środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pojemnik PCK

Gdzie w pobliżu Małacha jest pojemnik na odzież dla PCK? Robię wiosenne porządki w szafach i nie wszystko mam sumienie wywalić.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pojemnik PCK

Nie wiem wiem że umnie koło śmietnika na Reymonta stoi taki kubeł

Napewno jest na Sniadeckiego, miedzy blokami 1,2 . To w sumie nie daleko do Sniadeckiego

Tak, tylko że tych pojemników nie opróżnia PCK, a firma Wtórpol, która tylko część ubrań (lub zysków) przekazuje PCK, reszta idzie na szmaty albo do lokali z "odzieżą zachodnią"... Lepiej ubrania przekazywać bezpośrednio ośrodkom pomocy społecznej lub Caritas, wtedy mamy pewność, że zostaną właściwie wykorzystane.

Na śniadaka jest

Taki pojemnik jest przy ul. Niemcewicza, w podwórku między blokami nr 6,8,10,12

slm

Najpewniej zadzwonić do "Kontaktów " pod numer 2153570 lub 2164243 tam jest" Skrzynka Pomocy", są tam zgłoszenia osób potrzebujących pomocy. Pewne jest, że pomoc trafi w odpowiednie ręce.

Pozdrowienia.

Neon- nie dokońca masz rację. Wszystkie ubrania wrzucone idą do PCK, a więc do potrzebujących i się nie marnują jak twierdzisz, firma zaś dostaje pieniądze za koszta obsługi nie w towarze... Dobrym pomysłem jest dawać do ośrodków pomocy społecznej. Co zaś się tyczy Caritasu to oni się specjalizują w innych typach pomocy np. organizacjach wycieczek dla biednych dzieci. Zresztągdzie by nie zanieść ( PCK, OSP, Caritas itd.) to będzie wykorzystane, bo potrzebujących jest wiele. Najlepiej kierowac się taką logiką i nieść tam gdzie w razie biedy sami byśmy szli po pomoc materialną.

madman- nie masz do konca racij, a jak cos jest w spodniach oni wszystko przeszukują kazdy ciuch jak znajda coś cennego to biorą to dla siebie a nie dla PCK.

Żeby nie być gołosłownym polecam artykuł:
http://nowadeba.pl/index.php?a=wiad&id_inflok=1140
W skrócie: Wtórpol przekazuje PCK 10 groszy za każdy kilogram odzieży, a sprzedaje ją później za kilkadziesiąt złotych na rynkach krajowych i zagranicznych.

Ostatnio PCK próbował zerwać umowę z Wtórpolem, ale nie wiem na czym się skończyło. Dlatego też lepiej mieć pewność, że odzież zostanie właściwie wykorzystana i przekazać ją w pewne miejsce.

Tak włąśnie jest to sie nazywa okradanie własnego kraju...

Nie Dajmy Się Oszukać :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org