Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
merengue,bachata,reggaeton |
co myslicie o tym stylu tanecznym? czy otworzenie takiej szkoly tanca w Lomzy mialo by wziecie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: merengue,bachata,reggaeton |
myślę, że tak.ja bym chętnie się pouczyła:)
|
|
|
a jak to sie tanczy?
|
|
MERENGUE-taniec narodowy Republiki Dominikany.ostry rytm,idealny ruch bioder, wyrazisty ruch rak,ten taniec podbil Ameryke lacinska.Europe i USA.BACHATA- Republika Dominikany.Taniec latin prostych nog,rytmiczny dosyc spokojny,charakterystycznysensualny zmyslowy ruch bioder,stwarzanie jednosci na parkiecie. REGGAETON-taniec uznawany za latynoski hip-hop oparty na wyuzdanych ruchach bioder i klatki piersiowej-liczne ,,shaking''polaczone z energiczna muzyka osmielaja do seksownego poruszania sie w rytm kazdej muzyki.taniec ma rowniez charakter kondycyjny.
|
|
ej, a macie jakieś latino ?
|
|
owszem.te tance rowniez zaliczane sa do latino i sa bardziej goretsze od np.samby rumby cha-cha itd bedzie tez salsa chociaz dla bardzoooo chetnych bedzie tez samba itd ale szkola ma za zadanie nauczyc bachaty,merengue.reggaetonu tego jeszcze nie ma w woj.podlaskim ten styl jest czyms nowym innym i czyms co kazdy pokocha ten styl pokaze wszsytkim jak bardzo mozna byc sexy i jak fajnie mozna bawic sie tancem.i to wlasnie jest prawdziwe litino!bedzie rowniez nauka pierwszego tanca weselnego dla mlodej pary jak i rytmika i nauka tanca dla maluszkow!!
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=2cehkSxOLNA K 120
|
|
rusze pewnie za ponad miesiac :)
|
|
REGGAETON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super ja już się zapisuję...
|
|
jak myslicie ile powinno to kosztowac?
|
|
ale to nie jest żadna nowość-to już jest na Polowej. W maxdance chodzę na zumbę (odmiana fitnessu) drugi miesiąc- jest m.in. marengue, reggaton, samba , cumbia, afrikana ,salsa, bachata, taniec brzucha, flamenco.Ale zaczynaj może twoje zajęcia będą ciekawsze.
|
|
Tak Nikola, zauważ tylko, że nawet szkole tanca na Polowej ciężko zebrac chętnych. Wszyscy wpadli tam na hurra jak się otworzyła. Później z 3 grup zrobiła się jedna, reszta chyba w McDonaldzie. ja na ten przykład wciąż czekam kiedy zbierze się grupa bellysalsa i taniec brzucha - jak dotychczas cisza. A szkoda, bo byłam w ub roku na warsztatach tanca brzucha i muszę przyznać, że po nich mogłam policzyć sobie ilość mięśni na brzuchu - takie miałam zakwasy, czego nie miałam po Latino Solo.
|
|
z tego co orientuje sie to max-dance nie uczy profesjonalnej bachaty ani reggaetony ani merengue a zumba owszem jest latino ale nie ma ani jednego kroku z w/w tancow,kiedys zapisalam sie do tej szkoly aby zobaczyc czy faktycznie jest to profesjonalny i.. nie bede konczyla.no trzeba liczyc sie ze trener tej szkoly jest po szkole tanca towarzyskiego a nie tancow Republiki Dominikany.
|
|
sprostowanie,zumba ma owszem kroki z bachaty ale sa to tylko w malych ilosciach i podstawowe i zgodze sie z tym ze rowniez jest to piekny taniec :)
|
|
aha i jeszcze jedno sprostowanie :) aby nikt zle mnie nie zrozumial :) trener z max-dance jest bardzo dobry w tym co robi ( chodzi o taniec towarzyski)i nie chciala bym go oczerniac(jesli tak ktos by to odebral z wczesniej napisanej wiadomosc) ani z nim rywalizowac chodzilo mi tylko i wylacznie o to ze wydaje mi sie ze powinien uczyc tanca towarzyskiego.tylko :)
|
|
na w/w zajęcia chodzę w maxdance do dziewczyny- Angelika się nazywa i robi to świetnie. Z tego co wiem wiem to jest 6 grup zumby do wyboru. Enya ja też czekam na bellysalse , ale instruktorka jest z białego i nie ma wolnych terminów.\ Facet prowadzi tylko latino i kursy.
|
|
Nikola -instruktorka będzie przyjezdzac z Bialego jak zbierze jej się grupa :) Czekamy zatem...mam nadzieje, ze sie doczekamy :)
|
|
gdzie jest lepiej tanczyc zumbe - w max dance czy w bonarze?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |