3/4 kierowcą i 1/4 pieszym.

________
Malachit

Łomżyńscy piesi jak piesi w całej Polsce - zawsze zdarzają się idioci.

tak a kierowcy to geniusze i takdalej

Malachit pomalutku, w tym temacie wypowiadam sie pod kątem panujących warunków. Tak jak i Ty też jestem pieszą, ale to pieszy ma też obowiązek ocenic szanse kierowcy na wyhamowanie, bo w wielu wypadkach możemy mówic o wtargnięciu. :)

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

wez takiego i potrac

taak czasem można stać 5 minut bo nikt łaskawie się nie zatrzyma,więc nie dziwie się że pierszeństwo piesi wymuszaja;)

Choć czasem też przesadzają zwłaszcza gdy jest zima a wlezie ci taka jedna z drugą na pasy ...

Niestety tym razem ANTY_BLM ma rację. Dużo łatwiej jest zatrzymać kilkadziesiąt niż kilka tysięcy kilogramów . Jednak piesi tego nie rozumieją. A co do przepisów i faktów, jeżeli pieszy stojąc na chodniku widzi, że nadjezdza auto i decyduje się wejść bezpośrednio pod pojazd, to prawo jest po stronie kierującego!!!!!! I ta paniusia powinna podziękować, że kierujące ANTY_BLM jest na tyle dobrym kierowcą, że zachował należytą ostrożność i nie przetrącił jej kości. PIESZY STOJĄCY NA CHODNIKU NIE MA PIERSZEŃSTWA!!!! TYLKO I WYŁĄCZNIE NA PASACH!!

Art. 26.

1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejścia dla pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na przejściu.

Art. 13.

1. Pieszy, przechodząc przez jezdnię lub torowisko, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność oraz, z zastrzeżeniem ust. 2 i 3, korzystać z przejścia dla pieszych. Pieszy znajdujący się na tym przejściu ma pierwszeństwo przed pojazdem.

Art. 14. Zabrania się:

1. wchodzenia na jezdnię:

1. bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych,
2. spoza pojazdu lub innej przeszkody ograniczającej widoczność drogi;

Drodzy użytkownicy chodników, kierowca nie ryzykuje życiem badz kalectwem. Chamskie zachowanie zostawcie w domu, dla włąsnego bezpieczeństwa.

Ludzie każdy z Was jest pieszym więc tak nie narzekajcie bo może sami tak robicie:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org