wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
UWAGA na sklep LUX tzw. blaszak!!!!!!!!!

okradaja patrzac prosto w oczy---cena towaru na polce inna podchodzisz do kasy inna!!!!!!!!!Wczoraj chcieli orznac na 2,50 zl Nie chodzi o sume ALE FAKT KRADZIEZY ,CWANIACTWA I BEZCZELNOSCI!!!!!!! SPRAWDZAJCIE PARAGONY!!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: UWAGA na sklep LUX tzw. blaszak!!!!!!!!!

Nie chodzę tam .

Ale będę sprawdzał :):)

Chyba raczej fakt lenistwa pracujących tam osób.

zlaplam ich nie pierwszy raz!!!Stojac do kasy widzialam klientke ,ktorej za 20 dkg kielbasy kazali zaplacic 12 zl :))))))) ale byla afera :))))) na caly sklep i to w godzinach szczytu :))

owszem lenistwo i zbytnia pewność siebie pracujących tam osób oto co usłyszałam w jednym ze sklepów społem "pani tam nie szuka tam nic nie ma dla pani " gdzie Pani siedzącej za kasą nie chciało się podnieść swoich szanownych liter dodam iż byłam jedyną klientką w tym momencie ceny mają kosmiczne dobrze ,że nie są to jedyne sklepy w naszym mieście :)

witam,
zgadzam się założycielką tematu, tak rzeczywiście jest i niestety jest to nagminna praktyka. Ale nie tylko tam takie rzeczy sie zadażają , jeszcze jednym takim sklepem jest sklep FENIX na Wojska Polskiego. Tam także na półce jest inna cena , a przy kasie normalnie dech zapiera. Miałam sama taki incydent kiedy towar z dnia na dzień zmienił cenę z 2.50zł do 5,00zł. BYłam w szoku. Towar oczywiscie zostawiłam przykasie!!! Niech same sobie kupują za takie ceny!!!!
Jeszcze jedną bardzą ważną sprawą o której należy tutaj wspomnieć to BARDZO OPIESZAŁA I NIE PRZYJEMNA OBSŁUGA W SKLEPIE FENIX, one normalnie robią łąskę że tam pracują. Na stanowiskach z warzywami , wędliną i słodyczami można godzinami STAĆ , a żadna nie raczy podejsć żeby zważyć towar. To normalnie katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak samemu się panie zawoła to wzrokiem zjadają z miejsca , bo przecież jak mozna im przeszkadzać kiedy ona mają inne zajęcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KASY a to już sama poezja. W sklepie Fenix,są dwa stanowiska kasowe oraz stoisko monopolowe z kasą. Oczywiscie w kasach nigdy nie ma żadnej pani ekspedientki, tylko na monopolowym gdzie zawsze piętrzy się milowa kolejka!!!!!!!!!!!!! Tego też nie rozumiem, dlaczego ja muszę stać w jednej kolejce z wydającymi nieprzyjemne zapachy i spragnionymi płynów procentowych klientami , kiedy ja chce zapłacić za mleko i pieczywo!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????????
Omijam ten sklep , i polecam go tym którzy uwielbiają spędzać długie godziny w sklepowych kolejkach i tych którzy lubieją przepłacać za towar ...
pozdrawiam

Ano, niestety ... sklepy "Społem" tkwią jeszcze w poprzedniej epoce :-)) Potwierdzam smutne doświadczenia przedmówców ( przedpisów ? ) U mnie w osiedlowym samoobsługowcu gdy tylko kolejka rośnie, kasjerka natychmiast wzywa drugą panią i obsługują w dwóch kasach. Aż chciałoby się napisać w którym, bo warto pochwalić , gdy ktoś pracuje jak należy :-)) Sprawiedliwie dodam jednak, że w "trupku" ( też chyba społemowski ) obsługa jest w porządku.

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

dokładnie mam takie same zdanie o sklepach firmy Społem w naszym mieście. Zdanie dotyczące sklepu Fenix podzielam całkowicie i dodam jeszcze super ciekawe przykłady handlu stosowanego w tym sklepie. W momencie gdy jest planowany remanent w tym sklepie to na miesiąc wcześniej juz nie zamiawia sie nowych towarów tak aby na dzień tego remanentu nie było zbyt dużo roboty przy spisie. Efekt taki,że przez co najmniej dwa miesiące a więc miesiąc przez i miesiąc po w sklepie dużo pustych pułek . I nikogo to nie obchodzi ,że przez dwa miesiące zwykle letnie społem dostaje w dupe bo obroty sklepu spadają. Ale co tam i tak sobie odbija bo mają ceny jak z kosmosu . Z reguły wszytko w tych sklepach jest droższe od 15 do 50% i nie jest to niczym uzasadnione - bo ani jakością towaru , ani komfortem i poziomem obsługi. Moim zdaniem w ten sposób pokrywa sobie Społem straty wynikłe ze zwykłego nieróbstwa i braku organizacji handlu. Z innych komicznych praktyk polecam stoisko z mięsem i wędlinami gdzie nie pokroją ci na plasterki wędliny jak mają według nich już taki koniec ,ze im się nie sprzeda , musisz kupić cały lub obejśc się smakiem. Jeżeli mają nowy kawałek wędliny to bedzie ci kroiła z początku same ścinki bo tez nikt im tego nie kupi. Kiedyś widziałem jak we dwie kroiły na krajalnicy polędwicę długości 1 metra bo nie chciały jej przekroić na pół i od połowy kroić - dosłowny cyrk. Jakość pieczywa to odrebny temat świeży chleb wygląda tak jakby cała piekarnia siedziała na nim dupami. Nie jest umieszczony w specjalnej ladzie do pieczywa którą tak reklamowano przy otwieraniu tego sklepu tylko leży w skrzynkach i każdy go maca. Zaopatrzenie generalnie marne , brak wyboru. Stoisko z warzywami często straszy zwiędnietą zieleniną lub gnijacymi owocami. Generalnie przyczyna tego stanu to brak gospodarza który by to wziął i ogarnął i tak przeciez straty pokryją sobie wysokimi cenami. Na razie to się kręci bo w tej okolicy gdzie jest Fenix nie ma żadnego dosłownie żadnego dużego sklepu z dogodnym parkingiem dla samochodów. W efekcie ludzie mają dośc tego sklepu ale wobec braku konkurencji zmuszeni są do korzystania z tego sklepu. Jak ktoś uwielbia kilmaty handlu z okresu późnego PRL to ten sklep polecam poczujecie sie jak w minionej epoce.

Pluto

według mnie to zarząd społem winien się tym zająć bo uważam ,że ktoś umyslnie doprowadza do takiej sytuacji w całej sieci powodując spore straty w zyskach.

Pluto

Wiecie ludzie co to jest tzw. CZARNY PR?

Można się z tym spotkać w internecie na każdym kroku, to znaczy - zakładasz sobie konto, smarujesz konkurencję, później zakładasz kolejne i kolejne i pod pozorem "innej osoby" też zgadzasz się z poprzednikami.

Jednakże łatwo taki fakt zdemaskować, osoba inteligentna sama się domyśli że coś jest nie tak. Ot, wystarczy mieć łeb na karku - osoby wypowiadające się w tym temacie mające po 1 - 2 posty? Osoby wypowiadające się tylko w tym temacie, nowe na forum i ten sam adres IP?

Tylko osoba półinteligentna nie zauważy że :

Imię (nazwa) użytkownika: Pluto
Imię: Pluto

mię (nazwa) użytkownika: doreen

i zwrócić warto uwagę na adres IP : (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)

Tak samo z tą dentystką co jakaś Milena smarowała na kogoś pod pozorem anonimowości. Głupi ludzie i tyle.

Co do Społem, to raczej tam kupuję u mnie na Południu, chociaż nie zawszę i jakoś nigdy mnie nikt nie oszukał a jestem osobą dokładną z reguły. I myślę że potwierdzeniem tego mogą być osoby które tam robią zakupy codziennie - to że jedna osoba - najprawdopodobniej konkurencja chce zrobić CZARNY PR nie znaczy że tam codziennie oszukują czy kradną, to niedorzeczne. Z resztą, tam nie pracują maszyny tylko ludzie!

stop nie bądż zwyczjną świnią - bo piszesz kłamstwa. Jeżeli twierdzisz ,że nie mam racji to zapraszam do sklepu Fenix - choćby nawet zaraz możesz sobie sprawdzic przedstawione fakty.

Pluto

Hehe tak jeszcze przeczytałem ostatnie 2 posty Pluto , naprawdę trzeba znać się trochę na technice i ludzkiej próżności, jeżeli myślałeś że internet jest anonimowy i pod tym pozorem tak smarować, nie ładnie :)

"Nie jest umieszczony w specjalnej ladzie do pieczywa którą tak reklamowano przy otwieraniu tego sklepu tylko leży w skrzynkach i każdy go maca. Zaopatrzenie generalnie marne , brak wyboru. Stoisko z warzywami często straszy zwiędnietą zieleniną lub gnijacymi owocami. Generalnie przyczyna tego stanu to brak gospodarza który by to wziął i ogarnął i tak przeciez straty pokryją sobie wysokimi cenami. Na razie to się kręci bo w tej okolicy gdzie jest Fenix nie ma żadnego dosłownie żadnego dużego sklepu z dogodnym parkingiem dla samochodów. W efekcie ludzie mają dośc tego sklepu ale wobec braku konkurencji zmuszeni są do korzystania z tego sklepu. Jak ktoś uwielbia kilmaty handlu z okresu późnego PRL to ten sklep polecam poczujecie sie jak w minionej epoce."

Przecież to jest propaganda jak z poprzedniej epoki naprawdę, słabo :)

Autor: Stop (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 08-11-10 10:21

Ty też jesteś tym pluto ?????

masz takie samo IP :):):):):)

Nie no Pluto, fakt jest taki że założyłeś konto żeby smarować konkurencję, ba nawet założyłęś 2 czy 3 konta. Dużo wysiłku wkładasz w to co piszesz i dużo nienawiści. Chyba Fenix czy tam Społem bo już nie wiem stanowi dla Ciebie dużą konkurencję :)

Jak już mówiłem osoby inteligentne nie dają się nabrać na takie numery :)

na temat oszukiwania przy kasie nie pisałem więc mi tego nie przypinaj a czarny PR to te sklepy robia sobie same codziennie poprzez niską jakośc obsługi , słaby asortyment towarów , wysokie niczym nie uzasadnione ceny wieksze niż gdziekolwiek indziej o 15 d0 50% - więc sie nie wysilaj pseudointelektualnie.

Pluto

ktoś-coś ale mam trochę więcej postów a nie zakładam konta żeby napisac "wall of text"a później następnego żeby sobie przytaknąć, niech sie Admin wypowie bo na tym forum to się już często zdarza, powinien być Ban na IP za multi accounting ::)

Autor: Pluto (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 08-11-10 10:27

więc sie nie wysilaj pseudointelektualnie.

Widzę że dużo emocji zaraz będzie internetowy szął, obrażanie i takie tam.
Nie przejmowałbym się tym, pamiętaj że w internecie nie jesteś anonimowy człowieku!

człowieku czym ty tu straszysz mogę ci to w oczy powiedziec a jak ci nie pasuje to mogę doprowadzić na uprzęży do sklepu. Nawet ci oczy przemyje to moze w końcu coś zobaczysz. Jako klient mam prawo do oceny . A na tą ocenę ten sklep sobie uczciwie zapracował. O klienta trzeba sie starać walczyć a nie go olewać . Naucz się dobrego handlu bo mentalnie tkwisz w klimatach PRL.

Pluto

Stop

Wiem wiem, żartowałem :):)

A co do Blaszaka to nie mam żadnych zastrzeżeń :):):):)

Często chodzę tam na zakupy i nigdy nikt mnie nie oszukał :):)

Nie mam w zwyczaju porównywać cen pomiędzy paragonem a półkami , bo i kto by to spamiętał mając pełen wózek zakupów ??????

A zapisywać sobie na kartce cenę z półki PO TO TYLKO ŻEBY PORÓWNAĆ JĄ Z PARAGONEM ????? ABSURD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A zresztą nikt na siłę do sklepu nie ciągnie , skoro nie odpowiada nie chodźcie tam , w łomży jest tyle sklepów że na pewno znajdziecie odpowiedni dla siebie :):):):)

o tak, polityka na stoisku miesnym w sklepie Fenix sprawiła, ze ja tez juz dawno tam nie byłam i wiecej nie pójde. A zwrócił ktoś uwage na muzyke w tym sklepie?

Po czym ci to oceniać po 2ch postach w internecie? Naucz się zasad kulturalnej dyskusji, od tego jest forum. Rzucasz się i pienisz, widać naprawdę ci zależy nad obsmarowaniem i ludzi i sklepu i innych użytkowników forum. Może się zastanów do kogo piszesz? Skoro każdy kto nie zgadza się z toba jest "półinteligentem" i chcesz doprowadzać na uprzęży. Ja się wypowiedziałem to co myślę na ten temat, ty możesz sie pienić dalej człowieku.

A osoby inteligentne ocenią.

A tak poza wywodami, Lux to jest na jakiej ulicy? Nie na skrzyżowaniu Al. Legionów i Piłudskiego? Czy się mylę? Bo jakiś blaszak jest też na wylocie do Ostrołęki.

Data: 08-11-10 10:36

człowieku czym ty tu straszysz mogę ci to w oczy powiedziec a jak ci nie pasuje to mogę doprowadzić na uprzęży do sklepu. Nawet ci oczy przemyje to moze w końcu coś zobaczysz. Jako klient mam prawo do oceny . A na tą ocenę ten sklep sobie uczciwie zapracował. O klienta trzeba sie starać walczyć a nie go olewać . Naucz się dobrego handlu bo mentalnie tkwisz w klimatach PRL.

Pluto

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Gdyby byli nieuczciwi już dawno to już dawno sklep by zbankrutował , tak jak wiele innych !!!!!!!

Stop

Dokładnie o te 2 sklepy chodzi :):)

no tak jest ich duzo, ale nie wiele z nich jest czynnych do 22:00

Ponadto blaszak punktuje działem z alkoholami i lotkiem, a także sklepem rybnym.

Poza tym pieczywo jest pewnie odgrzewane na kaloryferach co kiedyś było tam normą. Panie rzucające pieniędzmi i rzucające gromy w spojrzeniu, gdy idziesz po sklepie a one umyły podłogę. Kto normalny myje podłogę 3-4 godziny przed zamknięciem sklepu ?

Drogo jak cholera, a obsługa jak w barze mlecznym z Misia he

macię wątpliwości zapraszam do sklepu Fenix , możecie osobiście sprawdzic i doświadczyć. Nie sądze aby coś się zmieniło. Jako klient mam prawo oceny oczywiście w granicach obowiązujacego prawa którego nie naruszyłem.

Pluto

Witam.
O sklepie FENIX to prawda sama wcześniej robiłam tam zakupy bo rzeczywiście jest parking i można spokojnie przed samymi drzwiami zaparkować ale jak straciłam cierpliwość do obsługi już tam nie chodzę. ceny faktycznie mają tam wygórowane ale najgorsza jest obsługa która łaskę robi że nabiję towar na kasę lub coś poda. O innych sklepach społem się nie wypowiadam bo nie wiem jak tam jest. ale fakt, faktem że w Łomży jest dużo sklepów gdzie obsługa jest ok i jakość towarów(warzywa i owoce) świeże. każdy ma wybór gdzie może iść zrobić zakupy i nie stracić humoru przez panie sprzedawczynie. Pozdrawiam

Poza tym pieczywo jest pewnie odgrzewane na kaloryferach co kiedyś było tam normą.

Pluto naprawdę się uśmiałem :) Wymyślisz coś jeszcze? A może podrzucić Ci parę pomysłów.

O na przykład : Ja widziałem jak panie z tego sklepu pajęczyny bagietkami zdejmowały! A podłogę kiełbasą wcierały!

Naprawdę, daj sobie spokój, nikt w te bajki nie uwierzy.

I nagle zaczynasz się martwić o prawo? Przestań, martw się lepiej o to czy nie ośmieszyłeś tych którzy mogą naprawdę mieć sensne i krytyczne opinie swoimi fantazjami i wywodami.

Jak już pisałęm , dużo wysiłku wkładasz w te oczernianie, pewnie bardzo Ci zależy. Bo to już nie jest zwykła opinia o sklepie.

kochani forumowicze zachęcam do wypowiedzi , może kolega stop w końcu przestanie kłamać i zarzucac kłamstwa innym

Pluto

zauwazylam, ze obsluga jest bardzo pyszalkowata, a panie tam pracujace podkreslaja z gracja posiadanie jednego zlotego pierscionka,
w takich sklepach bizuteria powinna byc zabroniona, i noszenia rekawiczek obowiazkowe

stop ty jestes zwyczajnie głupi i nic więcej .

Pluto

No i właśnie o to chodzi :):):):):)

Pluto

Jako klient masz też prawo poprosić Kierownika sklepu, jak również udać się Zarządu Społem ze skargą na pracownice .

Ale lepiej obsmarowywać na forum bo nikt nie zna i nie pozna ????????

Kabelkowy odważniaku :):):):):):):)

ha ha czy ty uważasz ,że to coś da . Jeżeli tak to jesteś wyjatkowo naiwny Panie ktos- coś.

Pluto

A takie pytanie mam, zupełnie z innej beczki.

Jakbyście mieli pracować po 8 godzin za 1200zł to też byście mieli ochotę się uśmiechać do każdego? Wyższy standart? Tego oczekujecie? Ciekawe czy sami sie do ludzi uśmiechacie i robicie minę do złej gry. Te kobiety też zarabiają na życie, też ciężko harują na swoje marne grosze bo jaka sytuacja w Łomży jest każdy widzi i wie, ale ludzie jak to ludzie, nawet leżącemu dowalą. Tak to wygląda, człowiek człowiekowi wilkiem, dlatego boli mnie te oczernianie ludzi.
Zapłać mi jeden z drugim 2500 zł a obiecuję że się do każdego klienta pięknie usmiechnę :) Czujecie szerszy kontekst?

szczebcia

To jest pierścionek zaręczynowy :):):):):)

Na rękawiczki jeszcze za ciepło a poza tym jak by to wyglądało gdyby pani kroiła ci wędlinkę w fioletowych dzianych rękawiczkach ????:):)

Też lubisz ten sklep skoro z Paryża na zakupy do niego przylatujesz:):):):)

wiecej moja noga tam nie powstnie, wole moj irrealistyczny kokon

Kochani forumowicze! Zachęcam do wypowiedzi i zgadzania się ze mną! A kto się ze mną nie zgadza jest tak głupi i naiwny i półinteligentny jak Stop. - Tak Pluto? To chciałeś powiedzieć?

"Autor: Pluto (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 08-11-10 11:01

stop ty jestes zwyczajnie głupi i nic więcej .

Pluto

Data: 08-11-10 10:59

kochani forumowicze zachęcam do wypowiedzi , może kolega stop w końcu przestanie kłamać i zarzucac kłamstwa innym

Pluto"

Ja tu tylko zdemaskowałem to że piszesz tylko żeby oczernić i zrobić Czarny PR. Ja podałem konkretne argumenty na to, ty mnie wyzywasz od głupków. O co chodzi? jaki masz cel? Może się podzielisz?

tak masz rację. Ale to nie jest ten problem . Ten sklep ma szanse na duże obroty a i za tym wyższe pensje dla pracujacych tam Pań. Szanse trzeba wykorzystać poprzez odpowiednie zarządzanie - bo czesto to co robią te Panie jest wynikiem otrzymanych poleceń. Ja osobiście nie oceniam ich zaangażowania i wkładu pracy bo nie chcę . Sklep ma jeszcze szanse do czasu gdy powstanie nowy hipermarket na bawełnie. Potem będzie już po ptokach i Fenix wróci do popiłów.

Pluto

Data: 08-11-10 11:04

ha ha czy ty uważasz ,że to coś da . Jeżeli tak to jesteś wyjatkowo naiwny Panie ktos- coś.

Pluto

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

A no widzisz !!!!!

Nawet niemasz na tyle odwagi żeby spróbować :):)

Wyobraź sobie że daje i to dużo :):):)

Ale według ciebie lepiej nie ryzykować , lepiej napisać kilka pierdoł na forum i jest git .

Nie jest git , tak robi tylko tchórz a nie normalny człwiek !!!!!!

To b yło by tyle z mojej strony bo muszę iść do Blaszaka po zakupy :):):):)

stop daj sobie luz bo ci żyłka pęknie od nadmiaru niezdrowych emocji.

Pluto

Ja już sobie daję. Nie muszę się pienić żeby coś udowodnić. Powodzenia w swojej krucjacie, może ktoś Ci uwierzy Pluto :)

ktos - coś weż chłopie i nie roztaczaj tu tej absurdalnej wizji bo ze smiechu to się dosłownie oszcze. Bombardują piszących okolicznymi tematami nie zmienicie ich oceny tego sklepu a oto wam Panowie tu chodzi a nie o pewne zasady do których sie tak histerycznie odwołujecie.

Pluto

stop jesteś zwykłym pieniaczem , który najwidoczniej lubi jak ludzie się denerwują na podstawie nie prawdziwych oskarżeń, i wiesz co myślę że moze jesteś pracownikiem jednego z tych sklepów i właśnie w ciebie uderzył ten post.
Nie masz racji , i napewno adres ip mój i Pluto nie jest ten sam, a jak widać inni mają podobne spostrzeżenia .
I wypraszam sobie takie uwagi .

Autor: doreen (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)

Dziękuję dobranoc

Imię (nazwa) użytkownika: Pluto
Imię: Pluto

:):):):):)

Akurat tyle ile w temacie .

Konto założone celowo aby kogoś oczernić ?????

Masz sklep w pobliżu tych 2 sklepów ???????

tak mam. Kolejny buduje na Bawełnie ale troche większy , taki wiesz hipermarket. Jak chcesz to mogę cię nawet zatrudnić w charakterze cudaka.

Pluto

a i nie zawracja dupy jak masz ochote to udowodnij to co tu zarzucasz tylko profesjonalnie a nie poprzez rzucanie błotem. Innych forumowiczów prosze o nie podejmowanie z tym idiotą polemiki bo on to specjalnie robi aby rozmyc ocenę jaka tu przedstawiaja klienci tych sklepów.

Pluto

w sumie oceny sklepów poszły gdzies daleko a tu mamy głupia dyskusję z przygłupkiem o to kto mówi prawdę. Jak ci się nie podoba to sobie zaskarż ta ocenę lub udowodnij ,ze nie jest ona zgodna z prawdą. Ale tego nie uczynisz tylko wolisz zastosowac takie podłe prymitywne metody rzucania oszczerstwami.

Pluto

Data: 08-11-10 10:04

dokładnie mam takie same zdanie o sklepach firmy Społem w naszym mieście. Zdanie dotyczące sklepu Fenix podzielam całkowicie i dodam jeszcze super ciekawe przykłady handlu stosowanego w tym sklepie. W momencie gdy jest planowany remanent w tym sklepie to na miesiąc wcześniej juz nie zamiawia sie nowych towarów tak aby na dzień tego remanentu nie było zbyt dużo roboty przy spisie. Efekt taki,że przez co najmniej dwa miesiące a więc miesiąc przez i miesiąc po w sklepie dużo pustych pułek . I nikogo to nie obchodzi ,że przez dwa miesiące zwykle letnie społem dostaje w dupe bo obroty sklepu spadają. Ale co tam i tak sobie odbija bo mają ceny jak z kosmosu . Z reguły wszytko w tych sklepach jest droższe od 15 do 50% i nie jest to niczym uzasadnione - bo ani jakością towaru , ani komfortem i poziomem obsługi. Moim zdaniem w ten sposób pokrywa sobie Społem straty wynikłe ze zwykłego nieróbstwa i braku organizacji handlu. Z innych komicznych praktyk polecam stoisko z mięsem i wędlinami gdzie nie pokroją ci na plasterki wędliny jak mają według nich już taki koniec ,ze im się nie sprzeda , musisz kupić cały lub obejśc się smakiem. Jeżeli mają nowy kawałek wędliny to bedzie ci kroiła z początku same ścinki bo tez nikt im tego nie kupi. Kiedyś widziałem jak we dwie kroiły na krajalnicy polędwicę długości 1 metra bo nie chciały jej przekroić na pół i od połowy kroić - dosłowny cyrk. Jakość pieczywa to odrebny temat świeży chleb wygląda tak jakby cała piekarnia siedziała na nim dupami. Nie jest umieszczony w specjalnej ladzie do pieczywa którą tak reklamowano przy otwieraniu tego sklepu tylko leży w skrzynkach i każdy go maca. Zaopatrzenie generalnie marne , brak wyboru. Stoisko z warzywami często straszy zwiędnietą zieleniną lub gnijacymi owocami. Generalnie przyczyna tego stanu to brak gospodarza który by to wziął i ogarnął i tak przeciez straty pokryją sobie wysokimi cenami. Na razie to się kręci bo w tej okolicy gdzie jest Fenix nie ma żadnego dosłownie żadnego dużego sklepu z dogodnym parkingiem dla samochodów. W efekcie ludzie mają dośc tego sklepu ale wobec braku konkurencji zmuszeni są do korzystania z tego sklepu. Jak ktoś uwielbia kilmaty handlu z okresu późnego PRL to ten sklep polecam poczujecie sie jak w minionej epoce.

Pluto

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

A tobie kto tam każe chodzić ?????

Jest w Łomży tyle sklepów z dogodnymi parkingami że możesz sobie wybrać króry chcesz.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Data: 08-11-10 11:38

a i nie zawracja dupy jak masz ochote to udowodnij to co tu zarzucasz tylko profesjonalnie a nie poprzez rzucanie błotem. Innych forumowiczów prosze o nie podejmowanie z tym idiotą polemiki bo on to specjalnie robi aby rozmyc ocenę jaka tu przedstawiaja klienci tych sklepów.

Pluto

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nazwałeś mnie debilu idiotą ?????

Sam jesteś bezmózgim palantem robiąc zakupy w sklepie w którym czujesz się jak intruz .

haha zabawne. Wierzę ,że tylko ułamek procenta w tym mieście to właśnie tacy debile

Pluto

Data: 08-11-10 11:41

w sumie oceny sklepów poszły gdzies daleko a tu mamy głupia dyskusję z przygłupkiem o to kto mówi prawdę. Jak ci się nie podoba to sobie zaskarż ta ocenę lub udowodnij ,ze nie jest ona zgodna z prawdą. Ale tego nie uczynisz tylko wolisz zastosowac takie podłe prymitywne metody rzucania oszczerstwami.

Pluto

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Jednak jesteś bezmuzgim palantem :):)

no tak tylko ten dopisek winien brzmieć -

"Jednak jestem bezmózgim palantem"

ps przepraszam ,że poprawiłem ci ortografię ,

Pluto

spoko , nie bierz do siebie :):):)

Jaki jesteś inteligentny taki masz muzg:):):):):):):)

Hmmm... rozmowa na poziomie Zamiast napisać swoje zdanie i iść do innego sklepu na zakupy to rozkmina na całego widać że jeden osobnik pracuje w owym sklepie a drugi pewnie ma sklepik nie daleko ;)

A co do sklepu LUX to prawda kiedyś kilka lat wcześniej chodziłem tam na zakupy zawsze sam i robiłem większe zakupy do domu i jak przychodziłem to matka miała pretensje że zawsze sam biorę 15 zł - 5 zł z zakupów a to nie była prawda później się okazywało że robili w *** np brałem jogurt to mi 2 razy policzyła albo batona którego nie brałem po-prostu złodziejstwo ale że byłem młodszy i te zakupy były większe to skupiałem się na pakowaniu produktów w torebki bo uprzejma pani wykładała z koszyka i rzucała za siebie raz serek uszkodziła to odniosłem i wziąłem drugi to do mnie przyczepili się że to ja uszkodziłem więc był cyrk nie raz w tym sklepie,co do cen to one były zawsze troszkę droższe nie które produkty ale prawie wszystko było co potrzeba ale pracujące osoby tam wszystkie baby oprócz jednej co stała na sałatkach później- były nie uprzejme i gapiły się na mnie jak na złodzieja jakiegoś dla tego po jakimś czasie nie chodziłem do tego sklepu, a z tym myciem podłogi to też godzina 15 to zamiast w kasie to se pani myje podłogę w całym sklepie a jak przejdziesz to się patrzy jak zombi ^^ jedyne co mi tam się podobało to ten oddzielny dział z gazetami i trunkami wysoko % to zawsze brałem se Komputer Świat GRY np i jak płaciłem to oglądałem jakie są trunki :D i od tamtej pory nie zaglądam do tego sklepu od kilku lat ,się zdarzyło że przechodziłem obok i papierosy miałem kupić to wolałem do kiosku przy przystanku iść i kupić :)

A co do sklepu FENIX nie wiem jak tam panuje atmosfera ale pewnie to samo :)

Hmmm... rozmowa na poziomie Zamiast napisać swoje zdanie i iść do innego sklepu na zakupy to rozkmina na całego widać że jeden osobnik pracuje w owym sklepie a drugi pewnie ma sklepik nie daleko ;)

A co do sklepu LUX to prawda kiedyś kilka lat wcześniej chodziłem tam na zakupy zawsze sam i robiłem większe zakupy do domu i jak przychodziłem to matka miała pretensje że zawsze sam biorę 15 zł - 5 zł z zakupów a to nie była prawda później się okazywało że robili w *** np brałem jogurt to mi 2 razy policzyła albo batona którego nie brałem po-prostu złodziejstwo ale że byłem młodszy i te zakupy były większe to skupiałem się na pakowaniu produktów w torebki bo uprzejma pani wykładała z koszyka i rzucała za siebie raz serek uszkodziła to odniosłem i wziąłem drugi to do mnie przyczepili się że to ja uszkodziłem więc był cyrk nie raz w tym sklepie,co do cen to one były zawsze troszkę droższe nie które produkty ale prawie wszystko było co potrzeba ale pracujące osoby tam wszystkie baby oprócz jednej co stała na sałatkach później- były nie uprzejme i gapiły się na mnie jak na złodzieja jakiegoś dla tego po jakimś czasie nie chodziłem do tego sklepu, a z tym myciem podłogi to też godzina 15 to zamiast w kasie to se pani myje podłogę w całym sklepie a jak przejdziesz to się patrzy jak zombi ^^ jedyne co mi tam się podobało to ten oddzielny dział z gazetami i trunkami wysoko % to zawsze brałem se Komputer Świat GRY np i jak płaciłem to oglądałem jakie są trunki :D i od tamtej pory nie zaglądam do tego sklepu od kilku lat ,się zdarzyło że przechodziłem obok i papierosy miałem kupić to wolałem do kiosku przy przystanku iść i kupić :)

A co do sklepu FENIX nie wiem jak tam panuje atmosfera ale pewnie to samo :)

Pluto, szczerze, jesteś arogancki wyzywasz innych, poprawiasz, sam nie zachowujesz zasad interpunkcji i nikt ci tego nie wypomina. Zerknij w lustro. Przyszedłeś tu założyłeś 3 konta żeby oczernić konkurencję W NIEUCZCIWY SPOSÓB, zdemaskowano cię, wiec nie miej pretensji teraz i nie wyzywaj wszytkich w około. Stul ogonek i przestań, naprawdę nikt nie chce czytać tych wyssanych z palca oszczerstw i świństw, bot o nikogo nie bawi już na tym forum, wczoraj idiotka oczerniała dentystkę w sposób godny pożałowania, dziś ktoś sobie upatrzył sklep osiedlowy.

Nie tak się dyskutuje, nie tak się wyraża opinie, nie tak się mi informuje że coś może być nie tak. Niestety - zrobiłeś coś co jest zwykłym chamstwem i na dodatek pouczasz wszytkich w około. Dalej idąc wszyscy którzy nie zgadzają się z Twoją opinia są głupkami półmuzgami debilami etc.

A ja Ci powiem drgoi "nowy" forumowiczu - kłamiesz. I to wystarczy.

udowodnij ,że są to oszczerstwa wyssane z palca czekam cierpliwie. możemy nawet spotkac się w sądzie- jak masz oczywiście odwage ha ha

Pluto

Chcesz się spotkać w sądzie bo twierdzisz że kłamię mówiąc że założyłeś konto tylko żeby oczernić i pomówić konkurencję? :)

A co z Sanepidem? Inspekcją Handlową? Skoro jesteś taki oburzony dlaczego tam nie napiszesz donosu? Czy nie zgłosisz tego?
Bo wiesz, osoby które mają trochę z internetem wspólnego wiedzą że pełno jest w nim trolli, ludzi zawistnych, wynajętych przez firmy do nieuczciwej propagandy i naprawdę ciężko jest uwierzyć w to co piszesz.

Gdybyś napisał że masz wątpliwości co do tego i tego, i chyba warto uważać na to i na to. A ty wyjeżdżasz z grubej Berty od razu wypisując steki bzdur i fantazji jakich w żadnym sklepie nigdy nie widziałem, o grzaniu chleba na grzejniku i innych, no pomyśl człowieku czy ty jesteś mądry?

Nawet młode pelikany tego nie łykają. Teraz się bronisz, atakujesz wyzywasz. Idź stąd po prostu i tyle.

nie bij piany tylko czekam na konkrety !!!!!!!!!!!!!!!

Pluto

Pluto

Pluto

Pluto akurat prawda jest taka, ze jesli ktos tu kogos moglby pozywac o pomowienia, to raczej wlasciciele sklepow Ciebie i to Ty musialbys udowodnic, ze mowisz prawde, nie odwrotnie...

zmieniajac temat

wspaniale sa lomzynskie dziewczyny, wysmienicie podkreslaja swoje walory, szkoda ,
ten minimalistyczny urok nie jest doceniany ,subtelna gra wzroku,
la séduction

w kazdym sklepie , dziewczyny sa bez majtek
fu,
bez szarmu

ja rzuciłem rękawice ,odnośnie moich postów czekam na jej podjęcie. Co kto inny wypisuje w postach to nie moja broszka. Czekam Panie Stop na podjęcie przez Pana rękawicy inaczej ogłoszę Pana tchorzem. Daro potrzeba ci dowodów wejdż do sklepu . No ,że chyba od dzisiaj tam zwyczaje się zmienią.

Pluto

Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości.

Kur*stwo się szerzy w Łomży . Gdzie są ku*wa zasady !!!

:-))))))))))))

Ja w kwestii formalno - informatycznej tylko do niektórych óżyszkodnikuw forum. Otóż jeśli obok nickname użytkownika pojawia się ta sama nazwa to NIE OZNACZA, że obaj mają taki sam adres IP a TYLKO tego samego DOSTAWCĘ internetu.
To by było na tyle. Któryś z użytkowników ma tutaj cudny i bardzo prawdziwy podpis pod każdym postem, zacytuję :

GOOGLE NIE MA WAKACJI

Dodałbym do tego jeszcze coś : rozum też nie powinien mieć.

Pozdrowienia i uśmiechu więcej :-)))))))))

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

A w Biedronkach i innych pierdolstwach to nie oszukują? Cisną i to jak! Na złodziejstwie te sklepy powstały.
A Społem ma juz 100 lat, sam na siebie zarabia, wynajmuje lokale innym firmom, np. w centrum przy jantarze, jest solidny, umie zadbać o siebie i swoich pracowników. Szanuje wszystkich.
I nikt tam nigdy nikogo nie okradł. Niedociągnięcia w cenach są zawsze, nikt nie robi tego specjalnie, pajace. Nie róbcie złej reklamy firmie, która wspiera zawsze Łomżę od dziesiątek lat i sponsoruje wiele instytucji i imprez!

Autor: Stop (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 08-11-10 11:05

A takie pytanie mam, zupełnie z innej beczki.

Jakbyście mieli pracować po 8 godzin za 1200zł to też byście mieli ochotę się uśmiechać do każdego? Wyższy standart? Tego oczekujecie? Ciekawe czy sami sie do ludzi uśmiechacie i robicie minę do złej gry. Te kobiety też zarabiają na życie, też ciężko harują na swoje marne grosze bo jaka sytuacja w Łomży jest każdy widzi i wie, ale ludzie jak to ludzie, nawet leżącemu dowalą. Tak to wygląda, człowiek człowiekowi wilkiem, dlatego boli mnie te oczernianie ludzi.
Zapłać mi jeden z drugim 2500 zł a obiecuję że się do każdego klienta pięknie usmiechnę :) Czujecie szerszy kontekst?

Zawsze moze taka laskawa pani sprzedawczyni zostac w domu i wtedy nie bedzie musiala sie do nikogo usmiechac a ktos inny napewno skorzysta z tych 1200zl. Sama mialam okazje poczuc sie jak intruz w lomzynskim sklepie, a czlowiek czlowiekowi wilkiem to pasuje do pan pracujacych w tych sklepach.

jak widze spotkali sie tutaj ci ktorzy chyba tam pracuja czy co?:))Do blaszka chodze ponds 30 lat i bede chodzila a wiecie dlczego ? ---------dlatego ze po takim oczyszczeniu atmosfery i wytknieciu zlodziejstwa jestem obslugiwana w try miga:). Niech tylko przy kasie spojrze w paragon odrazu sie pytaja czy wszystko sie zgadza :) Poniewaz wiem na co ich stac -nie robie duzych zakupow i patrze im na rece!!!!!!

Większość łomżyńskich sklepów społem faktycznie zatrzymało się w czasach PRL.
Jednakże muszę stanąć w obronie sklepu Fenix.
Panie tam pracujące są miłe i sympatyczne, zawsze doradzą i można z nimi wesoło porozmawiać.
Może po prostu brakuje wam, źle obsługiwanym, uroku osobistego ? ;)

Co do muzyki lecącej w tym sklepie - nie lubię disco-polo.
Ale nie przeszkadza mi ono w zakupach a nawet wydaje mi się to całkiem zabawne i klimatyczne. Fenix, imo, ma dzięki tej muzyce swój specyficzny charakter.

Pozdrawiam.

P.S. Stop - przeczytałem Twoje posty. Masz straszne kompleksy "inteligencie".

ja nawet obok takiego sklepu nie chcialabym przejsc, nie mila atmosfera , nie wiem z jakiej racji taki sklep istnieje, moze maja litosc do personelu by nie wyrzycic na bruk?

Zdanie dotyczące sklepu Fenix podzielam i dodam jeszcze super ciekawe przykłady handlu stosowanego w tym sklepie. W momencie gdy jest planowany remanent w tym sklepie to na miesiąc wcześniej juz nie zamiawia sie nowych towarów tak aby na dzień tego remanentu nie było zbyt dużo roboty przy spisie. Efekt taki,że przez co najmniej dwa miesiące a więc miesiąc przez i miesiąc po w sklepie dużo pustych pułek . I nikogo to nie obchodzi ,że przez dwa miesiące zwykle letnie społem dostaje w dupe bo obroty sklepu spadają. Ale co tam i tak sobie odbija bo mają ceny jak z kosmosu . Z reguły wszytko w tych sklepach jest droższe od 10 do 50% i nie jest to niczym uzasadnione - bo ani jakością towaru , ani komfortem i poziomem obsługi. Moim zdaniem w ten sposób pokrywa sobie Społem straty wynikłe ze zwykłego nieróbstwa i braku organizacji handlu. Z innych komicznych praktyk polecam stoisko z mięsem i wędlinami gdzie nie pokroją ci na plasterki wędliny jak mają według nich już taki koniec ,ze im się nie sprzeda , musisz kupić cały lub obejśc się smakiem. Jeżeli mają nowy kawałek wędliny to bedzie ci kroiła z początku same ścinki bo tez nikt im tego nie kupi. Kiedyś widziałem jak we dwie kroiły na krajalnicy polędwicę długości 1 metra bo nie chciały jej przekroić na pół i od połowy kroić - dosłowny cyrk. Jakość pieczywa to odrebny temat świeży chleb wygląda tak jakby cała piekarnia siedziała na nim dupami. Nie jest umieszczony w specjalnej ladzie do pieczywa którą tak reklamowano przy otwieraniu tego sklepu tylko leży w skrzynkach i każdy go maca. Zaopatrzenie generalnie marne , brak wyboru. Stoisko z warzywami często straszy zwiędnietą zieleniną lub gnijacymi owocami. Generalnie przyczyna tego stanu to brak gospodarza który by to wziął i ogarnął i tak przeciez straty pokryją sobie wysokimi cenami. Na razie to się kręci bo w tej okolicy gdzie jest Fenix nie ma żadnego dosłownie żadnego dużego sklepu z dogodnym parkingiem dla samochodów. W efekcie ludzie mają dośc tego sklepu ale wobec braku konkurencji zmuszeni są do korzystania z tego sklepu. Jak ktoś uwielbia kilmaty handlu z okresu późnego PRL to ten sklep polecam poczujecie sie jak w minionej epoce. Oczywiście te wyższe ceny na towary w granicach nawet do 50% są w grupie twowarów w cenach od 0 do tak 5 złotych. Przy najbliższej okazji podam Wam ceny ze skleow Społem to sobie sami zobaczycie. A chlebek jak leżał dalej w skrzynakach na posadzce tak leży a światła w pięknej szafie do chleba oświetlaja pustki.

Pluto

a jeszcze jedno nie oceniam personelu sklepu Fenix ich uprzejmości itp , bo dla mnie sa tacy sami jak w innych sklepach ani lepsi ani gorsi. Natomiast to co w sklepie plus organizacja pracy jest komiczna.

Pluto

ta firma już dawno została spisana na straty.

a miał być kolekcjoner............

chcialabym zobaczyc klodke , ktora tam zawisi

to ze zmywają to swiadczy ze lubią porządek a jak przychodzą tam takie wieśniaki co słoma im z butów wystaje to mogą zmywac co godzina. ja tam lubie robic tam zakupy a i obsluga jest mila. ceny takie jak wszedzie chyba ze zaopatrujesz sie w biedronce.

Autor: doreen (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 08-11-10 09:18

witam,
zgadzam się założycielką tematu, tak rzeczywiście jest i niestety jest to nagminna praktyka. Ale nie tylko tam takie rzeczy sie zadażają , jeszcze jednym takim sklepem jest sklep FENIX na Wojska Polskiego. Tam także na półce jest inna cena , a przy kasie normalnie dech zapiera. Miałam sama taki incydent kiedy towar z dnia na dzień zmienił cenę z 2.50zł do 5,00zł. BYłam w szoku. Towar oczywiscie zostawiłam przykasie!!! Niech same sobie kupują za takie ceny!!!

---------------------

Ale wg prawa obowiązuje cena z pólki, po co odkładałas?:)
(http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/31120-cena-przy-towarze-inna-niz-cena-przy-kasie.html)
Wynika to z przepisów o ofercie. Zob. art. 66-70 kodeksu cywilnego.
Co do zasady określony towar wystawiony w sklepie do sprzedaży z konkretną ceną stanowi ofertę w rozumieniu kodeksu cywilnego która - co do zasady - jest wiąząca dla sprzedawcy. Przyjęcie takiej oferty - nawet w spopsób dorozumiany (np. włożenie towaru do koszyka - zob. art. 60 k.c.) stanowi przyjęcie oferty i zawarcie umowy zgodnej z warunkami określonymi w ofercie. A skoro przyjęcie oferty powoduje zawarcie umowy to można żądać wykonania tej umowy przeza drugą stronę właśnie w postaci zgodnej z ofertą.

w blaszaku jest taka facetka, niby blond co mnie ostro wkurza bo wygląda jakby miała wszystkich w dupie. gapi sie na ciebie jakbyś jej bułkę obiecała ;//
pff czy ten kto ją zatrudniał widział jak ona sie zachowuje ?
chodzi o taką niby blondynkę z pasemkami.. ;/ głupia baba

a do blaszaka często chodzę. ale zawsze z nadzieja ze na kasie nie bd siedziała ta pacjentka bo mnie przyprawia o mdłaosci i psuje humor

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org