środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wysypisko.

Dzisiaj rano chcąc skrócić drogę do Aleji Piłsudskiego przejeżdżałem drogą obok kościoła na Poznańskiej przy stacji paliw w stronę gazowni, gdzieś w połowie drogi zobaczyłem na środku drogi wysypane ze dwie wywrotki różnorakiego gruzu, śmieci i złomu. Ktoś zrobił sobie wysypisko nie bacząc że nie tylko sam tędy jeździ, a że droga jest podrzędna to można bezkarnie na nią wysypywać śmieci.
Kiedyś pisałem o zaśmiecaniu rowów przydrożnych , które zostały na wiosnę uprzątnięte przez służby porządkowe, za długo było czysto, widocznie kogoś czystość kłuje w oczy i musiał to trochę urozmaicić. Nie mówiąc już o kulturze tego człowieka.

Pozdrowienia.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wysypisko.

maciek, nie rozumiesz niektórych, wg. nich jest to wyraz grzeczności, że dzielą się z nami tym co mają w domach!

Latam, Skaczę i jeżdżę

Też tamtędy jechałem, z tym że rowerem, niewiele brakowało a wygruziłbym się razem z nim na ten gruz... I szlag człowieka trafia jak cos takego spotyka. Ale to miejsce jest tylko jednym z wielu w naszej kochanej Łomży gdzie monżna znaleźć takie kwiatki.
Co roku są niby organizowane akcje Sprzątanaia Świata, które mają na celu nie tyle posprzątanie co uczulenie ludzi (głównie młodych- bo tych starszych już nic raczej nie zmieni) na tematykę śmieci, ale to widocznie nie działa. Nie dalej jak w sobotę kręciłem się w ogrodzie przy domu a po ulicy szło sobie dwoje młodych ludzi, chłopak coś jadł, widział mnie ale mimo wszystko bezczelnie wyrzucił kawał papieru na chodnik przed moim domem, faktem jest że w pobliżu nie ma kosza, ale to już jest dla mnie sq...stwo. Żeby bylo weselej, za pół godziny wracali oboje i znów sytuacja się powtórzyła, nie pomogło poprzednie upomnienie żeby podniósł to coś, znów kolo machnął foliową jednorazówką w trawnik, miałem ochotę mu... [cenzura]
Tak więc można się tu użalać jak to jest na tym świecie szaro i brudno, ale najpierw trzeba, moim zndaniem zacząć od siebie, zmienić swoje podejście do tematu śmieci...

A teraz jeszcze jedno pytanie. Gdzie w Łomży (lub okolicach) mogę niedrogo, bądź za darmo legalnie pozbyć się różnego rodzaju śmieci, które pozostały po akcji wiosennego sprzątania garażu, warsztatu, i jeszcze kilku innych pomieszczeń??

pozdrawiam
M

Jest na to bardzo prosty sposób i to własnym porzykładzie. Mamy pojemnik na śmieci od firmy "Błysk" 1,1m3, taki duży bo jest budynek mieszkalny kawałek warsztatu. Wywożą śmieci zawsze w 1 wtorek miesiąca, ale jak napełnimy pojemnik wcześniej, wystarczy zatelefonować i na drugi dzień przyjeżdżają i zabierają bez żadnych problemów i nie trzeba kombinować co z tym fantem zrobić. Ty masz czyste sumienie i środowisko naturalne zadowolone.

Pozdrowienia

Właśnie,tym bardziej szlag trafia że jest wysypisko gdzie bez problemów można wywieść śmieci,i to wcale nie tak daleko pod Nowogrodem ,łatwo trafić jadąc w Chojnach przy stacji paliw w prawo i dalej w kierunku Nowogrodu

A przecierz chyba jest wysypisko na Poznańskiej .

A tak na marginesie - tego złomu to duzo było ? Bo wiecie złom w cenie !!!!

Właśnie jak przejeżdżałem to już klient ładował na wózek, a skup niedaleko.

Pozdrowienia.

kiedys szedlem Starym Rykiem w poblizu Pubu" Pod Papugami" i jakas malolata jadla lody, po czym oczywiscie rzucila papierek na ziemie. Jak ja pogonilem to za papierkiem biegala przez pol ulicy. Wyjasnie, ze wial dosc silny wiatr. CIekawe na ile przyswoila sobie te lekcje. Dalem ja calkowicie gratis. ;)) :D

Przecierz wysypisko mamy za Miastkowem. Ale niewiem dlaczego komuś niechce się wyżucić worka śmieci do pojemnika.

Ludzie gdzie jest kultura ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org