Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podzielniki ciepła na start sezonu |
Proszę podajcie w tym temacie z iloma kreskami powyżej zera zaczynacie sezon grzewczy. U mnie duży pokój +1 Jeden pokój 0 Drugi pokój +1 Kuchnia +1 Grzejniki jeszcze nie odkręcane. Chcę porównać czy zaczynamy sezon na równym poziomie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podzielniki ciepła na start sezonu |
haa u mnie w pokoju jest już -7 kresek :(
|
|
U mnie są już elektroniczne. TO co u ciebie jest to zalezy od temp. jaka panowała w mieszkaniu przed grzaniem. Nadmiarbył dawany aby rzed uruchomieniem c.o nie doszło do wyparowania poniżej wartosci od ktorej jest liczone. Najlepiej to niech mieszkańcy obu spółdzielni w niosą sprawę do sądu, i tak jak w białym pozdejmuja je wszystkim. Te wynwlazki tomożna zastosować tylko sobie w domku na działce. Takimi urządzeniami to tylko wielu ludzi nabija się w .butelkę
|
|
Te podzielniki ciepła to lipa.Wszystko jest brane z sufitu.
|
|
witam Najlepsze rozwiazanie to liczniki siepła do każdego lokalu - tylko to jest drogie i jeszcze współczynniki dla każdego mieszkania tzn szczytowe środkowe itd ale komu z lokatorów chce się tego dochodzić? Pozdrówkainżynier28 napisał(a): > Te podzielniki ciepła to lipa.Wszystko jest brane z sufitu.
|
|
Zwróćcie uwagę że najwięcej się płaci ciepło wg metrażu mieszkania, Może 1/5 to koszty liczone wg mierników.
|
|
Podzielniki, to są podzielniki, jak sama nazwa wskazuje, a nie liczniki. Pisała osoba na tym forum temacie rozliczenia ciepła w ŁSM i Perspektywie. One pomagają przy rozliczaniu, a nie wskazują uczciwie zużycie ciepła. Piszę to na swoim przykładzie. Sąsiedzi pozakręcają podzielniki, mają co roku osczędności a ja z roku na rok mam większą kwotę do zapłaty. Nic nie rozumiem!!!
|
|
a kiedy Ci je zakładali??
|
|
Zakładali około 2 lat wstecz.
|
|
a ja mam podzielniki w lodówce i do konca sezonu grzewczego mam góra 1-2 kreski i jest ok ktośiek
|
|
Słyszałem, że i na nowe elektroniczne podzielniki "spece" mają sposób, a później za zużyte przez nich ciepło ktoś uczciwy musi zapłacić.
|
|
Kawosz -> nie jest wielkim problemem ustalenie twojego ip więc sie nie chwal bo możesz mieć kontrole w domu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |