czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Do USA bez wizy

Zenujacy artykul panow z 4lomza marzenie wielu mieszkancow wyjechac do USA marzenie mozna miec typu byc bogatym miec rodzine itp???? kogo oni z nas robia??? to juz nie te czasy ze czlowiek pojechal za wielka wode i po pol roku przyjechal zarobiony ze stac go bylo na mieszkanie i samochod niech zniosa te wizy i co wszyscy szcesliwcy wyjada do stanow i zobacza jaki to piekny kraj

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Do USA bez wizy

marzenie wielu mieszkancow lomzy ? admin? chyba polaków? jak zwykle cos namieszasz :P

a niech jadą !!!!!!!!
może będzie trochę luźniej na drogach...

chyba marzenie (a i to nie jestem pewien) tych 10 % co nie dostają wizy według statystyk... reszta 90 % jak chce to leci.

No przecież w Polsce B co drugi ma rodzinę w USA;)

Marzenie, to może się chce, ale nie wszystkim Łomżyniakom/Polakom.

jest aż tak zle waszym zdaniem w USA?staram sięo wize i mam w planach wyjechac tam do pracy.rodzina twierdzi że nie jest tam tak zle i że jest warto tam jechać:).Może nie jest tak jak kiedyś ale biedy nie ma jeszcze

no jeszcze nie.

angella

Mam tam wielu znajomych, dużą rodzine na stałe już z obywatelstwami, siedzą tam od lat i w większości żyją bardzo przeciętnie, powiedziałbym że z dna na dzień. Kilka osób swego czasu wzięło kredyty na domy, przyszedł kryzys i teraz mieszkają w tych domach ale tylko dla tego że od banku nikt nie chce tych domów odkupić... Tak że większość których znam i wyjechali do stanów w ostatnich 15 latach nadal wynajmuje mieszkania czy domy, mimo że pracują, to już w Polsce chyba łatwiej mieszkania sie dorobić...

Kto chce to moze dobrze zyc w usa.... zazdrosnicy bez rodziny w stanach oczywiscie powiedza ze tutaj jest to samo...wiadomo ze jest tam kryzys i nie jest to samo co 20 lat temu ale i tak 1000razy lepiej niz w Polsce, nawet pomijajac zarobki to takie szczegoly jak lekarze itp u nas sie czeka w wielkich kolejkach do chamskich (nie wszystkich) lekarzy a tam serdecznie szybko i bez powiklan.

oj zdzisiu123 chyba tam nie byles i dlaego masz takie zdanie.Rzeczywistosc tam jest zupelnie inna,wiem bo bylem tam kilkanascie lat.A o czystosci tam o juz nie wspomne.Tutaj zycie jest moze skromniejsze ale lepsze!Kazdy kto tam nie byl to wyobraza sobie zlote gory a to mija sie z rzeczywistoscia.

zdzich a to ciekawe co piszesz o lekarzach ;)))) moji znajomi jak przyjeżdżają do Polski to na równi z rezerwacją biletu umawiają się do stomatologa i robią porządki zębowe tu w Polsce u chamskich lekarzy a nie tch miłych z usa. Dlaczego?

bo taniej wychodzi po co mam placic 500 dalarow za leczenie kanalowe jednego zeba jak moge leciec do Polski i to zrobic, a przy okazji odwiedzic znajomych, a za zaoszczedzone pieniadze mozna wydac gdzies indziej

Płaciłem za leczenie kanałowe ok100$. Arie kto Ci nawciskał kitu?

a kiedy to bylo te 100$

K 120

no oczywiscie trzeba miec ubezpieczenie, ktore dostajemy w pracy na normalny etat. W Polsce na czarno tez nie jest kolorowo ale wg mnie gorzej niz tam. Berry w stanach bylem ;) urodzilem sie tam ;) oczywiscie wszedzie jest roznie no ale co do czystosci Berry to kategorycznie sie nie zgadzam, amerykanie papierka od batonika nie wyrzuca na chodnik a gdy znajdzie sie taki brudas mandacik dostaje taki ze mu sie odechciewa, surowo ale czysto.Oczywiscie jak wszedzie sa wyjatki, tam gdzie glownie imigranci tam i syf, tam gdzie wiekszosc amerykanow tam jest spokoj.

AHAHHSAAAHAHAHAHAHHAHAAAAAA Amerykanie nie wyrzuca papierka AHAHAHAHAAHAHAAH Humor bede mial na caly dzien dzieki

K 120

na BRONX to widzialem jak garbage przez okno wala bo sie nie chce im schodzic a ten o papierkach od BATONIKA AGHAHAHAHAHAHAHAAHAHA gdzie ty sie uchowales chyba gdzies na redneckowie to i batonikow i papierkow nie ma AHAHAHAHAA

K 120

nie dotyczy chyba z 10 lat temu bo ja z ubezpieczeniem place 150

zdzisiu123 z tym papierkami to przesadziles ....

to w końcu się może pojedzie :)

Chyba tylko turystycznie tam jechać, bo na pewno nie do pracy

pracy tu NIE MA !!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org