sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
A niemcy mówią "jedź do Polski, twoje auto już tam jest"

Teraz chyba powinni zmienić porzekadło na "jedź na litwe, twoje auto stoi już na giełdzie w Kownie". Chociaż biorąc pod uwagę, że połowa polskich handlarzy już tam się zaopatruje w towar, to jest duże prawdopodobieństwo, że jednak w Polsce. Te niemce to jednak chytre, no no... :)

To, co myślę o świecie nie musi być typowe.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: A niemcy mówią "jedź do Polski, twoje auto już tam jest"

Proste...po co kupowac malucha-jak mozna miec trabanta?odpowiedz mi na te pytanie.

Jeśli chodzi o Europę to Niemcy są największymi złodziejami, wiem coś na ten temat. Nie jest tak, że to my okradamy ich z aut. Proceder wygląda następująco. Faszysta Niemiec dorabia kluczyki, następnie sprzedaje auto np; mi Polakowi za 50% wartości pod warunkiem, że ów auto opuści faszystowski kraj w ciągu 12 godzin. Następnego dnia zgłasza do zakładu ubezpieczeń, że buchnęli mu autko spod domu i dostaje 100 % jego wartości - jest zarobiony czy nie ? A my musimy kombinować nowe numery, tablice itp. Kto lepiej na tym wychodzi uczciwy Niemiec zyskujący 50% czy nieuczciwy Polak który zarobi góra 25 % wartości samochodu.

NAJWIĘKSI ZŁODZIEJE W EUROPIE TO NIEMCY !!!

jeżeli takie auto kupujesz to wiesz otym bo niemiec otym mówi i nie pierszemu lepszemu tylko gościowi którego zna,ito najcześciej samochody które mają iść na części i niemów że puzniej musisz coś kombinować ztym samochodem bo wiesz co bierzesz i naco ma ten samochód iść.jeżeli taki samochód chcesz opchnąć to ty jesteś oszustem nie niemijec bo on sprzedał go na szęści. LUB MA WYJECHAĆ NA WSCHÓD

jackass chyba cię trochę poniosło......

Ich bin fur Berlin...

Dajcie spokój z tymi szwabamy oczym tu gadać jeżeli musisz to jedż zarób i wracaj

Jackass

Niemcy mowia otwarcie i daja polakowi propozycje ,polak kombinuje bierze auto za niewielkie pieniadze na czesci ze chce go naprawic i zarejestrowac to polaka decyzja nie powinien miec do niemca pretensji .
A niemcy ze maja taka mozliwosc dostac pieniadze z ubezpieczenia ,w koncu płaca latami ubezpieczenie a pociagaja kase nie z polskich tylko z niemieckich ubezpiczalni .
Nie czarujmy sie kazdy kombinuje ,czy polacy robia inaczej
wydaje mi sie ze nie jest prawda ze piszesz ze

NAJWIĘKSI ZŁODZIEJE W EUROPIE TO NIEMCY !!!

za nikim nie obstaje ale wystarczy samo zycie ,powiedz czy np. polacy nie kombinują ?

polak zrobi z widel kombajn i sprzeda go jako limuzyna na gwarancji... ;)
jackass bije od ciebie nienawiscia do niemcow i to strasznie....zgadzam sie z przedmowca troszke przesadziles.mysle ze oni mniej kombinuja niz my bo maja wieksze mozliwosci i leprza stope zyciowa.polak jak nie kombinuje to nie moze godnie zyc wszedzie znajdziesz tego przyklady wystarczy obejrzec wiadomosci.Potrzeba wielu lat i poprawy w kraju abysmy przestali kombinowac...:)
prawdopodobnie nie za naszego zycia...
A ten tekst "jedz do polski twoje auto juz tam jest" ukazal sie sporo lat temu w niemieckiej prasie jak byl bum na auta z niemiec i na prace w niemczech.Tak wiec i zaskok trzeba podregulowac....samuraj...

Ziemia jest piekłem innej planety.

nie wiem ale autor tego tematu chyba założył o 20/ 15 lat za późno ten temat ten incydent trwał zaraz na początku lat 90

dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/

Nie bije ode mnie nienawiść do Niemców jak to ktoś tu zauważył, Niemcy wymyślili hasło "jedź do Polski, twoje auto już tam jest" (ściślej mówiąc jedno z niemieckich biur podróży). Nie miałem w swoim poście starych, zdezelowanych aut sprzedawanych na części tylko kilkuletnie sztuki. Normalnym procederem jest, nie mówię nagminnym, że Niemcy naciągają swoje zakłady ubezpieczeniowe, sprzedają samochód (nie pierwszemu z ulicy) poczekają aż bezpiecznie opuści kraj i zgłaszają kradzież. Później to my jesteśmy złodziejami a Niemcy solidny, uczciwy naród.

jackass to jest nie prawda niemcy to gorsi złodzieje chociaż nie aż tak jak Francuzi ,Hiszpanie czy Włosi ,wiesz mi nawet w Polsce tak nie kradną na parkingach jak w tych krajach

dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/

No to niech sobie do nas jeżdżą- co, na paliwo im musisz dokładać?
Ja lubię przyjeżdżać do Niemiec oglądać swoje srebra rodowe:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org