Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomylka Wlanie benzyny do diesla |
Samochod VW TOURAN 2.0 140KM ... Ojciec mial do przejechania jeszcze 200km tak pokazywal czujnik na komputerze .... Za jechal na CPN i przez pomylke wlal za ok 60zl benzyny ;/ .... Powiedziano mu ze problem zalatwi dolanie do pelna ON i bedzie ok ale jednak martwie sie zeby nic sie nie stalo ? Prosze o powazne wypowiedzi
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomylka Wlanie benzyny do diesla |
dzwonie do sąsiada on tez ma dizla powie co i jak za 15min
|
|
najlepiej włożyć gazetę do baku i podpalić , a tak poważnie, na komputerze pokazywało 200 km czyli miał jakieś okolu 15 litrów , dolał za 60 zł czyli tyle co zawsze , dolejcie do pełna oleju napędowego i powinno być ok
|
|
racja
|
|
lepiej tak nierub
|
|
tzn ojciec tak zrobil ze dolal oleju napedowego do konca .... Bo to samo powiedzial gosciu na cpn ...ale mam obawy jednak :( wiec wypowiadajcie sie dalej matka ma jeszcze jutro pojechac do roboty raz i zalac znowu do pelna
|
|
może teraz mieszać w baku żeby się rozmieszało ?
|
|
MICHALINA ZMIEŃ TEN OPIS BO SIĘ ŚWIECZISZ JAK PSU JAJA HAHAHA
|
|
właśnie myśle nad jakims fajnym ale to utro bo już 22:30 to czas namnie jak masz jakieś opcje to napisz tylko niewulgarne
|
|
Na której stacji ?? Spuszczaj te paliwo wtrysk do 2.0 tdi 2300zł / 1szt. Na wiejskiej zaleli mi kiedyś benzyne do diesla to i pofrunelii za pompe wtryskową 2700zł
|
|
lepiej spuść wszystko z baku, dolać to można do pełna ale do zwykłego dizla tój tego nie przełknie. Radze spuścic i zalać ormalnej ropy, ewentualnie możesz se dolać 5 litrów tej mikstury do pełnego kotła ale nie więcej bo ci pompa, turbina i pompowtryski staną
|
|
Napisał na CPN czyli prawdopodobnie chodzi o Wiejską. _________________________________________________________
|
|
2.0 140 km i pompowtryski pompa i turbina hehe :) " towarzyskie " mowimy o nowym samochodzie a nie o starym dieslu chlopaku. a poza tym to co turbina ma do tego? nie wiem moze sie nie znam. nic sie nie stanie masz pewnie zbiornik okolo 60l wiec jak zatankowales pod sam korek to absolutnie nic sie nie stanie a na zime to jeszcze lepiej ze masz troche benzynki w baku masz pewnosc ze ci ropa nie zamarznie. pozdrawiam
|
|
no zbiornik jest 60 czy nawet 65l czyli powinienem spac spokojnie ?
|
|
Chłopie idź spac a jutro jedź i to spuśc poczytaj trochę o tym silniku na forach zalejesz byle gówno to już wtryski do wymiany sam jeżdżę passatem z 2007 2.0 tdi i nie mam dobrej opnii na jego temat. Koszt spuszczenia wachy 100zł max a koszt naprawy wtrysków 20 razy tyle
|
|
drogie samochody wybieracie, jacy ziemianie..
|
|
moja rada: spij spokojnie. jak masz na 60 litrow ropy 10 litrow benz to wszystko jetok. benzyna to nie jest zadne gowno tylko wysokooktanowy plyn od ktorego nic absolutnie sie nie dzieje. a jak koledzy dolewaja ulepszacze typu doktor pomagacz zeby miec wiecej mocy to pozniej nie maja dobrych opini o silnikach. nic sie nie martw tylko jezdzij
|
|
idz idz michalina bo dabranocka juz dawno była
|
|
Moim zdaniem nic złego nie powinno sie stac.
|
|
nie obsrywaj zbroji;] daj 5 dych to ci powiem co zrobic. :P hahahha:D poprostu ojciec spierdolił temat. tyle. pozdrawiam
|
|
jak masz duzo tej benzyny to ja sposc ale nie do konca bo jak oproznisz do pustego i wlejesz olej to ci sie zatrze. Ja tak mialam, jakis debil nalepki na dystrybutorze zamienil i zamiast oleju maz wlal benzyne ale nie duzo i wymieszal potem z wiekszoscia oleju i bylo git nic sie nie stalo
|
|
co ci się zatrze, kto zamienia nalepki, co to za mąż, co to za p i erdolony bełkot?
|
|
Jezeli masz Tourana to i masz AC :) a jezeli masz pakiet AC zadzwoń przyjadą wypompują i wyczyszczą, wszystko zależne w jakies firmie uzezpieczeniowej masz wykupiony pakiet :) http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g
|
|
według mnie to trochę za dużo tej benzyny gdyby to było 5 l to mógłbyś jeździć zimą nawet wskazane ale to tylko moje zdanie koziol0
|
|
jezeli masz naprawde dobre ubezpieczenie na samochod, to ci zwroca koszta
|
|
Kolego wylewaj wszystko z baku jak najszybciej ! przy odrobinie szczescia bedziesz mial na prezenty pod choinke w innym wypadku swiat w tym roku WESOLYCH nie bedzie ;)
|
|
LoJack fajfusie ty belkotajacy, zamieniaja sledzie na orlenie w Bialym, rzuc te zabawki, a wez sie za slownik samochodowy
|
|
tak jak powiedzial Ryszard - ale czy to uratuje silnik?? watpie!!!!!!! druga sprawa koncowki wlewow sa inne do benzyny a inne do ropy??? chyba sie nie myle!!!!!!!
|
|
Inne koncowki sa... to prawda, ale od ropy jest szersza.. Efekt.. Do ropy dolejesz benzyny a odwrotnie juz nie..
|
|
lauracrow1 odpuść sobie może tematy o dieslu i pilnuj żeby ci się młynek do pieprzu nie zatarł, więcej się nie kompromituj
|
|
Roman i jak się sprawy mają ? śmigasz jusz bryczko czy jeszcze rozkminka czy to czy śmo
|
|
Kupic takiemu rower
|
|
eee rower czy ja wiem to jeszcze szprychy od kolarzowki założy i siodełko od chulajnogi i tez bendzie problem że coś nietak
|
|
Wszystko gra samochodzik smiga , a rope spuscilem choc mechanik stwierdzil ze by sie nic nie stalo
|
|
Kołakowski o Czerniawskim Pod foto link Prywatne nagranie !!!
|
|
Najlepszy sposób na odpalenie ropniaka to 10% - 20% benzyny i resztę baku zalewamy ropa tak by wtryski nie poszły gdyż benzyna rozpuści żelatynę która znajduje się w filtrze paliwowym :). Ja tak zawsze robię na zimę i już autkiem przejechałem 4 zimę bez kłopotów. Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |