Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ORANGE i moje 13 groszy :/ |
Historia rodem z Cyrku Monty Pythona. Jak co miesiąc otrzymałem fakturę z ORANGE (trzeci miesiąc z rzędu przyszła na czas, a to już duży sukces). Zaskoczyła mnie jedna pozycja w rubryce opłaty : ODSETKI !!! . Patrze 0,08 groszy i myślę: a to luz, nie zbiednieje. Ale niczym Sherlock Holmes zacząłem przeprowadzać dochodzenie skąd się wzięło moje zadłużenie. Pierwszy krok: sprawdzenie materiałów dowodowych, czyli poprzedniej faktury. Faktura opłacona (w Sklepie Orange) 2010.07.19 - termin płatności: 2010.07.20 - Data zaksięgowania 2010.07.26 - Data doliczenia odsetek 2010.07.27 Siedem dni od dokonania opłaty do zaksięgowania. Ku mojemu zdziwieniu na poprzedniej fakturze również widniała rubryka: ODSETKI 0,05 groszy. Sprawdzam dokładnie kolejna fakturę. Faktura opłacona (w Sklepie Orange) 2010.06.11 - termin płatności: 2010.06.21 - Data zaksięgowania 2010.06.25 - Data doliczenia odsetek 2010.07.26 Czternaście dni od dokonania opłaty do zaksięgowania. ORANGE !!! no bez jaj, rozumiem 2 dni później, 3 dni, z moim szczęściem nawet 7 ale żeby 14 !!!??? Nie wmówicie mi tym razem, że to wina banków. Przy zwłoce 7 dni naliczono mi 0,08 groszy odsetek, przy takiej samej kwocie i zwłoce 14 dni naliczono mi 0,05 groszy odsetek. Teraz mam problem kiedy opłacić bieżącą fakturę jeśli im dłuższa zwłoka tym mniejsze odsetki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ORANGE i moje 13 groszy :/ |
Wydział ochrony praw konsumenta pozdrawia i macha do Ciebie rączka :) h0jowe forum
|
|
takich faktur w orange w miesiacu jest setki tysiecy z kazdej 5 ,7 czy 15 groszy i juz sie twozy ladna sumka dwanascie miesiecy i firma ma milionowe zyski a takich osob ktore zwroca na to uwage ze placa pare groszy wiecej na palcach jednej reki mozna policzyc .
|
|
idz i upomnij sie o swoje tu nie chodzi o te marne pare grosze ale o rzecz!i podejscie do klienta
|
|
Z Orange trzeba ostro. To moja ostatnia umowa w tej firmie.
|
|
Ostatni miesiąc z orange i play wita mnie z otwartymi ramionami
|
|
:))))))))))))))))))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) jestem posiadaczem orange, wspaniale dziala, czasami przerywa ale to z przesilenia:) linii, wszystko jest OK
|
|
heh, jakaś sprytna księgowa się znalazła, która z naliczonych odsetek premię se robi. Nie pierwszy i nie ostatni raz taki mechanizm ktoś wykorzystuje.
|
|
Działa wam moze teraz Orange? xD boo u mnie jest problem z Siecią...nie można nigdzie dzwonić wogole nic....u innych tezz tak jest. co siee dziejee?
|
|
Czesem kupujesz pakiety masz hajs na koncie a potem pisze ze brak tej kwoty. A Ty się bujasz bez kasy i pakietów.. Era, albo Play, dobre firmy i tez mają bardzo ciekawe oferty.
|
|
Ja byłem w Erze i nic nie mogłem zarzucić tej firmie, teraz jestem w Play i również jestem póki co zadowolony :)
|
|
robertooo mógłbyś coś powiedzieć o tej sieci jakie stawki itp ? Czy też jak w erze środki przechodzą na następny miesiąc czy jak w Orange przepadają jak nie załadujesz w ciągu kilku dni ? jak z zasięgiem he xD
|
|
czytając Wasze komentarze jestem coraz bardziej zdeterminowany w wyjaśnieniu tej sprawy tym bardziej, że dziś trochę podirytował mnie brak zasięgu przez prawie godzinę. Gdy już siec zaczęła normalnie działać dostałem sms'a z Orange o treści: "Tylko na www.orange.pl przedluzysz umowe juz dzis, wejdz na orange.pl/umowy". Aż sprawdziłem w kalendarzu czy to dziś nie Prima Aprilis, bo całkiem niedawno przedłużyłem umowę.
|
|
Bardzo często maja problemy, także tutaj zdanie moje się nie zmieni, z tym że tylko spora ilość ludzi siedzi na tej sieci.
|
|
Mają problemy z których nic sobie nie robią a ludzi traktują jak ostatnie zło. Oczywiście inaczej traktują firmy, bo to żyłavzłota, a zwykły abonent co tam. jak ich nie naciskasz - nic nie wskórasz. Tak więc nie przekonają mnie do ponownej umowy.
|
|
Niemal z taką samą determinacją jak obrońcy krzyża wyruszyłem do Salonu ORANGE bronic swoich 13 groszy :D , zdając sobie sprawę, że to walka Goliata z Dawidem. Nie uwierzycie potraktowano mnie jak człowieka, ledwie przedstawiłem materiały dowodowe jednoznacznie wykazujące moją racje otrzymałem ofertę zapłacenia rachunku bez opłaty prowizyjnej, czyli byłbym do przodu jakieś 1,85 zł. W sumie mogłem się zgodzić, miałbym fundusze na jakieś trzy lata do przodu opłacania niesłusznie doliczanych (GROSZOWYCH) odsetek za zwlokę do moich faktur :D. Nie przyjąłem tej oferty, bo dotarło do mnie, że zgodnie ze społecznymi normami jestem nierzetelnym klientem w czach ORANGE (rzetelnemu klientowi nie dolicza się odsetek). Więc teraz jestem jeszcze bardziej zdeterminowany wyjaśnić sprawę moich 13 groszy. Moja wizyta zakończyła się impasem z barku winnego. Zostałem poinformowany, że mogę zareklamować swoją fakturę dzwoniąc pod numer *100 (koszt połączenia zgodzie z cennikiem). Może i robię sobie jaja z tych 13 groszy ale mam wrażenie, że ORANGE jest zupełnym przeciwieństwem MEDIA MARK czyli dla IDIOTÓW. Idioci są nieobliczalni i nie wiem co jeszcze wymyślę aby dopiąć swego :D
|
|
Vivat! h0jowe forum
|
|
c.d.n
|
|
Heh to to jeszcze nic...... Mam telefon na firmę w czerwcu dostałem rachunek na prawie 400 zł gdzie wogole z tego numeru nie korzystalem więc zadzwoniłem do Orange i złozyłęm reklamacje. po 14 dniach zadzwoniła Pani i powiedziała,że ktos sie widocznie pomylil i wystawil mi za duzy trachynek o 360 mzł!!!!!- ladna pomylka co?? po tamtym rachunku ( dostałem go w czerwcu) do tej pory nie otzrymałem zadnego rachunku. Wiec znowy za telefon i do BOK-u a Pani bezczelnie mi powiedziała,ze Orange niema obowiazku wysylania rachunkow!!!! Sprawa trafila do UKE i czekam ale z tego co wiem to wygram a z tymi zdziercami niechce miec nic wspolnego... Xxxx
|
|
wytresowani specjalisci... orange, podjudzaja latwowierna klientele,manipulujac slownie, staraja sie za wszelka cene wyperswadowac istnienie innej jakiejkolwiek wzglednej sieci, wszelkie ataki skierowane w ich strone, sa ufundowane przez bezradnego klienta, zwrot -klient nasz pan- mozna zastapic zwrotem -masz co checesz, jak jestes glupi i nie umiesz glowkowac, palant- to jest motto orange!!!
|
|
Czy właścicielem Orange nie jest francuzka firma Telekomunikacja Polska?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |