Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Propozycje zmian w Łomży kandydatów na prezydenta miasta Łomża |
Czego Wy jako wyborcy oczekujecie od nowego prezydenta? Ja chciałbym, by nowy prezydent (oby nie był nim znowu pan B.) zainteresował się sytuacją gospodarczą Łomży. Nie wiem czy zauważyliście ,ale w naszym mieście nie ma ani jednego dużego zakładu pracy (nie mówię tu o browarze i PEPEESie bo tam ludzie dostają pracę tylko po znajomości). Kiedyś , kiedyś był pomysł otwarcia Specjalnej Strefy Ekonomicznej dla inwestorów ,którzy na start inwestycji mieliby w Łomży zdecydowanie łatwiej. Nowy prezydent mógłby podjąć na nowo ten temat. Z sytuacją gospodarczą w Łomży związana jest emigracja młodych,perspektywicznych ludzi do większych aglomeracji w poszukiwaniu pracy. Systematycznie rośnie bezrobocie - dziś czytam na 4lomza.pl ,że dołączyło kolejnych 650 osób do grono osób o statusie "bezrobotny" w PUPie.Bezrobocie sięga już 14%. Przerażający jest fakt,że spora część jak nie większość mieszkańców to ludzie w wieku poprodukcyjnym (czyt. na emeryturze). Pytam się - kto ma w przyszłości pracować na to miasto? Na pensje przyszłego prezydenta? Miasto mam wrażenie umiera. Człowiek wychodzi na spacer i co? Pusto. Niech przyszły prezydent podejmie wyzwanie zmiany zaściankowej,bezrobotnej Łomży w perspektywiczne miasto!Niech nie myśli tylko o swoim portfelu! Za takim prezydentem pójdę "w ciemno" wszędzie! Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Propozycje zmian w Łomży kandydatów na prezydenta miasta Łomża |
ja mam inny problem, co prawda drugiek kategorii, pani co mieszaka na gorze u mnie w bloku skacze na skakance, straszsie od tego bola mnie uszy, i takie odglosy jak lup, lup w podloge slusze, nie chce opowiadac wam swoich przezyc, ale to wszystko dzialo sie po spacerku gdzie nie bylo ani jednego czlowieka
|
|
Powiedz kogo tu wybrać?Wszyscy pięknie obiecują przed wyborami,a po wyborach obsadza się swoimi stanowiska i .4 lata czerpie się z koryta
|
|
Czerniawskiego lub Piorunka jak macie problem. Na innych nie głosować, bo szkoda głosów. Tylko żeby mi nie było, że za tydzień w domu zostaniecie, zamiast iść do wyborów!
|
|
Stawiam na Grodzkiego.
|
|
tylko piorunek, miecio już raz pokazał co umie i jak najdalej od brzezia i jego bandy
|
|
Przyszedł czas na to, abym wyszedł z cienia i upublicznił swoją kandydaturę do Rady Miasta Łomży. Karol DZIENISZEWSKI Kandydat do Rady Miasta Łomży http://dzieniszewski.blogspot.com/ W mojej opinii powinniśmy skupić się głównie na merytorycznych kwestiach ważnych dla Łomży, a nie dywagacjach na temat przynależności partyjnej. To czy ktoś jest z PIS, czy PO na „lokalnym podwórku” nie powinno mieć znaczenia. Niech ścierają się na tej płaszczyźnie strony w Sejmie, ale w naszym mieście, a szczególnie w przyszłej Radzie Miasta trzeba współpracy. Na konfliktach i waśniach nie zbudujemy nowych dróg, obwodnic ani nie przyciągniemy zewnętrznych inwestorów. Musimy zacząć patrzeć w jednym kierunku, a polityka Rady powinna cechować się jednomyślnością, przewidywalnością i kompromisem. Tak postrzegane miasto budzi zaufanie w oczach dużych podmiotów gospodarczych – a tylko dzięki nim mogą powstać nowe miejsca pracy. W moim programie skupiam się na konkretnych rozwiązaniach i wyrażam swoje niezadowolenie z perspektywy mieszkańca, który chce Łomży nowoczesnej, gdzie przed młodym człowiekiem rysują się doskonałe perspektywy rozwoju własnej kariery… Chyba wiele osób może się ze mną zgodzić, że stan obecny odbiega od naszych oczekiwań. Podkreślam, że moja wizja ma charakter długofalowy, ale dzięki systematyczności i zjednaniu sobie przychylności przyszłych członków Rady mam szansę na realizację swojej, i jak sądzę nie tylko swojej, wizji. W celu przybliżenia mojego profilu kandydata zapraszam na stronę: http://www.dzieniszewski.blogspot.com Pozdrawiam Karol Dzieniszewski http://www.youtube.com/watch?v=cBcCMAJaFZQ http://www.youtube.com/watch?v=cBcCMAJaFZQ
|
|
głosujcie na mnie! . Obiecuję że obiecuję! :D :D :D kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
I ja i ja nawet wróce zza granicy....bo teskno....Co do wczesniejszych kandydatow moja opinia jest krótka.... Dajta mnie kasy aj odleze....szyld wyborczy kazdego....nie ma normalnego... Sorry ale za naszychb czasów i za czasów naszych dzieci napewno nie zmieni sie na leprze...Smutne ale prawdziwe... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
"Przemieszanie władzy państwowej z religią, może bowiem stanowić zagrożenie dla demokracji nawet wtedy, gdy nikogo nie zmusza się do uczestnictwa w obrzędach o charakterze religijnym. Gdy władze wyrażają choćby pośrednio aprobatę dla konkretnego wyznania, sugeruje to wykluczenie tych wszystkich, którzy nie podzielają faworyzowanych przekonań."..... Tak PiSuary to dla was na dobranoc ciasteczko..... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
Panie Karolu ma Pan mój głos. Jednak proszę pamiętać jak odległa jest droga od słów do czynów.
|
|
Karol DZIENISZEWSKI Kandydat do Rady Miasta Łomży http://dzieniszewski.blogspot.com/ Proszę mi wierzyć, że jestem świadomy wagi zadania jakie przede mną stoi, ale jeśli chcemy mówić o dynamicznym rozwoju w Łomży to trzeba wiedzieć, że już w chwili obecnej mamy wiele do nadrobienia w odniesieniu do innych miast regionu, nie mówiąc o Polsce. Pozdrawiam Karol DZIENISZEWSKI http://www.wspolnalomza.pl/karol-dzieniszewski
|
|
Mieczysław Czerniawski --> Mój głos
|
|
JACEK PIORUNEK MOZE ON COS ZMIENI W NASZYM MIESCIE
|
|
Mieczysław Czerniawski- glos ode mnie mojej rodziny i wielu znajomych.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |