Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Religia |
10 przykazań .Kto zna? ale tak z ręką na sercu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Religia |
każdy ksionc. angella
|
|
ja nie
|
|
1 nie bendziesz mial boguw cudzych przedemno 2 nie bendziesz wymiawial imienia boga sfego nadaremno 3pamietaj abys dzien sfienty sfiencil 4czcij ojca i matke swego xD 5nie cudzolusz ?} 6nie zabijaj 7nie muw falszywgo swiadectwa przeciw blizniemu sfemu 8nie kradnij///////////////////////////// 9nie porzadaj zony blizniego sfego 10ani zadnej rzeczy ktora jego jest chyba tak ale jednego mi brakowalo to sie pszyznam ze siudmego to sciongnolem .
|
|
a i na poczontku jam jest pan bog twoj ktory cie wywiodl z ziemi eipskiej z domu niewoli
|
|
zna 90% stosuje jakieś 5-8 % są przedawnione :) ...Zaufanie to potega....
|
|
2 „Jam jest Jahwe, twój Bóg, który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, z domu niewolników. 3 Nie wolno ci mieć żadnych innych bogów na przekór mojemu obliczu. 4 „Nie wolno ci robić sobie rzeźbionego wizerunku ani postaci podobnej do czegokolwiek, co jest w niebiosach w górze, lub tego, co jest na ziemi na dole, lub tego, co jest w wodach pod ziemią. 5 Nie wolno ci kłaniać się im ani dać się namówić do służenia im, gdyż ja, Jahwe, twój Bóg, jestem Bogiem wymagającym wyłącznego oddania, zsyłającym karę za przewinienie ojców na synów, na trzecie pokolenie i na czwarte pokolenie, w wypadku tych, którzy mnie nienawidzą, 6 lecz okazującym lojalną życzliwość tysiącznemu pokoleniu w wypadku tych, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. 7 „Nie wolno ci używać imienia Jahwe, twego Boga, w sposób niegodny, bo Jahwe nie pozostawi bez ukarania tego, kto używa jego imienia w sposób niegodny. 8 „Pamiętając o tym, by uważać dzień sabatu za święty, 9 przez sześć dni masz pracować i wykonywać wszelką swą pracę. 10 Ale dzień siódmy jest sabatem dla Jahwe, twego Boga. Nie masz wykonywać żadnej pracy ty ani twój syn, ani twoja córka, twój niewolnik ani twoja niewolnica, ani twoje zwierzę domowe, ani twój osiadły przybysz, który jest w twoich bramach. 11 Bo w ciągu sześciu dni Jahwe uczynił niebiosa i ziemię, morze i wszystko, co w nich jest, a w dniu siódmym zaczął odpoczywać. Dlatego Jahwe pobłogosławił dzień sabatu i zaczął go uświęcać. 12 „Szanuj swego ojca i swą matkę, aby długo trwały twoje dni na ziemi, którą daje ci Jahwe, twój Bóg. 13 „Nie wolno ci mordować. 14 „Nie wolno ci cudzołożyć. 15 „Nie wolno ci kraść. 16 „Nie wolno ci fałszywie świadczyć jako świadek przeciw twemu bliźniemu. 17 „Nie wolno ci pożądać domu twego bliźniego. Nie wolno ci pożądać żony twego bliźniego ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego byka, ani jego osła, ani niczego, co należy do twego bliźniego”.
|
|
pfffff
|
|
ja pierdole
|
|
co denver, zbyt duzo na twoja glowke
|
|
po doglebnej analizie przykazan skubiego dochodze do wniosku ze jestem swiety,a zawsze myslalem ze jestem ateista.nie rzezbie figurek, nikomu nie zazdroszcze,opierd.lam sie w wekeend...pojde do nieba!!! kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
haahahahah a dzien swiety swiecisz?
|
|
rodzaj otumaninia ludzi i wodzenia za nos , w imie swietosci juz nie jestesmy poslusznymi o wie cz k ami z nowego testamentu! zgnilizna , deprawacja, chamski brutalny sex bez marzen sodoma i gomora
|
|
Paroles On Ira Tous Au ParadisOn ira tous au paradis mêm' moi Qu'on soit béni ou qu'on soit maudit, on ira Tout' les bonn' surs et tous les voleurs Tout' les brebis et tous les bandits On ira tous au paradis On ira tous au paradis, mêm' moi Qu'on soit béni ou qu'on soit maudit, on ira Avec les saints et les assassins Les femmes du monde et puis les putains On ira tous au paradis Ne crois pas ce que les gens disent C'est ton cur qui est la seule église Laisse un peu de vague à ton âme N'aie pas peur de la couleur des flammes de l'enfer On ira tous au paradis, mêm' moi Qu'on croie en Dieu ou qu'on n'y croie pas, on ira... Qu'on ait fait le bien ou bien Ie mal On sera tous invités au bal On ira tous au paradis On ira tous au paradis, mêm' moi Qu'on croie en Dieu ou qu'on n'y croie pas, on ira Avec les chrétiens, avec les païens Et même les chiens et même les requins On ira tous au paradis On ira tous au paradis, mêm' moi, Qu'on soit béni ou qu'on soit maudit, on ira Tout' les bonnes surs et tous les voleurs Tout' les brebis et tous les bandits On ira tous au paradis On ira tous au paradis, mêm' moi Qu'on soit béni ou qu'on soit maudit, on ira Tout' Et puis... Et puis... Et tous les... On ira tous au paradis On ira tous au paradis, mêm' moi Qu'on soit béni ou qu'on soit maudit, on ira Tout' les bonnes surs et tous les voleurs Tout' les brebis et tous les bandits On ira tous au paradis... Surtout moi
|
|
zadoscuczynienie panu bogu i blizniemu
|
|
Tak to jest prawdziwe biblijne przykazanie. Niestety kościół katolicki wyrzucił drugie przykazanie a 10 przykazanie rozdzielił na dwie części czyli 9 przykazaniem jest " nie pożądaj żony bliźniego...." a 10 "...ani rzeczy która należy...."
|
|
Jam jest Ojciec Dyrektor twój, który cię wywiódł na plagi egipskie, w radio głupoli: 1. Nie będziesz miał Radiów cudzych poza moim. 2. Nie będziesz odbierał Radia mego bez wpłaty. 3. Pamiętaj aby w dzień święty rentę przysłać. 4. Czcij Ojca swego i Rozgłośnię swoją. 5. Nie zagłuszaj. 6. Nie cudzosłysz. 7. Nie przestrajaj. 8. Nie unikaj fałszywego świadectwa na antenie mojej. 9. Nie pożądaj Maybacha Dyrektora swego. 10. Ani żadnej kasy, która Jego jest. Będziesz wspierał Ojca Dyrektora z całego serca swego, z całej duszy swojej, z całej renty swojej i ze wszystkich sił swoich, a Rozgłośnię Jego jak siebie samego. rudy błazen z druhem
|
|
Dziewiąte to: nie pożądaj żony bliźniego swego nadaremno. p.s. na paplaka nie zwracajcie uwagi - on jest chory umysłowo. I wish I could be Perfectly free Wish I was a creep Wish I made you bleed
|
|
Pani nauczycielka mówi dzieciom kto to jest Matka Boska, na co Jasiu nagle: - Ja ją widziałem. Nauczycielka pyta Jasia, kiedy? Jasiu na to: - Gdy sprzątałem w ogródku księdza - z plebani wyszła jakaś Pani, a Ksiądz na to: - O Matko Boska, żeby cię nikt nie zobaczył. Wraca zapłakany syn dyrektora podstawówki do domu. Mama pyta go: - Czemu płaczesz? - Bo dzieci się ze mnie śmieją, że mam w rodzinie ojca dyrektora Gdy jeszcze na Krakowskim Przedmieściu stał krzyż, pojawił się tam Jezus i mówi: - Dajcie mi ten krzyż. Ja go poniosę. - Idź stąd Żydzie!!! Nie oddamy krzyża! rudy błazen z druhem
|
|
Proszę Pana gdzie, tutaj jest plebania ??????????? Aaaaa, niech Pani idzie prosto i tam gdzie wisi najwięcej pieluch to tam jest plebania :):):)
|
|
Dwóch księży rozmawia o celibacie. Jeden mówi: - Słyszałeś, że Watykan rozważa możliwość zniesienia celibatu? - Tak, ale my już tego nie doczekamy. - Ale może nasze dzieci... Do ginekologa przychodzi zakonnica i mówi: - Panie doktorze coś dziwnego zaobserwowałam u siebie. Lekarz: - Proszę mówić śmiało i nie wstydzić się, bo nie ma czego. Siostra: - Ostatnio często znajduje w moich majtkach i w tamtych okolicach znaczki pocztowe. Nie mam pojęcia skąd one tam się biorą. Lekarz poprosił siostrę, aby rozebrała się i położyła na fotelu. Faktycznie coś tam znalazł. Obejrzał, zbadał i powiedział: - To nie są znaczki pocztowe. To są naklejki z bananów.. rudy błazen z druhem
|
|
|
Nie zwracam uwagi na Paplaka, on sam poniesie konsekwencję jak wiekszosci ludzi, nie mówiąc żeby wrocił do kościoła katolickiego ale nie jest zbawiony w Panu Jezusie. A do autora 100mph: to niestety to pochodziło z czasów pogańskich, kiedyś czczono bałwany i to bardzo wielu ludzi oddało pokłon i czczono posągów, a prawdziwi chrześcijanie tego nie robili, dlatego kościół katolicki chciał miec zwolenników i wiernych wiec postanowił wyrzucić 2 przykazanie i w ten sposobó zyskał, Zamiast opierac sie na tym co mówi Słowo Boże to czynili zeby podobać sie ludziom i zyskał wiecej wiernych no i oczywiscie płacili podatki papiezowi i dlatego spojrzcie na potezne budowle koscioła katolickiego , A sam Pan Jezus wyraznie powiedział ze Ja nie mieszkam w światyniach rękoma zbudowanymi. Nie mówię żeby potępiać katolików , ja kocham katolików , chcę żeby tylko poznali prawdę:-) Pozdrawiam serdecznie:-)
|
|
drogba chłopczyku a poza tym wszyscy zdrowi?
|
|
Witam denver! Co masz na myśli wszyscy zdrowi? Pozdrawiam:-)
|
|
atak w dwóch słowach powiedz "paplik" jaki ty masz stosunek do religij.
|
|
ja znam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |