poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Akcja pod Arsenałem

http://www.youtube.com/watch?v=17_jGmfam5E

Brawurowa akcja w Warszawie przeprowadzona przez polski ruch oporu mająca na celu odbicie "Rudego" - jednego z członków Szarych Szeregów. Akcja zakończyła się sukcesem - zmaltretowanego "Rudego" odbito z rąk niemieckich oprawców.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Akcja pod Arsenałem

Ta armia krajowa w Warszawie to totalna amatorka bez sukcesów w porównaniu z jej czeskim odpowiednikiem, tam skuteczny zamach na Heydricha miał większe znaczenie niż wszystkie akcje w warszawie i nie tylko.

Brawo za ten wątek panie ANTY_BLM !Dziś takie tematy to rzadkość!
Nie modne,zresztą patriotyzm jest nie modny ,dzięki pol.pop zrytym łbom!

Won na polityczny oszołomie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spotkalem sie w ktorejs ksiazce o silach specjalnych, ze byla to wzorowa akcja, ktorej nie powstydziliby sie wspolczesni zolnierze sil specjalnych. Perfekto i skutecznie wykonana.

Autor: ktoś-coś (---.introlan.pl)
Data: 04-11-10 20:32

///////////////////////////////////
No i właśnie mamy prxzykład tego pol.pop zrytego.....
Szanowny pan ma coś do powiedzenia poza tu cyt:Won na polityczny oszołomie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"-?

"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." Terry Pratchett

Autor: no nie (---.internetia.net.pl)
Data: 04-11-10 20:43

Autor: ktoś-coś (---.introlan.pl)
Data: 04-11-10 20:32

///////////////////////////////////
No i właśnie mamy prxzykład tego pol.pop zrytego.....
Szanowny pan ma coś do powiedzenia poza tu cyt:Won na polityczny oszołomie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"-?

"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." Terry Pratchett

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Z politycznego cię wykopali to tutaj przylazłes robić zamęt ?????????????????????????

Ty nie potrafisz normalnie rozmawiać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ty jestyesx politryczna szczekaczka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

więc jeszcze raz , skoro nie zrozumiałeś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WON STĄD TO JEST PROFIL ROZRYWKOWO- INFORMACYJNY A NIE POLITYCZNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Profil?niech będzie profil skoro dla ciebie rozrywką są tekstu typu WON to miłej zabawy!

ps.zrób coś z tym...)

SN4P to podaj w której książce spotkałeś taki opis, pewnie w jakiejś powieści napisane przez akowca... autentyczny opis tej akcji pokazuje jak słabo było to wszystko zorganizowane, pełno ludzi poginęło, jednemu zaciął się karabin to skomplikowało i rozwaliło całą akcje... jak zwykle w działaniach ak więcej trupów niż to wszystko było warte, ale dla nich najważniejsze to działać, powstanie warszawskie najlepszym przykładem, setki tysięcy ludzi zabitych, miasto zrównane z ziemią i zero sukcesu strategicznego...

Autor: no nie (---.internetia.net.pl)
Data: 04-11-10 21:16

Profil?niech będzie profil skoro dla ciebie rozrywką są tekstu typu WON to miłej zabawy!

ps.zrób coś z tym...)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Przestań ciągle wkórwiać spokojnych ludzi nie trzeba będzie nic robić :):):):):):):)

Autor: Donald (---.elomza.pl)
Data: 04-11-10 20:18

Ta armia krajowa w Warszawie to totalna amatorka bez sukcesów w porównaniu z jej czeskim odpowiednikiem, tam skuteczny zamach na Heydricha miał większe znaczenie niż wszystkie akcje w warszawie i nie tylko.

Donald, sam jesteś amatorka. Polski Ruch Oporu był najlepiej zorganizowaną tego typu podziemną organizacją w Europie w czasie II Wojny Światowej.

Tutaj jeszcze szkic sytuacyjny akcji:

Donald to od razu by wolał ściągnąć majtki przed niemcem :) haha

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org