środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
komputer

witam wszystkich ze wzgledu na to ze niewiadomo jaki ze mnie komputerowiec :) to mam do was pytanie
w jaki sposob moge usunac plik z kosza gdyz probowalem niejednokrotnie i za kazdym razem pojawia mi sie napis "blad w czasie usuwania plik jest uruchomiony badz uzywany przez inny program" a wszystko inne mam wylaczone i co z tym kurde zrobic teraz bo juz nie mam bladego pojecia a przywrucic tego tez niemoge bo wyskakuje to samo
dzieki za pomoc

Krzyś

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: komputer

To wylącz wszystko i dopiero usuń a jak chcesz cos usunać wogle z kompa to SHIFT+DELEATE !! i po sprawie...

dobra dobra az taki ciemy to nie jestem ale chodzi o to ze to w moim przypadku nie dziala

Krzyś

Jak juz masz te pliki w koszu, to nie powinno być żadnych problemów z ich usunięciem. Pomaga też restart kompa i wtedy można je usunąć.

no niestety u mnie problemy z tym sa a restart niestety tez nie pomaga dodam ze do kosza latwo tez wejsc nie chcialy ale sie usunely ale teraz z kosza nie chca

Krzyś

wcale a przywrucic tez ich nie moge bo wtedy bym je usunal bezposrednio

To poważna jakaś jest sprawa a co to sa za pliki ? moze wirus ?

a moze krzys chodzil sobie po brzydkich stronkach :) a tak na powaznie to wez wcisnij ctr+alt+delete i pokaze ci sie okno powylanczaj wszystko co tam jest zostaw tylko explorera i powinienes bez problemu usunac plik

Przypomniała mi sie strona: www.dobreprogramy.pl, tam jest forum, może coś znajdziesz na ten temat.

tu jest trochę na ten temat:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=24548&highlight=usuwanie+kosza

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=22413&highlight=usuwanie+kosza

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=21109&highlight=usuwanie+kosza

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=17778&highlight=usuwanie+kosza

Prawdopodobnie siedzi jakiś trojan.

no z brzydkich stron to to nie jest tylko teledysk sciagniety przez dc++ :)

Krzyś

ty agent zrobilem niby jak zes gadal tylko ze ja mam xp i tak w aplikacjach niby pozamykane wszystko ale w wykonywanych procesach ze 20 tego ale wszystkich nie moge wylaczyc tylko problem ktorych moze inny sposob masz

Krzyś

Format C polecam :)

Oj zaraz tam format C są inne sposoby. Uruchom komputer w Trybie Awaryjnym i w nim to wywal. W tym celu uruchom ponownie komputer i w czasie ładowania systemu naciśnij F8 ,pojawi się lista poleceń, wybierz Tryb Awaryjny i nacisnij Enter. W tym trybie da się wywalić większość śmieci które chodzą w „tle” a nie są plikami systemowymi. Tylko dodam ze w trybie tym uruchamiany jest sam „goły” Windows bez jakichkolwiek programów i sterowników.Powodzenia!
Daj znać czy się udało ;)

Wirussssssssss

odpowiedz na to jest prosta to jest Trojan i nic wiecej ;] musisz formatke strzelic zapewne :D

maydon to chyba nie ale z trojanem to jest problem albo format jak mówi Maverick albo speca...

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php? Polecam te stronkę no mi pomogli a strasznie było napewno coś poradzą

1. Zeskanuj komputer jakimś antywirusem.
2. Następnie zeskanuj komputer Ad-Awar'em (najlepiej wersją 5.x)
3. Uruchom system w trybie awaryjnym i wtedy spróbuj usunąć zawartość kosza.

Jeśli nie pomoże to uruchom w trybie awaryjnym, daj ctrl+alt+del i przyjrzyj się wykazowi uruchomionych procesów i zakończ te, które wyglądają podejrzanie i wtedy spróbuj opróżnić kosz...

Jeśli to nie pomoże, polecam stary, dobry, wielokrotnie wypróbowany sposób:

format C:

Pozdrawiam

Zaraz po formacie zainstaluj Linuxa, żeby mieć pewność, że problem się nie powtórzy :)
A na poważnie, jeśli system mówi o tym, że plik jest uszkodzony, to pewnie tak jest :). Wejdź we właściwości dysku C:, zakładka "narzędzia" i sprawdzanie błędów". Dalej sobie poradzisz :)

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Oh, jaka pomyłka z mojej strony :)
Uszkodzony <> uruchomiony :))
Jak już ktoś poradził, tryb awaryjny.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

I co Krzysztof ??

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org