Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Za mało banków ! |
Nawiązując do wcześniejszego tematu stwierdzam, że w Łomży jest za mało banków i urzędów pocztowych. Szczególnie duże kolejki są w PKO BP i właśnie na pocztach! Czy ich kierownicy nie widzą ilu ludzi ile czasu stoi w kolejkach do okienek? Np. w sobotę i w godzinach <szczytu> w PKOBP i PekaoSA sa kilometrowe koleki. Podobnie jak ok. piętnastego każdego miesiąca na pocztach. Nie za wiele jest też bankomatów! Bywając w teoretycznie biedniejszej Słowacji widziałem w podobnym mieście całe mnóstwo banków i bankomatów, dosłownie - co krok. Kolejek tam nie było a banki jakoś żyją. A podobno u nas jest duża konkurencja wśród banków - w Łomży tego nie widać. Poczta i np. PKO BP przydałoby się w okolicach Kazańskiej i Zawadzkiej.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Za mało banków ! |
Banki jak banki, ale bankomatow to by sie wiecej przydalo. Najblizszy Euronetu jest w Bialymstoku chyba, a konto w mBanku ma sporo mlodych mieszkancow naszego miasta. Inne bankomaty to tez zadkosc, bo zeby w otoczeni PKSu nie bylo bankomatu to skandal, nwet w 4Plus by mogl jakis bank postawic bankomat. W Stokrotce tez nie ma, a niby centrum handlowe...
|
|
W stokrotce to chyba wszedzie (oprocz IN MEDIO) zaplacisz karta wiec ja nie widze potrzeby. Podobnie w 4plus. Nie szukaj problemow tam gdzie ich nie ma. Tak na prawde problemem jest brak bankomatow sieci Euronet (obslugujaca Mbank). Ja pieniedzmi zagluje tak ze prowizji w bankomatach nie zostawiam. Mam konto w Kredyt banku (mam dostep via net, kb24) oraz w Mbanku i jakos sobie radze. W kredyt banku przelewy sa nawet tansze niz w mbanku (kb - 40gr, mbank - 50gr). Dla tych ktorzy chca miec bank internetowy, bankomaty w calej Polsce, bezplatne wplaty w najwiekszej sieci bankow w Polsce - Inteligo. Troszke wieksze oplaty niz w Mbanku ale w pewnych sytuacjach i tak sie kalkuluje. A co do kolejek - w wiekszosci wina ludzi i ich glupoty. Niektorzy zamiast regulowac rachunki poprzez polecenie zaplaty czy z domu (taniej + wygodniej + szybciej) wola stac w kolejkach i placic haracze dla poczty. A 15 kazdego miesiaca to standard w Polsce, wszystko na ostatnia chwile; PIT-y, wnioski rolnikow itepe. Standard. jak ktos chce zalozyc konto w mbanku, link: http://mbank.payback.pl/referer.php?hash=pkt.35034.p ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
Najlepszy bank to przysłowiowa skarpeta i haraczu sie nie płaci :)
|
|
"A co do kolejek - w wiekszosci wina ludzi i ich glupoty. Niektorzy zamiast regulowac rachunki poprzez polecenie zaplaty czy z domu (taniej + wygodniej + szybciej) wola stac w kolejkach i placic haracze dla poczty." A co jaśnie wielmorzny pan zabroni im tego?? Śmieszny jesteś z takimi argumentami. Ciekawe co byś zrobił, gdybyś dostał mocno zawyżony rachunek, bank by zdążył wysłać przelew, a ty byś czekał na reklamację kilka miesiecy (bo tyle to niestety trwa) "W stokrotce to chyba wszedzie (oprocz IN MEDIO) zaplacisz karta wiec ja nie widze potrzeby" Zaplac karta za bilet w autobusie, albo w kiosku obok stokrotki.
|
|
nemo mnie zrozumial. Nie chodzi mi o to by placic karta, ale pobrac pieniadze np. na bilet PKS i dlatego podalem miejsce w 4plus bo najblizej. zovo napisał: "Ja pieniedzmi zagluje tak ze prowizji w bankomatach nie zostawiam." To pozegluj do kasy PKS lub do kisku lub baru i zaplc za bilet, gazete lub hamburgera... Ja tez sobie radze w przelewach internetowych i nie place prowizji, bo w PKO Inteligo do odwolania przelewy darmowe sa. W mBanku place 0,50, ale przelewam wieksza kwote i jakos sobie radze. Nie wiem czy spotkales sie z sytuacja podczas swiat lub wakacji, ze bankomat nieczynny z Niemcewicza i naginac trzeba pieszo na Wojska Polskiego do drugiego bankomatu PKOBP, lub do PKO SA do centrum. Najwidocznie zle zrozumiales to co napisalem, ze chce koniecznie placic gotowka, czasami poprostu karta sie nie da. W Stokrotce sa tez informacje ze malej kwoty nie zaplacisz karta (ROSSMAN), a poszedles np. po paste do zebow i co wowczas??
|
|
tylko zwroccie uwage, ze w kolejka w bankach i na poczcie stoja glownie osoby starsze (emeryci, rencisci) jesli chodzi o PKO BP to dodatkowo dochodzi kwestia obslugi bezrobotnych poniewaz RUP nie robi przelewow. Poza tym dotyczy tylko waskiej grupy ludzi. ostatnio czytalem wyniki badan, ktore wskazywaly, ze polacy wciaz preferuja platnosci gotowkowe. nawet jesli maja karte to wpierw wyplacaja w bankomacie i dopiero potem placa. poza tym zgadzam sie, ze powinno byc wiecej bankomatow. Na miescie mamy tylko Kredyt Bank i PKO SA, PBK przy cmentarzu i na Szosie Zambrowskiej przy BPS. Nie wiem czy PKO BP przy Wojska Polskiego ma bankomat. pozdrawiam pozdrawiam
|
|
zapomnialem o BGZ ;)
|
|
Kolank0: PKO BP ma bankomat przy Wojska Polskiego. PKO S.A ma jeszcze na stacji STATOIL.
|
|
hmm... kilka razy mi się zdarzyło płacić rachunki na poczcie i zawsze jak pujde to kolejka prawie od drzwi poczty :/ stać i stać ... a co do banków to PBK na zawadzkiej polecam.
|
|
PBK już nie istnieje...
|
|
Rysiu, a PBKBPH ? ;)
|
|
nemo: "A co jaśnie wielmorzny pan zabroni im tego?? Śmieszny jesteś z takimi argumentami. Ciekawe co byś zrobił, gdybyś dostał mocno zawyżony rachunek, bank by zdążył wysłać przelew, a ty byś czekał na reklamację kilka miesiecy (bo tyle to niestety trwa)" nie, oczywiscie ze nie zabronie, napisalem tylko z czego wynika taka ilosc kolejek. a co do zawyzonych rachunkow: sam jestes smieszny bo wiesz ze zlecenie stale mozna w kazdej chwili cofnac. poza tym nawet jak nie zaplacisz to i tak bedzie trwalo pare miesiacy, bo np. najpierw "wierzyciel" upomi sie o kase, ty wyjasnisz dlaczego nie wplaciles itd.... wiem bo mialem pare tego typu sytuacji z tepsa. "Zaplac karta za bilet w autobusie, albo w kiosku obok stokrotki." tego nie zrobie, ale ilosc bankomatow jak dla mnie jest wystarczajaca. jeden swojego banku mam 5 minut od domu, drugi na miescie. nie narzekam. chyba nie spodziewasz sie ze bankomat bedzie na kazdej ulicy? Damiano: "Najwidocznie zle zrozumiales to co napisalem, ze chce koniecznie placic gotowka, czasami poprostu karta sie nie da. W Stokrotce sa tez informacje ze malej kwoty nie zaplacisz karta (ROSSMAN), a poszedles np. po paste do zebow i co wowczas??" po paste poszedlbym wtedy do stokrotki a nie do rossmana. :) to co opisales wynika z tego ze za kazda operacja z uzyciem terminala obslugujacy musi zaplacic 4,5 bodajze. rossman - zeby im sie kalkulowalo pisze zeby placic powyzej 20zl. Tak naprawde pare razy placilem karta ponizej 20zl w rossmanie, wystarczy dobrze porozmawiac. Stokrotce - jako wiekszemu sklepowi to wisi. Tam placilem karta za zakupy za 6zl. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
czekam na bankomat euronetu gdzies w poblizu... °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
zerknijcie na te dane: Liczba bankomatów w tysiącach : 1 Mazowieckie 1,340 16.51% 2 Śląskie 1,067 13.15% 3 Wielkopolskie 753 9.28% 4 Dolnośląskie 698 8.60% 5 Małopolskie 688 8.48% 6 Pomorskie 592 7.29% 7 Łódzkie 494 6.09% 8 Kujawsko-Pomorskie 412 5.08% 9 Zachodniopomorskie 381 4.69% 10 Podkarpackie 323 3.98% 11 Lubelskie 306 3.77% 12 Warmińsko-Mazurskie 264 3.25% 13 Opolskie 235 2.90% 14 Lubuskie 209 2.57% 15 Podlaskie 191 2.35% 16 Świętokrzyskie 164 2.02% Ranking miejscowości (powyżej 30 bankomatów) Lp Miejscowość Liczba bankomatów Udział 1 Warszawa 844 10.40% 2 Kraków 304 3.75% 3 Poznań 275 3.39% 4 Wrocław 251 3.09% 5 Łódź 242 2.98% 6 Gdańsk 201 2.48% 7 Szczecin 164 2.02% 8 Bydgoszcz 121 1.49% 9 Katowice 114 1.40% 10 Lublin 112 1.38% 11 Gdynia 108 1.33% 12 Białystok 93 1.15% 13 Toruń 76 0.94% 14 Rzeszów 75 0.92% 15 Opole 71 0.87% 16 Bielsko-Biała 71 0.87% 17 Olsztyn 68 0.84% 18 Częstochowa 66 0.81% 19 Gliwice 62 0.76% 20 Kielce 61 0.75% 21 Sosnowiec 58 0.71% 22 Zielona Góra 53 0.65% 23 Płock 51 0.63% 24 Bytom 49 0.60% 25 Radom 49 0.60% 26 Koszalin 45 0.55% 27 Tarnów 44 0.54% 28 Tychy 43 0.53% 29 Gorzów Wielkopolski 43 0.53% 30 Włocławek 42 0.52% 31 Wałbrzych 41 0.51% 32 Rybnik 41 0.51% 33 Zabrze 39 0.48% 34 Legnica 39 0.48% 35 Nowy Sącz 38 0.47% 36 Słupsk 37 0.46% 37 Kalisz 37 0.46% 38 Ruda Śląska 34 0.42% 39 Elbląg 34 0.42% 40 Konin 33 0.41% 41 Piła 33 0.41% 42 Siedlce 32 0.39% 43 Dąbrowa Górnicza 31 0.38% 44 Jelenia Góra 31 0.38% Niestety w Łomży jest mniej niż 30 bankomatów :( pozdro --------------------------------------------------------------------------------
|
|
PBKBPH też nie istnieje.
|
|
Już tak nienażekajcie :D
|
|
Bankomatów więcej niż bankówb być powinno.
|
|
A jeszcze 5 lat temu bylo za mało banków.. h0jowe forum
|
|
No sory, ale jak masz konto w PKO BP i nadajesz przesyłki Pocztą Polską to sam jesteś sobie winien.
|
|
Ja mam konto w Alior Banku. Wypłacam pieniądze w każdym bankomacie bez prowizji i nie stoję w kolejkach na poczcie, bo przelewy robię przez internet. Płacę za kartę debetową 5 zł/miesięcznie ale i tak się bardziej opłaca niż opłacając rachunki na poczcie. Używając karty zauważyłem, że jedynie w bankomatach PKO są problemy z wypłacaniem pieniędzy.
|
|
rachunki mozna placic przez internet ............a w sklepie placic kartą.......a chcąc wyplacic jakąś sume to bankomat zawsze mam pod nosem gdzie nie pojde , narzekanie bez sensu. A na pocztach to stoją emeryci. nie mają internetu bądz nie umieją placic przez internet, nic sie nie stanie jak troche postoją w takiej kolejce, i tak caly dzien siedzą w fotelu
|
|
guzik prawda, powiedz mi :kto ma zaufanie do internetu?????no kto??? cwaniak z ciebie, bo nigdy nie placisz!
|
|
o co wam chodzi z mbankiem, mało bankomatów darmowych? Stacja Paliw BP al. Legionów 155 24 h Lukas Bank al. Legionów 42 24 h Mini galeria Długa 8 24 h Stokrotka Księżnej Anny 6 24 h Alior Bank Legionów 14 24 h Statoil, stacja paliw Legionów 58 24 h Wojewódzki Szpital Zespolony Piłsudskiego 11 24 h Stacja Paliw Piłsudskiego 115A 24 h Kaufland Piłsudskiego/Zawadzka 24 h
|
|
hehehe marcin - ja też se myślałam - o co chodzi z mBankiem, przecież jest sporo bezpłatnych bankomatów w Łomży, dopóki nie odkryłam, że temat jest z 2005 roku :)
|
|
mBank :D wypłacasz i wpłacasz kiedy chcesz ^,^
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |