Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
szkoła jański |
Hej interesują mnie wasze opinie o szkole Jańskiego w Łomży? Jakie macie zdanie na jej temat i czy po np pedagogice w tej szkole można znaleźć pracę?? Aha i czy wiecie może jakie dają stypendia socjalne i naukowe? Interesują mnie kwoty.. I czy płacą na czas????? Pozdrawiam alusek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: szkoła jański |
Ludzie olejcie jakieś jańskie i inne śmieszne agrobiznesy, kto po tych pseudo szkołach znajdzie pracę bez znajomości? Jeśli studiować to tylko na uczelniach państwowych, w przypadku facetów najlepsza jest politechnika i kierunki typu budownictwo, elektrotechnika, budowa maszyn, po tym pracę można znaleźć bez problemu. Dziwią mnie ludzie wybierający tak archaiczne i bez przyszłościowe kierunki typu administracja, zarządzanie i inne marketingi. Pracę w urzędzie w takiej Łomży i tak prędzej dostanie osoba która skończy agrobiznes, ale ma ciocię albo wujka w urzędzie, niż osoba po uczelni renomowanej, znam osobiście takie przypadki.
|
|
to po co iść na państwowe (też płatne studia jeśli chodzi np o zaoczną polibubę w Białymj ak i tak prace (nie tylko w urzędzie) załatwi po znajomości ciocia?? Więc co? mam siedzieć i nic nie robić? Poza tym ja nie pytam o to gdzie studiować tylko co myślicie o tej szkole i ewentualne konkrety!!!!
|
|
spoko uczelnia ;p ja tu studiuje zaocznie na pedagogice res. licencjat robię na miejscu a później i tak magisterka w jakimś poważniejszym miejscu, wiadomo:) Ci co się tu tak znają to zapewne nigdy nie mieli do czynienia z tą właśnie uczelnią.Wykładają tu doktorzy i profesorowie z Uniwerka w Białym, z Wawy przyjeżdżają itd. także polecam ...
|
|
stypendia też jakieś są . socjalne i naukowe ,trzeba mieć odpowiednią średnią 4,8 chyba.. spr na stronie szkoły bo tam jest.wpisz w google jański łomża i będzie.
|
|
Ja też studiuje w Jańkim i nie narzekam, tutaj tylko licencjata zrobisz a magisterke już w Białym albo Wawie. Co do stypendium to socjalne płacą zależnie od dochodu jaki wykażesz, ale np. w tym roku nie mógł przekroczyć 602 zł netto na osobę w rodzinie, im niższa kwota tym stypendium wyższe, najmniej płacą 50 zł a najwięcej 200 lub 300, nie wiem jak to w tym roku, zależy ile kasy mają z Unii na stypendia i zalezy ile osób się zglosi, a z naukowym jes tak, ze najmniej płacą 300 zł za średnią 4,7, za 4,8 400 zł a od 4,9 płacą 500 i to jest najwyższa kwota, a miesięcznie studia kosztują 290 zł więc jak ktoś ma oceny dobre to na szkole zarabia :) A co do wykładowców to faktycznie są to osoby z Białego, Wwy, Lublina i innych miast i są to naprawde dobrzy wykładowcy, profesorowie nieraz znani nie tylko na uczelniach
|
|
290 to miesiecznie jest . a jak masz taką możliwość to można 2500 za cały rok.wtedy te 4stówki do przodu na całości;p
|
|
W łomzy to albo dzieci yam cafe albo jańskiego :P i wszyscy w wieśwagenach
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |