Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Spisek! |
Parę dni temu otrzymałam BY POST trzy koperty - jakieś faktury z Ery i jakąś taką kolorową, której nawet nie pooglądałam dokładnie, bo mi zdawało, że to kolejna zachęta do wzięcia kredytu na cud-warunkach! :) toteż koperta wylądowała na półce. No ale po trzech dniach oko me spoczęło na... rysiu, widniejącym na owej kopercie... Zaintrygowana tym sympatycznym kocięciem otworzyłam liścik i ... aż przysiadłam z wrażenia!! Otóż rysiu z Puszczy Białowieskiej (tak tak moi drodzy!) prosi mnie abym 1% podatku swego przeznaczyła na ratunek jemu i jego pobratymcom oraz Puszczy!! Załączono do tego jeszcze broszurkę, na której była Łomża i okolice...:) Nie wydaje mi się aby to był przypadek - to mi zakrawa na spisek jakiś!! No i co Rysia w tej sytuacji ma zrobić?? No przecie musi pomóc rysiowi!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Spisek! |
Robiłem w tym interesie. Wiem jedno. Ci, którzy wzywają o datki, nigdy (albo prawie nigdy) nie czerpią ich z własnych portfeli. Choć często dysponują grubszymi od potencjalnych darczyńców. Bo tak to już jest. Do rysia trafi - może - jakis ochłap. O ile pozostanie cóś po odliczeniu kosztów namierzenia darczyńcy, druku i wysyłki "zachęty" no i oczywista gaży, jaką za trud dojrzenia niedostatków rysia z Puszczy Białowieskiej należy pobrać.
|
|
Wszystkie Ryśki to fajne chłopy. Lubię Cię Rysiu :)
|
|
A może to jest tak, jak z tym pewnym gościem z Łomży, co to zbiera młodzież i wozi autem do Białegostoku, by sprzedawały maskotki. Dochód z tej sprzedaży oficjanie ma iść na leczenie pewnego dziecka. Obrót kasą w owym przypadku jest następujący: maskotka kosztuje 10 zł., osoba sprzedająca dostaje 2,50 zł., dla cwaniaczka 7 zł. a na chore dziecko zostaje aż... 50 gr.
|
|
Pieniądze...
|
|
No i kto mi powie, że Ptysiu nie umie właściwie skomentować sytuacji?? Moim zdaniem powyższy komentarz, choć zwięzły trafia w samo sedno...:(
|
|
...ale i tak pomogę rysiowi, a Wyście są temu winni...:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |