niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Księga Sybilli

Witam, Poszukuję w/w księgi inaczej zwaną Księgą Królowej Saby, jest to bardzo stara księga, jednakże nigdzie nie mogę jej znaleźć.Zależy mi na oryginalnej treści-wierszowanej nie tłumaczonej (opisowej). Z góry wielkie dzięki za każdą konkretną odpowiedź.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Księga Sybilli

mnie chyba jeszcze na swiecie nie bylo...
jak ona taka stara...

nie mam czasu na bycie sławnym...

ayla poszukaj dobrze na necie jest napewno bo kiedys wlasnie sciagalem taka wersje ale nie pamietam skad

nie zadawałabym tutaj tego pytania jeśli uprzednio bym nie szukała.., będę wdzieczna jak przypomnisz sobie skąd sciagnales...

ayla ja też szukałem ale nic nie znlazłem, jak będziesz coś miała daj znac konrad234561@wp.pl

...i ja szukam naiwnie wersji prawdziwej, nie ocenzurowanej przez kościół katolicki. Niestety same opracowania, błędnie i arogancko interpretowane

http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek

bo z tego co zasłyszałam to czasami starsze osoby takowe posiadają (szczególnie na wioskach)-kiedyś księgi te przekazywali sobie z pokolenia na pokolenie-ale nic wieczne nie jest, choć napewno gdzieś jeszcze jest, pozostało szukać... jak znajdę dam znać.

Ze dwa lata temu dostałem książkę Księgi Sybillińskie (dokładnego tytułu nie pamiętam, ale i tak nieistotne) od babci znajomego. Ale byłem szczęśliwy! Okazało się jednak,że to o kant pupy... Zinterpretowane pod kościół, zgodnie z jego interesami. Zamiast spalic zniszczyć zatuszować, kościół wykorzystał to.

http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek

tak wlasnie znalazlam cos w necie o ksiegach sybilinskich, ale tutaj wchodzi w sklad kilka Sybilli jakichś, sama pogubiłam sie ktora jest prawdziwa...

Stary Testament

Żadna z ksiąg sybillińskiem nie istnieje- to tylko legenda (o tych 12. księgach palonych po kolei aż została jedna). Wszstykie są nieudolnymi podróbkami więc szkoda zachodu.

Zbych

http://www.taniaksiazka.pl/proroctwo-krolowej-saby-trzy-ksiegi-p-210334.html

Co myslicie o tych ksiegach ?

fajna bajka

http://www.taniaksiazka.pl/proroctwo-krolowej-saby-trzy-ksiegi-p-210334.html - nie to jest tłumaczenie, które zresztą mam.

czytalam u babci ta ksiazeczke i powiem Wam, ze kazdy rozdziel jest kropka w kropke o tym samym tylko inaczej sformulowany. Ponad to, te przepowiednie sa o kant dupy i mozna je dopasowac do wszyskiego, do tego co bylo przed I wojna swiatowa, do tego co bylo przed II wojna swiatowa i do tego co jest teraz. Nic nowego i zadziwiajacego tam nie ma. Stek bzdur i tyle.

mam w domu :P tylko cienka coś :P

;)

z tłumaczeniem czy bez? ile za nią chcesz?

chcialabym zobaczyc taki okaz niespotykany,

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org