Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZDEMOLOWANY STADION |
W meczu o mistrzostwo III ligi pomiędzy ŁKS BROWAR ŁOMŻA A OKS OLSZTYN z wynikiem 1:1 na stadionie zapanował prawdziwy burdel czego wynikiem mamy zdemolowany stadion. Co sądzicie na ten temat. BUNKIER
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZDEMOLOWANY STADION |
I wy chcecie wlasnego stadionu? Grunt to wywalac kase w bloto.
|
|
Wreszcie Policja powinna wystapić o zamknięcie stadionu i problem łobuzerstwa będzie z głowy. Policja nagrywała całą burde i powinny posypać się wnioski do Sądu i wysokie grzywny, aby gnojom odechciało sie rozrabiać. najważniejszy jest higieniczny, bezalkoholowy tryb życia !!!
|
|
Olsztyn zaczął, Łomża poniesie karę.
|
|
W sumie nie byloby zle, gdyby za wybryki "kibicow" Olsztyna - zamknieto olsztynski stadion. Moze to by sklonilo troche do myslenia. (chociac sam w to watpie). R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Bylem widzialem i markm ma racje. Kto byl to widzial co sie dzialo, wiec nei bede komentowal zachowan.
|
|
Nie wpuszczać hołoty na stadiony! Jeśli władze nie są w stanie tego skutecznie wprowadzić w życie, trzeba zamknąć stadion, drużynę zlikwidować a na boisku zasadzić kartofle. Od pewnego czasu na mecze nie chodzę, bo nie mam ochoty oglądać podchmielonych i chamskich wyrostków żądnych "mocnych wrażeń". Zastanawiam się czasem, czy to na pewno ludzie? ad. markm Twoje twierdzie, że "Olsztyn zaczął, Łomża poniesie karę" jest śmieszne.
|
|
Stadion powinien być zamknięty dla kibiców, niech sobie teraz wielce szanowny zarząd przemyśli
|
|
Ale wstyd dla sponsora jaki .... , Butelka Browar Łomża leży zdemolowana na zdjęciach tzn opróżniona http://www.4lomza.pl/fotogaleria.php?id=7396
|
|
MarCo: nie chodzisz na mecze to moze sie nie wypowiadaj na temat, ktory Ciebie nie dotyczy. Oprocz tych "podchmielonych i chamskich wyrostków" chodz cale mnostwo osob, ktore ogladaja mecz. Znow chcemy dzialac na zasadzie: za mniejszosc cierpi wiekszosc? Gratuluje "madrosci".
|
|
Dobrze że ja nie poszłem tylko se na narew z kolegą poszliśmy.A do tych huliganów co tak się zachowują [[HCWD]] To jest przegięcie pały myslałem że takie coś może być na meczu np: Legia-Wisła a nie spotkanie ŁKS-OKS w III lidze to jest psychicznie chore i ciekawe kto zapłaci za szkody ?? i jaka bedzie kara nie ma co !! lepiej nie robić stadionu tylko jakiś zamkniety stadion w centrum dla młodzierzy żeby se mogli grać w piłke albo jakieś inne zawody robić a wszystko pod nadzorem wtedy nie bedzie żadnych pier*** ... PS: Wolałem iść na ryby niż w hołocie siedzieć .
|
|
Slavo, nie tym tonem. Pytam, jakim to prawem zabraniasz mi wypowiadać się na temat tak niezwykle ważny dla miasta? Napisałem wyraźnie, że od pewnego czasu nie chodzę na mecze. Jak np. wyobrażasz sobie pobyt na stadionie z nieletnim synem, gdy zewsząd sypią się „k” i „ch”? Ten temat dotyczy także mnie, chyba że ten stadion jest twój prywatny, drużyna i kibice też. Jeszcze jedno, jeśli większość nie potrafi sobie poradzić ze znikomą mniejszością, to niech… cierpi i nie biadoli na swój los, albo weźmie się do dzieła, by to skutecznie zmienić. Jeśli gospodarz imprezy sportowej nie potrafił zapewnić odpowiednich warunków do jej przebiegu i bezpieczeństwa zgromadzonym, winien ponieść konsekwencje i to niezależnie „kto zaczął”.
|
|
Do Marco. I zaluj, ze nie chodzisz na mecze. Jest trybuna z krzeselkami, gdzie siadasz z dzieciaczkiem i masz spokoj. Dlatego tez popieram Slavo w jego wypowiedzi.
|
|
miałem iść na ten mecz, ale przeczuwałem, że będzie niezłe bagno na trybunach. dla mnie takie kibicowanie jest pier*******. zgadzam się z opiniami żeby zamknąć stadion za takie zachowanie pseudokibiców.
|
|
SN4P. Trybuna z krzesełkami to czas przeszły, była do wczoraj.
|
|
To co dzialo się na trybunach nie da się tego opisać. To co sie działo to nie jest dopingowanie własnej druzy to nie nazywa sie kibicowanie.
|
|
Jak ŁKS był w Olsztynie to Łomża nie narobila takiego bublu jakiego narobil nam Olsztyn mecz był w porządku, ale kibice OKS-u "NIE". My im nie spaliliśmy zadnego krzesełka a oni nam tak. OKS pokazałze nie umie się zachować.
|
|
Przyjmując zasadę odpowiedzialności zbiorowej należałoby zakazać ruchu, niektórzy przecież powodują wypadki. KK stosuje odpowiedzialność indywidualną a więc karać tych kórzy dopuścili się przestępstwa lub wykroczenia. Podczas meczu nie było wyzwisk między kibicami, dlatego tym bardziej potwierdza to, że kilku bałwanów, a zepsuli cały mecz i jeszcze nie wiadomo co dalej. Też chodzę z dzieckiem i zależy mi na bezpieczeństwie. A swoją drogą ładną oprawę przygotowali kibice ŁKSu.
|
|
Ale wy jesteście dekle chyba nei wszyscy rozrabiajo ale jeśli OLsztyńscy kibice przybiegli do sektora kibiców Łomży to chyba oczywiste że trzeba łachów klepać pomyśl sonbie jeden z drugim jaki byłby doping bez tych niby chuliganó byłaby gra taka jak w golfa NUDNA a ty=utaj kulturalny doping bez bluzg ale Olsztyn zaczął i zamknąćmordy w yco sięboicie klepać MAMISYNKI
|
|
Jak ktoś będzie miął jakieś ***** wonty co do ŁKS ŁOmża to do mnie
|
|
hehehehehe i przez takich oszołomów jak Damian14 nie chodze na mecze.
|
|
Za zniszczenia niech zapłaci OKS Olsztyn bo z jakiej racji my mamy zawsze za wszystko i za wszystkich płacić. Oni zdemolowali oni płacą i tak powinno być. Co do zamknięcia stadionu to nie jestem pewien czy to coś da. Widzieliście te wszystkie pojednania w polsce co po śmierci papieża J.P.II następowały i co nic to nie dało jak były burdy pseudokibiców to i są i pewnie będą. Morze wprowadzić takie przepisy jakie są w Angli tam za takie coś się słono buli kasę aż miło i nie ma się zmiłuj. A dla przyjezdnych pseudokibiców morze zrobić taką wielką klatkę i niech siedzą jak małpy :)) ale czy coś to da chyba niewiele a wręcz nic. BUNKIER
|
|
MarCo: nie wypowiadaj się na tematy na które nie masz zielonego pojęcia. Nie gadaj głupot, że przez "szalikowców" nie można z dziećmi przychodzić bo się nasłuchają słowek na "K" i "CH". Na meczu z Drwęcą NML nie było młyna (protest) i w życiu w ciągu 90 minut nie nasłuchałem się tylu wulgaryzmów od tzw. pikników. Co do odpowiedzialności zbiorowej to jak Ci się tak podoba wprowadz ją sobie w domu "obrońco uciśnionych". Cieszy mnie fakt, że już nie przychodzisz na stadion, takich ludzi napewno tam nie potrzeba. Bez pozdrowień. PS. Kibice z Olsztyna nie specjalnie podpalili krzesełka. Zapaliły się one od stroboskopów. Tyle. Jedyne tekie miejsce, jedyny taki klub.
|
|
Pewnie wielu się narażę, ale skoro piłka nozna wywołuje tak wiele agresji i brutalności, to widocznie powinna byc całkowicie zlikwidowana (szczególnie zawodowa), a pieniądze przeznaczyć na rekreację i dostęp do sal gimnastycznych i basenów zwykłym ludziom. Co z tego sportu wyczynowego kiedy prawie 80% młodzieży ma wady postawy i kregosłupa? Mecze powinny się rozgrywać tylko takie jak np: adwokaci kontra lekarze i inne całkowicie amatorskie. Na sport wyczynowy marnuje się grube miliony, handluje zawodnikami, robi przekręty, i jaki z tego pożytek? A szkody są coraz większe i to nie tylko materialne, bo teraz żadnego uczciwego sportu już nie ma więc czego chcieć od kibiców? Zbych
|
|
Zbychu, popieram. I powtórzę jeszcze raz, że czas skończyć z chuligańskimi ekscesami na stadionach prowokowanymi przez bezmózgowych pseudo kibiców. Ponieważ bezmózgowie jest nieuleczalne, jedynym rozwiązaniem jest wprowadzenie dla nich zakazu wstępu na obiekty sportowe, oczywiście dożywotnio.
|
|
Tak juz chyba musi być ze Łomża zapłaci za szkody.
|
|
Ludzie zrozumcie że my zrobiliśmy to co zrobiliśmu, może nie potrzebnie ale sie stało. Pozatym Stomilowcy podnieśli nam ciśnienie rzucając w pikników i piłkarzy storoskopami.
|
|
Chodzę na mecze od ponad 25 lat i byłem na tym ostatnim. Nie było nigdy i nie jest teraz niebezpiecznie. Jeżeli ktoś szuka wrażeń to zawsze znajdzie. Nigdy nie czułem się zagrożony. Ponadto widzę rodziców z dziećmi i nie ma problemu ich demoralizacji , gdyż bluzgów praktycznie się nie słyszy. Nie cierpię serdecznie przemądrzalców którzy twierdzą nie byłem , nie widziałem , ale wam wytłumaczę. Cyba już od urodzenia wszystkie rozumy pozjadali. I na wszystko mają najlepsze recepty. Ponadto o jakim zdemolowaniu stadionu mówimy. Zostało wyrwanych kilkanaście plastikowych siedzeń , które były mocowane na klej , a 2 z nich spalone i to wszystko. Za porządek na stadionie odpowiada organizator imprezy i można się spodziewać finansowej kary. Klatka dla przyjezdnych szalików winna być ze wszystkich stron zamknięta , jak to jest na stadionach drużyn z wyższych lig. Najlepiej zrobił "Polak", poszedł nad rzekę na ryby i nie ma do siebie i do nikogo pretensji. Do spotkania w niedzielę o godz. 14-tej na meczu z Mazowszem Grójec.
|
|
MarCo: czytając Twoje wpisy zgodzę się z Tobą, bezmozgowie jest nieuleczalne "zjadaczu wszystkich rozumów". Zbych: takie rozwiązanie przyniosło by tylko chwilowy efekt. Do takich "amatorskich sportów" wdarłyby się pieniądze i karuzela zatoczyłaby kolejne kółko. POzdr. www.lks.lomza.tk Jedyne tekie miejsce, jedyny taki klub.
|
|
A może tak zapytam co bylo na meczu z Jagiellonią ?
|
|
Autochton, pewnie masz swoją rację , a ja mam swoją bo dość nasłucham się o ekscesach na wszystkich chyba meczach piłki nożnej. Zastanawiałem się skąd tam tyle agresji się wyzwala, a może jest to sport "obciążony genetycznie" wszak podobno na początku zwycięzcy grali odciętymi głowami pokonanych i może coś zostało? Może w podświadomości kopanie piłki kojarzy się ludzim z kopaniem głowy? Pewnie nazwiesz mnie teraz "niedouczonym Freudem", ale się nie obrażę bo raz, że Cię lubię, a po wtóre rzeczywiście na mecze nie chodzę. Pozdrawiam. Zbych
|
|
MarCo: napisze chamsko, ale coz tam: nie byles, nie widziales, nie wiesz, nie *******.... Tyle.... Nie jestes kibicem, g.... ci do tego, nie chcesz chodzic nie chodz, ale jedno najwazniejsze nie przeszkadzaj... Przez taka demagogie Twego typu wiele rzeczy ma sie nijak do rzeczywistosci. Najlepiej wszystko pozamykac i patrzyc jak jest fajnie. Bo bezpiecznie. Bo MarCo sie boi na mecz isc.... A wszyscy tez powinni sie bac... Gratuluje pomyslu. "Pytam, jakim to prawem zabraniasz mi wypowiadać się na temat tak niezwykle ważny dla miasta? Napisałem wyraźnie, że od pewnego czasu nie chodzę na mecze." Nie zabraniam.. To Twoje ubzdurane zwidy. Prosze tylko o tyle, zebys nie wypowidal sie na temat, ktory Ciebie nie dotyczy, bo przeciez na mecze nie chodzisz... "Jak np. wyobrażasz sobie pobyt na stadionie z nieletnim synem, gdy zewsząd sypią się „k” i „ch”? Ten temat dotyczy także mnie, chyba że ten stadion jest twój prywatny," "Stadion nie jest moj prywtny", a z juniorem miom wyobrazam sobie pobyt na tym obiekcie, a Twoje zastrzezenia nie przeszkadzaja mi... "Jeszcze jedno, jeśli większość nie potrafi sobie poradzić ze znikomą mniejszością, to niech… cierpi i nie biadoli na swój los, albo weźmie się do dzieła, by to skutecznie zmienić. " Widze ze Ty sie wzieles do "dziela". Pisac..... potrafisz, wiecej, niebardzo. Co z tego. Ja nie chce cierpiec, bo takie jest Twoje zdanie, ja sie z tym nie zgadzam. Ja chce ogladac mecze i mam w d... co mysli MarCo na temat odpowiedzialnosci zbiorowej, bo tym mi to pachnie... ps. jakim tonem ??? czy cos nie tak zaakcentowalem? polozylem nacisk na jakies zgloski, ktore mogly wywolac agresje, lub poczucie zagrozenia Twojej osoby. Pls pokaz mi gdzie moj TON nie jest "wlasciwy: ?
|
|
Zbych , lubię czytać Twoje posty , bo piszesz je na poziomie i ciekawie , ale łomżyńskiej piłki kopanej będę bronił , bo to moje hobby i z niecierpliwością czekam na każdy mecz. Bywało i tak , że oglądało się mecz zza ogrodzenia , bo nasz stadion był zawieszony. Każdy ma jakiegoś bzika , ja akurat między innymi takiego. U mężczyzn , szczególnie tych młodych , w genach zakodowana jest walka i często uzewnętrznia się to na stadionach pod wpływem emocji boiskowych. Należy tylko zapewnić odpowiedni poziom bezpieczeństwa na stadionie wszystkim tam obecnym. Jest to też biznes i rozrywka. Tak było , jest i będzie i radosne posty antypiłkarskie młodych niezainteresowanych nie będą miały wpływu na dalszy bieg wydarzeń w tej dziedzinie.
|
|
Panowie , panowie spokojniej wyluzujcie bo niedługo na tym forum i przy tym poście (temacie) jakiego jestem autorem wybuchnie ogólno społeczno-kibicowo-piłkarska wojna :) a tego wszyscy nie chcemy. Jedną wojnę mieliśmy wczoraj na stadionie i ona niech wystarczy na ten tydzień w zupełności. Zapraszam do dalszej dyskusii. Pozdrawiam. BUNKIER
|
|
Autochton dobrze gadasz i szacunek ci za to.
|
|
Olsztyn byl ponoc w 1 lidze haha wiec maja wprawe w burdach;/
|
|
Slavo Skoro nadal nic nie kumasz, nie chce mi się już z tobą gadać. Żegnam
|
|
Olsztyn sie nadaje...
|
|
powtórze to co mówiłem już wiele razy: ptysiu zamknij sie wg marco powinni zamknąć ulice bo może go ktoś potrącic, zamknąć dyskoteki bo może od kogoś oberwać łokciem przy tańcu, zamknąć okna bo może doniczka wypaść itd. popieram cie, bezpieczeństwo ponad wszystko :D hehe (jak by ktoś nie zrozumiał- to byla ironia :D) POZDRO normalnym Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
Po pierwsze, jacy kibice przyjezdzaja obejrzec 40 minut meczu. Władze obu klubów mogły to przewidziec, ze 2 autobusy pełne kibolów z olsztyna mogą sprowokować kibiców ŁKS-u siedzących od strony rzeki. Pewnym jest, że fani OKS-u nie przyjechali w 50 minucie meczu aby dopingować swoich piłkarzy. To z góry było zaplanowane: kibice czyści, bez żadnych narzędzi służących do walki, wchodzą na sektor dla przejezdnych. Po chwili masażysta z Olsztyna przekazuje torby z racami i różnymi narzędziami. MarCo, nie wypowiadaj się na temat, który cię nie dotyczy.
|
|
WIADOMOŚCI Z OSTATNIEJ CHWILI. -Straty na stadionie 25-30 tysiecy złotych. -Zostaną wprowadzone identyfikatory dla łomzyńskich kibiców (szalikowców). -STADION ZAMKNIĘTY DLA KIBICÓW (SZALIKOWCÓW) SPOZA ŁOMŻY. -To w skrócie tyle więcej czytajcie na i w wiadomościach 4lomza. BUNKIER
|
|
Jakie 25-30 tys ? Za te 20-30 starych plastikowych siedzeń?.
|
|
--fLoorek-- To jest też moja sprawa i to niezależnie od tego, czy bywam na meczach czy nie. Nic nie mogę poradzić, że za cholerę nie możesz tego zrozumieć. Choćby i dlatego, że policja, w którą rzucali butelkami łomżyńscy psedu kibice, utrzymywana jest również z moich podatków. Poniał?
|
|
Tępe zwierzęta - gówno mnie obchodzi, w jakich szalikach byli ci, którzy ładnych kilka lat temu obrzucali cegłami autobus pełen ludzi tylko i wyłącznie, dlatego, że był na białostockich rejestracjach, a parę metrów dalej skończył się mecz z Jagiellonią. Od momentu, gdy kamień przeleciał kilka centymetrów od mojej głowy mam o was kibole, pseudokibice, hoolsi czy jak tam się ćwoki tytułujecie wyrobione zdanie. Sport? Kibicowanie? Nie. Banda półgłówków zjednoczona do walki z inną grupą półgłówków... Tyle
|
|
Ciekawy jestem skąd zarząd znalazł tak biegłych ekspertów, że w kilka godzin wycenili tak dokładnie straty na stadionie. Druga sprawa to zachowanie kibiców. W/g mnie to przyczyna tkwi przedewszystkim w wychowaniu swoich pociech przez rodziców. W czasach mojej młodości jak oberwałeś za złe zachowanie od nauczycielki w szkole po łapach, przyszedłeś i poskarżyłeś się matce lub ojcu , to była do tego jeszcze dokładka. Teraz jak nauczycielka krzywo spojrzy na synka lub córeczkę to już kochający rodzic leci na skargę do szkoły i nie raz oberwie się nauczycielowi porządnie bo jego dzieco zostało skrzywdzone. Później wyrastają z latorośli takie elementy jak widać na stadionach w całej Polsce, którzy nie boją się nikogo nawet policji, nie mówiąc o rodzicach. Następna sprawa to szacunek dla Policji. Dużo pisze się na łamach tego forum, o złej pracy policji. Teraz to Policja boi się przestępców, nie dlatego że są tchórzami, ale dlatego że jest takie prawo. Policjant zanim przystąpi do interwencji musi się zastanowić jak to uczynić żeby nie zrobić krzywdy bandycie czy chuliganowi, bo inaczej sam będzie odpowiadał przed sądem, zamiast przestępca. Policja boi się interweniować na stadionach. bo tam panami i władcami są "kibice", jak trzeba to zjednoczą się przeciw policji. Kto pamięta kibicowane w latach pięcdziesiątych, sześdziesiątych, czy siedemdziesiątych , ŁKS wcale nie grał gorzej, uważam, że nawet lepiej, ale ludzie cieszyli się na meczu, przychodzili całymi rodzinami, kto wtedy widział ochroniarza lub milicjanta na stadionie. Do dziś wspominam mecze z udziałem takich piłkarzy jak Pilawa, Kaczyński, Bogusz, Biarda, Perzanowski, Kierażyński czy Lichomski. Grali Oni za friko dla przyjemności i dla kibiców. Kibice, nie wróżę Wam źle ale niedługo, to pewnie sami będziecie oglądać mecze, bo kto Wam przyjdzie jeżeli zamiast czystego mecz musi oglądać wojnę gangów kibiców.
|
|
Mad_Blunted_Jazz "Banda półgłówków zjednoczona do walki z inną grupą półgłówków..." Sam jesteś półgłówkiem ani ja ani żaden z moich ziomków nimi nie jesteśmy, nie jeden z nas jest studentem dobrej uczelni, a że czasami zdarzy się jakiś incydent to już inna sprawa. Maciek " Następna sprawa to szacunek dla Policji. Dużo pisze się na łamach tego forum, o złej pracy policji. Teraz to Policja boi się przestępców, nie dlatego że są tchórzami, ale dlatego że jest takie prawo. Policjant zanim przystąpi do interwencji musi się zastanowić jak to uczynić żeby nie zrobić krzywdy bandycie czy chuliganowi, bo inaczej sam będzie odpowiadał przed sądem, zamiast przestępca. Policja boi się interweniować na stadionach. bo tam panami i władcami są "kibice", jak trzeba to zjednoczą się przeciw policji." I to jest właśnie błąd w twoim rozumowaniu przejrzyj sobie forum policji i zobacz co oni tam wypisują, dla nich to jest przyjemność spałować kibica, czy postrzelać z gumowych kulek jak do kaczek. A cały ten stereotyp kibica bandyty wytworzyły media bo pokazują i robią rozgłos tylko w takich sytuacjach jak na tym meczu a o dobrych rzeczach nie powiedzą nic.
|
|
Czytam forum łomżyńskie i widzę co dobrego wypisujecie o policji. I nic dziwnego gdy na stadionie w imieniu prawa młócą Was po plecach, mają okazję, bo policja też czyta wiadomości na forum i mają okazję wtedy na Was wyżyć się. Dla Was najlepiej gdyby policja nie istniała wcale, mielibyście pole do popisu na stadionie, na mieście lub na dyskotece Nie czepielaby się Was niewiniątek za niezauważanie znaku "Stop", za wyprzedzanie na przejściach, za nadmierną prędkoość w mieście i poza nim, no i moglibyście w kulturalny sposób w spokoju dopingować na meczach ŁKS-su. Wszystkiemu winne są media i policja, Wy święte niwiniątka. Jeszcze za dopingowanie swojej drużyny każecie sobie płacić, bo czyż nie jest zapłatą darmowe wejście na każdy mecz ulubionej drużyny. Jak byście zapłacili za każde wejście na mecz to i poszanowalibyście to co jest na stadionie, bo i Wasze złotówki zostały tam zainwestowane. Pozdrowienia.
|
|
Południowcu... Media wytworzyły kamień szybujący koło mojej głowy? Incydentem jest darcie ryja po ostatnim meczu (sztuk ok. 20) pod moimi oknami, rozbijanie butelek na chodniku i haftowanie na samochód sąsiada? I te wasze inteligentne vlepki: "witamy w krainie gdzie nieprzyjaciel ginie". Brawo... Renomowane uczelnie, heh - śmiechu warte. "Idź pan w **** z takim żartem". Według mojego mniemania, które ukształtowała może nieco mniej "renomowana" uczelnia niż Twoja, półgłówkiem (dosyć oględnie) jest ten, kto rzuca kamieniem w kierunku żywych istot, wymiotuje na swoje buty i bełkocze coś o odbywaniu stosunków analnych z przedstawicielami aparatu przymusu.
|
|
Nie znam się na sporcie, ale czemu na tzw '"agresywnych" rozgrywkach nie dochodzi do takich ekscesów (np na boksie), albo też innych z równie wielką widownią na stadionach? Coś z tą piłką jest nie tak, że ściąga jak magnes takich tępych łobuzów, o których pisze Mad_Blunted_Jazz.. .(są też oczywiście i prawdziwi, spkojni kibice). A może naprawdę pomogłyby ekstremalne kary zamieniane na odsiadkę jak w Anglii?. Tylko kto je wyegzekwuje bo na kamery stadionowe kluby nie dadzą pieniędzy bo za co "działacze" będą balangować?.. to może te "kluby-podpadziochy kibicowe" po prostu rozwiązywać i tyle? Zbych
|
|
Co do identyfikatorów- my sie nigdy nie zgodzimy... i nie chodzi tutaj o to, że chcemy dymić czy coś w tym stylu, ale o to że nikt nie chce siedzieć w policyjnych statystykach jako "bandyta stadionowy". Identyfikatory właśnie na tym polegają, że przekazuje sie wszystkie dane o kibicu do policji a oni już sobie księgują to na swój sposób. W razie jakiego kolwiek zamieszania (nie tylko na stadionie) takie właśnie osoby są pociągane do odpowiedzialności karnej, bo policja idzie na łatwizne... w takich przypadkach z nimi nie da sie walczyć, nie da sie udowodnić że sie czegoś nie zrobiło, bo oni proponują dwie opcje: 1. nie zgadzasz sie, chcesz sie procesować: lądujesz w areszcie śledczym i nawet jak by nic nie udowodnili to 3 miechy zmarnowane... opcja 2. zgadzasz sie i wymierzają kare nawet jak byś nic nie zrobił. Więc nawet dla "spokojnych" kibiców opcja identyfikatorów nie jest aż taka różowa jak to (z zakłamaniem) maluje zarząd... A co do sobotniej rozróby: nie wiem czy jak by nas nie bylo to by bylo spokojniej. Stomil jest znany z tego, że jak nie widzi ekipy przeciwnej to zaczepiają spokojnych ludzi (tzw. pikników). Zresztą podobna sytuacja byla gdy przyjechal drugi autokar OKS. Stomilowcy kozaczyli do zwykłych piknikow, i myśle że by na tym sie nie skończyło jak byśmy nie zareagowali. Byśmy mieli powtórke z 96roku, cała trybuna piknikowa została by przegoniona. Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
Południowiec napisał: "nie jeden z nas jest studentem dobrej uczelni" Otóż żaden z Was nie jest, i to jest problem. Ludzi po "dobrej uczelni" łatwo jest rozpoznać tak po wyglądzie, jak i po kulturze. Chociaż w wypadku meczu ze Stomilem to akurat oni zawinili. Ale te przemarsze przez miasto podpitych gówniarzy, sikanie po murkach, rzucanie butelkami, to chyba nie są 'jakieś incydenty'? DamianE03: nie ma takiej mozliwości, aby 'za niewinność' siedzieć. tak "nawijają" stare ...., ale to dla draki, nie wierz w to :) jeżeli siedzisz niesłusznie np. 3 miesiące (jak piszesz), to wypłacą Ci odszkodowanie za bezprawne pozbawienie wolności. I tyle. ja nie mam nic przeciwko identyfikatorom. Co w tym złego? Jak nie rozrabiam, to czego mam się obawiać? bardziej wkurza mnie kamera przy wejściu - to obciach na cały kraj.
|
|
adamus: 'za niewinność' już wielu poszło na 3 miechy siedzieć do aś, znam dużo takich przykładów, ale nie będę wymieniał bo to nie miejsce do tego. No to sobie wyobraź masz prace lub szkole, pójdziesz siedzieć na te 3 miechy i jakie musiało by być wysokie odszkodowanie żeby to wynagrodzić (strata pracy, nieobecności w szkole, np. nie zdana matura itd.). Myślę że Twoje wątpliwości co do dobrego wykształcenia wielu z nas są niesłuszne. Po prostu chłopakom się nudzi monotonia życia w mieście i idą na stadion- bo to lubią, to jest ich hobby (tak jak np. dla innych szachy, wspinanie się po górach itd.). Nie wiąż tego z kulturą tych ludzi, bo oni są często kulturalniejsi od wielu tzw. "krawaciarzy". My mamy swoją kulturę, swoje zasady i się nimi kierujemy. Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
Damian: rozumiem, właśnie im wyższe będzie to odszkodowanie tym rzadziej będą bezpodstawnie puszkować na 3 m-ce. Co do kultury: sposób spędzania wolnego czasu to olbrzymia część kultury każdego z nas. Nie przeczę, że są wśród łomzyńskich szlikowców są ludzie na poziomie, ale to ich zachowanie świadczy o poziomie ich kultury, a nie deklaracje Południowca, czy Twoje. Pozdro.
|
|
Pomysł z klatką nie jest zły, ale musiałaby być wyjątkowo wytrzymała. A tak nawiasem to szkoda żem nie wiedziała, bo wczoraj byłam w ZOO i mogłam załatwić jaką solidną...
|
|
DamianE03 - widać , że w 96 na meczu z Jagiellonią nie byłeś. Wtedy Pikniki najpierw się cofnęli , ale po paru okrzykach znanego , starego kibica , że możemy ich zmieść , ruszyli wszyscy na bandytów Jagi. Dopiero po tym młodzi ich pogonili na płot od strony byłej strzelnicy. To co było ostatnio , przy tamtym to bedka.
|
|
Kibice (szalikowcy) OKS-u Olsztyn mają zakaz uczestnictwa w meczach wyjazdowych swojej drużyny. Zadecydowała wczoraj komisja do spraw nagłych Mazowieckiego ZPN. Z jednej strony należy się im ale czy to coś da i tak nam zniszczyli stadion powinni w ramach tego odremontować go a koszty niech poniesie ich klub piłkarski. Zniszczyli niech bulą a co. A za wszystko co się wydażyło napewno odpowiada w wiekszości ich masażysta co przekazał im 3 torby do ich sektora. Masażysta ma zostać wezwany do wyjaśnienia tej sprawy. BUNKIER
|
|
A jeszcz ten ich napis na ich transparencie co z sobą przywieźli "PIŁKARSKIE OSZOŁOMY 1945 FANATYCY Z OLSZTYNA". Moim zadaniem PRAWDZIWI FANATYCZNI OSZOŁOMIENI DEBILE z 1945 czyli z II wojny światowej :)) co z kibicowaniem nic nie mają wspólnego przyjezdzaja tylko na burdy nie na kibicowanie swojej drużynie i tyle. ŁKS ŁOMŻA ŁKS ŁOMŻA ŁKS ŁOMŻA BUNKIER
|
|
z tego co pamiętam to szanowny pan BUNKIER też wypisywał na tym forum prowokacyjne teksty, bodajże o Jagielloni, a teraz tak oczernia kibiców OKS, że rozpoczynają burdy itd... panie BUNKIER: twoje zachowanie nie wiele różni się od zachowania co niektórych na stadionie, tylko że ty robisz to na internecie... Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
Panie DamianE03 pozostawię to bez komentarza. A o żadnych prowokacyjnych tekstach z mojej strony ( raptem jeden morze dwa posty ) nie było mowy ja tylko przytoczyłem to co wszyscy tradycyjnie mówią i wiedzą o Jagielloni Białystok że wszycy wiedzą że wszyscy ich nazywali , nazywają i pewnie będą nazywać ŚLEDZIAMI bo tak sie przyjęło w Łomzy i tyle. BUNKIER
|
|
i w tym jest problem... na internecie możesz wywołać podobną wojnę jak na realu, przekonali sie o tym między innymi kibice Tura BP Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |