Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wazne pytanie do wszystkich |
witam wszystkich mam do Was pytanie.... jak myslicie czy w Lomzy przyjelaby sie kawiarnia na wzor starbucks a albo coffee heaven ... czy ludzie odwiedzaliby takie miejsce ????????????????????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wazne pytanie do wszystkich |
z reguły w Łomży ludziom nie podoba się nic. Nic nie zrobisz to źle. Zrobisz, drugie źle. Jak dla mnie pomysł w dechę. Może trochę kultury by zajrzało do Łomży... Knox
|
|
dobrze byłoby zrobic cos takiego jak starbucks i myśle ze mogłoby sie to sprawdzic. ludzie chetnie przychodzą w miejsca gdzie mozna napic sie dobrej kawy.
|
|
popieram zdanie ggg :)pozdrawiam i życzę powodzenia ********************* ********************* *********************
|
|
moim zdaniem taka kawiarenka powinna być, często chce się wyjść ze znajomymi żeby spokojnie pogadać w miłym miejscu a w naszej Łomży czegoś takiego brak teraz powstała na Rzymowskiego ale czasami to za daleko chociaż jest tak świetny klimacik i dobra kawa i więcej takich miejsc powinno się tworzyć. pozdrawiam
|
|
też chętnie napiłabym sie kawy ze starbucksa :) popieram pomysl. knoxa zdanie również
|
|
popieram ,dobry pomysł w łomzy przydala by sie kawiarenka . pozdrawiam i życzę powodzenia
|
|
proste :) starbucks :) koniec imprezy
|
|
Kawiarenek w Łomży jest już kilka: Vanila Caffe, Relax Cafe czy Kafeteria. Dzikich tłumów jak widać nie ma. Najbardziej zbliżona do Sturbacksa jest ta nowa kawiarnia w Cenrum 4+. "Coś na wzór" nie oznacza dokładnie takich samych standardów i jakości jak ma Sturbacks, Nero czy Costa. Więc jest ryzyko, że powstanie dokładna kopia istniejących już kawiarni. Ale trzymam kciuki! :)
|
|
coffee heaven :) powodzenia :P
|
|
Nic dziwnego że tłumów nie ma skoro kawa jest beznadziejna. Kawa w starbucks-sumatra.
|
|
Nie jestem smakoszem, ale najlepiej smakowała mi kawa 7eleven :)
|
|
W Łomży przydałby się najlepiej lokal z miłą obsługo ,gdzie nikt nie robi "łachy" że Ci odpowie na pytanie. Podstawowa kultura jest mankamentem wielu punktów handlowo usługowych w mieście. To nie jest brak wychowania to po prostu CHAMSTWO !!!
|
|
Jestem za, otwieraj
|
|
Zdecydowanie jestem za. W Łomży tak naprawdę to tylko w galerii stokrotka mozna napić się dobrej kawy, tam w 4plus moze i wystroj ladny ale kawa pozostawia wiele do zyczenia. Tu potrzebny jest smak a nie sam wyglad
|
|
ile ludzi, tyle smaków :) mi kawa w Stokrotce nie przypasowała :) a wygląd lokalu wbrew pozorom ma duuuże znaczenie. no i obsługa - rzeczywiście... jak się dostaje pyszną kawę od naburmuszonej pani, to nie smakuje juz tak dobrze :)
|
|
MOGE WYBIC KAZDA KAWE Z RANA potem juz jestem wybredna
|
|
tak
|
|
ble
|
|
pomysł dobry ....sądzę że wypali !powodzenia...warunek dobry punkt ktośiek
|
|
droga kawa, kanapeczki i deserki to porażka na całego w metropolii Łomża City. Wioska skacze tylko do biedronki a miasto jest biedne jak mysz kościelna.
|
|
Admin jest tak nadgorliwy że przed chwilą skasował moje posty o następującej treści: - czy są jeszcze grzyby w lesie - gdzie można kupić dobre buty - szukam dziewczyny na jesienne wieczory Czy te posty to przestępstwo czy są złe , o co chodzi ?
|
|
kasować wszystkie beznadziejne tematy
|
|
a gdzie jest relax cafe i kafeteria?podpowie ktos? co do vanilla cafe w centrum 4plus to rzeczywiscie kawa jest beznadziejna,a wiem co mowie bo pilem ja tam kilka razy i za kazdym razem mnie nie przekonala karoLEK
|
|
starbucks... kolejny, znany z amerykańskich filmów, kapitalistyczny nowotwór trawiący mózgi i niszczący trzustki ku uciesze drobnomieszczańskiej ciemnoty.
|
|
franio30 napisał(a): > starbucks... kolejny, znany z amerykańskich filmów, > kapitalistyczny nowotwór trawiący mózgi i niszczący > trzustki ku uciesze drobnomieszczańskiej ciemnoty. z tym ze ich stac (i to nie wszystkich) aby placic 5-7 dolcow za kawe. z prostego rachunku 5 dni w tygodniu, 4 tygodnie w miesiacu - 5x4x5 to minimum 100 dolarow miesiecznie na sama kawe, a gdzie ciastko czy kanapka. w aktualnej sytuacji ekonomicznej w miescie nie sadze ze znalazloby sie wystarczajaco klientow aby lokal mogl na siebie zarobic
|
|
nie, nalezy otworzyc bar z piwem, bedzie popyt -zapewniam
|
|
No właśnie, eh te ceny. Jak to sieciówka to będą spore, z resztą tyle wątków jest o cenach:)) Poza ceną, składniki muszą być PIERWSZEJ JAKOŚCI, a nie "podrabiane" żeby się bardziej opłacało. wypowiedź baristy: Pracuję w coffeeheaven i niestety muszę was zmartwić... Przyrządzenie takiej kawy wymaga przede wszystkim specjalistycznej wiedzy, którą nabywa się podczas szkoleń, odpowiedniego sprzętu (ekspres, młynek o odpowiednich parametrach), oraz mieszanki (doskonale dobrana i niepowtarzalna). Poza tym odpowiednia gramatura składników wchodzących w skład danej kawy, które niestety są tajemnicą... Mogę wam jedynie powiedzieć, że każdą kawę przyrządzamy na bazie espresso. Istotne jest też mleko (spienione i podgrzane do ściśle określonej temperatury). Oprócz kilku czynników, na które barista nie ma bezpośredniego wpływu, ważne są jego umiejętności mające odzwierciedlenie w długości parzenia perfekcyjnego espresso (jest ona określona co do sekundy - jeśli parzy się krócej lub dłużej nie może być wykorzystane). Jedynym sposobem na poznanie tajników jest praca u nas. Gdy przejdziecie szkolenie, zapoznacie się z materiałami (około 60 stron), pozytywnie zaliczycie testy i audyt, będziecie miały podstawową wiedzę z zakresu przyrządzania kawy. A czy staniecie się prawdziwymi baristami, zależy to od waszych predyspozycji i chęci chłonięcia wiedzy. Na marginesie powiem, że nigdy nie pracowałem w miejscu, gdzie tak ważna jest czystość i higiena pracy. Momentami uważam to za przesadę i czuję się zbyt sterylnie, ale zadowolenie klienta, który dziękuję za pyszna kawę jest bezcenne... http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=307636 takiej kawy się chce, mniaaam, ale znając chęci Polaków do kombinowania - jakoś trudno mi uwierzyć, że wszedzie tak jest:(
|
|
Wymyślacie jakieś kebaby itp. różne wynalazki a porządnego burdelu nie ma . angella
|
|
angella zgadzam sie z toba... nie ma burdelu nie ma dobrej blyskoteki nie ma dobrego sklepu z ciuchami a polecam na szame chinczyka z gielczynskiej... poooozdro nie mam czasu na bycie sławnym...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |