Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
mam problem |
pracuje jako ochroniarz w sklepie i posiadam2umowy zlecenie na1 mam6zl na reke zas na2 7zl na reke i maja czas na wypłate do21listopada wiec za1umowe dostalem juz niby kase ale tylko960zł czyli tak jakby mi policzyli godziny z1sklepu czyli160godzin razy6zl i wyszlo960zł ale jest klopot bo ja robiłem w sumie260godzin czyli o100wiecej niz mi zaplacili czy to mozliwe ze te pozostale zaplaca mi po7zl tak jak wg umowy z2firma i do kiedy skoro maja czas do21listopada a to niedziela a z tej 1firmy zaplacili mi juz dzis bo21to niedziela pomocy kto ogarnia to bo brakuje mi sił
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: mam problem |
nie ogarniam:(
|
|
z takim problemem to do dowódcy zadzwoń a nie na forum pytasz człowieku;-) tutaj cie zaraz zjadą
|
|
Za mało podałeś szczegółów. jak zrozumiem z tego co napisałeś to masz zawarte dwie umowy zlecenia z dwoma firmami ochroniarskimi. Jeśli dobrze rozumiem to zapłaciła ci tylko jedna firma. Ale mam wątpliwości czy dobrze zrozumiałem. więcej szczegółów to może coś ci doradzę.
|
|
To jest przekręt.Obie firmy są tego samego właściciela .Kodeks pracy nie zezwala na taka długa prace więc tyrasz niby w dwóch.
|
|
pracuje w1 firmie multiservice i ona ma siedzibe w plocku i z tej firmy dostalem kase za160godzin tylko natomiast za2umowe w firmie efect powinienem miec kase za jeszcze100godzin czyli okolo700zl na reke jeszcze procz tego co dostalem czy jest jakis limit godzin pracy na umowe zlecenie tak jak mi policzyli 160godz z1umowy tylko poki co i czy wedlug was za2umowe do poniedzialku kase dostane
|
|
kazik nie ma racji. Przy umowie zleceniu przepisy Kodeksu pracy nie mają zastosowania. Umowę zlecenie reguluje Kodeks Cywilny. Nie istotna jest ilość godzin. Według KC podpisując umowę zlecenia zobowiązujesz się do wykonania określonych w tej umowie usług. Natomiast wynagrodzenie powinno być wypłacone przez zleceniodawcę po wykonaniu usług określonych w tej umowie. Aby cokolwiek więcej powiedzieć w tej sprawie należałoby znać szczegółowo treść tej umowy.
|
|
Rzuć w cholerę te firmy i idz na kuroniówkę, nie będziesz musiał myśleć a od myślenia boli głowa.
|
|
lukasz 432! W gwoli wyjaśnienia: Przepracowane przez ciebie godziny nie podlegają pod Kodeks Pracy. Natomiast z racji KC powinieneś otrzymać również zapłatę za 100 godzin z racji tej drugiej umowy. termin zapłaty zgodnie z tą drugą umową
|
|
czyli jesli teraz mam weekend to powinno byc 22 tak kasa a ta 2umowa brzmi nastepujaco zleceniodawca zleca a zleceniobiorca zobowiazany jest do wykonania prac gospodarczych w olsztynie wynagrodzenie wynosi 9zl brutto za godz w terminie do21kazdego miesiaca za miesiac poprzedni czyli pazdziernik
|
|
http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861
|
|
jutro bedziesz mial kase niedziele przelewow nie robia
|
|
i lecimy na piwo
|
|
urzekła mnie twoja historia
|
|
to kiedy robisz impreze:P
|
|
:)
|
|
zamykam temat
|
|
Od tego czy temat będzie zamknięty to JA zadecyduje!!!
|
|
m1ch4lina więc proszę się podporządkować i usunąć ten różowy tekst, w przeciwnym razie dostaniesz tzw. bana.
|
|
****:P i co kolego ogarnąles ten kwiiiiiiit?
|
|
nie do tej pory nic niemam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |