wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Niech biją dzwony w sobotę o 21.37

Wiele osób mówi żeby biły koscielne dzwony w każdą sobote, ja mówię że w pierwszą, (zwracajmy się do Ks. Proboszcza lub Ks.Biskupa) ale jeszcze lepiej uczcimy pamięc Ojca Św. wyrządzając mu przyjemność obchodząc te soboty tzn. być na Mszy Św.(spowiedż) przyjąć Komunię Św.przez 15 minut modlić się na różańcu, wynagradzając MB za wszystkie zniewagi i odmówic modlitwę w intencji Ojca Św. Takie są warunki uczczenia 5 kolejnych pierwszych sobót miesiąca podane przez MB w Fatimie dzieciom. Pamiętamy że to MB Fatimska którą tak kochał nasz papież uratowała mu życie 13-05-1981 r.MB obiecała bardzo wiele łask za spełnienie takiego uczczenie tych sobót, a najważniejszą że nie umrze się bez opatrzenia ostanim Sakramentem, i w chwili śmierci będzie przy tej osobie. Czy to nie jest wielkie ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Niech biją dzwony w sobotę o 21.37

Pomysł bardzo dobry, popieram. Co do czczenia pierwszych sobót, to leży w naszej gestii i zależy od naszych postaw. Jednak jeżeli chodzi o bicie dzwonów to myślę że należy zwrócić się z taką propozycją czy prośbą do ks. Biskupa. Poszczególni proboszczowie mogą tego nie zaakceptować. W ostatnich dniach i godzinach Ojca Świętego kiedy odbywało się czuwanie wiernych, w Łomży (o ile wiem, może się mylę) otwarte były tylko dwa kościoły. To o czymś świadczy.

Pozdrawiam

slm

Re: Niech biją dzwony w sobotę o 21.37

W każda sobote to chyba niebędą biły, ale w każda pierwszą sobote miesiąca czemu nie ? Pomysłtrzeba bylo by zrealizować...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org