czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ROŚNIE BEZROBOCIE W ŁOMŻY SKANDAL!

Co się dzieje z ŁOMŻĄ!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ROŚNIE BEZROBOCIE W ŁOMŻY SKANDAL!

NIC. Zapytaj Pana Prezydenta.

...

ludzie chodzą stadami nie ma roboty....

pojedziemy do usa zarobimy troszeczke

skoro władze miasta nic nie robią dla rozwoju naszego miasta poprzez ściąganie inwestorów zewnętrznych co spowodowałoby zmniejszenie bezrobocia w naszym mieście

Zakończyły się prace sezonowe, co za tym idzie wygasły krótko terminowe umowy.

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

BRZEZINSKI MUSI ODEJSC !!! i reszta pajacow

ale wy wogule nie myslicie myslicie ze dlaczego wzrasta bezrobocie poniewaz idzie sezon zimowy wiekszosc osob co pracowalo na swierzym powietrzu nie ma do tego mozliwosci

daniel

obecny prezydent blokuje wszelkiego rodzaju inwestycje w tym miescie, dlatego trzeba wybrac innego!! lomza nie moze byc zacofana i ludzie bez pracy przez prezydenta , tylko przez to aby wpierac lolalnych biznesmenow? ilu ich jest 5% a co z reszto ludzi!!

uffffffffffff zaczyna cos siez dziac

ja wiem jak zmniejszyć bezrobocie !!! odpowiedź jest prosta -zwiększyć zatrudnienie !!!...powinienem siedzieć w ratuszu marnuje się heh

to niech jako wolontariusze sprzataja kościoly i pałac biskupa bo innej roboty to nie znajdą.

Pluto

Ogłoszenia w Łomży -20 szukam pracy. 2-dam pracę .
Ogłoszenia w Ostrołęce - 20 dam pracę, 3- podejmę pracę.
Co my robimy jeszcze w województwie podlaskim ?!?

Kawosz ma racje! PRACODAWCY PROSIMY ZWIĘKSZYĆ ZATRUDNIENIE !!!

podaje sie jako chetna do pracy!

inspektorka napisała:" Kawosz ma racje! PRACODAWCY PROSIMY ZWIĘKSZYĆ ZATRUDNIENIE !!!" ty głąbie żartujesz czy na poważnie to piszesz? jesteś chyba ograniczony umysłowo...

Donald ty jesteś głąb ograniczony umysłowo!Pracodawcy przecież mają takie możliwości i zawsze robią co im się podoba to i to jest do wykonania!

Za sprawą kryzysu zmieniło sie prawo pracy, dając mozliwość ponownie na nie ograniczoną ilość umów na czas nieokreślony, z czego skrzętnie pracodawcy korzystaja.

zgadzam sie z Donaldem. utrzymanie jednego pracownika jest drogie. czesto, nie stac jest takiego przedsiebiorcy na zatrudnienie nowego pracownika chodzby chcial. takie zycie.

kt

MAMOULIAN ja również z tym sie zgadzam, ale gdy mowa o rosnącym bezrobociu po zamknięciu sezonu, to kwestią są krótkoterminowe umowy jak i wyjscie awaryjne pracowników, którzy wolą pobierac z dwóch źródeł środki.

kazdy orze jak moze. fakt, w lomzy jest ciezko teraz znalezc prace. na 4lomza tez nie ma co szukac zbytnio. moim sposobem na szukanie bylo chodzenie po roznych miejscach i zostawianie tam cv. noz widelec cos sie trafi. w moim przypdku nie wypalilo, ale nie wykluczone, ze niektorym z Was to akurat wypali.

kt

a może by tak ktoś na pracuj.pl zajrzał ?

jestem zalogowany, przychodza do mnie maile, ale na lomze rzadko sie cos zdarzy. predzej na bialystok sa ogloszenia

kt

Nie wiem czego oczekujecie ale ogłoszenia na Przedstawiciela na kierownika regionalnego itd. są cały czas i taka praca jest w regionie czyli zawsze gdy szukałem pracy wszystko co było na podlaskie wysyłałem (co mnie interesowało) a nie tylko Łomża. Większość osób i większość samochodów firmowych które widzimy w Łomży to nie były z ogłoszeń na 4łomża, tam zazwyczaj ogłaszają się tylko "drobni" łomżyńscy przedsiębiorcy. Jak ktoś szuka pracy w sklepiku Łomżyńskim to na 4łomża ale jak szuka w większej firmie to tylko pracuj.pl praca.pl - każdą prace właśnie tam znajdowałem

ale nie kazdy moze byc zatrudniony w bialym i tam dojezdzac. ja akurat jestem uziemniony w lomzy i przez jeszcze kilka lat musze tu byc, wiec szukam czegos dobrego na miejscu. pracuj.pl nie jest dla mnie dobrym zrodlem, chodz sprawdzam ogloszenia. czesciej zagladam na 4lomza lub sam chodze i zostawiam cv w rozne miejsca.

kt

Ale nie do tego dążę, zrozum ze większość firm na przedstawiciela itd to jest praca w regionie, czyli szukają człowieka na region podlaski i jeśli jest w ogłoszeniu napisane podlaskie bez podania nazwy miasta to znaczy że to jest również praca dla Łomżyniaka bo twoim miejscem pracy będzie region podlaski czyli będziesz jeździł autem. Na 4łomża i roznoszeniem wiele nie znajdziesz, tak jak mówiłem w sklepie spożywczym czy sklepiku z ciuchami u łomżyńskiego "prywaciarza" to na 4łomża jak najbardziej ale w jakiejś korporacji czy większej firmie to niestety nie. Powysyłaj cv i lm do firm które szukają na region podlaski bo przecież na nim mieszkasz nie wiem dlaczego masz takie podejście, że tylko gdzie napisane łomza to praca w Łomży a jak napisanie podlaskie to znaczy Białystok. Przed chwila zajrzałem na pracuj.pl na samą Łomże oraz na podlaskie mnóstwo ogłoszeń a PRZECIEŻ TAKIE BEZROBOCIE !

ok, dzieki za info, to teraz juz sobie powysylam cv :) dzieki

kt

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org