poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
salon Dafne

Skończyłam dzisiaj pracę w salonie Dafne w Łomży i nikomu nie polecam tam starać się o nią. Byłam tam 3 miesiące i pani Agnieszka zapłaciła mi za moje starania i usługi świadczone w tym salonie 150zł wypłaty-rekompensaty w ciągu tego okresu,hehe.. Zaznaczam,że musiałam dojeżdzać ponad 40km prawie codziennie i wykonywałam różne zabiegi, głównie kosmetyczne..Nie otrzymałam nawet jakiegokolwiek procentu od wykonanego zabiegu nie mówiąc już o normalnej wypłacie czy umowie..Pani Agnieszka jak widać szuka głupich, na których można się troche wzbogacić..Nie wspomne,że sama korzystała z moich umiejętności.
Nie powiedziała głupiego "dziękuje" na odchodne za to,że zarobiła na mnie kasę, nie mówiąc o uregulowaniu długu i pieniążków jakie mi się należą, co świadczy o jej kulturze osobistej. Poza tym Agnieszko, nieładnie i nie profesjonalnym jest obmawiać i wyśmiewać swoje klientki i koleżanki po fachu.. Pewnie to czytasz więc pozdrawiam bardzo i życzę powodzenia..Traktując w ten sposób ludzi do niczego nie dojdziesz i prędzej czy później się przejedziesz tak jak ja na tobie..
Pozdrawiam Forumowiczów

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: salon Dafne

Jeśli nie dbasz o to, żeby spisać umowę o pracę itd to też twoja wina, bo na tak zwaną "gębę" to można...
Później to i w Sądzie Pracy będzie ci trudno udowodnić, że tak było.
Szuka głupich, i znajduje najwidoczniej...
W życiu dorosłym nikt za ciebie nie będzie myślał i robił, niestety. Samemu trzeba się zatroszczyć o swoje interesy.

teraz po szkodzie będę wiedziała co robić.mam nauczkę

2013 - każdy kiedyś nabiera doświadczenia. Też kiedyś byłeś młody i naiwny. Życie uczy.
Dziewczyna jak pisze miała lekcję, po której z pewnością wyciągnie wnioski. Ale jeszcze jedno - jeżeli to prawda to - ........... powiem tylko jedno: nie można wykorzystywać czyjejś naiwności wynikającej nie z głupoty, ale z niedoświadczenia i młodego wieku - co za tym idzie - nieznajomości życia.

Powodzenia.

Ps. znamy tylko jedną wersję. Do całości potrzeba jeszcze jednak wersji drugiej strony.

Jakim zniszczonym człowiekiem trzeba być by zatrudnić kogoś i w bezczelny sposób wykorzystać.
Tak się nie robi.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

to ciekawe traktowanie ludzi(pracowników).

gdzie ten salon sie znajduje?

Tam gdzie była słynna Oliwia ;)
Na Piłsudskiego, niedaleko 4 pór roku.
Oliwia też z podobnych historii była popularna ;)

O Oliwii to ja slyszalam juz niesamowite historie, a ze historia lubi sie powtarzac....

wkurza mnie to, ze tak bezkarnie i bezczelnie wykorzystuje sie innych ludzi, niektorzy pracodawcy mysla, ze jak sie nachapia kasy to moga jezdzic po pracownikach jak po taniej sile roboczej...

sloneczko1191 trzymam kciuki za ciebie i nie lam sie ;p

Słoneczko1191 skoro Ci było tak źle u pani Agnieszki to było się zwolnić po miesiącu, a nie przychodzić do pracy przez 3... pozatym uważasz że robiłaś zabiegi kosmetyczne -> Ty się ich tam uczyłaś i doskonaliłaś swoje umiejętności... Najprawdopodobniej dostałaś tyle na ile zapracowałaś. Niestety nikt za siedzenie i przeglądanie gazet nie będzie Ci płacił. A co do obmawiania - nigdy nie słyszałam żeby Agnieska obmawiała ludzi, a jestem jej klientką już od jakiegoś czasu.
Gorąco polecam salon Dafne.

w salonie pani Agnieszki miałam udoskonalać fryzjerstwo,nie kosmetykę którą zajmuję się od dawna,więc mnie nie obrażaj skoro nie znasz sytuacji..Ciekawe czemu trzymała mnie tak"długo"? -zadaj sobie takie pytanie może..Było jej na rękę, bo kasę na mnie robiła.. Brała za makijaże, upięcia, henny i regulacje...Przykre to jest..szkoda gadać..A jeśli się siedzi w salonie i czyta gazetę to tylko wtedy jak jest wolna chwila i czas, posprzatało się stanowisko pracy itd...Jak są klienci to się pracuje.

Ja bylam raz w tym salonie. Pierwszy i ostatni!! O fryzjerstwie nie ma pojecia o czym sie przekonalam na wlasnych wlosach a i przy okazji dowiedzialam sie jakie to nie sa jej praktykantki czy pracownice...szkoda gadac!
Nie polecam i nie pozdrawiam!

Drogie sloneczko1191! Nieodpowiedzialana młoda osóbko, jak mozesz wystawiać negatywną opinię o Pani A., skoro nie wywiązałaś sie z umowy. O zgrozo, jaki bezczelny z Ciebie jest człowieczek!!! Pkt.1 Zadeklarowałas ze potrafisz wykonac profesjonalny manicure i makijaż. Pkt.2 Wyraziłas chęć pogłebiania wiedzy w dziale fryzjerstwa. Odp. pkt.1: Kpina, nie umiesz podstaw manicure, Pani A. nie mogła Ciebie zatrudnic, gdyż naraziłaby sie na ogólny niesmak, widziałam Twoje "arcydzieło":). Makijaż Panny młodej trwa 2 godziny????? Tylko w Twoim wykonaniu:(:(:(!!!!!!!!!!!!!!! Odp. pkt.2: MAXIO KPINA!!! Po kilkunastu prosbach Pani A. zwlokłas tyłek z krzesła, odłożyłas gazete i z ogromnym fochem podeszłas do klientki.
Moja droga, przez 3 miesiące dostałas od Pani A. setki szans i nie wykorzystałas ani jednej. Zdajesz sobie sprawe, że w dzisiejszych czasach, szczególnie w Łomży dobra posada rozwijajaca nasze umiejetnosci i pasje jest marzeniem, co za tym idzie, doceniamy to co mamy, ale nadal szukamy:)!!! Powodzenia!!!:) "Istnieją marzyciele nie posiadający żadnych zdolności, i to są naprawdę niebezpieczni ludzie."
P.S. Do wszystkich anty Dafne:). O gustach się nie dyskutuje: nie odpowiada to pa pa!!:):):)

Yelily

Nie zgadzam się z nvidia1512! W salonie Dafne zawsze zostaję miło obsłużona i jestem bardzo zadowolona! Pani Agnieszka ścina rewelacyjnie włosy i pracuje na dobrych farbach... Przerobiłam już wielu fryzjerow z Łomży i jak na razie do Dafne chodzę od dłuższego czasu regularnie

obgaduje to mało powiedziane, klnie jak szewc, fuj, już tam nie chodzę, szkoda że tak ładny salon ma fajną obsługę, nie wierzycie idźcie i posłuchajcie a najlepiej nagrajcie, żenada, :(

onaion

sorki nie fajną

onaion

pewnie to jesteś ty lub jakaś twoja koleżanka. Prawda w oczy Cię kole? i nie możesz przeżyć,że napisałam prawdę o tobie na forum? Teraz na mnie wymyślasz? Nie jestem tak niewychowana jak ty i nie wyrażam się publicznie, negatywnie czy pozytywnie na temat tego co potrafisz... Co do reszty, to co robię uwielbiam i staram się być jak najlepsza w tym co robię. Zadowolenie moich klientek i pochwała z ich strony mówią same za siebie i sprawiają mi wiele radości. Cieszę się,że mogę pomóc komuś w ten sposób i sprawić przyjemność.Tyle mam do powiedzenia:)

Jeśli z czymś się nie zgadzasz to powiedz komuś to w twarz a nie jedziesz na forum a jak ci było tam żle trzeba było się zwolnić, a teraz wypisujesz nie wiadomo co -pamiętaj ,że to co piszesz publicznie ma swoje granice.

chciałam porozmawiać, ale pani A. odwróciła się na pięcie nie zwracając na mnie uwagi i szybko się oddaliła...

..nie pożegnała, nie podziękowała za współpracę.. zwolniłam się bo jak długo jeszcze miałam tak żyć?oświeciło mnie..lepiej późno niż wcale

makijaz slubny na pewno nie trwa 10 minut. To staranna robota.

Sloneczko1191 pełna kompromitacja (polecam słownik języka polskiego, jeżeli nie rozumiesz)!!! GRATULUJE!!!! :):):):) Pozdrawiam!!!:)

Yelily

ojjj baby się kłócą :(

onaion

co to za nowa moda nastala, zeby sie blotem obrzucac na forum zamiast w twarz napluc jesli faktycznie sie nalezy. nie rozumiem tego

porazka

strach pomyslec jak postepowac bedzie nastepne pokolenie

jak to napluc w twarz? szanelka to takie upokarzające,to oznaka bezsilnosci.!!

Jest takie brzydkie powiedzenie " jebać blizniego swego aż koszula spadnie z niego" pasuje jak ulał.

dobre szymonek i uniwersalne.mozna to przyslowie staropolskie odniesc do polowy tematow na tym forum.

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

OK.

jony,
to lepiej obsmarowac na forum ? takie kozaczki, ze przez net to wszystko wypomna. A na zywo to co ? ogon pod siebie i nara.

A gdyby o tym nie napisała też byście mieli pretensje. Przynajmniej dziewczyna powiedziała jakie są fakty.

jej fakty.co nie znaczy ze taka jest prawda.

kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania

słoneczko 1191 powiem Ci jedno! jako jedna z klientek salonu Dafne widziałam jak ciężko pracowałaś oglądając telewizję i czytając gazety ewentualnie od czasu do czasu myjąc komuś włosy, ja nie zapłaciłabym za taką pracę nawet 150 zł
z drugiej strony nie rozumiem - skoro odbywałaś praktyki (które z reguły są bezpłatne bo pracodawca umożliwia ci przyuczenie się do zawodu) to dlaczegood razu po pierwszym miesiącu nie poruszyłaś sprawy wynagrodzenia???

a moze dlatego, ze w tym miesci i kraju jest takie bezrobocie i czlowiek godzi sie na kazde upokorzenie aby miec co miesiac co do gara wlozyc? Jakos nie znam osoby, ktora pracowalaby tylko dla zabicia czasu, a nie wynagrodzenia. Skoro jestes taka wierna klientka obserwatorka, ktora wszystko dostrzegla swym sokolim okiem to czemu nie donioslac na tego lenia do wlascicielki tylko pozwalalas sie jej obijac? Skoro byla taka zla to moze trzeba bylo ja wywalic juz po miesiacu?

Praca.Trzeba robić to co się lubi.Bo inaczej każda praca to będzie wyzysk.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

I co Ty dziewczyno będziesz robiła w tym Radomju?

http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek

Brak pracy i wyzysk na całego.

i jak sprawa ma się dalej, WOJOWNICZKO HEHEHE

onaion

Do studentka20 : Haha jesteś klientką salonu Dafne i przez czas w którym masz robione włosy zoabczyłaś, aż tak wiele... bardzo śmieszne. Jeżeli mam powiedzieć coś od siebie na temat Pani Agnieszki - naburmuszona BABSKOOO!!!

czy ktoś miał jeszcze przeboje z tym salonem, z tą panią itp?

onaion

i jak się to wszystko skończyło, pomogły żale?

onaion

ale ona jest głupia

trzeba zmienic salon

michalina jesteś tępa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a czy salon Dafne to nadal ten sam wlasciciel co Oliwia? Bo jeskli tak, to wszelkie komentarze na ten temat sa zbedne...

lepiej kupować kremy i dobre kosmetyki

to prawda pracodawcy bardzo czesto wykorzystują niczego nieświadomych pracowników, jest w łomzy hurtownia która przyjmuje ludzi do pracy a po miesiącu zwalnia tlumaczac się ,że się nie nadają jadą tak juz od kwietnia. Przez 6 miesięcy mają ludzi do pracy nie ponosząc żadnych kosztów.

a to prawda, że zamknięty?

onaion

K.u.r.w.a pewnie że tak a ten post jest stary jak te baby co kiedyś wychodziły z tego salonu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org