poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Internet w Nordcomie??

Mam pytanie którzy mają neta w Nordcomie ? Co sądzicię o tym dostawcy internetu? Ja uważam że za dużo w tym tygodniu niebyło neta zwłaszcza w okolicy godziny 20. Zwłaszcza, że wczoraj gdzieś od 18:30 do jakiś okolic godziny 20 dzisiaj nie było?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Internet w Nordcomie??

Ach ten internet...

Sąsiad ma w Nordcomie. Codziennie sadzi kur** na nich. Powinni mieć przynajmniej POLPAKA, DSL to za mało, żeby udostępniać Internet takiej liczbie ludzi.

Radzę zebrać się w kilka osób i zbudować własną sieć, podpiąć Internet (polecam DSL - tanio, szybko i dobrze). Wyjdzie Wam dużo taniej i dużo lepiej + sami macie nad wszystkim kontrolę. Jeśli będziecie potrzebować pomocy, dajcie mi znać.

Chyba lepiej mieć DSL 1mbit na 5 osób niż DSL 2mbit na kilkadziesiąt (jeśli już nie ponad setkę). Cenowo wychodzi tak samo.

303,78 PLN / 5 osób = 60,75 PLN

Nawet po równym podzieleniu pasma, każdy dostanie 204 kbit/s a nie jakieś śmieszne 64. Poza tym zwróćcie uwagę, że posiadając DSL w 5 osób jesteście w stanie zapewnić sobie minimalny transfer dla każdego użytkownika, w Nordcomie płacicie za przepustowość do 64 kbit/s, czyli równie dobrze możecie mieć 10 kbit/s.

Pozdrawiam

mam interenet w tej firmie i jestem bardzo nie zadowolony, na te paramerty co mamy nie powinno być zadnych problemów a jednak są ,coś mi tu " śmierdzi " Mam nadzieje że wezmą sie ,jeśli chcą miec użytkowników i szybko sie poprawią a jak nie to pewnie duża cześc ludzi podziekuje im , tak jak ja.

inet r0x

ROTFL

Tez mam w nordcomie. Jest do bani ;/ Byl tylko jeden dzien w ciagu tych prawie dwoch lat (od poczatku jak nordcom zaklada neta) kiedy transfery byly takie jak powinny byc ;] Mam lacze 128 i zadko mam transfery wyzsze niz 5 ;/

slyszalem cos o tym internecie w nordcomie. ja proponuje internet w VECTRZE. wysokie transfery i nigdy nie ma tak ze internet nie dziala wtedy kiedy jest nam potrzebny. naprawde polecam. pozdrawiam

Vectra jest ok!!!

Ja wole to co zaproponował MRS...

Vectra jest wporzo nie ma problemów ani nie wylączają neta dziaŁa lux a mam najmniejszy pakiet

Najlepsza jest noestrada i ani vectra a ni nic innego nie ma tutaj podjazdu. A Nordcomto solidna firam jeżeli chodzi o sprzęt, bo internet to jedna wielka lipa.

Najlepszy jest DSL. Neostrada przy nim to gówno na resorach.

Pozdrawiam

tak tylko ze w neostradzie masz limity. i powoli one sie zmniejszaja. niedlugo dojdzie do tego ze za jakies 100 zl bedziesz mogl sobie posiedziec 1h dziennie. a w vectrze nie ma zadnych limitow siedzisz ile chcesz i nie nalicza ci rachunku telefonicznego jak to bywa w neostradzie czasami.

"Najlepszy jest DSL. Neostrada przy nim to gówno na resorach."

Hehe, tylko technologicznie jest to to samo. A DSL od neo różni się tylko stałym IP i brakiem limitów (choć niektórzy szczęśliwcy z neo640 dalej są ich pozbawieni). No ale neostrada, jest sporo tańsza...

"nie nalicza ci rachunku telefonicznego jak to bywa w neostradzie czasami."

Jak masz neo to nie ma takiej możliwości...

nemo: DSL opiera się na innej sieci szkieletowej, poczytaj sobie w Internecie.

Pozdrawiam

Również uważam, że DSL jest najlepszy.
Miałem okazję "poćwiczyć" na nim w sieci AOL.
Teraz jadę na SDI, jest wolny, ale nie ma żadnych ograniczeń.

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

"nemo: DSL opiera się na innej sieci szkieletowej, poczytaj sobie w Internecie."

Ciekawe na jakiej... Tepsa ma jedną sieć szkieletową - polpaka i nie ma znaczenia w jaki sposób się łączysz, to z niej korzystarz...

odradzam Nordcom :]

nie pytać dlaczego :)

Nie rozumiem waszego nie zadowolenia z usług Nordcomu ja nie mam najmniejszych problemów, owszem był okres, kiedy były awarie, ale teraz jest ok. odkąd wymienili sprzęt i zmienili oprogramowanie, co do łącza to za 57zł mam 128mb/s może i niewiele, ale u mnie jest stabilne i najczęściej średnia prędkość wychodzi nawet wyższa, ja jestem bardzo zadowolony z ich usług nie tylko internetowych, ale i potrafią doradzić kupno dobrego sprzętu i co najważniejsze markowego, a nie jak to w niektórych firmach tani komp, ale nie mówią, że sprzęt NONAME i nie pewny a potem z gwarancją problem, miałem awarie karty telewizyjnej kupionej od Nordcomu i została usunięta od ręki, mimo że tak naprawdę to powinienem poczekać 14dni aż pojedzie do producenta, a oni wymienili mi uszkodzony element od ręki, nic dodać nic ująć ja na pewno nie zrezygnuje z ich usług jak będę tak obsługiwany, a awarie zdarzają się wszędzie, co do Vectry to jak może dostarczać dobrze Internet firma, które nie potrafi dobrze dostarczyć telewizji i w dzisiejszych czasach w stereo to śmiech, a i obsługa w ich biurze jest nie przyjemna, i lekceważy klienta a przecież to dzięki nam użytkownikom mają pensje, ale tak wygląda firma, która ma monopol w danym rejonie a ja mieszkam na parterze i nie mam możliwości założenia anteny satelitarnej abym mógł zrezygnować z ich (drogich i marnych) usług, ŻENADA!!!

AMik to było najdłuższe zdanie jakie w swoim życii widziałem...

128mb/s za 57zł? Dziwnie tanio, ale nieważne. Internet z Vectry jest dużo stabilniejszy i dużo szybszy (ludzie przynajmniej wiedzą, za co płacą). Nie wiem też, czemu krytykujesz telewizję z Vectry, u mnie odbiera wyśmienicie. Co do obsługi to też nigdy nie miałem problemów - panie zawsze uśmiechnięte, miłe i życzliwe...

Pozdrawiam

MrS, pracuje tam w Vektrze ktoś z twojej rodziny ??? bo mnie to wygląda na wazeline. Jak można chwalić telewizje za te pieniądze takiej jakości i bez stereo które jest teraz standartem ???

Czasem wspieram się Nordkomem i nie mam powodu do żalów.
Co do internetu to AMik ma rację. Bywały sporadyczne problemy ale od co najmniej miesiąca jest bardzo dobrze - transfery bywają nawet wyższe od deklarowanych.

Zastanawiam się czy ten wątek nie jest przypadkiem elementem działań konkurencji.

P.S. Za co płacimy....
Czy Mercedes jest lepszy od Nubiry ? Przecież Nubira przewiezie mnie z jednego końca Łomży do drugiego tak samo wygodnie i w tym samym czasie a jest znacznie tańsza od Mercedesa.

"MrS, pracuje tam w Vektrze ktoś z twojej rodziny ??? bo mnie to wygląda na wazeline. Jak można chwalić telewizje za te pieniądze takiej jakości i bez stereo które jest teraz standartem ???"

Na wazelinę to twój wcześniejszy post wygląda, w którym zachwalasz nordcoma, a krytykujesz vectre. Niech zgadne, szef kazał wejsc i cieple slowo o swojej firmie napisac? Bo tak to wyglada...
A co do vectry, kablowke mialem od nich kilka lat i jakis wiekszych powodow do narzekan nigdy nie mialem...

A ja mam, bo mam dosyć ciągłego zamieniania miejscami kanałów, co prawda ostatnio tego nie robią, ale wcześniej to koszmar, co ustawiłem sobie kolejno to oni zmienili na pasmach, a sam powiedz czy to nie dziwne, że tak długo nie ma możliwości stereo?? Od dawna większość programów nadaje w stereo a oni nie, tylko wymyślili sobie nadawanie Internetu, bo to świeża kasa, no tak, ale właśnie tak wygląda brak konkurencji, W Nordcomie nie pracuje, ale kupuje większość sprzętu komputerowego, bo mają naprawdę markowy a i jak mam problemy z uruchomieniem to zawsze mogę zadzwonić i się poradzić i nie zbywają mnie tylko starają się pomóc, może i to wygląda na wazelinę, ale ja naprawdę jestem z ich usług zadowolony. A i jeszcze dodam, że w tej chwili aktualny ich pakiet nie zgadza się z tym, który proponowali, wycofali wiele kanałów a cena jest nadal wysoka i to jest uczciwe??

AMik a nie jest przypadkiem tak, że to twój telewizor nie obsługuję akurat tego standardu kodowania dźwięku w jakim jest kodowany w vectrze? (i w większości innych kablówek)? No jestem w 99% pewien, że tak jest

"A i jeszcze dodam, że w tej chwili aktualny ich pakiet nie zgadza się z tym, który proponowali, wycofali wiele kanałów a cena jest nadal wysoka i to jest uczciwe??"

A jakich programów Ci brakuje? Bo chyba nie ma kanału polskiego, którego by nie było w ich najlepszym pakiecie..Zobacz sobie oferty aster, czy upc, porównaj ceny i dopiero zaczniej narzekac...

co do Nordocomu. miałem problem z internetem - zadzwoniłem, że jest brak internetu, dali go, by za 5 minut go ponownie odciąć i dać za jakieś 5-6 godzin, a w tym czasie gdy był mi potrzebny - poprostu se przebimbali sprawę z netem. wczpraj rozmawiałem z kumplem w sprawie Nordcomu - okazało się że nie tak jak trzeba działa. tak więc dobrze, że kończy mi się u nich umowa. nie będę płakał za nimi. właśnie widzę że jest sporo pozytywnych słów na temat internetu z Vectry, za co wielkie dzięki.

Ja mam dsl z szeptela
w ciągu rok raz nie było połączenia wieczorkiem
z tym tylko, że podłaczają w tych blokach gdzie mają okablowanie a jest ich chyba niewiele
instalacja chyba za złotowe ale to teraz standard

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org