Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ŻywotCzeczena Zakupy - jeden z lepszych odcinków |
Zobacz co kupują Czeczeni za pieniądze, które rząd zabrał tobie. Ty kupujesz kaszankę w Biedronce, Czeczeni kupuja luksusowe towary, na które większosć Polaków nie może sobie pozwolić (kiedy ostatnio coś kupiłeś u jubilera?). http://www.youtube.com/watch?v=VRM1TZ7xJ_I Polecam również poprzednie odcinki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ŻywotCzeczena Zakupy - jeden z lepszych odcinków |
Powiem tak... Czeczeni to TACY SAMI ludzie jak Ty czy ja. Oni chcą żyć. Po prostu. Problem nie jest z ludźmi tylko z tzw. "opieką" jaką niby daje im nasze kochane państwo. Państwo daje pieniądze (rybę) zamiast pracy (wędki). Mądrzejsi odkładają, inwestują, próbują się zasymilować z lokalnym społeczeństwem, a głupszym "odbija palma" i wydaja kasę na lewo i prawo. Oczywiście kontrowersyjny temat to super temat i takie sytuacje są przedstawione w tych "pożalsięboże" filmikach. A gdzie Czeczeni którzy pracują, gdzie Ci co zakładają firmy? Podobna sytuacja była z górnikami na Śląsku parę lat temu - otrzymywali gigantyczne odprawy i co - tylko znikomy ułamek potrafił zainwestować, większość kupowała drogie auta, sprzęt RTV, biżuterię itd itp. Większość scen z "Żywotu Czeczena" można byłoby umieścić w "Żywocie Górnika" Jest jeszcze inny problem - ośrodki z uchodźcami powinny być tworzone w takich rejonach gdzie jest popyt na pracę, gdzie brakuje fizycznej siły roboczej (podobno brakuje robotników do budowy dróg) a nie w rejonach typu Łomża, gdzie dysproporcja pomiędzy dochodami lokalnej społeczności i dochodami Czeczenów jest widoczna. Rozumiem więc rozgoryczenie jargiba, ale nie rozumiem jego zajadłości i zacietrzewienia. Pozdrawiam
|
|
zoltylisc - Czeczen, który zakłada firmę? Mówisz poważnie czy sobie jaka robisz? Masz jakieś info na ten temat? Chętnie bym się dowiedział czegoś na ten temat. Z tego co wiem to w Łomży i Białymstoku pracuje tylko dwoje Czeczenów, reszta żyje z zasiłków. Chyba, że "firmą" nazywasz grupy przestępcz, bo w tym Czeczeni są naprawdę dobrzy.
|
|
kur.a czlowieku ty masz jakas fobie na punkcie "czeczenow" daj im spokoj niech zyja sobie spokojnie, robic foty co gdzie i jak i co kupuja jeszcze paragony bierz za nich i wstaw ile zaplacili brak mi slow jak czlowiek moze byc wilkiem dla drugiego wole placic podatki na nich niz na tych zlodziei w rzadzie albo na ciebie, pewnie siedzisz na bezrobociu i z nudow wymyslasz takie pomysly
|
|
A ja rozumiem.....bo pokazuje prawde....Nie chcemy ich w łomzy ale co mozemy zrobic....???? Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
freshpower - skoro chcesz płacić Czeczenom to płać, ale dlaczego uważasz, że ja powinienem z uśmiechem na twarzy im kasę oddawać? Co cię obchodzi czy ktoś siedzi na bezrobociu czy nie? To nie twój interes. Czeczenom to chcesz płacić a Polakom nie? Ja zawsze szanuję ludzi, któzy potrafią coś zrobić bezinteresownie, dla zasady.
|
|
Czeczen mercedesem na zakupy a polak tico aż ch...j strzela a potem to "Nikt nas nielubi i nie szanuje"To chu....u jeden z drugim żyj skromnie jak uchodżca a nie na pokaz bo potem to nie mnie bolo kości
|
|
Fajna inicjatywa :) szkoda, ze pewnie nic nie zmieni.
|
|
Nie płać podatków żyj jak czeczen miej na wszystko wyjeb^ poprostu aa i trzymaj pod poduszką glocka i problem z głowy a ile kaski w kieszeni .
|
|
ciekawy filmik. warto się zapoznać. tym bardziej, że "akcja" dzieje się w większości na łomżyńskich ulicach. pozdro.
|
|
Dla mnie w tym filmie jest tylko jeden fragment zgodny z prawdą. "Co kupiła w aptece?" "Nie wiem". No właśnie, nie wiem. Wszystkie pozostałe komentarze to jakieś ksenofobiczne, stereotypowe domysły o przyprawianiu rogów, rodzeniu dzieci i tym podobne. No może jeszcze tekst o szaleństwach na mopie jest niezły ;-) Ale mówiąc serio: jargib, skoro nie chcesz ośrodka w Łomży, to zrób w tej kwestii coś sensownego. Partyzantka na forum już chyba nie wzbudza takich emocji co kiedyś, a latanie za nimi z aparatem i robienie zdjęć - trochę szczeniackie. Do telewizji idź, do radia, petycję napisz skoro tak Ci na tym zależy.
|
|
zoltylisc . Już dawno pisałem, że zamiast tych zasiłków za darmo mogliby ulice zamiatać, porządek robić w mieście. Pracy jest dużo, tylko temu co się nie chce robić to pracy niby nie ma. Piszesz, że w Łomży nie ma dla nich pracy. Ja czytałem artykuł w którym wypowiadał się Łomżyński przedsiębiorca. Stwierdził, że z 5 czeczenów, którzy mieli u niego pracować przyszedł tylko jeden. To trochę przesada, żeby Polacy stali od 5tej rano pod PUP po jakiś numerek i dopiero się rejestrowali. I nie ważne czy maję 1,2 czy 5 dzieci. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
niech wracaja do swego kraju, a nie zyja za nasz koszt i podatki.!! gdzie wy macie rozum imbecyle
|
|
do gazu z nimi!
|
|
rambo777 - akurat się z Tobą zgadzam. To nie Czeczeni są winni tylko cały nasz kochany system, który daje im kasę, nie wymagając w zamian nic. Owszem uchodźcy polityczni, gnębią ich itepe itede, ale po co im dawać pieniądze nie żądając pracy. Miesiąc po przybyciu do kraju nie podejmujesz pracy (roboty budowlane, ziemne, pomoc powodzianom... itp i deportacja z całą rodziną). Powiem, że imigranci z innych krajów niedługo będą nam na gwałt potrzebni bo bez nich zdechnie nasz system i nie będzie komu pracować na nasze emerytury i nawet piękna kampania telewizyjna nie pomoże. Ale przybysze którzy będą się chcieli asymilować, a nie izolować. Szczebiotka - "do gazu z nimi" jest wzywającym do nienawiści na tle rasowym. Są na to paragrafy i tylko kwestią zdeterminowania kogoś jest to czy będziesz miał/miała za to proces (raczej przed sądem dla nieletnich). A internet nie jest anonimowy i "niby ukrywanie" swojego IP poprzez korzystanie z różnych portali i tak jest do wyśledzenia. Dlatego dobrze radzę, zachowaj swoje poglądy dla siebie.
|
|
zatrzymaj swoje madrosci dla siebie, beda ci one potrzebne
|
|
Autor postu jak i autor tego czegoś, co nazywa filmem powinien trafić na intensywne wczasy do kurortu Tworki :-), jeżeli nakręciłbyś film z ukrytej kamery z fonią, a nie napstrykał fotek i dodał swoje nie trafione (delikatnie to ujmując) komentarze, udowodnił dokładnie skąd maja kasę, co kupują - w filmiku są same insynuacje i domysły, zero faktów (auto 15 letnie to wg ciebie luksus ????). Jest coś takiego co się nazywa rzetelnością dziennikarską. Czeczeni to tacy sami ludzie jak my i tak jak my maja swoje potrzeby konsumpcyjne, w końcu coś muszą jeść i jakoś się ubierać. Państwo polskie zapewniło im takie przywileje, a nie inne, co wymuszone było sytuacją panująca a Czeczenii. Nie chciałbym doświadczyć, podobnej sytuacji na własnej skórze, nawet kosztem późniejszych przywilejów, gdzieś na zachodzie. Chcesz coś zrobić to napisz petycję do Rządu o zabranie przywilejów Czeczenom, lub wymuszenie na nich obowiązku podejmowania pracy - zacznij zbierać podpisy - z chęcią sam się podpiszę. Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)
|
|
mustapha ale oni tego nie zrobią.To są polscy wykolejeńcy.On nie wie ile jest 2 plus 2 razy 2 ,a chcesz ,żeby petycję pisał? Tak tak to wina czeczenów ,że macie dwie lewe ręce patałachy. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Thomas - imbecyl już się pojawił i jest tak długo wyczekiwany jad (dokładne ten sam, który sączy się nad Jackowem, gdy polski lumpik zazdrości pracowitemu Polakowi lepszej pracy). Mustapha - poczytaj artykuły - ŻADEN CZECZEN NIE PRACUJE. Wszyscy biorą zasiłki a niektórzy dorabiają przestępstwami - Twoim zdaniem to uczciwa praca?
|
|
mustapha - sa fragmenty z fonią (kobieta z wózkiem, dzieci na przystanku, Gruzinki) rozumiesz co oni mówią? To może nam przetłumaczysz? Mają nie tylko 15-letnie auta. Zresztą popatrz czym jeżdżą Polacy - niektórych nawet na 15 letnie auto nie stać. Polacy ciężko pracują całe życie i jeżdżą 30-letnim poldkiem a Czeczeni pasożytujący całe życie śmigają 10 letnim BMW - to wg ciebie jest normalne? Czeczeni są jak Polacy. Popatrz na Polaków - większość jest pracowita i pokojowo nastawiona. W Czeczenii obecnie fanatycy religijni walczą o państwo islamskie na Kaukazie. Polacy nigdy nie zabijali ze względów religijnych. Czeczeni zabijają rosyjskich cywilów. Właśnei taki mamy plan - w końcu zebrać podpisy. Tylko najpierw trzeba rzetelnie poinformować luudzi o sytuacji Czeczenów (wiesz, że większość Łomżan nie wierzy, że Czeczen dostaje 600 zł zasiłku na każdego czlonka rodziny? Oni myślą, że Czeczeni dostają 600 zł na całą rodzinę). Dlatego rozdajemy ulotki informujące o wysokości świadczeń dla Czeczenów i o przestępstwach popełnianych przez Czeczenów. I takie też: http://pokazywarka.pl/i7uv9t/ Zamiast grzać dupsko w fotelu wziąłbyś się w garść i nam pomógł - wydrukował kilka ulotek i wrzucił je do skrzynek sąsiadów. NAjważniejsze to coś robić - cokolwiek. Najgorsze to wleźć na forum i cały dzień spędzić na dawaniu debilnych radf - zrób to zrób tamto, zbierz podpisy, idź do gazet. A czemu sam tego nie zrobisz? Najłatwiej siedziec na forum, nie? Polacy zupełnie zatracili ułańską fantazję - zgnuśnieli. Popatrzcie na siebie - siedzić na forum całymi dniami, każdy w swoim mieszkanku z wielkiej płyty, wziętym na kredyt. Zamiast wyjść z sąsiadem na piwko, pograć w piłkę , pogadać jak walczyć z wspólnym wrogiem to robicie wrogów ze siebie nawzajem. Na takich politycznie poprawnych idiotów jak Thomas to szkoda słów - typowe trole - wulgarne, głupie, plujące jadem w Polaków. Czczeczeni nie siedża na forum - oni jak idą po zasiłki to w dziesięciu, jak ida na polskie blachary to cała gromadą, jak biją Polaków to też razem. Idą porwać pociąg - to w dwustu. Gdybyśmy my poszli pod ratusz w kilka tysięcy to usłyszeliby nasz głos, niestety Polacy wolą siedziec na necie ipluć na siebie nawzajem. Pewnie jest, że nasze dzieci, wnuki będa miały ogromny problem z agresywnymi pasożytami - popatrzcie na Niemcy jak tam Muzułmanie leją młodych Niemców. Niemcy boją się żyć we własnym kraju. Kiedyś też u nich nieliczni krytykowali polityke imigracyjną - natychmiast byli oskarżani o rasizm, ksenofobię i pedofilię - i popatrzcie do czego to doprowadziło. Zamiast siedzieć tu i pisac głupoty - weźcie sie do roboty i zróbcie cokolwiek!
|
|
Zakradł sie błąd - miało być: Czeczeni NIE sa jak Polacy. Każdy to wie, kto poznał Czeczenów - to fanatycy religijni, chcący swoją wole narzucic innym. Są brudni (tak jak ten co na filmiku wydłubuje sobie wszy z włosów) i śmierdzi im z ust. Nie wychowują dzieci. Owszem - wśród Polaków sa też podobne lumpy, ale jest ich kilka procent. Można powiedzieć tak - 95% Czeczenów jest jak polskie lumpy i pasożyty. Na pewno są wśród Czeczenów porządni ludzie - szkoda tylko, że tacy do nas nie przyjechali.
|
|
skorumpowany czeczenski narod ma polaka w d.... a my spiewamy wolno leniwie plynie narew wrod ...
|
|
Czeczeni jak napisał jargib trzymają się razem, pomagają sobie, czego nasz naród za granica nie potrafi. Ktoś tam kiedyś powiedział: "Polak Polakowi wilkiem",- tak zachowują się nasi rodacy za granicą, nie wiem z czego to wynika z zazdrości, że komuś wiedzie się lepiej, nie mam pojęcia. Także wytykanie komuś, że trzyma się razem, że sobie pomaga jako wady jest bynajmniej nie na miejscu. Ja osobiście uważam to za zaletę i powinniśmy nauczyć się tego , nawet od Czeczenów. Nie mam zamiaru pisać żadnych petycji, gdyż Czeczeńcy mi w niczym nie przeszkadzają. Uważam również, że mają prawo do walki o swoją niepodległość, zamachów na cywilów nie popieram, Rosjanie wymordowali tam tysiące ludzi, także dzieci i kobiety. Organizacje praw człowieka alarmowały o kwitnącym w tamtym rejonie handlem ludzkimi organami - zgadnijcie sami skąd one pochodziły, handel dziećmi itp. Do tego zmusiła ich sytuacja, bezsilność, chęć zemsty. Nikt im nie pomógł, bo nikomu nie było na rękę wchodzić w konflikt z Rosjanami. Jest późno i nie chce mi się więcej pisać, nie wiem czy to ma sens - nie czytałem. To tyle............. Jeśli którakolwiek z moich opinii narusza obowiązujące zasady, normy prawne, etykietę, propaguje przemoc, jest wulgarna, wzywa do nienawiści na tle religijnym, rasowym, czy wyznaniowym, lub jest po prostu obrzydliwa - to po prostu jej nie czytajcie :-)
|
|
jargib: Tak mnie wzruszyły Twoje produkcje że podzieliłem się nimi z administracją http://www.dyzurnet.pl/ Nawet mają taki button: " Polskie prawo zabrania propagowania faszystowskiego lub innego totalitarnego ustroju oraz szerzenia nienawiści wobec jednostki czy grupy społecznej ze względu na jej pochodzenie, kulturę, wyznanie lub ze względu na jej bezwyznaniowość. " Żyj ty sobie człowieku i przestrzegaj prawa kraju w którym żyjesz "pseudopatrioto". Rozmawiając o nim i jego otoczeniu nie wiadomo kto więcej pali. On czy jego samochód.
|
|
24v - o co TY walczysz ? Gdzie ty tam masz szerzenie nienawiści lub propagowanie faszyzmu ? Autor pokazuje nam paradoks współczesnego życia w Polsce (a konkretniej w naszym regionie) gdzie przeciętny Polak haruje jak głupi za marne grosze, żeby nie powiedzieć "ochłapy" a "uchodźca" leży sobie do góry brzuchem licząc kaskę z zapomogi i śmieje się prosto w oczy autochtonom... _________________________________________________________
|
|
ANTY_BLM - jeżeli te "produkcje" są w porządku, nie szerzą nienawiści ze względu na odmienność wyznaniową, nie przeinaczają faktów, to przecież ich autor nie ma się czego obawiać. Prawda?
|
|
Czy w Łomży jest JAKAKOLWIEK osoba, która może zarzucić COKOLWIEK naszym łomżyńskim Chińczykom ? Nie sądzę, więc problem nie tkwi w jakiejś wyimaginowanej nienawiści i rzekomym rasizmie mieszkańców tego miasta tylko w tym, że każdy jest w stanie dostrzec fakt, że Chińczycy ciężko pracują a Czeczeni nie, wręcz odwrotnie. I jeszcze za to "nicnierobienie" dostają pieniądze. I to łomżyniaków najbardziej drażni. _________________________________________________________
|
|
Czeczeni nowo rozrywke znalezli i oczywiście jak coś ukraść i na *** narobić ,ostrzegam tylko was przed robieniem zakupów samemu w kauflandzie bo przebijają koła tym co sami przyjezdzają i jak ktoś samemu zacznie wymieniać koło to wtedy okradają .
|
|
a co wy tak na czeczenow????????????????? co??????????? co prawda straszna to cholota, molestuje, nawet przy biedronce Pamietam jak moj malzonek sie piekielnie zdenerwowal jak taka gosciowa sie przyczaila,wygrazal takiej ze do gazu.., mnie to zdziwilo, ale coz...Nienawisc robi swoje..a ta gosciowa -to ja nie wiem... co ona chciala wepchnac, a moze cos z°ebrala , nie wiem????przeciez to bieda z nedza..., wszyscy i tak nie dostaja tych 600 zlotych na reke, trzeba sie zapisac w administracji lomzynskiej, a jak oni nie umieja po polsku to myslicie, ze to tak latwo???? ojjjjjjjjjjjjjjjj nie nie latwo.........czasami to dwa razy trzeba bylo pukac do tych samych drzwi, i miec ogroooomna cierpliwosc i wymagac sztuczek i podchodow, a tam ..same takie.. paniusie, a potem z geba usmiechnieta wychodza na miasto a mowie cholota...! taka sie urodzil czeczenska mac'. rece mozna zalamac, mnie szlak bierze
|
|
24v - przykro to mówić, ale jestes wyjątkowym debilem. Mało tego - jestes debilem szkodliwym. To p rzez takich jak ty nie można skrytykować Cyganó z kradzieże czy za złodziejstwo, jeśli zwróci się uwaghę, że 100% Czeczenów w Łomży żyje z zasiłków to tacy imbecyle jak ty od razu wyzywają od rasistów i faszystów. Sprawdź w wikipedii co to jest faszyzm i co to jest rasizm. Film odebrałam jako bardziej krytykę naszego rządu, który karmi pasożytów naszymi pieniędzmi. Bardzo dobrzr, że ktoś o tym mówi prawdę, bo media tylko kłamstwa podają. Dziś widziałam Czeczenów w nowym BMW - mieszkają w tych kamienicach przy dwornej - jakby za admirelem. Jakiś zjazd sobie urządzili - było kilka samochodów (numery BZA a BMW na litewskich numerach). Noż ***** - Polak całe życie pracuje i nie stać go na taki samochód a Czeczen zgarnie kilka tys miesięcznie zasiłku, coś ukradnie, coś przemyci, może popracuje na czarno ( w co wątpię) i ma nowe BMW. szczebiotka - Polak może zasiłku nie weźmie, bo będzie się wstydził, nie będzie wiedział gdzie iść. Czeczeni wycisną z Polaków każdy grosz. Oni doskonale sobie nawzajem pomagają, są fundacje, któe pomagają im w załatwianiu zasiłków (TE fundacje całkiem nieźle zarabiają na Czeczenach - dotacje z unii na integracje, różne dopłaty - dlatego tak bronią Czeczenów).
|
|
TO: autor: ANTY_BLM (---.lom.netster.pl) Data: 02-08-10 19:59 >>24v - o co TY walczysz ? O Łomżę. O miasto z dobrym wizerunkiem. O dobrą opinię w kraju. O to żeby Łomża nie była co miesiąc w TVN24 dzięki wypowiedziom zawistnych niestety w większości nie mieszkańców miasta: Cyt.: "Autor: szczebiotka (---.w92-154.abo.wanadoo.fr) Data: 01-08-10 12:10 do gazu z nimi!" O to żeby ludzie odnaleźli w sobie produktywny cel. O fotel prezydenta za 8 lat ;) Rozmawiając o nim i jego otoczeniu nie wiadomo kto więcej pali. On czy jego samochód.
|
|
Tak, zaproś tu więcej pasożytów - Czeczenów, Gruzinów, jeszcze Cyganów - wtedy Łomża będzie miała świetny wizerunek. Im więcej Czerczenów tym tańsze mieszkania - nikt nie chce mieszkać obok śmierdzieli i hałaśliwych agresorów. A na fotel rzeczywiście masz szanse - nawołuj do podwyższenia podatków i zwiększenia zasiłków. Zagłosują na ciebie pasożyty (Czeczeni pewnie niedługo dostaną prawo głosu). Pamiętaj , że socjalizm jest jak rak - zobacz jak zniszczył przemysłowe Detroit.
|
|
TO: Autor: monikachrzan (---.play-internet.pl) Data: 03-08-10 12:10 >Tak, zaproś tu więcej pasożytów - Czeczenów, Gruzinów, jeszcze Cyganów >- wtedy Łomża będzie miała świetny wizerunek. Eh.. właśnie takie hasła pracują na wizerunek miasta. >Im więcej Czerczenów tym tańsze mieszkania - nikt nie chce mieszkać obok >śmierdzieli i hałaśliwych agresorów. O popatrz czyli jak różnica w cenie jest duża to już jest pomysł na zarobienie pieniędzy. BTW ceny nie spadają nie uprawiaj demagogii >A na fotel rzeczywiście masz szanse - nawołuj do podwyższenia podatków i >zwiększenia zasiłków. Zagłosują na ciebie pasożyty (Czeczeni pewnie >niedługo dostaną prawo głosu). Skoro mam już pierwszy głos poparcia to faktycznie spróbuję ;) Na pewno nie zwiększe zasiłków, głosowałem na Mikke. >Pamiętaj , że socjalizm jest jak rak - zobacz jak zniszczył przemysłowe Detroit. Zgadzam się . Tyle że w Polsce na Polaków wydaję się 50 MILIARDÓW zł rocznie ( więcej niż na edukację czy opiekę zdrowotną ) a na pomoc ludziom uciekającym przed śmiercią około 1,5 MILIONA złotych z Europejskiego Funduszu Uchodźczego. Widzisz różnicę ? Rozmawiając o nim i jego otoczeniu nie wiadomo kto więcej pali. On czy jego samochód.
|
|
macie przysrane z tymi czeczenami!!!!
|
|
araby to gorsze eeeee hihi!!!
|
|
24 - jak ceny spadają to biznesu nie zrobisz. Biznes możesz zrobić, jeżeli w perspektywie jest wzrost cen. Na to się nie zanosi - Czeczeni zapuszczają korzenie - dostaja mieszkania, kupuja samochody, płodzą kolejne dzieci, żeby większe zasiłki dostawać. Chyba nie bardzo rozumiesz treść pisaną - ja na ciebie nie zagłosuję, ale Czeczeni (jak będa mieli prawo) na pewno, więc będziesz miał 1000 głosów. Czeczeni nie uciekają przed śmiercią - w Czeczenii można normalnie żyć, tyle, że tam musieliby pracować. Uciekają przed pracą. Zapoznaj się z sytuacja w Czeczenii i nie pieprz głupot. Cywile mogla tam spokojnie żyć. Rosjanie polowali na partyzantów, zaś Czeczeni zabijali kogo popadnie - żołnierzy i cywilów rosyjskich, Rosjanki uprzednio gwałcili. Obecnie normalni Czeczeni tęsknią za czasami ZSRR - pole do popisu mają tam talibowie - oni piorą mózgi debilnym Czeczenom, chcą wprowadzenia szariatu i to właśnie religijni fanatycy stwarzają tam problemy. Zasiłki to płacimy my - Polacy. To my utrzymujemy pasożytniczych Czeczenów. Ten fundusz to taki chwyt marketingowy. Oni wspierają fundacje "Ocalenie", ale i ta fundacja utrzymuje się głównie z naszych podatków. Jest projekt, żeby do Polski wysyłac imigrantów z Francji, Hiszpanii - te kraje już zupełnie sobie z nimi nie radzą. Francja płaciłaby takiemu Muslimowi 1000 euro, Polska dawałaby mu 1000 zł i żyłby sobie u nas jak pączek w maśle. To dopiero byłoby postepowo i nowocześnie!!!
|
|
monikachrzan skąd ty takie informacje posiadasz??Ambasada rosyjska? Czemu nie wspomnisz o gwałtach w czasie II wojny światowej??Kiedy rosjanie gwałcili całe wioski?Czemu nie wspomnisz o Polskich partyzantach ,którzy tyle wnieśli by zakończyć wojnę?Uczmy się z historii. Zresztą po kiego wspominać o II wojnie.W czasach współczesnych Polscy przedsiębiorcy dostali po dupie od rosjan.Was tylko razi kilkudziesięciu ludzi ,którzy mają ciut młodsze auta od was.10 letnie BMW.Czego tu im zazdrościć?Pracuj i zarób.Gdybym ja miał się oglądać na innych to bym np. na kasie w biedronce każdemu ,który ma pełny koszyk wygadywał i przyklejał metkę bandyty czy złodzieja. Protagoras imbecyl??Niech ci będzie.Jestem imbecylem ,który nie musi zazdrościć innemu.Pomimo młodego wieku postarałem się o dobrą pracę za dobre pieniądze (w Polsce) , której pensji nie pogardziłby nie jeden koleś po kilkunastu latach pracy. Sam sobie odpowiedz czy ulży Tobie gdy znikną czeczeni.Stoisz w miejscu nie rozwijasz się. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Dlatego nie piszę o II wojnie bo rozmawiamy o czasach współczesnych - tak trudno na to wpaść? Ale skor wspominasz o II wojnie - Polska najbardziej ucierpiała w tej wojne, zginęło mnóstwo ludzi - czy ktoś dawał Polakom za darmo mieszkania i zasiłki? NIE. Polacy musieli własną praca odbydować swoje domy. No właśnie - po kiego wspominasz o II wojnie? Dlaczego Czeczenowi nie powiesdz "pracuj i zarób"? Boisz się o to co by się później stało z twoją sztuczną szczęką? A może jesteś zwykłym rasistą czy narodowcem Czeczeńskim? Uważasz, że to Polacy mają pracować na Czeczenów? Każdy prymitywny imbecyl zazdrości innym, tyle, że taki imbecyl się nie przyzna - on będzie wmawiał zazdrość innym. Przeciez tu nikt nie zazdrości Czeczenom. Gdyby te mieszkania i samochody zdobyli własną pracą pewnie nikt nie robiłby o nich filmików. Widziałes jakimi furami jeżdżą Wietnamczycy? To dopiero są luksusowe wozy, tyle, że oni zarobili na nie ciężko pracując na stadionie i zawijając sajgonki z gołębi. Słyszałeś, żeby ktokolwiek nie chciał Wietnamczyków w swoim mieście? Oni są pokojowo nastawieni i szanują Polaków. To dowód na to, że tu nie chodzi o wyimaginowany rasizm, ksenofobię, czy wymyśląną przez idiotę zazdrość. Chodzi o to, że nie chcemy utrzymywać leni i brudasów, którzy straszą nożami ludzi.
|
|
Może to mała pociecha ale napisałem porządny donos na obywateli czeczenii. Wreszcie ich z tąd wykurze(ymy) mam taką nadzieję ;)
|
|
większość panienek broniących panów z brodami daje im zwyczajnie dupy. Panowie z brodami idąc na łatwiznę czerpiąc z tego przyjemności całą długością obżezanego penisa. Dla nich takie panienki to zwyczajne szmaty służące do spuszcznia jak w pojemnik na sperme. Natomiast miejscowe głupie panienki których żaden porzadny chłopak je bać nie chce czy nawet penisa w pysku nie da potrzymać uważają ,że złapały pana boga za nogi i są szczęsliwe jak ich taki obżazaniec gdzieś tam na stojaka lb nie jak suke od tylu wybzyka. Na ulicy Senatorskiej to znam ze cztery takie siostrzyczki co w tym gustują. Pifpaf
|
|
oni już tu są , oni będą czy wam się podoba czy nie , ich siła wytrwałość a takżę szybkośc rozmnazania doprowadzi niebawem do tego ,że zaczniecie się z nimi liczyć i juz nie będziecie pod ich adresem takich obrazliwych tekstow puszczać Pifpaf
|
|
Dzięki Bogu, że Ci Czeczeni mieszkają w naszym mieście !!! Gdyby ich nie było przepierdol.... by mieli wszyscy inni Ci co jakoś potrafią sobie radzić w życiu. PS: Ogłoszenie: Sprzedam Mercedesa i kupie Tico jak zlikwidują dom uchodźców w naszym mieście, bo mnie kurwaaaaaaaaa zjedzą na tym forum !!!
|
|
jackass - ale w jaki sposób Czeczeni sobie radzą? Czy oni są pracowici jak Wietnamczycy? Czy może obowiązkowi jak Niemcy? Czy może zdolni są do ciężkiej pracy jak Polacy? W jaki sposób oni "potrafia sobie w życiu radzić"? Jak można takie bzdury pisać??? Oni mają dobrze przez głupotę lewaków, którzy dają im ogromne zasiłki. Naruchać dzieci to nawet Cyganie umieja. A może piszesz o tych co zyja z przestępstw - o tych co dokonuja pobić na zlecenie, o płatnych mordercach, o porywaczach? Przestępczość nazywasz "umiejętnością radzenia sobie"? Jesteś chorym i mocno zdemoralizowanym człowiekiem.
|
|
No jestem chorym i mocno zdemoralizowanym człowiekiem !!! Powiem więcej dobrze się z tym czuję. Zacytuje Cię: "Oni mają dobrze przez głupotę lewaków, którzy dają im ogromne zasiłki." Ty byś nie brała jakby Ci dawali !!!??? Az taka z Ciebie idiotka !!!??? Czy to Czeczeni wybierali nam rząd, ustalali prawo !!!??? monikachrzan do roboty, do roboty bo nie przez Czeczenów nie dorobisz się własnego Mercedesa czy pełnego koszyka zakupów w Biedronce tylko przez brak zdolności radzenia sobie w życiu.
|
|
jackass im tego nie wytłumaczysz bo wszystkie swoje problemy w życiu obarczają czeczenów.Przez czeczena go wywali z pracy,przez czeczena ktoś mu w auto wjechał,przez czeczena panna go rzuciła itp.itd. Przecież nikt tu nie twierdzi ,że czeczeni są najfajniejsi itp,itd. Chamstwo i złodziejstwo trzeba tępić od zaraz. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
jackass - w takim razie masz odpowiedni do swojego charakteru nik. Niestety nie umiesz logicznie rozumować (pewnie dobrze sie z tym czujesz - im głupszy tym szczęśliwszy): gdzie ja napisałam, że bym nie brała? Napisała, że lewacy i tzw pożyteczni (dla lewaków) idioci stworzyli chory system, oczywiście że gdyby mi dawali to bym brała, chociaż nadal bym twierdziła, że dawanie kasy za darmo demoralizuje. Każdy sam powinien zarabiać, nikt nie powinien byc zmuszany do płacenia na pasożytów. Naucz się osiołku czytać ze zrozumieniem (chociaż pewnie dobrze ci z tym, że większości spraw nie rozumiesz). Oto mentalność politycznie poprawnych przygłupków - Polaków gonia do roboty, ale nie Czeczenów, do Czeczenów się służalczo uśmiechają i jak ci szczą im w twarz to taki politycznie poprawny jest przekonany, że to deszczyk pada. I dobrze mu z tym. Thomas - kto tu pisze, że go z pracy przez Czeczena wyrzucono? Komu przez Czeczena ktoś wjechał w auto? Chodzi ci o wypadki spowodowane przez pijanych Czeczenów pod Leonowem? I ty uważasz, ze to nie wina Czeczena się się spił i komuś auto rozwalił? Typowy lewacki rozumek - to wina systemu! W psychologii to się nazywa projekcja - swoje problemy - to, że cię panna rzuciła, że cie z Biedronki wywalili (przeciez to nie moje problemy ani PifPafa) projektujesz (wyświetlasz ) na innych. Wmawiasz sobie, że inni też mają problemy i że twoje problemy są problemami innych. A co do Czeczenów - nikt z tych co ich nie chcą, ich nie obarcza winą za to, że ci pannę odbili. Po prostu nie chcemy płacić daniny dla nich, chcemy czuć się w łomzy bezpiecznie. Tylko tyle, a socjalistom trudno to pojąć.
|
|
Autor: monikachrzan (---.play-internet.pl) Data: 05-08-10 01:15 Oni mają dobrze przez głupotę lewaków, którzy dają im ogromne zasiłki. Naruchać dzieci to nawet Cyganie umieja. Tylko, że Cyganie to całkiem porządni ludzie.
|
|
Autor: monikachrzan (---.play-internet.pl) Data: 05-08-10 00:15 Każdy prymitywny imbecyl zazdrości innym, tyle, że taki imbecyl się nie przyzna - on będzie wmawiał zazdrość innym. monikachrzan wmawiam Ci, że jesteś zazdrosna !!! podpisał: imbecyl
|
|
monikachrzan w psychologi takie odwracanie kota ogonem jak się nazywa?? Podałem ci przykłady ,a ty odwracasz je tak jakby mnie one dotyczyły.To nie dyskusja tylko przeinaczanie wypowiedzi lub co gorsza nie rozumienie go.Wiesz jak się nazywa osoba ,która nie rozumie co się do niej pisze lub mówi? To nie moje problemy.Ja nie jestem zawistny ,ani zazdrosny. Ja nie denerwuje się tym ,że macie inne zdanie.Ja się denerwuje tym,że na moje argumenty nie macie ,żadnych kontrargumentów. I jak tu dyskutować?Zniżać się do waszego poziomu co do tej pory robiłem? Już mi się nie chce. Na przyszłość.Nie podawajcie chorych przykładów gdzie raz na ruski rok jakiś czeczen coś odwali.Bo można równie dobrze podać akcje polaków w Polsce ,bo o tych zagranicą już nie wspomne.Ja ze swoich potyczek zagranicznych mógłbym książke napisać w jak sposób perfidny "polaczki" zachowują się na obczyźnie.Można?Ale po co? Też jestem za tym ,aby każdego cudzoziemca deportować za każdą akcję.Czy to rusek,niemiec,czeczen,cygan,anglik,żyd itp.itd. Tylko ,że kilkudziesięciu czeczenów w Łomży nie ma na sumieniu gwałtu na twojej siostrze,pobicia czy też morderstwa. Prawda jest taka ,że każde syczenie na czeczena opiera się na kłamstwie.Wam nie chodzi o bezpieczeństwo ogółu łomżyniaków. Wam chodzi o te auta,pełne koszyki w marketach i zasiłki których też chcielibyście mieć.Bo pracować się nie chce. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Lomza bardzo sie zmienila, stracila zwoj urok, czeczenska ludnosc, zabrala ten wyjatkowy czar, mam wrazenie ze, wiecej jest zebrakow z jalmuzno niz krnabrnego lomzyniaka
|
|
"Wiesz jak się nazywa osoba ,która nie rozumie co się do niej pisze lub mówi?" Ta osoba nazywa się Thomas. Po co zatem piszesz o zazdrości, skoro nikt nikomu niczego nie zazdrości? Po co piszesz o stracie pracy skoro nikt pracy nie stracił? Po co piszesz te inne bzdury bez żadnego odniesienia do rzeczywistości? Odpowiedz w końcu na moje pytanie. I jak tu dyskutować - bredzisz o jakichś fantazjach o utraconej dziewczynie. Trzymaj się faktów jak chcesz dyskutować. Polaków w Polsce jest 30000000, nie dziwne, że są wśród nich powaleńcy. Czeczenów jest 10 000 (ogromna większość to kobiety i dzieci) facetów jest pewnie ze 2000, mimo to ciągle słychac o jakichś ich przestępstwach. Pomyśl - 2000 Czeczenów non stop cos broi. To tak jakby wśród twoich znajomych ciągle ktoś miał do czynienia z przestępczością. Ty najlepiej wiesz o co nam chodzi? Prorok Thomas? Popatrz co dzieje się we Francji, Belgii, Szwecji - tam gwałty dokonane przez Muzułmanów są codziennością, tak jak pobicia i kradzieże. Mimo, że Muslimów jest tam 7-10% to stanowią oni 90% gwałcicieli. Chcesz czekać aż Czeczeni zaczną gwałcić i mordować? Nie będzie wtedy za późno? Zauważ, że teraz oni mają ogromne zasiłki, rzesze wychowawców wolontariuszy itp - są pod nadzwyczaj szczególną opieka, a mimo to ciągle coś odwalają. Wiesz, że oni mają spotkania, na których pracownicy fundacji Ocalenie PROSZĄ ICH o spokoje zachowanie?
|
|
Witam wszystkich Na forum lomzynskim pojawilam sie przypadkiem. Bylam ciekawa komentarzy na temat wtorkowego wypadku w ktorym smiertelnie potracono kobiete. Przejrzalam rowniez dyskusje na temat "Szukam chlopaka", "Poszukuje dziewczyny z Goscinca" (pieknej blondynki), komentarze wzbudzaly we mnie smiech. Ale przypadkiem trafilam tez tutaj ... I wiecie co ? Jestem w szoku ...! Filmik obejrzalam dopiero na szarym koncu, ale jestem naprawde w szoku jak idealnie został skonstruowany! Podziwiam tworce, ile czasu zmarnowal na sledzenie obcych ludzi... i tylko miga BL ... szok, ze istnieja jeszcze tacy ludzie, na tyle odwazni.. lomzynski Lidl, w glowie sie nie miesci! ze jest to o tym na pozor spokojnym miescie. Wiele osob ktore sie tu wypowiadaja maja swoja racje, popieram po trochu wszystkich. Nie przepadam za Czeczenami, nie wstydze sie tego, nie znam ani jednej osoby tej narodowosci ( wiec jak moglabym oceniac) lecz wzbudzaja we mnie ogolna niechec, sa wrogo nastawieni, zaczepiaja mlode dziewczyny, po prostu sie ich boje. Slyszalam wiele przypadkow za ich sprawa ... trudno czuc sie bezpiecznie we wlasnym miescie. Watek mlodych dziewczyn zachwyconych Czeczenami ... racja, wielka fascynacja, bo to przystojni, fajnie sie z nimi zadawac bo "pojda za Toba-to wszyscy", nawet slyszalam ze dziewczyny chca zadawac sie tylko z Czeczenami ... Nie rozumiem, nie pojmuje tego, dla mnie sa po prostu niebezpieczni, tak jak ktos nadmienil wczesniej, robia wiele zlych rzeczy ... Ale jesli chodzi o ich zycie w Polsce i w Lomzy. Nie popieram tego. Dostaja duzo pieniedzy zeby utrzymac rodzine, zreszta coz mowic, rozmaite auta, nie wnikam jakie-maja ... stac ich za "nicnierobienie" ... Film byl prawdziwy ale i przykry. Nie bede tu opowiadac historii swojego zycia. Niektorym niechce sie do roboty, gadaja na Czeczenow byc moze z zazdrosci- nie wiem, bo maja pieniadze po prostu. Ale sa i ludzie mlodzi, z rodzin ubogich gdzie panuje alkoholizm i ogolna patologia, chca sie wyrwac, zdobyc wyksztalcenie, dzieci z rodzin zastepczych, z domow dziecka .. ile jest takich ? a dostaja marne 500 zl za co maja sie wyzywic, ubrac, isc do szkoly, kupic ksiazki a MOPS ma gdzies inna pomoc bo niestety dochod na jedna osobe przekracza ?? i wez sie teraz mlody czlowieku zastanow .. nie ma dla Ciebie zadnych szans na zycie we wlasnym miescie a obcy dostaja znacznie wiecej. To jest wlasnie ta sprawiedliwosc. Niektorym sie poszczescilo, ale jest wiele takich, ktorzy sa zmuszeni w mlodym wieku rezygnowac ze studiow, z marzen z dalszych krokow aby isc do pracy, zarobic na to wszystko, zrealizowac choc jedne marzenie ... To mnie najbardziej przeraza. Tyle jest w Polsce potrzebujacych, a inni dostaja za darmo ... Wiec sie nudza i wyrzadzaja przy tym krzywde innym. Mam nadzieje, ze za pare lat nie dojdzie chociaz do tego ze 3/4 Łomży skladac sie bedzie z Czeczenow. Mam nadzieje ze nie wykorzystaja naszej niecheci do pokazania nam gdzie raki zimuja... Zaden Polak nie bedzie mial juz wtedy juz nic do powiedzenia... Pozdrawiam
|
|
taki koleś ma sniadą cere silny ciemny zarost i czarne włosy więc miejscowe samice uwazaja ,że ma mocne nasienie to zdrowe dzieci z tego bedą - i dlatego się tak intensywnie z nimi parzą. Tylko zapominają ,że na nosicielstwo HIV to ich nikt nie badał Pifpaf
|
|
monikachrzan chrzanisz chrzanisz chrzanisz
|
|
Ty za to "pokazałeś"że nie chrzanisz i co jeszcze panie _jackas nabazgrolisz z braku argumentów?ŻENADA!
|
|
czeczen nigdy nie prosi o jalmuzne, on to robi po chamsku, tak jak go ojcowie nauczyli
|
|
no nie no nie to mi dogadałeś :D
|
|
Protagoras. Ja jestem z Czeczenii. Mój brat założył firme i pracuje i sam płaci podatki 22 % i tam 5.5 % bo nie zależy od czy Czeczen załózył firme to więc nie każdy żyje z posiłków. "Nie mamy żadnego obowiązku względem ludzi nieświadomych."
|
|
Jargib Wieź się ogarnij. Mówisz jakbyś to ty dawał z własnej kieszeni. A co miały by żywić całe zycię z kaszy ?? Tak wynika "Nie mamy żadnego obowiązku względem ludzi nieświadomych."
|
|
no bo to on daje a skad sie biora pieniadze z nieba czy podatkow? Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Ktoś kiedyś powiedział polskie społeczeństwo dorówna zachodniej europie kiedy polak będzie jeździł merolkiem a na przykład rosjanin bedzię sprzatał ulice. Czyli znowu cofamy się ?
|
|
Moja corka zaprzyjaznila sie z czeczenska dziewczynka.Kilka razy odwiedzilam jej mame.Wynajmowali jednopokojowe mieszkanie w piec osob.Dostawali 1800 zl zasilku,z czego 800zl placili za mieszkanie.Ojciec tej dziewczynki pracowal.Odkladali kazdy grosz.Zeby miec na podroz do Polski sprzedali caly swoj dorobek.Otrzymali tylko pobyt tolerowany,na dwa lata.W wynajmowanym mieszkaniu bylo czysto,byli bardzo goscinni,czestowali wszystkim co mieli.Nie byli fanatykami religijnymi,szanowali to,ze jestem chrzescijanka.Podobalo mi sie,ze sa bardzo uczynni,dbaja o bliska i dalsza rodzine,o znajomych.W wakacje wrocili do Czeczeni.Dziewczynki bardzo plakaly,ze juz sie nie zobacza.
|
|
no rzeczywiście smutna historia, JA PRACUJĄC ! zarabiam 1500zł (ponoć sporawo jak na nasze terytoria) z czego około 500zł płace za mieszkanie, Mój ziomal dostaje zasiłku około 600 złotych z czego około 500 zł płaci za mieszkanie, też częstuje wszystkim co ma, np. parzoną wodą bear grylls się chowa przed naszym rządem, bo strach zjeść robala, a o upolowaniu czegoś lub złowieniu ryby do gara to już nie wspomnę...
|
|
Czesio ja zarabiam 2x tyle co ty i ledwo przędne i daje rade.Nie mam zrytego łba jak wy "bo ktoś ma lepiej".Zaciskam pasa i sam staram sobie pomóc. Wam dać więcej to zawsze będzieta marudzić.Jesteście zwykłymi wsiokami. Bez urazy. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
zarabiasz 3000 zł i Ci nie starcza ?? jak się jest całe życie rozpieszczonym bananowym boyem to i 100 000 zł Ci nie starczy... wsiokem chciałbym być, dotacje itp.
|
|
No bedziem marudzić bedziem i bedziem zaciskać pasa. Własnie snurek od snopowiązałki mi się urwał przy spodniach. Kurna żebym miniał se 3tysie ze skury było mnie stać na kupać pasek.Zebym ze 3 tysiaki mnial!!!! Nie miał bym zrytego łba i wsyscy by poiedzieli ze estem zniasta a tak mówią żem żem sewsi. Tomasku zyce Ci zebysefci e 100 zlotych podwyski mondruśny bezies tedy ze uhu:)
|
|
he no tak "będziema"
|
|
jarbig ty sie ... weź za robotę i skończ przeżywać h... wie co. jakiś kompleks chyba masz! najlepiej to pilnować gówna na swoim podwórku a nie martwić się czyimś... Polaczku piepszony...
|
|
to pilnuj swojej kopy i zasłoń żaluzję :) bo idą po ciebie i twoją kupę :D
|
|
Sami - twoje żelazne argumenty powalają. Skąd się biorą takie trole jak ty? Nie masz nic rzeczowego do napisania to nie pisz. elina - dzieci właśnie się zaprzyjaźniają, bo jeszcze nie wiedzą czym jest Koran, Islam, nie wiedzą , że niewiernych powinni traktować jak gówno. Spróbuj zaprzyjaźnić się z 16 letnim Czeczenem. Oni nienawidzą innych. Trzymają TYLKO ze swoimi. Nigdy nie przedłożą przyjaźni z Polakiem nad swoją nację. Problem jest nie z ich dziećmi tylko z osobnikami w wieku 15-50 lat - to oni popełniają najwięcej przestępstw. Obejrzyj filmik "Przestępczość Agresywnych Pasożytów".
|
|
Dzieci wiedzą co to jest Koran.Syn tej Pani- Czeczenki ma 10 lat.Kiedy byli w domu chodził do szkoły koranicznej,nauczył się tam arabskiego,bo koran można czytać tylko w języku,w jakim był napisany.W ubiegłym roku byłam u niej w domu.Chwilę później przyszła jej siostra z mężem.Oni modlą się kilka razy dziennie o wyznaczonych godzinach.Wszyscy oprócz najmniejszych dzieci po kolei poszli się umyć.Kobiety przebrały się w ubranie do samej ziemi z bardzo długimi rękawami,włosy szczelnie obwiązały chustką.Na podłodze rozłożyli dywanik i przeprosili mnie,że przez parę minut nie będą ze mną rozmawiać,bo muszą się pomodlić.Dla mnie wyglądało to dość niezwykle.Po skończonej modlitwie zapytali się,kiedy ja się modlę.I to właśnie ja opowiadałam im o chrześcijaństwie.Dla nich niezwykłe było to,że u nas kobiety chodzą do kościoła na równi z mężczyznami.Powiedzieli,że w Koranie też jest Jezus,ale u nich nazywa się Isa i jest prorokiem.Najtrudniej było mi odpowiedzieć na pytanie:dlaczego modlimy się do krzyża.Nigdy nie byłam przez nich namawiana do zmiany wiary.Myślę,że trafiłam na normalną rodzinę i nie mieliśmy problemów ze zrozumieniem siebie.Ale też ta Czeczenka mówiła mi,że stara się nie przyjaźnić z innymi Czeczenami,bo wielu nie ufa.Wielu znajomych miała wśród Gruzinów,którzy zwykle są chrześcijanami.W tej chwili mam w bloku sąsiadów Czeczenów.Często do mojej córki przychodzi ich córka,ma12 lat.My mamy psa i ona zawsze się boi żeby jej nie dotknął,bo potem musi się 40 razy umyć,a potem się pomodlić.Nie znam jej rodziców.Mówił,że dawno skończył się im zasiłek i tata pracuje.
|
|
nie chcę Mi się ciebie czytać ;/ jupijajej madafaka
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |