wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Burmistrz Nowogrodu

Kogo obstawiacie w Nowogrodzie. Ja myślę że obecny Burmistrz powinien bez problemu przejść w I turze. Facet zna problemy mieszkańców a i ostatnio ma się czym chwalić - inwestycja goni inwestycję.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Burmistrz Nowogrodu

Czy możesz nam powiedzieć co to za inwestycje? Bo jakoś tej gonitwy nie widzę;) poza zmianą oświetlenia i wycięciem żywopłotu w parku...

Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach

Proszę bardzo:
- powstaje świetna hala sportowa
- przedszkole
- świetlica w Mątwicy
- przebudowa osiedla SKARPA
- chodniki w mieście
- drogi
- wspomniane oświetlenie uliczne
- park (widziałem opracowaną koncepcję) - a wycięcie żywopłotu i nowe lampy w parku to dopiero początek prac
- a o moście na Pisie to już się zapomniało ?!
- umocnienie brzegu rzeki Pisy
A do tego kilkanaście opracowań dokumentacji projektowo - kosztorysowych gotowych do realizacji.
- programy i projekty w których gmina uczestniczy promując region np. PISA-NAREW
Proponuję zajrzeć na stronę miasta!!!!

Nie rozsmieszajcie mnie hahaha
*hala inwestycja Unijna a nie tego ***** darmizjada za przeproszeniem
*Swietlica w Matwicy tak samo Unia

Wiec przestancie pieprzyc farmazony o jakis inwestycjach ktore nie ujrza i nigdy nie mialy zamiaru ujrzec swiatla dziennego

To jest rezus, darmozjad pieprzony popiera go tylko stare babstwo zeby sie miedzy poslady wkrecic

Tak "Unia" przyjechała, zakasała rękawy i sama wszystko zrobiła!!! Papierki popisała, ludzi przywiozła, towar kupiła i jeszcze sama wszystko zbudowała!!!

- wysoki jak brzoza i głupi jak koza!!!!!!

A poproszę o przykłady tych inwestycji, które to twoim zdanie nie ujrzą światła dziennego. Jak już jesteś taki obeznany w problematyce gminy to popisz się wiedzą!!!

Obecny burmistrz to już ma rozeznanie,że powoli tonie i dlatego jego ludzie zakładają właśnie takie tematy,mające na celu w ostatniej chwili promowanie jego osoby ha ha (koń by się uśmiał)z tych jego inwestycji!Niech jeszcze ta mądra osoba napisze,ile kredytu zaciągnął na te właśnie wspaniałe inwestycje...

Widać, że ludzie o życiu pojęcia nie mają!!!
Jak macie tak dużo kasy to dlaczego sami na kredytach jedziecie?

Romanie gdybyś choć trochę myślał to byś wiedział, że PROJEKT o powyższe inwestycje napisał obecny burmistrz, a nie Unia. UE to tylko zwróci koszty!

Autor: Nowogród2010 (---.adsl.inetia.pl)
Data: 19-11-10 18:09
- park (widziałem opracowaną koncepcję)

chyba w pokoju burmistrza............

Urząd otwarty dla wszystkich - no chyba, że ktoś nie ma odwagi do niego przyjść bo ma coś na sumieniu, albo wstydzi się spojrzeć ludziom w oczy!!!

brak słów ,potrzebna jest zmiana

Zmiana była w poprzedniej kadencji i jakoś "SUPER ZMIANY" na lepsze nie było i po 4 latach wrócił obecny Burmistrz a jak będziecie tak sobie zmieniać co kadencja to gratuluję bezmyślności!!!!!!

Wspomnijcie coś o kwocie zadłużenia.

"Nowogród2010" a ty jako zainteresowany tymi wspaniałymi przemianami chodzisz i dopytujesz co jeszcze się wydarzy ????

Ściema i propaganda ..............

http:/ /edziennik.bialystok.uw.gov.pl/WDU_B/2010/207/2574/Akt.pdf

Ludzie wy naprawdę nie wiecie w jakich czasach żyjemy. Człowiek chce coś zrobić - GADACIE, nic nie robi - GADACIE!!!!
Kredyty się bierze na konkretne cele, a potem się spłaca - nikt nie robi tego z przyjemności, a efekty naprawdę widać, chyba że ktoś poza czubkiem własnego nosa świata nie widzi!!!

Chyba założyciel tego tematu ostro boi się o swoją ciepłą posadkę w Urzędzie,dlatego tak lansuje obecnego burmistrza.Przestań człowiecze pieprzyć i pozwól,aby mądrzy wyborcy sami ocenili tą -hi hi "charytatywną pracę"biedaka burmistrza i mądrze zagłosowali w niedzielnych wyborach.

Człowieku gdzie tu widzisz zmiany? Mieli robic ratusz i co zrobili? Do tej pory stoi i nic nie zrobili a budynek sie marunuje . zaczeły sie wybory na burmistrza to zaczeli budowac nowe chodniki

Nowogród2010 chyba robisz reklamę obecnemu burmistrzowi ale nie martw on juz tonie:) ludzie juz go maja dość.Ile wypadków bylo na skrzyżowaniach mialo powstać rondo i powstało?Tyle ludzi ginie i nic z tym nie zrobil

Ja uważam,że wybory do samorządów powinni zrobić co roku,to wtedy dopiero na tym"wyścigu szczurów"zyskali by mieszkańcy.Robota goniła by następną robotę ha ha.A TAK TO DOPIERO burmistrz pokazuje przed wyborami,że cokolwiek raczy zrobić dla mieszkańców!!!

Hehe to ci komedia... Akurat o burmistrzu Nowogrodu to slyszalem tylko tyle, ze koles zachowuje sie jak popychadlo, ktory nie ma odwagi wyglaszac wlasnego zdania w towarzystwie.

Nowogród2010 juz chyba spizdzil/a sie :)

Dobre to z Unią, unia zrobiła to tamto-napisała wniosek, wykonała, rozliczyła wszystko. Życzę Łomży, aby unia też wszystko zrobiła sama. Gratuluję dobrych włodarzy Nowogrodowi, Zambrowiakom, niech burmistrzowie znów wygrają, a Łomży życzę, aby Unia sama dla miasta zrobiła połowę tego co robi się na "prowincji".

Już tyle przez tyle lat narobił się chłopina więc dajcie Mu PRZEJŚĆ do wiecznej historii na wieki niech odpoczywa teraz w pokoju.

Hej Nowogród 2010
Jak to się dzieje,że gminę tak mocno zadłuża obecny burmistrz, a każe sobie podnosić pensje do możliwie najwyższej kwoty i swoim najbliższym współpracownikom. Znana regionalna gazeta opisywała niedawno, że burmistrz Nowogrodu zarabia najwięcej i oczywiście mamy jedne z najwyższych podatków w województwie. Nie dziwię się, że nie chce stracić dojścia do koryta. Na spotkaniach przedwyborczych, burmistrz tłumaczy się, że to rada tak go kocha i "ceni jego działalność", że nie może jej odmówić szczodrości.

Do malamyszka - dzięki takim ludziom jak ty świat cofa się do epoki kamienia łupanego!!!!

Uważam, że bardziej dzieciom potrzebne przedszkole i hala z prawdziwego zdarzenia niż pałac w rynku urzędnikom. Na wszystko trzeba czasu i pieniędzy. Poprzedniej władzy najwidoczniej zależało na luksusowych apartamentach w rynku i wygodnych fotelach, a nie gminie i mieszkańcach, więc zastanówcie się komu na czym zależy!!!!

To ile jest tego długu? 7 mln zł?
Nowogród 2010 - pochwal się też budżetem Nowogrodu.

Rahitd - jak taki wygadany i mądry jesteś to zapewne wiesz co to są Dzienniki Urzędowe!!!!
Zapraszam do samodzielnej pracy, a nie oglądania się na innych!!

To dopiero na razie jest tyle!!!A zobaczycie ile będzie jak pospływają na koniec roku faktury do Urzędu za budowę hali i przedszkola - TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!I Miasto i Gmina Nowogród pójdzie"pod przysłowiowy młotek"i mieszkańcy będą jezdzili i swoje sprawy załatwiali w Łomży.Czego sobie i przyszłym WYBORCOM nie życzę.

Nowogród2010 o taaa od kiedy? Jak zaczely sie wybory :)

Wow skaka!!! Widać że o sprawach urzędowych nie masz zielonego pojęcia. "Zamówienia Publiczne" wpisz sobie w google i poczytaj a może cię oświeci!!!!

Za to ty masz go aż nader,więc już możesz pakować swoje teczki w Urzędzie i grzecznie go opuścić hihihi

O skaka, a co w ramach prowadzenia kampanii jeden z kandydatów obiecał ci stołeczek?

Nowogród2010, chyba najwyższy czas szukać nowej pracy. Niedługo skończy się wyrabianie dupogodzin. Tylko co ty biedaczku będziesz robił? Może śnieg rozgarniał jak przyjdzie ciężka zima?

Rahtid to kolejny otumaniony wyborca i pomocnik w kampani "Po trupach a do celu"

Po stołeczki to na rynek a nie w obiecanki wierzycie - żal mi was!!!

Autor: skaka (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 19-11-10 20:07

Hej Nowogród 2010
Jak to się dzieje,że gminę tak mocno zadłuża obecny burmistrz, a każe sobie podnosić pensje do możliwie najwyższej kwoty i swoim najbliższym współpracownikom. Znana regionalna gazeta opisywała niedawno, że burmistrz Nowogrodu zarabia najwięcej i oczywiście mamy jedne z najwyższych podatków w województwie.

nowogród więc jak to jest z tymi zarobkami ????

Pool sprawdź najpierw swoje informacje w pewnym źródle a potem oczekuj odpowiedzi, bo na głupoty nie będę odpisywał!!

Rahtid pojdzie do KZB bo skonczo sie dobre zarobki:D ...

Pojechał do sklepu oglądać łopaty do rozgarniania śniegu. Nie odpowie teraz:)

I czas na moje krótkie podsumowanie"TONĄCY BRZYTWY SIĘ CHWYTA" a ja ci Nowogród 2010 nawet patyczka nie podam,bo sami żeście do tego stanu doprowadzili!!!!!!!!!

Zadałem pytanie skoro jesteś tak rozlegle zorientowany w sprawach więc oczekiwałem odpowiedzi na w/w temat. Myślałem, że jesteś pewnym źródłem.

Skaka ciebie to już niema jak ratować bo ryjesz noskiem już po dnie!!

Na zakończenie dyskusji życzę podjęcia dokonania mądrego wyboru w niedzielnym głosowaniu i frekwencji.

Do malamyszka (
Do czego jest ten link? Nie można nic wyświetlić

a co nas na łomżyńskim portalu obchodzi Nowogród ??

szpenio - człenio!!!!

- powstaje świetna hala sportowa - nareszcie coś zaczęli robić urzędnicy w gminie i udało im sie napisać wniosek, który nie został odrzucony!! Za to biorą kasę!!

- przedszkole - ok

- świetlica w Mątwicy - ok
- przebudowa osiedla SKARPA - dlaczego mnie to nie dziwi, przecież burmistrz tam mieszka:) Uważam, że jest wiele innych miejsc którym ta modernizacja byłaby bardziej potrzebna

- chodniki w mieście - chyba kpisz!!!
- drogi - j.w.:)

- wspomniane oświetlenie uliczne - ok

- park (widziałem opracowaną koncepcję) - a wycięcie żywopłotu i nowe lampy w parku to dopiero początek prac- tak@ a kiedy reszta? jakoś nie widzę żeby coś się działo...

- a o moście na Pisie to już się zapomniało ?! - most musiał zostać wyremontowany, każdy to wie. Zrobili bo musieli, bez komentarza

- umocnienie brzegu rzeki Pisy - umocnienie brzegów było w interesie Caritas Łomża. To też pozostawiam bez komentarza jak również ceny za zakup terenów wokół ośrodka...

A do tego kilkanaście opracowań dokumentacji projektowo - kosztorysowych gotowych do realizacji.
- programy i projekty w których gmina uczestniczy promując region np. PISA-NAREW - to jest już wogóle kpina!!!! Nawet porządnego portu przy rzece nie ma, żadnej infrastruktury!!! Temat turystyki i jej rozwoju wogóle pozostawiam bez komentarza.

Cztery lata kadencji podsumowałbym jednym zdaniem - ŻENADA!!!
Ostatni rok jakiejkolwiek działalności był tylko pokazówką dla przyszłych wyborców, że coś się dzieje.

A na koniec coś śmiesznego:)
Pan J. Piątek i tak musi zostać wybranym na burmistrza. Jest doświadczonym samorządowcem, zna problemy gminy a poza tym nie ma na kogo innego głosować.

Uśmiech na twarzy Miód w sercu Ołów w pięściach

Poza tym kto chciałby zostać burmistrzem i przejąć na "siebie" długi poprzednika.

Pan burmistrz po drugiej kadencji liczy na pomostówkę. Zobaczcie sami.

http://iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=9932&Itemid=2

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

Jak dla mnie jest to jedno z bardziej zaniedbanych miast, od długiego czasu nic się tam nie dzieje. Nikt nie umie wykorzystać walorów miasta. Proponuję głosować na zupełnie nowe twarze, tym co byli już podziękujemy.

Co wam się kojarzy z Nowogrodem ?? bo mi:

1 Czołg
2 skansen

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org