Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy Miłość istnieje? |
Jest czy Jej nie ma?-oto jest pytanie. Hm..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy Miłość istnieje? |
nie. zwykla hemia hormonuw jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Istnieje tylko trzeba ją znalec i poczuc :D jak w tej pisencę http://www.youtube.com/watch?v=0cZ6KVd7N5w Pozdrawiam
|
|
A hormony grając ze sobą nie czują aby ku sobie miłości?
|
|
miłośc phi to wszystko pic na wode fotomontarz, milosc jest tylko na poczatku potem juz przyzwyczajenie a jak nie jestes w stalym zwiazku tylko o tak i ciagnie sie to , to pewnego dnia wszystko sie konczy i nic nie ma. A zeby byl papierek to pewnie dalej by bylo oki
|
|
Wysłany: 24 Lut 2009, 17:59 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- 4,80 PLN Córka skarży się matce: - Mamo, ja się chyba rozwiodę, ja już tak dłużej nie mogę, ja tego nie wytrzymam - nic tylko seks, seks i seks. Kiedy wychodziłam za mąż miałam dziurkę jak dwadzieścia groszy teraz mam jak pięć złotych. Mama na to: -Córeczko ty się lepiej dobrze zastanów. Dom masz? Masz! Trzy samochody przed domem stoją? Stoją! Wczasy w najlepszych kurortach, ciuchy od najlepszych projektantów, zabezpieczenie finansowe dla ciebie i dzieci. I co, będziesz się kłóciła o te cztery osiemdziesiąt??!!?!!? TAKA TO JEST MILOSĆ >jesli niewiesz o co chodzi zawsze chodzi o kase...
|
|
To Pieniadz rządzi On tu jest Bogiem
|
|
Karafla jak to rozkminiła.. heheheehe xD Pomysłowo.
|
|
Karafla,jeśli jesteś kobietą,to chyba bardziej znasz się na miłości?? Seks,a miłość?
|
|
Kiedyś było takie powiedzenie: "Miłość, to uczucie głupie zaczyna się na ustach , a kończy się na doopie" Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Ale czy to prawdziwe powiedzenie?
|
|
Tomeczku, a ile takich slodkich "czy ......... istnieje" tematow zalozysz?
|
|
To się chyba wszystko samo tak niechcąco zakłada? :-)
|
|
Ja jak na twoje tematy i wypowiedzi ksiezulku patrze,to mi sie zygac chce,wiec wypierdalaj z tego forum,bo ni ***** tu nie pasujesz
|
|
Oj Terrorysto.. Wolnoć Tomku w swoim domku? Pozwól nam tu spokojnie pisać,a Ty tam u siebie wypuszczaj pawia za pawiem,bo czyż ja Ci tego zabraniam? I czemu księżulku? Jak tak trafiasz domysłami,to pewnie jeszcze nic w totka nie trafiłeś?
|
|
jest...
|
|
Hej Żono swego męża! Jest? U Was? Super! A po czym ją poznać? ;-) Ma jakiś zmysłowy zapach? Namiętny smak? Jest czuła w dotyku serca? Hm..
|
|
TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DO GLEBI BEZ PAMIECI
|
|
Trzeba mieć nadzieję :) http://www.emocje.net.pl/prawdziwa-milosc-istnieje-naukowo-udowodnione/
|
|
zapomniałabym ;P http://www.youtube.com/watch?v=4txwSMgFilU&feature=related
|
|
miłości nie ma , są tylko zauroczenia...
|
|
jest milosc , sama sie o tym przekonalam, tylko bron boze dusic wiecznie na malym ogniu druga osobe, bo otrzezwieje
|
|
prawdziwa miłośc istnieje tylko w filmach i opowieściach ;p a z kobietami to jest tak : sam musisz wybrac co jest lepsze :P czy wolisz jak staje ci fiut czy serce ;p
|
|
istnieje przez jakis czas. potem sie ulatnia
|
|
teraz umieram b o chłopak powiedział po 3 latach ze mnie nie kocha.
|
|
milosc jest piekna jak kwiat, jak sie ja pielegnuje i podlewa... kazda milosc jest piekna.... tralallalalalla
|
|
na pewno jest tylko trzeba znaleźć ta druga połówkę.....ta jedyna na cale życie.... :D
|
|
kumata hihi
|
|
Istnieje, tylko trzeba na nią trafić.
|
|
poped seksualny to czysta i jedyna milosc
|
|
Seks jest przyjemnością i do tego nie musi być miłości a miłość jest uczuciem ,wspaniałością tego świata a podparte seksem tworzy piękno dwojga.
|
|
NIE CZYTAJCIE WYPOWIEDZI SZCZEBIOTKI TO IDIOTKA NA SKALĘ ŚWIATOWĄ.
|
|
zyje pelno naiwniakow na tej ziemi
|
|
Istnieją ogromne, większe, wielkie, duże, małe wybuchy uczuć, które mają swój początek i trwają jakiś czas. Kula ognia osiąga punkt kulminacyjny odpowiedni i inny dla każdej pary, rozgrzewa umysły kochanków do skrajności, jednoczy ich, łączy, przeznacza dla nich największe kalibry odczuć dla ich, wrażliwych na siebie, zmysłów. Wtedy więzi pomiędzy nimi rosną, twardnieją, mnożą się i potęgują węzły ich łączące. Po jakimś czasie kula ognia zaczyna stygnąć, malejąc nikną z nią pryzmaty przystosowane do bytu w ogromnych temperaturach. Zanika narkotyczna fascynacja, która uzależnia. Kula ognia znika, pył opada na tereny kochanków i wtedy kończy się fascynacja. Pozostaje jeden pryzmat i "święte" dla kochanków podłoże z pyłu przypominające o dawnym wybuchu. Pryzmat ten niektórzy nazywają miłością. W zależności od wielu czynników pryzmat ten jest trwalszy, słabszy, jednak zawsze pozostaje podatny na uszkodzenie. W życiu kochanków istnieje pierwszy wybuch tworzący, później mają miejsce bądź też nie inne wybuchy podsycające. http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
milosc jest potrzebna kazdemu czlowiekowi by mogl rozwijac sie duchowo dzieki milosci czlowiek poznaje2osobe i stara sie by osobie którą kocha było dobrze u jej boku
|
|
Z psychologicznego punktu widzenia miłość definiuje się jako relacje miedzy osobami, które pragną czynić dobro dla drugiej osoby. Są gotowe do poświęceń oraz wykazują ogromną chęć do pozostania ze sobą, aż do śmierci. Najbardziej rozpowszechnionymi rodzajami miłości są: miłość rodzicielska, bezinteresowna, oraz miłość pomiędzy dwoma osobami ,opartej na wzajemnym pożądaniu. Miłość w ogromnym stopniu powiązana jest z pojęciem zakochania, które oznacza stan emocjonalny człowieka czującego miłość do drugiej osoby. Charakteryzuje się on obsesyjnymi myślami oraz pragnieniem przebywania z ukochaną osobą. W przypadku nieodwzajemnionej miłości osoba zakochana cierpi. Stan zakochania wiąże się z podwyższonym poziomem fenylotylaminy i dopaminy, oraz reakcjami fizjologicznymi takimi jak pocenie się dłoni czy przyśpieszone bicie serca. Jak już widzimy powyższe pojęcie miłości jest dość abstrakcyjne jedynie ze względu na to, iż jest ono opisane z punktu widzenia medycyny. Każdy z nas ma własne pojęcie miłości i całkiem inaczej ją rozumie i pojmuje, dlatego tylu ilu ludzi jest na świecie tyle mamy rożnych rodzajów definicji miłości. Z tym wspaniałym uczuciem spotykamy się w życiu codziennym, mimo to nie jesteśmy wstanie od razu stworzyć konkretnej definicji, która odpowiadałaby każdemu człowiekowi. Wielu ludzi zadaje sobie pytanie: „Czym jest miłość?” i niestety nie zawsze potrafią odpowiedzieć sobie na to pytania…A właściwie dlaczego? Może jest to spowodowane tym iż, ten stan emocjonalny jest tak dla nas ważny i istotny w życiu, że nasze myśli i rozum nie są wstanie ogarnąć tak wielkiego uczucia jakim jest miłość. Motyw miłości pojawia się bardzo często w poezji bądź dziełach artystycznych takich jak obrazy czy muzyka. Artyści starają się ukazać swoją własną wizje uczucia ,lecz czy zawsze musimy się z nimi zgadzać i patrzeć na miłość przez ich pryzmat? Oczywiście, że nie! Po to właśnie Bóg stworzył tylu różnych ludzi, aby każdy z nich inaczej postrzegał wiele rzeczy na tym świecie i miał cos innego do powiedzenia. Najłatwiej jest nam przybliżyć sobie pojecie miłości czytując wiersze. Może dlatego, iż poeci doskonale wiedzą czym ona jest i potrafią w oryginalny sposób przekazać nam to poprzez swoją twórczość. Postaram się teraz udowodni, iż można pisać o tym samym uczucie na kilka różnych sposobów. Św. Franciszek Salezy pisał „Prawdziwa miłość jest zarówno środkiem jak i celem . Mówić uczysz się przez mówienie, uczyć- przez uczenie się, pracować- przez prace. Tak samo kochać Boga i człowieka uczysz się przez kochanie”. Natomiast w miłosnej pieśni mieszczańskiej z XVIII w. czytamy: ”Kto nie doznał miłości, nader jest szczęśliwy Bo ten ma noc spokojna i dzień nieteskliwy”. Franciszek Dionizy Kniaźnin zawarł w swej wypowiedzi watek mitologiczny porównując miłość do zgubnej Troii. Adam Asnyk stwierdził, iż ”Miłość jest piękną bez wątpienia rzeczą(…) lecz trzeba, żeby miała twarz człowieczą”. Powyższe cytaty dowodzą tego, iż każdy z nas może inaczej pojąć i przedstawić miłość w swojej twórczości. Jest to spowodowane tym, że los decyduje o tym jakie będziemy zapatrywali się na miłość i jak ona wpłynie na nasze życie. We współczesnym świecie miłość stała się niekiedy chwytem reklamowym. Niestety jest to przykre, że została zdegradowana z tak wysokiej rangi, gdzie była postrzegana jako sacrum do rangi komercjalistycznej. Musze zwrócić tez uwagę na to, iż słowo kocham Cię zostało nadużywane nagminnie przez młodych ludzi, którzy niekiedy niezdają sobie z prawy z tego, że te dwa magiczne słowa są uwieńczeniem fantastycznego uczucia. W poszczególnych epokach miłość była postrzegana jako coś niewinnego, a niekiedy doskonałego. Dzisiaj niewielu młodych ludzi o tym wie, a starsze pokolenia już powoli o tym zapominają .We współczesnym świecie na pierwszym miejscu w życiu nie stawia się miłość jak to było dotychczas, lecz pieniądze i pogoń za nimi! Owszem zdarzają się wyjątki, ale są one nieliczne a to niestety wzbudza w moim sercu ogromny żal i smutek….lecz ja nie mogę wpłynąć na innych ludzi i nie jestem wstanie nakazać im, aby zmienili swoje wartości i cele życiowe. Dla mnie miłość jest uczuciem niezmiernie ważnym w życiu dającym mi siłę i pchająca mnie do przodu w tym co robię i w osiągnięciu życiowego celu, który postanowiłam zrealizować. Mówiąc o miłości mam w głowie słowa Juliusza Słowackiego, który pisał: ”Miłość dziwaczna jest i fantastyczna, łączy pomiędzy sobą ludzi w pary….Nie żąda nawet podobieństw, Owszem, z przeciwieństw często jedność dziwna tworzy.” Ten cytat doskonale ukazuje moje podejście do miłości. Uważam, że jest to uczucie które może nas w życiu nieraz zaskoczyć łącząc ludzi zupełnie do siebie nie podobnych wręcz dwie odrębne skrajności, a mimo wszystko będzie ich łączyło coś naprawdę ważnego
|
|
mam nadz ze w miare dobrzxe wam to opisalem
|
|
Najogólniej rzecz biorąc miłość jest sumą pożądania i przyjaźni, jednak jest to bardzo ogólnikowe sformułowanie. Ile razy patrzyłeś/aś jej/mu w oczy wypowiadając słowa: kocham cię, ale nie zdając sobie tak naprawdę sprawy z ich znaczenia? Ile razy przysięgałeś/aś bezgraniczną miłość na zawsze, a jakiś czas później rozstawaliście się? Ile razy mówiliście sobie „kocham” gdy wszystko się wam dobrze układało, a gdy przychodził kryzys, coś zgrzytało rozstawaliście się? Ile razy byłeś/aś pewny/a, że kochasz, a po niedługim czasie twoje serce było znowu wolne? Masz pewność, że to uczucie, które was wtedy łączyło to była właśnie miłość? Miłość to wielkie słowo i jeszcze większa wartość w życiu każdego z nas. Potrzebujemy jej by żyć. Jak odróżnić ją od zwykłego zauroczenia? Postaram się w prostych słowach wyjaśnić to, czego nauczyło mnie życie i co sam zaobserwowałem. Jeśli chcesz, aby twoje uczucie było silne, trwałe, takie, o jakim marzysz to zejdź na ziemię. To nie takie proste prawdziwie kochać. Aby miłość kwitła i towarzyszyła nam przez naprawdę długie lata musimy budować ją na twardym, mocnym gruncie, jakim jest zaufanie, przyjaźń, szacunek, podziw. Tylko to nam pozostanie, kiedy minie pierwszy żar zauroczenia, tylko to będzie nas trzymać przy sobie w trudnych chwilach i tylko to sprawi, że będziemy chcieli nadal kochać. To bardzo ważne. Wybierając partnera/partnerkę na swoje życie nie kierujmy się więc urodą, bo ona przemija. Czas odciśnie swoje znamię na naszych twarzach, ciele i co wtedy pozostanie, jeśli nie zadbaliśmy o duchowe elementy związku? Nic nie pozostanie oprócz żalu, goryczy i złości. Na początku jest zauroczenie, szaleństwo, ale to przemija: znika też romantyczna wiara w wszechmoc miłości, którą znamy z książek czy filmów. Miłość każdej pary jest inna, tak jak różni są ludzie: miłość będzie taka jak my i taką będzie miała moc i wartość jaką sami sobą prezentujemy. Jeśli ktoś jest ubogi duchowo to i jego uczucie nie będzie zbyt głębokie.. i odwrotnie: jeśli ktoś wiele ma do zaoferowania na budowę swojego uczucia, to więcej mu to uczucie zwróci. Wielu osobom miłość kojarzy się z sielanką. Układa się wszystko po myśli obojga to jest pięknie.. jak na plaży w upalne, lipcowe popołudnie. Czyściutkie niebo niezmącone żadnym, nawet najmniejszym obłokiem, nie mówiąc już o deszczowych chmurach. Wtedy jest pięknie: życie jest piękne, miłość jest piękna... A co będzie, kiedy przyjdzie ulewa? Analogicznie: co będzie jeśli nadejdą jakieś problemy, trudności, nieporozumienia, kryzys? Co się stanie, jeśli wszystko skuje mróz i lipiec zamieni się w styczeń? Miłość umrze, bo nikt nie myślał o zimnie... Trzeba mieć na uwadze to, że nie zawsze będzie pięknie, słonecznie, gorąco. Jak już wcześniej napisałem, o przyszłym partnerze należy myśleć jak o przyszłym przyjacielu. Nie kierować się instynktem myśląc tylko o seksie i sprawach związanych z nim, ale przede wszystkim o przyjaźni, która pozostanie na długo po tym, jak ostatni żar namiętności zgaśnie. Cały czas trzeba myśleć o tym co jutro, bo miłość ma być ponadczasowa. Popatrz: młodość, namiętność, beztroskie chwile w ramionach partnera, słodkie minki, upominki bez okazji... A czy po kilkunastu latach będzie to miało miejsce? Czy nie wydawać się będą śmieszne te podarunki, słodziutkie miny i jeszcze słodsze słowka? Wszystko to jest powierzchowne, ulotne. Wszystko przeminie, jak uroda, i pozostanie jedynie to, co cały czas kwitło i dojrzewało w nas. Wielu z nas chciałoby szybko iść do celu, jakim jest prawdziwa miłość, a tego celu nie da się osiągnąć drogą na skróty. Tam trzeba iść metr po metrze jedyną drogą jaką jest mozolne budowanie silnych fundamentów. Miłość w zarodku umrze, jeśli pójdziemy na łatwiznę: zamiast budować potęgę miłości zabijemy ją, jej piękno i subtelność. Taka miłość zamiast rozwinąć się i towarzyszyć nam przez całe życie będzie tylko niewielkim epizodem w naszej szarej codzienności. Związek dwojga ludzi zbudowany z cegiełek psychicznych jest o wiele, wiele więcej wart niż ten, budowany na pożądaniu. Miłość oparta na seksie jest jak woda: wygotuje się, ulotni i nic po niej nie pozostanie. Starajmy się nie tracić czasu na przelotne związki: jeśli chcemy wejść w nowy związek zastanówmy się dłużej, czy warto: gdy przyzwyczaimy się do takich krótkich miłostek nasze szanse na prawdziwą miłość znacząco zmaleją. Przyzwyczajajmy się do stałości i wierności, bo to zaowocuje w dojrzałym uczuciu. Dlaczego rozczarowania w miłości tak bolą? Bo miłość i jej pochodne to taka sfera, w którą bardzo się angażujemy: dajemy z siebie tyle, ile jesteśmy w stanie dać i każde niepowodzenie tak bardzo boli. Jesteśmy tylko ludźmi przecież.. Ale człowiek też potrafi być kimś! A kimś trzeba być, żeby prawdziwie pokochać.. to nie takie proste umieć leczyć rany kochanej osoby samemu będąc o wiele bardziej rannym.
|
|
Pytanie było czy jest, czy jej nie ma koleżko. I nie kopiuj tu artykułów z BravoGirl bo jedynkę dostaniesz. http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
Bo Miłość to najpiękniejsze uczucie jaki mogło spotkać ludzi i trzeba je pielęgnować bo miłość nigdy nie umiera!! opti
|
|
to poszukaj tepaku w bravogirl tego artykulu idioto nie wiesz to niegadaj akurat to nie z gazety jest cepie w bravogirl takich artykułów niema a dla twej informacji jestem mgr filologi na uwm w olsztynie więć niedyskutuje z kimś kto niema pojęcia o tym co pisze nara dzieciaku
|
|
stawiam ci czteropak lecha lub innego browara jesli znajdziesz mi ze ten artykuł jest z bravogirl i tego typu gazet
|
|
No widać jaki poziom reprezentujesz. Kortowo Ci sprzyja, bo tam rzadko w mordę dają. Czytaj ze zrozumieniem tematy postów. Czy jest, czy jej nie ma? Rozumiesz? http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
Moim zdaniem milosci nie ma. jest tylko zauroczenie, przyzwyczajenie do drugiej osoby, wszystko da sie przezyc. tak samo jak szybko przyjdzie tak i umknie gdzies niespodziewanie. tylko nie nalezy podejmowac pochopnych decyzji bo potem mozna zalowac do konca zycia.
|
|
Się usrałeś do tej gazety, dobrze wiesz, chyba że nie...że to było luźne i prowokacyjnie rzucone gazetowe ścierwo. Nie piję lecha, specjala też nie. http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
To co tam wkleiłeś..to może być Twoja praca, nie mogłeś się powstrzymać i ją wkleiłeś chociaż jest nie na temat, bo z góry narzuca, że MIŁOŚĆ ISTNIEJE. http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
Ale tylko samym tematem, bo jest ona tam opisywana. Ciśnieniowcu. http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
trzeba czytac ze zrozumieniem to zobaczycie ze tam jest że miłosc istnieje itp to po1 po2 na kortowie studenci piją codziennie i to pełno browarów itp a ja w kortowie nie mieszkałem tylko w centrum olsztyna polecam wam studia w olsztynie pozdro
|
|
przestan marnie prowokowac bierz sie do nauki jutro szkoła czeka
|
|
To mgr filologii nie ma pojęcia, że ,,nie'' z czasownikami pisze się rozdzielnie ( cyt. ,,niedyskutuje'' ) ???
|
|
Nie wspomnę już, że filologii to 2xi
|
|
Ta, wiem mieszkałem na kortowie. To jak z tym co wkleiłeś jest ? Twoja praca, czy wykład ? http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
Mają tu rację - do nauki tępaku i wtedy sam od siebie coś napisz !
|
|
Istnieje. Krótko i NA TEMAT ! ________ Malachit
|
|
Ha, ha, ale Was Malachit załatwił, uciął dyskusję i tyle :) Powiedział, to o czym się przekonał i chyba najlepiej to ujął :)
|
|
nie nie ma czegoś takiego jak miłość. KRÓTKO I NA TEMAT.
|
|
arie napisał(a): > nie nie ma czegoś takiego jak miłość. > > KRÓTKO I NA TEMAT. zgadzam sie , jest wielu oszustow, ktorzy mowia, ze sa zakochani, bez ustanku zabiegaja o wzgledy, o usmiech lub o male spojrzenie,tylko po to by zaliczyc kolejna panienke
|
|
|
wiesz helena żebys ty była tak wykształcona to byśmy pogadali ale ok powiem ci jest mi bez różnicy jak piszę gdyż te forum ma poziom jaki ma więć niezwracam uwagi na takie rzeczy
|
|
helena tak samo jak każdego innego wydziału nazwę to też 2 i biologii czy teologii itp..
|
|
powiem ci tak ten 1 który pisałem jest z wykładu natomiast ten 2 są to moje osobiste przemyślenia ogólnie lubie pisać wiersze o miłości i tematyka ta interesuje mnie trochę
|
|
|
Mam nadzieję, że jest, ale życie ciągle weryfikuje mój pogląd :(
|
|
amore, amore
|
|
: lukasz432 (---.xdsl.centertel.pl) ja Ci powiem co to jest miłość.. ..to jak na niego patrzysz.., to jak w niego lub w nią wierzysz, to jak jesteś sobą, jak się czujesz przy nim dobrze, jak wiesz że wszystko możesz powiedzieć nawet jak się z tobą nie zgadza ale cię wysłucha, to że wierzy w ciebie, , to jak się z tobą kłóci-jak się godzi, to że można dojść do porozumienia. to że każdą złotówkę zarobioną oddałabym jak by się krzywda jemu działa. to że kocham bezgranicznie ale... z głową...to jest miłość i nie piernicz mi że to przyzwyczajenie.. bo jak się przyzwyczaisz to się i odzwyczaisz... kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
Jeżeli ktoś reprezentuje jakiś poziom i uważa się za wykształconego, to czy w zeszycie czy w podaniu czy na jakimkolwiek forum ten poziom pisania posiada i ma w nawyku stosowanie ortografii polskiej, głąbie . Jeszcze trochę przed Tobą ... Powodzenia !
|
|
do west??????????????? to powiedz mi gdzie można znaleść taką osobę o której piszesz która by oddała za Ciebie wszystko, taką dobrą bo albo tylko ja mam pecha że w przeciągu 7 lat jeszcze takiej dziewczyny nie zapoznałem albo takich nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
kazda milosc jest piekna
|
|
ISTNIEJE!!!!!
|
|
prosze, prosze
|
|
Autor: gloriaaa1 (---.internetia.net.pl) Data: 02-09-10 07:17 ISTNIEJE!!!!! co istnieje??????????????
|
|
mowie wam to chodzi o sex i tylko sex
|
|
istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje, istnieje
|
|
helena poszukaj sobie głupia szmato głąba w rodzinie nara
|
|
No i tu jesteś prawdziwy Ty ... Wyszło szydło ...
|
|
kocham moje buty, bo tylko one chca ze mna chodzic
|
|
istnieje :)
|
|
Istnieje, istnieje toż wyszedł przed szóstą do pracy, sama widziałam:) Pozdrawiam wszystkich zakochanych:)miłego dnia!!!
|
|
helena widzisz po co prowokujesz a potem masz pretensje
|
|
Można kochać też: dzieci, pracę, kwiaty, konie, zwierzęta, rodzinę, przyjaciół, samochód, przyrodę, lenistwo, obżarstwo.... i cały swiat, a najlepiej jest kochać życie, tak w ogóle, całe i ze wszystkim... a wy tylko znacie jeden rodzaj miłości? Ta akurat jest najmniej trwała. Zbych
|
|
jasne ze istnieje miłość,bez niej byłaby sama nienawiść i zawiść na tym świecie, moim zdaniem głupie pytanie..
|
|
Miłość jest wszystkim co istnieje. Miłość do świata, do ludzi, do siebie samego. Bez miłosci nie byłoby NIC. Miłość istnieje.
|
|
Kurcze Zbychu, ładnie to ująłeś: "a najlepiej jest kochać życie, tak w ogóle, całe i ze wszystkim... "
|
|
|
tylko chcica
|
|
Marrika, ja tez tak mysle
|
|
ty debilu o chamskim nicku bez szkoły zamknij ryj jestes dla mnie nikim nara
|
|
i co????????????
|
|
marne zaczarowanie lub zauroczenie, ktore przechodzi jak inna panienka lub chloptas zakreci sie odpowiednio
|
|
brednie!
|
|
niiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, i przestanmy oszukiwac sie!
|
|
miłośc?? a co to takiego?? przestancie być naiwni.... proze Was .. jeśli się dogadujesz z drugą osoba i przyzwyczajasz sie do niej i zalezy Ci na niej to z nia/nim jestes.... miłosc? heh sorry za to co napisze ale (niech nikt tego nie wykorzysta przeciwko mnie głupie komentarze nie śa milewidziane) granie na uczuciach innych osób nie jest fajne a tak to teraz jest! może nie zawsze ale tak jest! wiem jak cierpi osoba ... bardzo dobrze wiem bo ktoś postanowił poprostu wykorzystac uczucia drugiej osoby! od razy mi lżej .przeprszam ale musiałam to napisać....
|
|
Chatka pozdrawiam Cię.
|
|
Damianolo... hm? sorki za błędy ale to z nerwów i emocji:(
|
|
Chatka, mam nadzieję, że to chwilowe myśli i zmienisz zdanie. Każdy chce wierzyć w miłość, pomimo przykrych doświadczeń. Trzymaj się ciepło i nie trać nadziei :) "A po nocy przychodzi dzień, a po burzy słońce..."
|
|
musiałam to napisać .. naprawdę... jesli kogos uraziłam to przepraszam.
|
|
Możesz nawet "myśleć, że w nią nie wierzysz", ale i tak zawsze będziesz do niej podążać, jej szukać :) Bo z miłością właśnie tak jest :) że jest niemalże równoważna ze słowem szczęście :) dodam, że szczerze nie wierzę w to, że osoba samotna może być osobą szczęśliwą :) Także spokojnie odpocznij i daj sobie kolejną szansę :)
|
|
jak bym słyszała[tu czytała] moją siostrę o takim samym imieniu......
|
|
A możesz i siostrą mnie nazywać :) Jest takie powiedzenie: "gdy trzy osoby Ci mówią, że jesteś pijany, to już czas się położyć". Parafrazując ;) już dwie powiedziałyśmy Ci to samo, więc się nas posłuchaj :)
|
|
Emilka przyszedł taki moment (przyczyniają sie do tego sytuacje) że poprostu w to wątpie....i nic na to nie poradze.. faceci mówią że to dziewczyny sa takie i owakie.. a co z dziewczynami które zostały"wykorzystane" przez faceta? jej uczucia zaanagażowanie ... i choćby nie wiem jak dziewczyna starala sie by było dobrze to i tak tego niektórzy nie docenią... nie potrafie zrozumiec jak przez jakis okres czasu(dłuższy) można móic o uczuciach zaufaniu a tu nagle pewnego dnia sie to odmienia?? no nie moge tego pojąć! najlepiej jak dziewczyna będzie się poniżała i ona ma sie tylko starac? jej... na chwilę obecną zdanie mam takie a nie inne ... nie życzę nikomu by ktoś zabawił się jego uczuciami... Pozdrawiam.
|
|
NO PEWNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
w serialach i od tyłu
|
|
nie ma milosci tylko przyzwyczajenie
|
|
to nie przezwyczajenie -to maniakalna koncepcja przezycia
|
|
zwyczajne parcie do celu ktore momentami przyslania nam oczy
|
|
czy mozna sie zakochac w byle kim?
|
|
w psie
|
|
czy mozna zakochac sie na sile? wmowic sobie, ze sie kogos kocha ,a tak naprawde to nie kocha sie, poniewaz czlowiek jest tak egoistycznym stwoorzeniem,
|
|
wlasciwie, w poznym wieku uczucie to jest nie mozliwe, to tylko strach przed samotnoscia i chec milego towarzystwa na co dzien
|
|
jakiegolwiek uczucie wmiesza sie troche sexu, ot i to wszystko ble
|
|
-.-
|
|
to jest slowo bardzo blache i bez wielkiego znaczenia, od czasu di czasu sa jakies porywy, ktore ludzi nazywaja miloscia sex i jego odnogi sa o wiele bardzie, doceniane na tym swiecie, ludzie lgna ja do ula , za poszukiwaniem nowych wrazen
|
|
milosc to takie uczucie ktore zaczyna sie na kieszeni i konczy sie na dupie
|
|
Czy oby nigdy nie umiera??????
|
|
tak się zastanawiam a co jeśli z czasem na swojej drodze spotykamy drugą osobę i zaczynamy się nią fascynować.........? Czy jest tak że miłość przemija i pojawia się nowa.........? Przecież kiedyś wydawało nam się że to ten jedyny .......a potem co wszystko przemija kończy się bo pojawił się ktoś inny ktoś kto zawrócił nam w głowie i co wtedy???????????
|
|
Miłość Nie widziałam Cię już od miesiąca I nic. Jestem może bledsza trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca, lecz widać można żyć bez powietrza! Maria Pawlikowska-Jasnorzewska,Pocałunki
|
|
ktos powiedzial trzeba miec kregoslup moralny!
|
|
A jeśli traci się głowę to kręgosłup nie wytrzyma.
|
|
|
moglam pomyslec wczesniej o tym Molierku
|
|
tak bardzo lubie molièra , uwielbiam
|
|
Miłosci istnieje chyba co powiesz szczebiotka?
|
|
odpowiem krótko TAK
|
|
aaaa co jam mam odpowiedziec????????????????? zmiluj sie
|