środa, 19 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Biały marsz dla Ojca Świętego

W niedziele wspominali coś na Mszy Świętej,że organizowany jets Biały Marsz ku pamięci Papieża,jednak bliżej nic nie powiedziano.Wiecie coś na ten temat???kiedy?co i jak?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Biały marsz dla Ojca Świętego

no swiry doslownie swiry..... wy to robicie dla siebie nie dla papieza czy wy tego nie widzicie ?

dziwaki

Szamac, jeżeli Tobie się nie podoba to czego czytasz takie tematy, przecież widać w tytule o co chodzi. Przeczytasz, denerwujesz się i musisz trudzić się tracąc przy tym swój cenny czas na odpisywanie. Polska jest wolnym krajem i to co nie jest zakazane, jest dozwolone.

Pozdrowienia.

hehehehehe
yo szmac :D
trza uciekac z tego forum bo "świry" juz linczuja :D
pozdrowiam

Równiez teksty Szamaca!!!!!

dla siebie to ja sama mogę sie przejść dookoła Łomży:P jak sie komus nie podoba to po prostu niech nie idzie... To przypomina zasaę 3xZ zakuć zdać zapomnieć tylko tym razem:przeżyć,pogrzebać,zapomnieć :P a piekno w pamięci to chyba najsensowniejszy skarb,nie stracisz nie roztrwonisz na głupstwa .Pozdro all.

Justynaa, kto tu jest świrem. Szamac i klika trochę szacunku dla ludzi innych poglądów.

Powodzenia.

PS. "Każdy sądzi innego w/g siebie samego"

I Biały Rajd – Człowiek Drogą Kościoła

Szkoła Nowej Ewangelizacji im. św. Fidelisa przy Klasztorze Ojców Kapucynów w Łomży organizuje jednodniowy rajd pieszy na trasie Łomża – Drozdowo – Łomża. Rajd pod hasłem „Młodzież w hołdzie Ojcu Świętemu Janowi Pawłowi II” odbędzie się w niedzielę 24 kwietnia.
„Weź instrument ze sobą, dobry humor, wygodne buty i płaszcz przeciwdeszczowy” - namawiają organizatorzy rajdu.
Do udziału w I Białym Rajdzie – organizatorzy namawiają wszystkich. Nie ma ograniczeń wiekowych, ale osoby niepełnoletnie powinny wędrować pod opieką dorosłych lub w grupie zorganizowanych. Zbiórka do wymarszu o godz. 8.30 na muszki koncertowej przy ul. Kapucyńskiej, planowany powrót około godz. 19.00.
Prowiant i napoje – w tym i kiełbasę na ognisko - uczestnicy Rajdu zapewniają sobie sami.

Bliższych informacji o Rajdzie udzielają Jolanta Tarnowska tel. 600853936 i Ewa Napiórkowska tel. 0501133377

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=3930

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

nie twierdze ze ne jestem swirem maciusiu, kazdy ma cos ze swira.
a chodzi mi o to ze robicie cyrk !!!

dla wyjasnienia ze jestem swirem to dodam ze trudno nie byc jak sie zyje w ciemnogodzie i jest sie ateista.

ciekawe jak wy przestrzegacie slowa bozego i tego co mowil papiez?

pozdrowka dla dżasty

dla wyjasnienia ze jestem swirem to dodam ze trudno nie byc jak sie zyje w ciemnogodzie i jest sie ateista.

ciekawe jak wy przestrzegacie slowa bozego i tego co mowil papiez?

pozdrowka dla dżasty

Chciałem skrytykować ten temat, ale się powstrzymam jeśli jakiś marsze pozwalaja Wam czuć się lepszymi to wasza sprawa. Możecie nawet codziennie ostentacyjnie pokazywac jak bardzo przyżywacie śmierć papieża.

I zgadzam sie z szamac. ten marsz napewno papieżowi nie jest potrzebny.

Abcd: a skąd u Ciebie taka pewność? Wiesz więcej niż inni? Więcej niz sam Papież, który prosił o modlitwy w swojej intencji, zapraszał na pielgrzymki i spotkania?
Wiesz "napewno", że on tego nie potrzebuje. :) Gratuluję!

Chciałeś skrytykowac, ale się powstrzymałeś. Jednak nie udało Ci się do końca. Udało Ci się za to wyrazić swoją opinię nie wprost!

A co do Ciemnogrodu. Jeżeli "w Ciemnogrodzie" jest każdy, kto nie zgadza się z wizją świata bez Boga, bez wartości, bez moralności i humanizmu, bez możliwości okazywania swoich uczuć - to witam w Ciemnogrodzie! Wprowadzam się pierwszy!

---
PGG

to co powiem zle moze swiadczyc o mojej skromnosci ale niestety, wiem ze jestem w 100% lepszym czlowiekiem niz 3/4 katolikow co niby praktykuja nauki boze.
te same wartosci przyswiecaja moim celom ale ja staram sie je wypelniac, nie demoralizuje moim zdaniem nikogo. jestem za wolnym slowem i aborcja ale sam bym nigdy tego niezrobil swojemu dziecku bo wiem ze dal bym sobie rade w najgorszej biedzie.
aha uczucia tez mam...

i co tylko przez to ze leje na kosciol, jestem ateista i ze uwazam ksiezy ( oczywiscie to ludzie wiec nie wszyscy sa do bani ) za darmozjadow liczacych na latwy chleb to jestem gorszy ?

pozdrowka dla all

Papieżowi może i nie, ale ludziom.

Postaram sie byc oby było nas jak najwiecej.

E tam, od razu gorszy...:) Ja bym to nazwała "zbuntowany" nieco...

Najlepsze jest to, że te wszystkie wątki mówią i o tym samym i o czym innym zarazem.
1. Ludzie pytają o informacje dotyczące wydarzeń religijnych i uzyskują odpowiedzi.
2. Ludzie krytykują cynizm (niektórych) ludzi uczestniczących w takich wydarzeniach, a na co dzień nie realizują, bądź wręcz nie starają się realizować nauki swojego Kościoła.
3. Ludzie krytykują postępowanie kościoła i jego "wtrącanie" się w życie publiczne.
4. itp...

Podstawowy błąd, ew. mechanizm wykorzystywany w dyskusji - wykorzystanie fałszywych, uogólniających, a traktowanych jako prawdziwe, (bądź prawdziwych, a związanych tylko pozornie z tematem) tez w celu wykazania prawdziwości swoich słów. :)

Bienia zadała pytanie, Kefas odpowiedział - reszta to szum!

---
PGG

zbuntowany ? za stary jestem na bunt, to jest poprostu zycie ryksag.

a co do szumu to musi byc szum bo cisza zabija....

pozdrowka

... :)
Cisza zabija.
Słowo buduje.
Szum przeszkadza.

---
PGG

Powiem Wam jedno, byłam na dwoch wcześniej organizowanych marszach. Po prostu czułam taką potrzebę. Teraz bym nie poszła. Większość osób, która w nich szła nie rozumiała idei tego marszu. To miała być droga przebyta w milczeniu, skupieniu i zadumie. Pierwszy marsz - ten Internautów - był jeszcze jak należy, większośc wiedziała jak się zachować, ale na piątkowym tych ludzi było o wiele wiele mniej. Dlatego już zniechęciłam się do tych marszy.
Wiadomo, że wszystko ma swoje granice, dla jednych granica dobrego smaku skończyła się na drugim marszu bądź gaszeniu świateł, a dla innych jeszcze nie została przekroczona. Każdy ma prawo wyboru.
Dla mnie na przykład Marsz kojarzy sie z wyrażaniem uczuć, postaw, poglądow w wielu dziedzinach i dlatego poszłam. Natomiast dostawanie po kilkanaście razy tych samych sms-ów z gaszeniem światła czy 4 drabinach do Nieba dla Papieża itp.. jest dla mnie śmieszne, robieniem czegoś na siłę i na pokaz. Wiec po prostu te sms-y ignorowałam. Ale nie dzwoniłam do tych osób i nie mówiłam, że są śmieszne i groteskowe w wysyłaniu tych smsów. Dążę do tego, że jak Bienia* zapytała sie o ten Marsz to należało dać jej odpowiedź i na tym zakonczyć. A tak to i ja tu swoje 3 grosze wtrąciłam.

Również pozdrawiam Cie Szamac :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org