Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Białostoccy kibice chcą się pojednać z fanami ŁKS Łomża |
Lipa !!!!!!!!!!!!!! Poczytajcie na forum białystok (sport) jak bardzo oni tego pojednania z Łomżą pragną............. Chyba jednak Białystok to ciągle przedrosja - najwyraźniej nie dorośli do sytacji.... Jeśli się mylę to przeproszę.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Białostoccy kibice chcą się pojednać z fanami ŁKS Łomża |
A jaki jest ten link tego forum wogóle??
|
|
Może i do tego dojdzie ale to sie jeszcze wszystko okaże.
|
|
moze i ptysiu zacznie mysleć, ale to też sie pewnie kiedyś okaże... eŁKaeSiacy'03 | www.lks.elomza.pl
|
|
a z jakiego powodu chcą sie ojednać ?
|
|
Ponoć chcą się jednać z powodu, że przed pierwszą bijatyką jak Jaga grała w 1 i 2 lidze kibice z Łomży jeździli na ich mecze. Tylko ciekawie dlaczemu z naszymi kibicami sie awanturowali ??
|
|
Macie jakiegos linka do kibiców Jagi? Moze trza zaprosic ich na nasze forum i pogadac. Mowi o normalnych kibicach a nie o takich którzy chodzą na mecze tylko po to by zadymy robic. Mysle ze takie pojednanie to dobra rzecz. Najwieksze kluby w polsce jednoczą sie, więc dlaczego my mielibysmy być gorsi. Przecierz nie musimy sie ''kochac'' z kibicami innych drużyn ale szacunek dla przeciwników jest jak najbardziej wskazany. Wczorajszy przykład jednego z meczy pokazał że mimo pojednania doszło do rozruby, ale nie spowodowali jej ci, którzy przyszli by dopingować swojej drużynie tylko normali huligani (na stadionie umieszczony był transparet ''pojednanie dla papieża''. Takich ludzi nigdy sie nie pozbedziemy ze stadionow, ale nie mozna załorzyc rąk i bezczynnie patrzaec na to co sie dzieje tylko trzeba starac sie zapobiegac temu. Przez takie ''pojednanie'' na mecze ŁKS-u będą przychodziły całe rodziny. Ja na stadion boje sie zabrać siostrzenice, wiele osób też nie przychodzi bo sie boi. Kiedyś, do pamiętnego meczu z Jagiellonią na mecze przychodzily cale rodziny, duzo kobiet z dziecmi, z wozkami. Starajmy sie robic tak, by mecz który bedzie grała nasz ukochana drużyna był dla nas odprężeniem, przyjemnością, formą spędzenia wolnego czasu a nie dylematem iść czy nie iść ''bo w ryj można dostać''. Inicjatywa dobra, potrzebny jest dialog z obu stron. Może niedlugo oba kluby spotkają sie w II lidze (mam nadzieje że ŁKS awansuje, nie życze Jadze spadku) i czy ten mecz musi być zapowiedzią następnej wojny ????????? ...................
|
|
Coolboy zgadzam się z tobą co do tego, że z kibicami Jagi nie musimy wcale za sobą przpadać, ale należy się szacunek. Dobrze to ująłeś. Wczoraj w TV też słyszałem tekst dotyczący kibiców Cracovii i Wisły : "Nie musimy się kochać, ale nalezy się szacunek". Przy takim podejściu znikną wszelkie wulgaryzmy ze stadionów, no i poprawi się frekwencja, co przełoży sie na lepszą grę gospodarzy.
|
|
.... trzeba dzialac. Kibice ŁKS-u, co myslicie o tym???????
|
|
Marcin_23 - możliwe, że się mylę... ale czy dziś nie mówili o zadymie pomiędzy kibicami wymienionych przez Ciebie drużyn? tzn. Cracovii i Wisły... bodajże w panoramie... Oczywiście za "rozejmem" pomiędzy Jagielonią a ŁKSem jestem na TAK!!
|
|
Pobili sie kibice Legii i Cracovii, zadyma w Katowicach i jeszcze gdzies......... Te zadymy sprowokowali ludzie mający niewiele wspolnego z kibicami, ich juz nic i nikt nie zmieni. Ale milo bylo popatrzec jak przed meczem Cracovii i Legii modlily sie cale rodziny które przyszły na mecz ...................
|
|
i to jest najgorsze, że przez osoby udające fanów piłki nożnej, przez tzw. pseudokibiców cierpią prawdziwi miłośnicy tegoż sportu... przez takich pseudokibiców coraz mniej ludzi przychodzi na mecze... tylko co z nimi zrobić ??
|
|
Teżsłyszałem i czytałem na temat meczu Cracovia - Legia, prawdziwi kibice zagłuszali wulgaryzmy małej grupy pseudokibiców. Oprócz tej zadymy były incydenty w Katowicach i Ostrowcu Świętokrzyskim. Najlepiej jakby wprowadzili porządne kary dla takich pseudokibiców.
|
|
Kiedyś pokazywali program wprowadzony na jakimś stadionie - mający na celu walkę z pseudokibicami. Tzn. wyglądało to mniej więcej tak: każde wykroczenie skutkowało złożenieniem zawiadomienia przez "stadion" do prokuratury, wprowadzeniem na czarną listę "kibiców" nie mających wstępu na stadion przez długi czas. Zarówno w jednym jak i drugim przypadku "stadion" rezygnował z obu kar pod warunkiem pracy społecznej na rzecz obiektu sportowego i drużyny. A to skutkowało tym, że jak taki koleś posprzątał trybuny, zmył "kibel" zaczął się w jakiś sposób czuć odpowiedzialny za obiekt, a jak zobaczył kumpli brudzących, niszczących - to poczuł, że dokładają mu późniejszej pracy...... Całkiem nieźle to wyglądało, ciekawe na ile to było prawdziwe.... hehe Pozdrawiam wszystkich w ten najgorszy dzień tygodnia (poniedizałek)
|
|
ŚLEDZIE TO ŚLEDZIE WIADOMO - ŚLEDZ TWÓJ WRÓG. ZAWSZE TAK BYŁO , JEST I BĘDZIE. A CO DO TYCH POJEDNAŃ TO TYLKO MAŁA CHWILKA PODNIECENIA SYTUACJĄ Z POWODU ŚMIERCI PAPIEŻA I TYLE TYLKO NA POKAZ JAK TO W POLSCE JEST I BYŁO OD ZAWSZE. ŁKS ŁOMŻA MISTRZEM III LIGI JEST. BUNKIER
|
|
Coolboy te pojednanie to jest tylko wymysł radia białystok. A szacunek i tak mam do nich za to ża zaprzestali wkońcu akcji ze sprzętem. A perspektywy pojednania są znikome. A co do pseudokibiców to oni są nieodzowną częścią kibiców. Pozdrówka dla normalnych ŁKS ŁOMŻA - ZAWSZE DOBRA MARKA
|
|
Nie chce martwic fanow pilki noznej ale nigdy nie byly prowadzone rozmowy dotyczace pojednania pomiedzy szalikowcami ŁKS-u i Jagiellonii. Jest to tylko wymysl radia bialystok. Grzegorz
|
|
Wiem że prawdziwe pojednanie nigdy nie nastąpi, chodzi tylko o jakiś nawet najmniejszy szacunek. Najbardziej denerwujące są wypowiedzi ludzi, którzy tylko podsycają całą sytuacje. Wypowiedzi typu ''ŚLEDZIE TO ŚLEDZIE WIADOMO - ŚLEDZ TWÓJ WRÓG'' niesłużą niczemu ........ Jestem przekonany, że większość tych wypowiedzi nie jest wogóle uzasadniona. Wiele osób wypowiadających sie w ten sposób nie było na tym pamiętnym meczu z Jagiellonią i słyszało o nim z opowiadań kolegów. To zadyme rozkręciło 200 pseudo z Bialegostoku, a przecierz Jaga ma jeszcze wielu innych kibiców. Kiedyś grupy z Łomży jeżdziły na mecze do B-stoku kibicować im. Nie pomyślcie że jestem jakimś fanem Jagielloni, tylko drażni mnie to jak grupa wyrostków, która ma mało z prawdziwym kibicowaniem podsyca nienawiść. Czy to troszke nie jest chore? Nie kochajmy Jagielloni ale i nie pogarszajmy sytuacji glupimi wypowiedziami bo kiedyś znowu może dojść do podobnej sytuacji jak kiedys i mogą ucierpieć niewinni ludzie. Pozatym to całkiem fajnie że chociaż jedna drużyna z Podlaskiego gra w II lidze i ma jeszcze szanse na awans do I. Oby było ich jak najwięcej. POJEDNANIE DLA PAPIEŻA to dobry pomysl i postarajmy sie coś zmienić. Kulturalny doping to też juz coś...... ŁKS ŁOMŻA !!!!!!!!!
|
|
Pojednanie - fajna rzecz ale jak BUNKIER wejdzie na stadion to na pewno z pojednania nici. Jedyną skuteczną metodą na kiboli jest metoda angielska - tam nawet płotów na stadionach nie ma - u nas nie do pomyślenia.
|
|
przeczytałem wszystko i tak sobie pomyslałem, że jeżeli ktoś nie zna sytuacji na stadionie w Łomży to może odnieść wrażenie, że przychodząc tam na powitanie dostaje sie ciosa w twarz, ktoś poprawia kopem między żebra... trochę przesadziłem, ale nie twórzcie mitów o łomzyńskim stadionie. Coolboy: bierz siostrzenice bez obaw. zawsze możesz usiąść na krzesełkowej od strony budynku klubowego, tam zawsze bedzie najbezpieczniej. NIE ODSTRASZAJCIE LUDZI! NA STADIONIE JEST BEZPIECZNIE JEŻELI NKT NIKOGO NIE PROWOKUJE ;) co do pojednania to poczytajcie tematy na wp, czy tam onecie. nie można kpić z nauk Papieża, a za takie cos uważam ostatnie nagłośniane "pojednania" m.in. Cracovii i teraz ich zachwanie na meczu z Legią. myślicie, że teraz każdy w Krakowie chodzi w takim szalu jakim chce? zobaczycie na najbliższych derbach jak kibice obu drużyn sie będą zachowywać... to nie bajka eŁKaeSiacy'03 | www.lks.elomza.pl
|
|
Najgorsze jest to, że najczęściej na takie tematy wypowiadają sie osoby, które jeszcze nigdy nie były na stadionie (lub były pare razy) i tylko wieżą w to co usłyszeli, coś co przeczytali itd. Ludzie, napewno jak przyjdziecie na stadion z rodziną i nie będziecie wszczynać awantur to nic sie wam nie stanie. do Coolboy'a : niewiem o co ci chodzi, bo czytając twoje wpisy można wywnioskować że na stadionie Łomżyńskim już dawno cie nie było. Mówisz, ze na stadion przychodzą sami brutale itd. Niestety sie mylisz, wystarczy przyjść na mecz a zobaczysz tam wiele pięknych kobiet :) i dużo całkiem "normalnych" ludzi. Tak zwani przez was "pseudokibice" to niewielka grupka, około 100-150 osób, wśród których też są normalni ludzie. Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
Do DamianE03 i Mariusz(ŁKS FAN) jestem na kazdym meczu ŁKS-u, to co robicie (chodzi mi o doping i oprawe) jest super. Pisze o tym co slysze wśród osób które chcą przyjść na mecz ale się boją. Nigdy nie powiedzialem, że ludzie z naszego stadionu są z jakiegoś marginesu - wręcz odwrotnie, wielu znam, sam zreszto czesto siedze na ''kamiennej''. Polska jest takim dziwnym krajem gdzie bardzo mocno zakorzenione są stereotypy i niestety, przyznacie mi to ze wiele osób boi sie przyjść. Tłumacze im ze na meczach w Łomży jest super atmosfera jednak po tym co widzą w TV, slyszą w radio lub czytają w gazetach cieżko jest ich przekonać. Przyznacie też że zawsze znajdą sie osoby, które potwierdzają te stereotypy. Dlatego to wszystko pisze aby zmienic to. Sami powiedzcie czy nie wkurza was jak banda małolatów, która naogląda sie czegoś lub nasłucha robi niepotrzebne napinki?? ''Mówisz, ze na stadion przychodzą sami brutale'' - nigdy tak nie powiedzialem i nie powiem bo wiem jak jest. Kibicowanie spox, oprawy jeszcze lepsze - każdy to powie. Jedyne co boli to stereotypy. Przyznacie też że każdy kto idzie na mecz w szaliku postrzegany jest jako zły człowiek, i ludzie go omijają bo się boją. To boli i coś jest nie tak. Pozdro dla wszystkich kibiców
|
|
Niestety muszę się z tobą zgodzić- najgorsze są stereotypy i bardzo ciężko je przełamać, ale trzeba próbować. Zauważyłem też, że bardzo często ludzie, którzy się napinają (na internecie, czy na osiedlu) nie chcą chodzić na stadion, bo już w realu sie tego boją. Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
100% zgody W środe wszyscy na mecz. Ludzie, bedzie dobrze
|
|
Przeczytałem ... pomyślałem i zrobiło mi się przykro... ale tylko w jednym momencie - jak się czyta typa który mózg ma zabunkrowany pod grubą warstwą betonu (bo łupiezu na całkiem łysej głowie się nie spodziewam) to robi się człowiekowi poprostu przykro... Taki BUNKIER czy jak mu tam Bozia na chrzcie dała jest dla mnie typowym przykładem pseudokibica... pseudokibica, do którego nie przemawiają żadne fakty czy nawet mity... nic... poprostu klapki na oczach na głowie bunkier i te dwie szare komórki które zaprogramowane są tylko na jedno... AGRESJA... Agresja która jest najlepszą formą obrony... tylko przed czym, przed światem czy raczej przed samym sobą?? Czemu jak widze takich ZABUNKROWANYCH ludzi na ulicy idących z naprzeciwka zaczynam się zastanawiać czy nie zacząć najzwyczajniej w świecie spie***lać bo mogę dostać w dziób tylko za to że znalazłem się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwej porze... No ale odbiegłem trochę od tematu. Na stadionach nie będzie dobrze dopóty dopóki będą się na nich znajdować tacy ZABUNKROWANI pseudokibice. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest takie zaostrzenie prawa, żeby albo wyłapać tych którzy jeszcze zdołali się utrzymać na wolności albo odstraszyć tak że będa się bali podejść w pobliże stadionów... A co do pojednania... jak usłyszałem o Wiśle i Cracovii wzruszyłem się. Miłoby było gdyby udało się to przenieść na nasz podlaski grunt... Pozdrawiam c3po
|
|
c3po: najwyraźniej już mojego wpisu nie przeczytałeś, on sie tyczy między innymi takich ludzi jak BUNKIER, czyli typowy napinacz, który pewnie nigdy w życiu nie był na stadionie i na niego nie przyjdzie, bo w realu sie boi. Ty oczywiście kojarzysz go z tzw "pseudokibicem", czy inaczej "szalikowcem". Znając życie to jak by taki Bunkier spotkał ciebie to by szybciej uciekał... Ja bym zmienił tą twoją definicje bunkra jako pseudokibica na bunkra jako pseudoNETkibica!!! Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
może tu mowa o kibicach Hetmana lub Piasta bo napewno nie Jagielloni. Ps. Trzy literowa! lomzynska kur*a sportowa! trzy literowa lomzynska kur*a sportowa!
|
|
gratuluje zaplonu jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
HA HA EŁ KA ES -**** **** ****!!!
|