Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co budują na fortach |
Czy ktoś wie co tam będzie na fortach, miedzy drogą na Stawiski a drogą na Jedwabne, wszystkie bunkry pokratowane ale udało mi się zobaczyć przez szpare, że w największym przeprowadzany jest remont. Jak ktoś coś wie to mógłby się podzielić informacjami T
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co budują na fortach |
Coś kiedyś słyszałem, że ktoś przy kasie wykupił tą część fortów i chce tam zrobić kompleks hotelowo-rekreacyjny. Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić apartament hotelowy w schronie pogotowia albo jacuzzi w kaponierze, ale kto tam wie? Może chociaż odnowią?
|
|
Moim skromnym zdaniem Forty powinny byc przystosowane i zagospodarowanie w celu np: spedzania wolnego czasu przez mieszkancow miasta ( spacery , rodzinne pikniki itp..... ) a nie byly MASZYNKA DO ZARABIANIA PIENIEDZY. pozdrawiam.. Lima Oscar
|
|
Jestem ciekaw Alien, kto miałby finansować utrzymanie tego miejsca do spędzania wolnego czasu? Nie potrzeba nam jeszcze jednego śmietnika w okolicy. Bardzo dobrze jeżeli będzie właściel i jeszcze lepiej jeżeli uda mu się zrobić biznes na fortach. Pospacerawać na pewno nikomu nie zabroni. A jeżeli nawet zapłacisz wejściówkę to przynajmiej nie będzie tam porozbijanych butelek po alkoholach, puszek po piwie i śmieci jak np. na "muszli"
|
|
A ja widziałem hotel na fortach - w Toruniu. Byłem tam na wycieczce i nocowaliśmy w takim hotelu. Czułem się jak w Alcatraz (tak się pisze) i o to własnie chodziło w takim hotelu. Cała atrakcja dla nocujących to własnie taki ponury, więzienny nastrój. Ceny niskie, standard też ale ile atrakcji!!!!!
|
|
Brrrr nocowac tam....nawet i za darmo bym nie chciala Pikniki Alien, hmmm raczej nie bardzo, jakby nie bylo, w jakis sposob powinno sie troszke uszanowac to miesce... Juz lepiej moze jakies mini muzeum, cos do zwiedzania jakkolwiek:))) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Wiesz, są tacy co lubią dreszcz emocji. Mnie się podobalo, a innym z naszej grupy nie. W końcu każdy ma możliwość wyboru. I o to chodzi. Najwazniejsze żeby te forty nie niszczały. Można dla psragnionych wrażeń zrobić hotel, dla innych - muzeum, a dla innych pub (też widziałem pub w lochach zamku Książ)
|
|
Niech tam będzie cokolwiek byle nie śmietnik.
|
|
I popieram.
|
|
Ale co powiecie na ogrodzenie terenu siatką i napis zakaz wstępu ?
|
|
I co, przyroda ma sama zrobić porządek na fortach? Nie popieram.
|
|
Macie racje . Lepiej dla " tego miejsca"....... jesli Ktos sie nim zaopiekuje ..... a przy okazji mamy Lyked ....... zycze wiele slonca i milych Wieczorow pa Lima Oscar
|
|
Miałem na mysli ogrodzenie terenu przez nowego własciciela... który (prawdopodobnie) ogrodzi swoją posiadłosć. T
|
|
Pzryznacie jednak, że takie dzikie forty maja sporo tajemniczego uroku i smaczku przygody. Byle tylko nie było tam śmietniska. Zbych
|
|
uwarzam że forty powinna zbadac najpierw odpowiednia ekipa, gdyż do tej pory jeszcze nikt tego nie zrobił od czasów wojny a mogłoby to być bardzo ciekawe i zaskakujące pod względem historycznym. ok 80 % wszystkich bunkrów jest zalana lub niedostępna z innych przyczyn. kilka lat temu próbowano sforsowac pewne zamknięte przejście, zakończyło to się wypadkiem ale raczej nikt o tym zdarzeniu nie wie. konkludując najpierw trzeba zbadac co się chce udostępniać ludziom. grzesiek
|
|
Jasne, że trzeba zbadać. Tyle tylko że na to trzeba pieniezy albo .......myślę że studentów. Kiedyś widziałem grupę studentów , która w ramach czy to praktyk czy obozu naukowego wyjeżżała kopać w Góry Stołowe. Co tam kopali nie wiem, ale pocia był zapchany tymi studentami. Może to jest pomysł?
|
|
Od 23 kwietnia trwaja domysły kto i co buduje na fortach. Jak do tej pory nic się nie wyjaśniło. Przypuszczać należy, że to LPR kopie sobie drogę ucieczki na Białoruś po wejściu Polski do UE. Dlatego teren jest ogrodzony.
|
|
Rety, to oni zwiewają do Sadamka, bo on ponoć siedzi na Białorusi. Zmienili wyznanie? Teraz są islamistami?
|
|
Dobra, z fortami jest tak: facet, który je kupił (fort przy drodze do Jedwabnego i przy drodze do Drozdowa) wyremontował ten pierwszy maksymalnie zgodnie z oryginałem. Będzie tam coś w rodzaju muzeum i chyba jakieś inne atrakcje. Siatka jest po to, by nikt nie właził na budowę. Forty zostały przebadane kilka razy i spokojnie zapomnijcie o zamurowanych przejściach - zwłaszcza pod Narwią. I bez takich dennych tajemnic są dostatecznie ciekawe - poprzez swoją kunstrukcję i historię.
|
|
Czy w tej chwili w polsce jest cos NIE na sprzedaż...
|
|
to też nie tak... LPR chce stworzyć podwodą cywilizację.... kopią tunel do Narwi... będzie coś jak w "seksmisji":)
|
|
Kurna, czy wszystko musi mieć jakiś podtekst polityczny? Sprzedali, bo niszczało, a nie było pieniędzy na remont. Wolałbym, by zajęło się tym nasze państwo, ale wtedy ciachnięto by moją pensję...
|
|
Niech se człek buduje, zobaczymy co wybuduje. Ważne żeby coś z tego wyszło.
|
|
Co tam budują http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20030527/REGION05/305270014
|
|
Jak się wkleja gotowe linki
|
|
przed linkiem: po linku np: [ url ] http://4lomza.pl[ /url ] i wychodzi bez spacji: http://4lomza.pl --- PGG
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |