Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kłopot |
powiedzcie mi czy istnieje różowy pigment bo potrzebuje do malowania sciany w pokoju a wszedzie gadaja w sklepach mi ze takiego niema tylko jest np łososiowy poprzez zmieszanie jakiego pigmentu otrzymuje sie ciemny rozowy
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kłopot |
kup czerwony pigment i powoli mieszając dodawaj do białej farby i uzyskasz różowy
|
|
Poszukaj w allegro powinno cos byc a jak nie to zrob jak radzi 19051 POZDRO
|
|
spoko pozdro a z koloru wrzosowego jaki wyjdzie
|
|
|
chce otrzymac ciemny rozowy a w sklepie powiedziala mi ze z wrzosowego a to trzeba czerwony miec ehs
|
|
Jeśli do łososiowego dodasz czerwony to zmieni on barwę na różowy ciemniejszy proporcjonalnie do dodanej ilości czerwonego. Kup łososiowy i dodawaj pigment czerwony po trochu, do momentu aż odcień będzie Ci odpowiadał. http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
najlepszy i najprostszy pomysl to dodawanie czerwonej farby do bialej to napewno wyjdzie
|
|
|
Autentycznie, przez dodawanie do białej farby pigment czerwony mozna uzyskać różowy kolor. Należy jednak pamiętać, że czerwony kolor tez ma "odcienie"....
|
|
O tym mówię... to będzie jasny jaśniejszy i jeszcze jaśniejszy czerwony, przypominający różowy, ale nie różowy http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
Idz tam gdzie mieszaja farby i bedzie po klopocie - na przyklad na Poznanskiej u Podbielskiego
|
|
Odcieni różowego koloru jest dużo, więc kolego musisz kombinować . Do białej dodać odpowiedni odcień czerwonej. Jeśli ma być ciemny możesz dodać odrobinę niebieskiego, granatowego. Każdy ze składników ma swój odcień więc uzyskany kolor będzie wypadkową tych odcieni. Bazą jest bały czerwony i niebieski Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
jestem tego samego zdania co Marcin..ja kupywałam farbe obok torów a dokładniej na przeciw orlenu.. może minimalnie drożej ale możesz wybrać taki kolor jaki Ci sie tylko podoba :)
|
|
Autor: lukasz432 nie wiem na jaka cie wies zawialo, ze na taki kolor chesz pomalowac sobie chate siedzisz pewnie w tej swojej zabitej dechami wsi i marzy ci sie paryz a tu gow no jak nie masz gustu i odwagi to siedz w tej swoje na zadupiu magister od du py przykrywa
|
|
A może zespół Tourette'a Szczebiotka ? Gombrowiczowsko-paranoidalno-neurologiczny .... Szczebiotek http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
szczebiotka wal sie na ryj tepa suko po1to nie chate maluje blacharo glupia tylko pokoj a po2swej dziewczynie bo taki kolor chce wiec zamknij morde
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |