Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ubezpieczenie auta jaka firma? |
witam musze ubezpieczyć samochód chce wykupić cały pakiet, ale będe to robić po raz pierwszy, nie mam zdania na temat firm ubezpieczajacych, prosze o opinie na temat poszczegolnych ubezpieczycieli, kogo polecacie kogo zdecydowanie odradzacie, z góry dziękuje za pomoc w wyborze
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ubezpieczenie auta jaka firma? |
Ze swojego doświadczenia polecam Ergo Hestię. Jakoś tak od początku w tej firmie i nigdy nie było z niczym problemów. Nie wiem jak cenowo w porównaniu do innych firm, ale obsługa i ewentualne wypłacanie pieniążków z ubezpieczenia bez zastrzeżeń.
|
|
Z mojego doświadczenia powiem Ci tak: Warta - nie ma problemu z wypłatami odszkodowań (przynajmniej mniejsze zdarzenia), ale cena ubezpieczenia jest dość, a raczej bardzo wysoka. Uniqa - dość tanio, ale jakoś nie bardzo mam zaufanie do tej firmy i słyszałam o pewnych problemach z wypłatami. Allianz - mam tam obecnie ubezpieczenie, pakiet OC + AC był tam najtańszy ze wszystkich ubezpieczycieli (nawet w Link4 i Liberty Direct było drożej), ale nie mam pojęcia jak jest z wypłacalnością w razie szkody. Mam nadzieję, że ok :)
|
|
Emiśka może nie masz przekonania do firmy Uniqa ale jest OK nie miałem problemów przy wypłacie koziol0
|
|
Koziol01 - być może :) Podczas ubezpieczenia w Unice nie zdarzyła mi się żadna szkoda, więc nie sprawdzałam tego osobiście, ale znajomy miał duże przeboje z uzyskaniem odszkodowania, które miały swój finał w sądzie, dlatego tak napisałam.
|
|
Posiadam ubezpieczenie w PTU i też do tej pory nie miałem problemów, korzystałem też z AC i wypłata po około 35 dniach na koncie. Hestia - też ok. ale przeniosłem się do PTU , bo maję tam opcję "drobna szkoda" . Przy szkodzie do 1300 zł nie tracisz zniżki AC.
|
|
hestia
|
|
Ja polecam Generali. Już 3 rok ubezpieczam tam auta i jest OK
|
|
Polecam Wartę,w razie jakiegokolwiek problemu załatwiają błyskawicznie,stanowczo odradzam Uniqe.Człowiek który wjechał mi w tylni błotnik miał tam ubezpieczenie.Tragedia!Obsługa do niczego,jakieś małolaty,niemiłe,impertynenckie,niekompetentne.Zaczęli kręcić z odszkodowaniem,postraszyłem sądem i wypłacili.Po ponad 3 miesiącach. jarek
|
|
Polecam PTU mają dobre pakiety OC,AC,NW w przystępnej cenie i jak ktoś wyżej wspomniał "szkodę drobną" w AC...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |