czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Getto SM Perspektywa

Dzis po powrocie z upragnionych wczasów spotkała mnie i moją rodzinę nie miła niespodzianka ze strony spółdzielni. Chcąc wykąpać się po trudach podróży, stwierdziliśmy wyschnięte źródło w kranach. Pytam się do jasnej cholery, czemu skoro mam opłacone rachunki ? Tu przebrała się miara Pana prezesa. Po wykonanym telefonie odpowiedziano mi że woda faktycznie jest odłączona i moge zareklamować to dopiero następnego dnia. Czyli z dziećmi muszę iść do sąsiada? Myślałem że wyjdę z siebie. Od dziś wszystko co wiem i wszystko co jeszcze się dowiem wykorzystam przeciwko zarządowi spółdzielni, który już od dawna zasłynął jako jedna klika nie do pokonania bo zastraszona przez ..... Marketing i działania promujące Prezesa są codziennością w naszej telewizji. Tu jednak zauważcie ten mechanizm w którym to jest podział informacji i osób je redagujące. Dział dobrych informacji to P. Prezes, natomiast tych złych Zastępca prezesa. Dziękujcie Bogu, że wiadoma osoba nie jest prezydentem, chociaż dalej na to choruje i dzięki wam w ostatnich wyborach poczuła się mocno
Dziwnych i kosmicznych decyzji było wiele i chyba pora o każdej po trochu wspomnieć. Dziś piszę o tym, a następny temat porusze juz jutro. Zapraszam, piszcie o wszystkim co uraziło Was ze strony SM Perspektywa.

Cytat z pisma jakie po powrocie znalazlem w drzwiach.

" Uprzejmie informujemy, że w ostatnim okresie nastąpił gwałtowny wzrost zadłużeń za czynsz i zużytą wodę. Niestety w tym temacie zarząd będzie bardzo konsekwentny - opóźnienie z opłatą nawet o kilka dni może skutkować odcięciej ciepłej wody. Z posiadanego przez nas rozpoznania o sytuacji materialnej mieszkańców wynika, że ponad 90% rodzin, które nie płacą posiada możliwość bieżącego regulowania opłat. Postanawiając powyższe prosimy i nielekceważenie tego problemu gdyż w konsekwencji może się to wiązać z dodatkowymi wydatkami z tytułu procesów sądowych"

Czy to nie jest osiedle policyjne? Czy to nie jest tresura przez zastraszenie ? A tak wogóle to skąd i w jaki sposób sprawdzili moją zamożność majątkową ? No i wreszcie kiedy pokażą mi mój licznik za wode do którego nie mam dostępu ani go nie widziałem przez 10 lat? To tylko pare pytan na które brak mi odpowiedzi.
Jęśli kogoś uraziłem to z góry przepraszam, tylko że to ja mając rachunki uregulowane- nie mam wody.

Przyłączcie sie do wymiany poglądów i spostrzeżeń.

Mieszkaniec

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Getto SM Perspektywa

Odpowiedziałem w forum politycznym. Prezes Lipski po prostu przegiął.

Zgadzam się całkowicie z opinią na temat panoszenia się prezesa .To mieszkancy powinni decydować o losie spóldzielni a nie prezes .Osoba ta jak zdążyłem się zorientować ( mieszkam w Perspektywie od roku )umie tylko straszyć kolegium .Durne ogłoszenia na TV kablowej są tego dowodem.Jak można parkować samochód zgodnie z liniami skoro obok ktoś już ustał poprzecznie i od tej chwili krąg się zamyka.Kolejny temat to talerze na dachach skoro TV kablowa jest droga to ludziska łapią się wszystkiego .No ale prezes popiera kablówkę bo tam może pisać swoje gestapowskie ogłoszenia.Czekam z niecierpliwością na osobę młodą operatywną, która naprawdę zajmie się placami zabaw , kablówkami to ,że nie bylo podwyżki za czynsz to nie jest zaraz taką operatywnością prezesa w innych spóldzielniach np. zwraca się za montaż okien a to jest nieraz około 1000 zł. Dobrze czekam też na opinie innych może przez internet można będzie wyrazić opinię chyba ,że pan prezes zabroni korzystać z tego wynalazku i za używanie wniosek do kolegium.

Zgadzam się całkowicie z opinią na temat panoszenia się prezesa .To mieszkancy powinni decydować o losie spóldzielni a nie prezes .Osoba ta jak zdążyłem się zorientować ( mieszkam w Perspektywie od roku )umie tylko straszyć kolegium .Durne ogłoszenia na TV kablowej są tego dowodem.Jak można parkować samochód zgodnie z liniami skoro obok ktoś już ustał poprzecznie i od tej chwili krąg się zamyka.Kolejny temat to talerze na dachach skoro TV kablowa jest droga to ludziska łapią się wszystkiego .No ale prezes popiera kablówkę bo tam może pisać swoje gestapowskie ogłoszenia.Czekam z niecierpliwością na osobę młodą operatywną, która naprawdę zajmie się placami zabaw , kablówkami to ,że nie bylo podwyżki za czynsz to nie jest zaraz taką operatywnością prezesa w innych spóldzielniach np. zwraca się za montaż okien a to jest nieraz około 1000 zł. Dobrze czekam też na opinie innych może przez internet można będzie wyrazić opinię chyba ,że pan prezes zabroni korzystać z tego wynalazku i za używanie wniosek do kolegium.

skopiowałem z wątku politycznego:
...na szczęście ja nie mam problemów, mieszkam w "Jedności" i mimo różnych opinii, które do mnie docierają jakoś nie miałem z nimi problemów. Choć raz zdarzyło mi się, że zalegałem z wszystkimi opłatami względem spółdzielni przez ponad 3 miesiące (po nowym roku PKO S.A. przestało odbierać przelewy wysyłane z mBanku, a ja nie zauważyłem zwrotów <nie zaglądałem do historii rachunku>) pod koniec marca otrzymałem prośbę z przypomnieniem że zalegam na całkiem pokaźną sumkę, a na początku kwietnia udostępniono mi inne konto z którego korzysta spółdzielnia, bym mógł płacić czynsz w ten sam sposób co do tej pory (dzieki temu nie muszę chodzić do kasy, czy do jakiegoś banku by dokonac wpłaty).
To nie jedyna sytuacja kiedy to zostałem miło obsłużony.

A co do Perspektywy... u wylotu Ks. Anny, przy Szosie Zambrowskiej stoi blok, a na nim wielki napis: "PERSPEKTYWA - to nasza spółdzielnia" (chyba tak, mam nadzieję, że dobrze zapamiętałem), wszyscy znajomi którzy przyjeżdżają do mnie sposa Łomży i tamtędy do mnie podjeżdżają śmieją się, że ta spółdzielnia chyba Anioła z "Alternatywy4" ściągnęła! :D hehehehe

A co do mieszkańca i jego relacji ze spółdzielnią.... napisał: Jeśli kogoś uraziłem to z góry przepraszam, tylko że to ja mając rachunki uregulowane- nie mam wody ...odpowiedzialność zbiorowa...!?

---
PGG

"spoza" oczywiście :D

Dzis rano zadzwonilem do spoldzielni. Jak zwykle prezes jest zajety. powiedzialem swoje. Wiecie nie chce mi sie o tym pisac brak sil. Nie wiem, moze dlatego ze prezes wszystko widzi z pryzmatu pierwszego pietra na ktorym mieszka? W sumie kobieta z ktora rozmawialem poczatkowo stanowcza, nagle zmiekla i powiedziala ze ktos przyjdzie i podlaczy wode. Nie musze nawet pokazywac im dowodu wpłaty. Do jasnej cholery czy to laska? Tak jak obiecalem czekajcie dzisiaj na mnie bo napisze o czyms jeszcze. Teraz musze uciekac do pracy.

Mieszkaniec

A ja mam w lazience trzy korki:

ciepła
zimna
piwo

:) a tak na powaznie to naprawde skandal

Powinno sie pisac......

"z PERSPEKTYWY p. Prezesa"

Drogi mieszkańcu.
o ile wiem jest wolność i demokracja, czyli nie jesteś zmuszony mieszkać w SM Perspektywa, mozesz zmienić miejsce zamieszkania kiedy chcesz i gdzie chcesz, skoro tego nie robisz, czyli jednak są jakieś zalety mieszkania na tym osiedlu.
Jeżeli uważasz, że isnieje jakaś klika to działaj trochę społecznie, czy uczestniczyłeś w jakichkolwiek zebraniach organizownych przez spółdzielnię, podejrzewam, że nie, a
jeśli tak to czemu nie zgłaszasz tam problemów. Jesteś taki odważny i wojowniczy, a nie stać Ciebie nawet na podpisanie sie swoim imieniem i nazwiskiem, czemu boisz sie?
Jedno wiem zawsze jest łatwiej narzekać niz cokolwiek działac i ty jesteś tego dowodem.
A tak naprawdę to wiekszość na tym forum tylko narzeka na władze i innych ludzi, a sami nic nie robią, żeby to zmienić.
Może lepiej zamiast straszyć i narzekać to energię wykorzystac pozytywnie to wkońcu coś się zmieni.
Pozdrawiam.

NIe tylko mieszkaniec nie grzeszy odwagą. Pirsfen też zbytnio nie odbiegł od standardu.

Jestem mieszkańcem Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Prawdą jest że coraz większa ilość mieszkańców zasobów Spółdzielni mieszkaniowych (nie tylko SM Perspektywa) nie płaci na bieżąco rachunków związanych z eksploatacją mieszkań. Tak samo procedura odcięć wody w takich mieszkaniach jest stosowana również w ŁSM i sądzę, że jest bardzo skuteczną metodą. Karygodnym jest fakt odcięcia wody w mieszkaniu niezadłużonym i jest to wina tylko i wyłącznie pracowników SM Perspektywa. Z autopsji znam przypadki że właśnie odcięcie wody mobilizowało do spłacenia zadłużenia, które w dużej mierze wynikało tylko i wyłącznie z poczucia bezkarności mieszkańców którzy hołdują zasadzie "nie płacę i nic mi nie zrobią"
Odcinanie wody dłużnikom - tak, ale tylko po szczegółowej indywuidualnej analizie konkretnych przypadków.

Mam pytanie : Jak oni odcinają wodę w blokach ??? Całemu pionowi ???

Dizo !!!
Jak sobie to wyobrażasz, żeby wodę odciąć całemu pionowi? Wodę odcina się w nst. sposób: w przypadku nowych budynków zawory i wodomierze są klatce i tam można założyć tzw. ślepą kryzę lub w przypadku mieszkań w starszych blokach (takich jest większość) trzeba wejść do mieszkania i procedura jest identyczna. Nie jest to podejrzewam przyjemna czynność dla hydraulika, zważywszy, że musi spojrzeć w oczy lokatorowi, który często posiada gromadkę dzieci... Z tego co wiem odcina się tylko ciepłą wodę.

Pozdrawiam

Krzysztof

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org