Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
GDZIE NAJTANIEJ UBEZPIECZYĆ SAMOCHÓD |
Witam!! W jakim towarzystwie ubezpieczeniowym najlepiej i najtaniej ubezpieczyć samochód? Niestety nie mam żadnych zniżek , prawo jazdy mam od prawie 3 lat , auto ma pojemność 2.0 Jaką firmę polecacie i mniej więcej jakie koszty.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: GDZIE NAJTANIEJ UBEZPIECZYĆ SAMOCHÓD |
jak chcesz brac na siebie to w jakiejkolwiek firmie bys nie ubezpieczyl to bedzie drogo,ja mialam na poczatku ubezp. na siebie pojemnosc 1.6 i placilam 940 zł na rok,najlepiej pogadaj z kims kto ma znizki np z rodziny i wpisz do dowodu jako wspolwlasciciel,ja tak zrobilam i teraz place 400 zł na rok a znizki lecą i Tobie !!! pozdrawiam
|
|
alianz
|
|
serduszko1985 jesteś pewna, że zniżki przechodzą na Ciebie?, było tak kiedyś i to były złote czasy, niestety, to czas przeszły. To jednak sposób, iż w większości TU zniżki przyznaje się na podstawie oświadczenia i w takim przypadku, jeżeli skłamiesz możesz mieć nawet 60% zniżki. Co Ci grozi w razie wpadki?, otóż nic strasznego. Sytaucja taka może wyjść na jaw jedynie w przypadku zaistnienia szkody (stłuczka, wypadek, itp.), jeżeli już tak się stanie, TU każe dopłacić Ci do pełnej wysokości składki, w Twoim przypadku do 100%, nasuwa się pytanie, czy się opłaca?. Po pełnym jednym roku takich "machlojek" i zmianie TU na inne, masz 60% zniżki (TU sprawdza jedynie na rok wstecz), ale to działanie "niezgodne z prawem". Wracając do tematu, wiem z doświadczenia (sam szukałem w wakacje najtańszego TU), że zdecydowanym liderem jest mBank. Jeżeli chodzi Ci o samo OC nie znajdziesz lepszej oferty. W przypadku OC+AC raczej brałbym pod uwagę bardziej renomowane firmy. Tak czy inaczej, warto skorzystać z "porównywarek" internetowych, dowiesz się dokładnie, ile będzie wynosił koszt polisy dla Twojego auta. Pozdrawiam.
|
|
...u proboszcza..... rudy błazen z druhem
|
|
compensa, masz 40 % procent znizki na poczatek jak dobrze pamietam. PiEkIeLnE ZaSaDy Na TyM BoŻyM ŚwIeCiE
|
|
jakieś inne firmy polecacie?
|
|
google nie ma wakacji
|
|
Zniżki przechodzą na współwłaściciela.Tak było w moim przypadku. Teraz mam pełne 60% zniżki.A samochód ubezpievzyłam w PZU Piękna kobieta to raj dla oczu, piekło dla duszy i czyściec dla kieszeni.
|
|
MTU. Moje Towarzystwo ubezpieczeń. Taniej nie znajdziesz. POLECAM !!!
|
|
Ty, daniels, nie pisz bzdur. Ja wychodzę z założenia, że trzeba dać zarobić lokalnym przedsiębiorcom, ale mój patriotyzm lokalny poległ w momencie, gdy w liberty direct wyliczyłem sobie składkę ok 400 zł zamiast >1000 w roku poprzednim w HDI... AXA wypada podobnie. Sorry Państwo agenci. -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
Jeżeli chodzi o OC to tam gdzie najtaniej, poszkodowany biedzie sie bujał w razie stłuczki, ale jeżeli chodzi o AC to trzeba przemyśleć bo możesz mieć szkodę i dostać grosze. up-> z tym wpisaniem znajomego do dowodu to może i dobry pomysł tylko w razie spowodowania przez ciebie stłuczki znajomemu lecą zniżki, wiec jeżeli nic z tego nie biedzie miał to może nie chcieć iść na taki manewr.
|
|
A czy jest możliwość dopisania współwłaściciela skoro na mnie tylko był zarejestrowany?
|
|
Jest możliwość dopisania, udaj się do Wydziału Komunikacji w UM. Żaden problem :) Tylko prawda wygląd tak, że: Ty masz 0% zniżek, za to np. zwyżkę za wiek20-40%, ktoś dopisany ma 60 proc. zniżek. Ostatecznie od zniżek dopisanego zostaną odjęte Twoje zwyżki i tak wyjdzie np. 30 proc. zniżek ostatecznie, a nie 60%. Ale to i tak lepiej, niż 0, prawda?
|
|
Skorojest już na Ciebie zarejestrowany tojuż nie możesz dopisać współwłaściciela. Trzeba to zrobić odrazu przy pisaniu umowy kupna sprzedarzy i w wydziale komunikacji podajesz dwóch właścicieli Piękna kobieta to raj dla oczu, piekło dla duszy i czyściec dla kieszeni.
|
|
Hmm, posugerowałam się przy rejestracji tym że musie być jedyny właściciel, młody kierowca z krótkim czasem posiadania prawa jazdy, a wtedy płaci jedynie 650 zł. Tyle tylko ze to trwało rok i teraz mam problem, bo niby znalazłam ubezpieczenie samochodu z ubezpieczeniem mieszkania za 840 zł bodajże przy zerowych zniżkach o których mówicie. Kobieta mi doliczyła bezkolizyjność, fakt że jestem kobietą oraz że jeśli zapłacę za jednym razem to tyle to wyniesie. W dwóch ratach bodajże ok 950-970. Zastanawiam się tylko czy wcześniej wymienione firmy nie miałyby lepszej oferty?
|
|
współwłaściciela wpisujesz jak umowe podpisujesz. Ja np by uniknąć wysokich składek ja jestem współwłaścicielem z tego co kiedys słyszałam to znizki sa chyba przyznawane na podstawie okresu w którym masz prawo jazdy ... nie wiem czy dobrze zapamietełąm.. jak źle to przepraszam... w każdym badz razie na początek byłoby lepiej spedemon gdybys np był współwłascicielem auta z tata np.... ja mam auto ubezpieczone w HESTII mamy tam znajomego ....i pewnie dlatego.. płacimy 417 zł a pojemnośc 2.2
|
|
Zniżki z tego co wiem to naliczają właśnie w zależności od czasu posiadania prawka, od wieku- od 25 lat ma się zniżki i plus jakieś inne. A u mnie brak właśnie jakichkolwiek.
|
|
elementem decydującym o zniżce może być wiek kierowcy. 40 – 55 lat. Jednak mniejszą składkę zapłacą także ci kierowcy, którzy ukończyli 25 lat. Podobnie mniej zapłacą ci, którzy prawo jazdy posiadają już od dłuższego czasu. Na dodatkową zniżkę ubezpieczenia AC wpływa także wiek samochodu Mniejsza wysokość składki dotyczy tych kierowców, których wiek pojazdu nie przekroczył podanej przez towarzystwo ubezpieczeniowe liczby lat. Zwykle jest to samochód, którego okres eksploatacji w roku zawarcia umowy nie przekroczył 10 lat. Niektóre firmy różnicują wysokość zniżek w zależności od marki samochodu. I tak właściciele najbardziej popularnych mogą liczyć na większe zniżki Mniej zapłacą także ci, którzy od razu uregulują należność za cały rok. Jeżeli poprosimy o rozłożenie składki na raty, firma doliczy nam ok. 10% wartości składki ubezpieczenia AC. Jeżeli jesteśmy młodymi kierowcami, bez doświadczenia i stażu posiadania prawa jazdy, to na pewno firma ubezpieczeniowa zabezpieczy się, naliczając nam jakieś zwyżki. Może warto, jeżeli w młodym wieku kupujemy samochód, zarejestrować go na któregoś z rodziców, o ile przysługują mu zniżki. Wtedy zamiast płacić naliczone zwyżki, będziemy płacić mniej, bo skorzystamy z ulg rodzica czy krewnego.
|
|
na prusa 8
|
|
Jeden haczyk. Główny właściciel ma zniżki, a Ty z nich korzystasz, więc on musi być wpisany jako właściciel, a Ty ewentualnie jako współwłaściciel. Czyli troszkę późno jeśli samochód jest już zarejestrowany :)
|
|
ja jestem wspolwlascicielem bo mam prawko od roku i moje auto ubezpieczone jest w MTU tam najtaniej jest w innych jest duzo drozej np w pzu
|
|
W PZU wcale nie jest tak drogo. Jestem właścicielka samochodu który wcześniej był ubezpieczony w Warciei właśnie w tejże firmie ubezpieczeniowej chcieli odemnie 1200zł na rok zapomniałam dodać że mam 60 % zniżki z tym że nie mam ukończonych 25 lat i za to jest taka wielka zwyżka. Poszłam do PZU i tam zapłaciłam 600zł na rok Piękna kobieta to raj dla oczu, piekło dla duszy i czyściec dla kieszeni.
|
|
W PZU wcale nie jest tak drogo. Jestem właścicielka samochodu który wcześniej był ubezpieczony w Warciei właśnie w tejże firmie ubezpieczeniowej chcieli odemnie 1200zł na rok zapomniałam dodać że mam 60 % zniżki z tym że nie mam ukończonych 25 lat i za to jest taka wielka zwyżka. Poszłam do PZU i tam zapłaciłam 600zł na rok Piękna kobieta to raj dla oczu, piekło dla duszy i czyściec dla kieszeni.
|
|
mozna dopisać wspolwlasciciela kiedy sie chce,mam samochod na siebie od 4 lat i w tamtym roku dopisywalam wspolwlasciciela po to by miec znizki,wystarczy isc do wydzialu komunikacji i po problemie.
|
|
ale nie bedzie miało znaczenia że ja jestem właścicielem i żniżki będą mi się należeć? A jak to wygląda przy ubezpieczaniu. Jeśli załóżmy uda mi się zarejestrować współwłaściciela, to przy ubezpieczeniu nie będą się burzyć że kogoś dopisałam?
|
|
nikt sie nie bedzie burzyc ze kogos dopisalas,ja tak zrobilam bo moj wspolwlasciciel ma pelne znizki i dlatego mam nizsze ubezpieczenie, a tak doradzila mi pani z ubezpieczenia zeby bylo taniej.
|
|
MTU :)
|
|
Uniqua
|
|
|
MTU ;)
|
|
Zdecydowanie Unique odradzam,wybierz się na Legionów 40,na 2 piętrze.Idż do 3,4 firm niech ci wyliczą i wybierz najkorzystniejsza ofertę. jarek
|
|
odezwij sie na prv to dam ci namiary do najlepszego ubezpieczyciela w województwie , na pewno cie nie skrzywdzi tak jak inne firmy . pozdrawiam
|
|
Witam. Spedemon, najszybciej odpowiedź na to pytanie znajdziesz, porównując oferty kilku towarzystw. Pamiętaj, że składka za ubezpieczenie obliczana jest dla konkretnego samochodu i konkretnego kierowcy. Wpływ na składkę, (poza cechami kierowcy, samochodu, sposobem użytkowania auta) ma też zakres ochrony, jaki sobie wybierzesz - ma to znaczenie przy ubezpieczeniach dobrowolnych (np. AC). Takie elementy, jak wysokość udziału własnego, stała bądź zmienna suma ubezpieczenia czy amortyzacja będą decydowały o wysokości składki. Generalną zasadą jest – im szerszy zakres polisy, tym wyższa składka, ale jednocześnie większa ochrona w razie szkody. Dlatego nim zaczniesz porównywać ceny za np. AC, najpierw sprawdź czy pokrywają się zakresy porównywanych polis. I jeszcze jedna podpowiedź – zerknij na możliwości rabatowe, które daje ci wybrane towarzystwo. Posłużę się przykładem z mojego podwórka – w Link4 składkę za polisę możesz obniżyć sobie płacąc kartą kredytową (zniżki od 5% do 10% w zależności od karty) czy kupując ubezpieczenie online (10%). Zerknij też na tzw. stałe programy rabatowa, np. Razem taniej. Jako osoba polecona przez klienta naszego towarzystwa dostaniesz odpowiednią zniżkę na ubezpieczenie. Jeśli masz dodatkowe pytania dotyczące ubezpieczeń– pytaj śmiało np. korzystając z zakładki kontakt na blog Link4. Postaram się pomóc. Ekspert Link4 udziela porad i odpowiada na pytania konsumentów związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam do wysłania prywatnej wiadomości lub kontaktu poprzez formularz na blogu Link4 (www.link4.pl/blog).
|
|
Link 4? Wysokośc składki to nie wszystko. Na pewno spedemon nie chciałby się potem bujac z ewentualna wypłatą szkody, lub jej wysokością. To też, a może przede wszystkim trzeba brac pod uwagę.
|
|
Już wykupiłem ;))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |