Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomysł na biznes |
Witajcie jestem nowa na forum :) Piszę ponieważ mam do Was ogromną prośbę : potrzebuję rady. Ostatnio wpadłam na pomysł aby założyć kwiaciarnie z franczyzą. Ale nie wiem czy to wypali. Wiem, że w mieście nie ma czegoś takiego... Generalnie w Polsce jest mało takich firm. Możecie mi coś doradzić ? Jak widzicie tan pomysł ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomysł na biznes |
Witam, Nie wiem, czy dobrze zrozumiałaś zagadnienie "kwiaciarnia z franczyzą". W Łomży jest dużo kwiaciarni, a ta o której mówisz różni się tylko tym, iż ktoś sprzedaje Ci pomysł, markę, sposób zarządzania, cały know-how. Za te info. musisz płacić, więc nijako obniżasz swój zysk. Oczywiście czysto teoretycznie, ponieważ cała "sieć" może posiadać korzystne umowy z dostawcami, co ma również wpływ na marżę. Tak czy inaczej, Twój pomysł to zwykła kwiaciarnia, jakich dużo. Wszystko zależy od umowy franczyzowej, która to zazwyczaj zabezpiecza interesy franczyzodawcy. Musisz dokładnie przeanalizować umowę, no zrobić konkretny biznesplan. Pozdrawiam.
|
|
Misiaczek : usuń swój post gdyż zawiera treści komercyjne
|
|
KFC załóż
|
|
tego tam nie robia
|
|
Misiaczek1412 nie wiem czy przeczytałaś stronę dokładnie bo podejrzewam ze 100mario na nia nawet nie wszedl. Kwiaciarnie "Kwiatoteka" to świetny pomysł z tym że ani galeria VENEDA jak i galeria ŁOMŻYŃSKA z tego co wiem nie ruszyły jeszcze z budową a jeśli chodzi o Łomże to tylko w tych dwuch miejscach mozliwe jest otwarcie tego biznesu, tak pozatym bardzo fajny pomysl:)
|
|
http://www.kwiatoteka.pl/franczyza/ ABY ZACHOWAĆ JAKOŚĆ USŁUG ORAZ NOWOCZESNY DESIGN, OTWIERAMY KWIACIARNIE SIECI KWIATOTEKA TYLKO I WYŁĄCZNIE W CENTRACH I GALERIACH HANDLOWYCH . W CHWILI OBECNEJ POSZUKUJEMY FRANCZYZOBIORCÓW DO PONIŻSZYCH CENTRÓW I GALERII HANDLOWYCH: •GALERIA ECHO KIELCE - rezerwacja •GALERIA KORONA KIELCE - rezerwacja •METROPOLIS POZNAŃ - rezerwacja •GALERIA TĘCZA KALISZ - rezerwacja •EUROPA CENTRALNA GLIWICE •GALERIA SKIERNIEWICE •GALERIA VENEDA ŁOMŻA •GALERIA ŁOMŻYŃSKA ŁOMŻA
|
|
Yoj na kfc już jest inwestor.
|
|
Autor: misio fazi (---.elomza.pl) Data: 03-11-10 07:22 Masz rację misio fazi, nie zajrzałem na tę stronę. Jakoś ten link mi umknął. Oczywiście to zmienia postać rzeczy. Podejrzewałem, że chodzi o zwykłą kwiaciarnię we franczyzie. Przepraszam za pomyłkę, tematu niestety nie rozwinę, ponieważ chwilowo nie mogę sprawdzić linku do strony umieszczonej przez Misiaczka. Pozdrawiam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |