niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
oral i anal

w psychologii w milości w życiu codziennym...

nie mam czasu na bycie sławnym...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: oral i anal

Ty cierpisz nie tylko na kompleks Edypa, ale masz schizofrenię paranoidalną.

WIADRO KOKSU musi się wylansować na forum...

http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek

on sie lansuje bo bardzo lubi gdy jemu chlopaczki analek robia.

wiadro weź ty robaczku się

oralnie z analuj i będziesz miał spokój ):):):)

hm nie bardzo rozumie skad to pospolite ruszenie skoro wiadomo , że większośc i to znaczna bawi sie w oral i anal po kątach albo pod pierzyną lub przy zgaszonym świetle. A na codzien ta wiekszośc udaje porządnickich. Przy pierwszej okazji rozwierają paszcze do penisa i pośladki niczym wrota i pieja z radości. A tu pieją wielkim oburzeniem.

Pifpaf

Rozwój osobowości według Zygmunta Freuda

szukane słowa pomoc
ilość stron - ocena - płeć dowolna mężczyzna kobieta
szkoła podstawowa gimnazjum liceum studia szukaj w: Pozostałe - Psychologia

Click Here

Dodaj do notatnika
Pobierz pracę
Mini-ściąga do druku
Dodaj komentarz

Autor: Magdalena J.
Strony maszynopisu (a4): 4,1
Strony rękopisu (a5): 10,2
Ocena nauczyciela bdb
Komentarz nauczyciela:
temat wyczerpany,
bogaty język
Średnia ilość gwiazdek: 4,33
Oceń pracę 123456
pdst. gimn. liceum studia
wybierz szkołę aby
ograniczyć ilość wyników
BiografieCharakterystykiGramatykaLekturyListyMotywyOpowiadaniaPrasówkiRecenzjeRozprawkiStreszczenia i plany wydarzeńTematy wolneWierszeCzłowiekZoologiaBotanikaEkologiaStarożytnośćŚredniowieczeXVI wiekXIX wiekXX wiekCiekawostkiAngielskiNiemieckiInformatykaMatematykaMuzykaPlastykaReligiaWOSTechnikaTechnika i technologia

BiografieCharakterystykiGramatykaLekturyListyMotywyOpowiadaniaPrasówkiRecenzjeRozprawkiStreszczenia i plany wydarzeńTematy wolneWierszeCzłowiekZoologiaBotanikaGenetykaEkologiaBiochemiaChemia jądrowaChemia nieorganicznaChemia organicznaChemia środowiskaEnergia, jej przemiany i transportHistoria fizykiJedność mikro- i makroświataObwody elektryczneOddziaływania w przyrodzieProcesy termodynamiczneRuch i jego powszechnośćWszechświat i ciała niebieskieZjawiska optyczneWzory, prawa i tabliceAstronomiaGeografia fizycznaGeografia społeczno-ekonomicznaKartografia i GISPostacie i odkrycia geograficznePrehistoriaStarożytnośćŚredniowieczeXVI wiekXVII wiekXVIII wiekXIX wiekXX wiekXX wiek - I wojna światowaXX wiek - II wojna światowaXXI wiekBiografieCiekawostkiHistoria sztukiPrace przekrojoweAngielskiNiemieckiFrancuskiInformatykaMatematykaMuzykaPlastykaPrzedsiębiorczośćEkologiaReligiaWOSTechnikaTechnika i technologia

Antyk i BibliaŚredniowieczeRenesansBarokOświecenieRomantyzmPozytywizmMłoda PolskaXX-lecieWspółczesnośćBiografieMateriały do maturyMotywyPrace przekrojoweRecenzjeStreszczenia i plany wydarzeńTematy wolneCzłowiekZoologiaBotanikaGenetykaEkologiaBiochemiaChemia jądrowaChemia nieorganicznaChemia organicznaChemia środowiskaChemia ogólnaChemia analitycznaEnergia, jej przemiany i transportHistoria fizykiJedność mikro- i makroświataObwody elektryczneOddziaływania w przyrodzieProcesy termodynamiczneRuch i jego powszechnośćWszechświat i ciała niebieskieZjawiska optyczneWzory, prawa i tabliceAstronomiaGeografia fizycznaGeografia społeczno-ekonomicznaKartografia i GISPostacie i odkrycia geograficznePrehistoriaStarożytnośćŚredniowieczeXVI wiekXVII wiekXVIII wiekXIX wiekXX wiekXX wiek - I wojna światowaXX wiek - II wojna światowaXXI wiekBiografieCiekawostkiHistoria sztukiPrace przekrojoweAngielskiNiemieckiWłoskiRosyjskiŁacinaFrancuskiHiszpańskiInformatykaMatematykaMuzykaPlastykaPrzedsiębiorczośćEkologiaReligiaWOSPrzysposobienie obronneTechnika i technologia

Antyk i BibliaŚredniowieczeRenesansBarokOświecenieRomantyzmPozytywizmMłoda PolskaXX-lecieWspółczesnośćCzłowiekZoologiaBotanikaGenetykaChemia organicznaChemia ogólnaChemia analitycznaGeografia fizycznaGeografia społeczno-ekonomicznaPrehistoriaStarożytnośćŚredniowieczeXVI wiekXVIII wiekXIX wiekXX wiekXX wiek - I wojna światowaXX wiek - II wojna światowaXXI wiekBiografieCiekawostkiHistoria sztukiPrace przekrojoweAngielskiNiemieckiHiszpańskiInformatykaMatematykaEkologiaArchitekturaEkonomiaZarządzanieEuropeistykaAdministracjaDydaktykaEtykaLogistykaFilozofiaKulturoznawstwoPedagogikaPolitologiaPolitykaPrawoMaszynoznawstwoMateriałoznawstwoTeologiaSocjologiaPsychologiaMedycynaRehabilitacjaElektrotechnikaMarketingBudownictwoDziennikarstwoTechnika i technologia

Ostatnio na forum

* Sprzedam prace maturalną\"\"Odzwierciedlenie nieszczęsliwej miłosci w twórczosci Adama Miciewicza\"
* Sprawdzian
* MOJA praca
* Chcesz 100% z prezentacji? Napisz do mnie koniecznie!
* Profesjonalna pomoc z polskiego
* GRA W SKOJARZENIA
* tworzymy bajkęę ;p ;))
* Oceń kawał w skaloi 1 do 10 i dodaj swój.
* Liczymy do 1000.
* 20 PYTAŃ

Brykowisko

Najświeższe galerie na Brykowisku

tyska1495
Nazwa: ;D

tyska1495
Nazwa: Tysia ^_^

Ostatnio dołączyli do brykujących

bobrowska90
O sobie: : Mam na imię Ania jestem miła, spokojna i uprzejmą osoba, moim hobby jest jazda konno :)

Patix17
O sobie: : Mam na imie Patrycja Błońska; chodzę do piątej klasy w szkole podstawowej. Lubis pływac, słuchać muzyki i się dobrze bawić.

Ostatnio dodali prace

SyStEmAtYcZnA
O sobie: : Jestem sympatyczną dziewczyną , która lubi pomagać innym.Jeżeli chcesz mieć mnie w znajomych nie mam nic przeciwko. :)

prezentacje
O sobie: : Profesjonalna pomoc dla uczniów, studentów - prezentacje maturalne, prace magisterskie

Dołącz do nas

Studia » Pozostałe » Psychologia
Rozwój osobowości według Zygmunta Freuda

Zygmunt Freud uważany jest za jednego z najwybitniejszych myślicieli XX wieku. Jego teoria osobowości zrewolucjonizowała nie tylko ówczesną psychologię, ale również szerokie pole filozofii i sztuki. Wpływ teorii Freuda do dziś pozostaje niezaprzeczalny.

Zdaniem Freuda rozwój osobowości następuje już w dzieciństwie. Jest to proces stadialny, w którym Freud wyodrębnił pięć stadiów, które określił jako stadia psychoseksualne. Dokonał takiego rozróżnienia z tego powodu, że sądził, iż rozwój psychiczny człowieka warunkowany jest zmienną i dynamiczną energią seksualną, która koncentruje się w różnych miejscach ciała ludzkiego i zmienia się w miarę jego rozwoju i dojrzewania. Stadia, które wyodrębnił Freud to kolejno:
R E K L A M A czytaj dalej ↓

1. Stadium oralne: ma ono miejsce w okresie od dwunastego do osiemnastego miesiąca życia. Wówczas niemowlę poznaje i "pochłania" otaczający je świat ustami, tak jak pożywienie, które spożywa. Dlatego właśnie w tym stadium fundamentalnym ośrodkiem poznawania świata i doznawania wrażeń są usta. Freud był zdania, że wśród osób, których rozwój zatrzymał się właśnie w fazie oralnej częściej dochodzi do nałogowych czynności, takich jak picie, palenia albo nadmierne objadanie, gdyż osoby te szukają zaspokojenia właśnie w takich czynnościach.

2. Stadium analne: dziecko wchodzi w drugie stadium rozwoju około drugiego do trzeciego roku życia. Wówczas zaczyna kształtować się struktura osobowości określana jako ego. Wtedy dziecko zaczyna być świadome własnego istnienia oraz wymagań, jakie stawia przed nim otaczająca rzeczywistość. Jest to również okres, kiedy dziecko wyrasta z pieluch i uczy się samodzielnego korzystania z toalety. Dlatego według Freuda ważnym zadaniem, przed którym dziecko staje w tym stadium jest osiągnięcie umiejętności kontrolowania wydzielin fizjologicznych organizmu. W związku z tym osoby, których rozwój zatrzymał się w tym stadium albo przesadnie dbają o porządek i czystość, albo wręcz przeciwnie - są niechlujnymi brudasami.

czasem ludzie nie potrafia wypowiedziec konkretnie na prosto ulozony temat. widac co po niektorych ze jednak ich wiedza jest totalna niewiedza i zamiast wypowiedziec sie kulturalnie, umiejetnie jak duzo internetowych anonimow potrafia tylko sprowadzic swoja wypowiedz do zupelnie nie potrzebnej nietolerancji i agresji slownej. dno... Mięczaki...

Pifpaf piona dla ciebie...

a wystarczu poczytac kopiuj wklej itp itd

synku jestem w budynku na innym lewelu

Już całkiem forum na poziomie się robi :D

Piszę poprawnie po polsku.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org