Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PIĄTEK , 21.37- niech na chwilę zgaśnie cała Polska. |
Dziś, w piątek o. 21.37 wyłączmy światła na 5 min. Proszę, przekażcie znajomym. MarCo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PIĄTEK , 21.37- niech na chwilę zgaśnie cała Polska. |
Chyba w Sobote. Dzis jest Msza Święta, Apel Janosgórski i planowane na 21.37 Zakonczenie Obchodow Dnia Dzisiejszego.
|
|
Nie. Dziś, tj. w piątek 8 kwietnia.
|
|
A kto te światło wyłączy jak będę na mszy?
|
|
niech ich po prostu nie wlaczaja nazis
|
|
Jestem zdania, że raczej w sobotę, nie w piątek. NiemoralnieNormalna
|
|
Niech tak będzie.
|
|
Czemu nie dzisiaj? Ci, którzy będą na uroczystości nie będą świcić światła w domach, a Ci co pozostaną w domach mogą je o tej godzinie zgasić. Jaki problem? O godz. 21.37 jest zakończenie modlitwy w Katedrze, można również tam wygasić na chwilę światła. Myślę o zgaszeniu świateł również na ulicach, ale to chyba niemożliwe. Pozdrawiam slm
|
|
A po co wyłączacie światło? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Widzialem zdjecia z osiedla krakowskiego na ktorych stoja akademiki. Studenci tak rozlozyli palace sie swiatla ze wychodzily na kazdym akademiku kilkupietrowe "krzyze". Oto zdjecia:
|
|
Taka sprawa wydaje mi sie powazniejsza niz gaszenie swiatel w calej Lomzy, chociaz i tak ani jedna ani druga nie dojdzie do skutku w naszym miescie :))
|
|
Troche dziwnie na tym forum, ze nie mozna edytowac postow, bo najchetniej bym to zrobil zamiast piasc nowe.. To jest moj ostatni post w temacie "gaszenia miasta" i ostatni link w tej sprawie.. http://www.ds12.agh.edu.pl/krzyze/agh/index.html pozdrawiam
|
|
Wyjaśnię. Ja tej akcji nie organizowałem. Otrzymałem kilka listów i SMS-ów od znajomych z Warszawy, którzy prosili o nagłośnienie tej inicjatywy. Poczekajmy więc do 20.37. Pozdrawiam MarCo
|
|
Oczywiście 21.37
|
|
A co na to elektrownia? Nic się nie zepsuje jak nagle spadnie pobór mocy a potem nagle sruuuuuuuuu na powrót wzrośnie zapotrzebowanie?
|
|
ZGASIŁEM ZAPALIŁEM +++ [*][*][*] +++ BUNKIER
|
|
Rozumiem dobre intencje, ale chyba przesadzają niektórzy z tymi pomysłami. To nie show jakiś tylko przeżycie intymne ma być. Lepiej żeby naprawdę wzięli sobie do serca nauki Papieża i zmienili swój stosunek do ludzi- to Jego bardziej ucieszy niz egipskie ciemności i włosienniany wór pokutny. Zbych
|
|
Ja proponuję, żeby jutro wszyscy kierowcy o 21.37 zgasili światła...
|
|
Ludziom brakuje wspólnoty. Chcą się jakoś zjednoczyć wspólnie coś przeżyć i przesyłają sobie łańcuszki, umawiają się wirtualnie na wspólne akcje. Wspólnie wyłączą światło i będą stać samatnie w oknach patrząc co w tym czasie dzieje się z innymi oknami. Przekażą sobie SMSowe "cztery czarne wstążki" (sic!), czy "pięć drabin do nieba" (sic!!!), fala pseudo jedności rozniesie się po Polsce, a telefonie komórkowe zarobią kolejne kilka tysięcy na naiwności. Czy nie lepiej zamiast wyłącząć światło w domu zajść do sąsiąda i porozmawiać z nim po raz pierwszy od kilkunastu lat (nie mówię tu o "dzień dobry" na klatce)? Nie lepiej wyłączyć tylko telewizor i spróbować porozmawiać z rodziną? Coś więcej, niż "Jak było w szkole?" i "Na którą masz jutro?", czy "Pojedziemy na zakupy?" ? A może wręcz zapalić świeczkę, wziąć modlitewnik do ręki i pomodlić się w intencji zmarłego i nas wszystkich? Zróbcie coś co ma jakiś cel, co niesie jakieś przesłanie, a nie "Gasimy światło o 21.37" nie wiedząc tak naprawdę po co, a tylko czując jedność z innymi którzy robią to samo. Jeden z komentujących artykuł http://info.onet.pl/1079604,11,1,0,120,686,item.html na onecie napisał: "OJCIEC ŚWIĘTY PROSIŁ... ŻEBY SIĘ ZA NIEGO MODLIĆ, A NIE GASIĆ MU ŚWIATŁO:)". _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Dokładnie o to chodzi. Nic dodac nic ująć.
|
|
Na szczęście wszystko chyba wraca do normy. Moi nawróceni znajomi, którzy najbardziej "przeżywali" żałobę zaczęli znowu chlać i się bawić, z gg poznikały opisy ze świeczkami i krzyżykami. Tak swoją drogą ciekawe - ilu z nich było przez ten tydzień u spowiedzi... Pasterz odszedł - barany zostały. pozdrawiam.
|
|
alegorth - pięknie to ująłeś... aż brak mi słów.....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |