Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szeptucha w Podlaskim |
Witam, Dzisiaj bylam u szeptuchy z Podlasia w miejscowosci Rutka niedaleko Dubicz Cerkiewnych.Cudowna kobieta, staruszka 80 letnia pomogla mi z calego serca.Prosila mnie zeby powiedziec o niej bo chcialaby pomoc wiekszej ilosci osob.Mialam depresje,problemy ze zdrowiem i pecha juz czuje niesamowita sile jej uzdrawiania.Czuje sie spokojniej i szczesliwiej.Naprawde polecam ta pani Hanna jest najcudowniejsza staruszka jaka poznalam.Dodaje iz nie wziela ode mnie ani grosza a placi sie u niej co laska.Leczy choroby, zdejmuje uroki..bardzo ciekawe dla osob wierzacych w takie rzeczy
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szeptucha w Podlaskim |
Toć to grzech !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):):):)
|
|
o coz ale jak skutecznie dziala ;)
|
|
wydawałoby się mamy XXI wiek, ale nie niektórzy gdzieś "zbłądzili"...
|
|
Uważaj na ustawione na drodze sedesy. :) A tak na poważnie - wiara wiarą, ale nie można lekceważyć ludowych wierzeń. Jeżdzimy do bioenergoterapeutów, więc czemu nie "Szeptucha"?
|
|
KK tego nie popiera :):):) Oni wierzą w egzorcyzmy :):):):) Do spowiedzi mnie paszła ale już !!!!!!!!!!!!
|
|
Możesz coś więcej powiedzieć o tym jak Ciebie przyjęła, jak mówi, jaki ma "styl"...? Mówiła Ci coś o przeszłych wcieleniach? http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
Szeptunka, to osoba o wiele ciekawsza od bioenergoterapeutów. Niedaleko Hajnówki? http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
100mario, właśnie, zbłądzili i Ty razem... z tym XXI wiekiem http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
niedaleko Dubicz Cerkiewnych, kobieta modli sie w jezyku bialoruskim ale mowi po polsku.Pomaga wszystkim ktorzy wierza w takie rzeczy i zaprasza do siebie ludzi cierpiacych.Chce pomoc jak najwiekszej liczbie osob
|
|
Widzisz, ten nieszczęsny XXI wiek jednak pozwala wiele zrozumieć, odpowiedzieć na pytania i wyjaśnić rzeczy, wydawałoby się niedorzeczne. Wcale nie uważam, że zbłądziłem, wręcz odwrotnie, weźmy pod uwagę np. medycynę. jawiemonawie chodzisz do lekarza, czy znachora... . Widzisz, uważam, że można o tym porozmawiać, ale żeby zaraz wierzyć?
|
|
Przepraszam 4444 za te dopytywanie, to już ostatnie pytanie. Ważne dla mnie. Jakie widziałaś w jej domu obrazy, (czy krzyże?), figurki, itp.? http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
szczerze to nie przypatrywalam sie ale mowila o krzyzach i o Jezusie.Czemu pytasz?
|
|
W sumie to jeżeli ludzie w XXI w. wierzą w instytucję kościoła to czemu nie w moce "Szeptuchy"?
|
|
w cos w zyciu wierzyc trzeba, a wiadomo, ze wiara tez pomaga, skoro ludzie wierza w egzorcyzmy, ktore sa od wiekow to czemu nie wierzyc w szeptuchy i wrozki? Jezeli komus to pomaga to prosze bardzo, tak samo bioenergoterapeuci dlaczego w jednych wierzyc a w innych nie....
|
|
Autor: Indar (---.elomza.pl) Data: 19-10-10 23:35 W sumie to jeżeli ludzie w XXI w. wierzą w instytucję kościoła to czemu nie w moce "Szeptuchy"? Oj Krzysiek, Krzysiek , kolejny raz pitolisz od rzeczy...
|
|
Czemu? I jedno i drugie jedzie na tym samym wózku - wierzeń. Znamy się czy tylko tak pierniczysz żeby zaistnieć?
|
|
Witam serdecznie, Jestem w trakcie tworzenia swojej pracy magisterskiej wieńczącej moje studia kulturoznawcze, dlatego zwracam się do Was z gorącą prośbą o pomoc w jej ukończeniu. Tematem mojej pracy są Szeptuchy, skupiam się głównie na samych hmm… rytuałach związanych z ich działalnością i tu potrzebuję Waszej pomocy, która polegała będzie na wypełnieniu krótkiej ankiety. Nawet jeśli nie wiecie co to Szeptucha ani nigdy o czymś „takim” nie słyszeliście, proszę uzupełnijcie ankietę, bo to też dużo mi powie. Byłabym dozgonnie wdzięczna jeśli przesłalibyście ową ankietę dalej w świat, do znajomych, czy rodziny. Im więcej odpowiedzi tym lepszy ogląd na sytuację będę miała i tym sposobem moja praca będzie bardziej zaangażowana i wiarygodna. Z góry dziękuję za pomoc! Kamila. Link do ankiety: http://www.interankiety.pl/interankieta/2a46c561c192e66cc567e4214e913b1a.xml
|
|
najśmieszneijsze jest to że w takie pierdoły wierza ludzie wieszający na kościele psy średniowiecze od tamtej pory Kościół walczył z ciemnotą ale jak widac pod białymstokiem się ostało
|
|
MASAKRA !!! Jak masz depresje to idz do psychologa. Ludzie mają w tych głowach ...
|
|
Najśmieszniejsze jest to, że w takie rzeczy wierzą ludzie, którzy uważają się za gorliwych katolików :)
|
|
Witaj :) Proszę Cię bardzo a nawet z całego serca, podaj mi namiary na tą szeptunkę z ( chyba Derylaków ). Będę bardzo wdzięczny. Kiedy najlepiej do niej jechać, na co pomaga. Bardzo potrzebuje jej pomocy ( chodzi o zdjęcie klątwy ). Pozdrawiam serdecznie Grzegorz
|
|
Ty do spowiedzi idz ,a nie starej szeptuchy szukasz
|
|
Otworzyłaś się na wszelkie zło tyle powiem ...zbędne moje gadanie ale Jestem Pewien ze dopiero teraz będziesz się miała nieciekawie . No coz ale każdy ma prawo do wyboru . I w tym przypadku nie ma znaczenia czy wierzysz czy nie .Radzę więcej się nie pokazywać . Znam przypadki uzdrowienia wielu chorób takich Tam sobie a potem było już tyko gorzej źle bardzo źle
|
|
Dzień dobry, watek jest bardzo stary, ale może ktoś cos wie jeszcze na ten temat? Szukam takiej szeptunki.
|
|
wow niezły kosmos do it
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |