Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Spacer po Łomży / nr.2 / |
Spacerując po Łomży trafiłem w okolice wieży ciśnień. Stała , stoi , i będzie stała na solidnych betonowych nogach , szara , zniszczona ale dumna jak ta wieża Eiffla w Paryżu. Miała być piękna , był nawet sponsor i jako jedyny chciał z tym coś zrobić ale naszym władcom miasta coś nie pasowało. Władcy będą szukać teraz następnego naiwnego ale szukać będą bardzo długo i jeszcze trochę. A wieża zamiast zdobić miasto straszy , no i co..... stała...................... stoi i będzie stała taka smutna , eh zrobiło mi się żal............a mogło być tak pięknie....SZKODA.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Spacer po Łomży / nr.2 / |
Byłem tam i widziałem . A wracając od wierzy ciśnień w kierunku dworca PKS postanowiłem skręcić po drodze do Augustowa tylko kurcze często tam nie bywam. No ale od czego mamy trafnie oznakowane drogi w naszym mieście? Więc na rondzie Lutosławskiego rzuciłem okiem na drogowskaz i o zgrozo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jadąc od strony Teatru Lalek pokazuje ten sam kierunek co na Warszawę . Kurcze no . Zawsze myślałem że do Augustowa jest w zupełnie odwrotnym kierunku niż do warszawy a tu patrzcie ludzie człowiek mieszka w mieście od urodzenia i nie wie jak się na Augustów jedzie. :):):):):)
|
|
chyba miała być tam jakaś restauracja ;>
|
|
do szymonek - nedzne te wypociny i czytac sie nie che bez polotu i jakies takei naciagane ale milej dalszej zabawy
|
|
Prawdziwa cnota krytyk się nie boi.
|
|
ja jestem Ciekawy jaki bd Spacer nr. 3 :) kiedy wrócisz do domu :)) bo tylko spacerujesz...;)) Rozejrzyj się...czy do okoła komputera czy nie masz żadnych wycieków i Betoniaków...na Forum nic nie zdziałasz...bież dupe w kroki...i niech nr.3 Spacer bd w stronę Ratusza. OPOWIEDZ O TYM WSZYSTKIM...TWARDZIELU :)
|
|
Będę spacerował jeszcze bardzo długo po Łomży , bo lubię a tobie coś dolega , chyba tak , piszesz mało gramatycznie , nie zrozumiale ,chcesz komuś dokuczyć a ja się pytam , po co czytasz to co ja napisałem skoro tego nie rozumiesz. Może jesteś na dopalaczach..................o i to sprawdzę.
|
|
Ja tez spacerowałem ostatnio po Łomzy i też mnie zdziwko rypło, w centrum Łomży !!! na pl. Kościuszki / przy budynku dawnego komitetu PZPR /i na ul.Wojska Polskiego od Kościuszki do krzyżowki z Wiejską i Nowogrodzką chodnik jest asfaltowo-betonowy, sfatygowany i w tragicznym stanie jeszcze chyba z czasów komunistycznych. Niesamowite, wszędzie kostka już i po dwa razy wymieniana a tu syf!!!!!!! DiDi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |