Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ŚMIECIE ZE ZŁOTEGO SMOKA |
juz kolejny raz widzę jak przy blokach na oś.Konstytucji zatrzymuje się srebrna skoda z LOGIEM ZŁOTEGO SMOKA....facet wysiada i do osiedlowych śmietników wyrzuca wory śmieci z tej "restauracji"!czy w takiej sytuacji trzeba powiadomić o tym fakcie STRAŻ MIEJSKĄ?jeśli sie nie mylę jest to karalne.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ŚMIECIE ZE ZŁOTEGO SMOKA |
A co cię to interesuje ? W domu nie masz co robić. Martwisz się że twój limit wyczerpie? Zamontuj sobie zamek w smietniku i bedziesz miała na wyłączność :)
|
|
każdy mieszkający na osiedlu za to płaci.dlatego to mnie obchodzi...jak pisałam wcześniej, za wywożenie takiej ilości śmieci - zwłaszcza z restauracji - do osiedlowych śmietników dostaje się mandat w wysokości jeśli się nie mylę 300zł.
|
|
I to trzeba zgłosić i najlepiej zrobić fotke na dowód.
|
|
lepiej idź i poszukaj może jakaś niedogryziona sajgonka się zapodziała do tego zupka vifon i zrobisz sobie chiński wieczór pazico ! pompuj śmietanę !
|
|
Chłop ma racje przyjezdzają ludzie co nie płacą za wywóz śmieci na swoim podwórku a na czyjeść przyjezdzają i wywalają worami te swoje odpady ,raz zwrociłem uwage burakowi co przyjechał 5 worów śmieci wywala do mojego śmietnika, i to patrze popularne a to że właścicielka nie potrafi śmieci swoich dopilnować tylko wyrzucać po osiedlach to świadczy oniej i tej całej pseudo budce ;)
|
|
A żeś zabłysnoł, mało masz miejsca w śmietniku. Ja bym ci najchętniej przed drzwiami wysypał te śmieci wieśniaku
|
|
Trafna uwaga. Smietnik stawia się przy swoim budynku. Mnie też wkurzają ludzie, którzy wynoszą śmieci do innych niz swoje pojemników. Na osiedlach kolego to mieszkańcy konkretnego bloku płacą za wywóz.
|
|
nie gorszylabym sie tak , w sumie jezeli Lomza jest czysta i wywozone sa z niej smieci przez polska zaradnosc, to to jest najwazniejsze , a nie jakas tam zawisc
|
|
...nawet tanim kosztem śmieci podrzucać to świadczy jacy poważni i kulturalni ludzie z tych właścicieli...robić z siebie dziada na śmieciach....rzucić cegłą drugim razem...podobno na Łomży chodzi opinia że obciach do tego lokalu w ogóle zaglądać
|
|
10
|
|
Jak widać z powyższych komentarzy jest spora grupa osłów w społeczeństwie, która do bycia obywatelem nie dorosła i dla której kanony dobrego wychowania i kultury są i będą obce. Kasta plebejuszy i cwaniakowatych szkodników, w których zakorzenione są prymitywne metody życia.
|
|
Widzę, że Ci co są za wywalaniem śmieci do byle jakiego śmietnika, są jeszcze małolatami i nie płacą rachunków na bank! Ja w czynszu za mieszkanie, jak i Wasi rodzice, mam wpisaną kwotę za wywóz śmieci. Jeżeli ktoś, jak ludzie ze Złotego Smoka robią to na osiedlach, a nie do pojemników przy restauracji(co jest zresztą obowiązkiem takie posiadać mając restaurację), to po prostu robią to nielegalnie i kosztem Waszych rodziców merak, m1ch4lina, Spiero, szczebiotka... Zrozumiecie, jak pójdziecie na Swoje ;) Wszyscy na mecz!
|
|
Po pierwsze właściciele może zamieszkują te osiedle ,wiec płacą za to także i mogą wyrzucać co im sie tylko podoba. Po drugie skąd wiecie że to śmieci ze Złotego Smoka? może to po prostu z domu...
|
|
proponuje zrobic zdjecie i przekazac do siedziby strazy miejskiej, zrobic ksero skargi i poprosic o pieczatke na owym ksero "wplynelo dnia" zeby gdzies nie przepadlo. troche zachodu ale moze tumany sie naucza
|
|
przestancie tak bluzgac, wstyd OGROMNY wstyd mi przynosicie!!!
|
|
podaj adres bo sam bym skorzystal
|
|
Autor: Kimmy (---.opera-mini.net) Data: 04-08-10 16:10 Po pierwsze właściciele może zamieszkują te osiedle ,wiec płacą za to także i mogą wyrzucać co im sie tylko podoba. No ty chyba żartujesz. Smieci "produkowane" w gospodarstwie domowym, a smieci z firmy to dwie różne rzeczy. Pomyśl jakby tak każdy kto ma swoją firmę wyrzucał śmieci np styropian ( zajmujący dużo miejsca), worki plastykowe po nawozach itp itd. hehe ale żeś palnął.
|
|
czy to ten sam co oblizywał łyżkę w czasie przygotowywania jedzenia dla klientow|? Pifpaf
|
|
widocznie bardzo mu smakuje i nie mógł się oprzeć !
|
|
Straż Miejska ma w swoich obowiązkach kontrolę , czy mieszkańcy i firmy mają umowy na wywóz śmieci i czy ilość pojemników jest właściwa do ilości produkowanych odpadów. Tak więc Panie Komendancie Straży Miejskiej , zachęcam do działania.
|
|
Ludzie weżcie się do pracy a nie w ciągu dnia pilnujecie śmietników. A może jakiś żal ,że nie było tam puszek aluminiowych?Bo w porządnym lokalu piwo jest w szkle.
|
|
Synek lub córeczka właścicieli Smoka utworzyła nowy nick , by się odgryzać.
|
|
Zamiast pisać głupoty pilnuj śmietnika...bo ci puszki wyzbierają.
|
|
Cos mi sie wydaje, ze ktos komus chce antyreklame zrobic...
|
|
Trzeba było od razu to zgłosić... Nie sądzę, że osoba, która wyrzucała te śmieci pojawi się znowu po tym szumie na forum.
|
|
własciciele nie zamieszkuja tego osiedla 100%
|
|
dziękuję za komentarze.Właśnie oto mi chodziło...miałam nadzieję że ten Pan z samochodu to przeczyta i już nigdy więcej nie będzie tego robił bo jak widać...chyba wszyscy o tym wiedzą.
|
|
ale jeżeli widziałeś to na 100% to możesz zgłosić do SM. Będzie kontrola, może faktycznie zabrakło pojemników;)
|
|
Na tego typu cwaniactwo należ natychmiast reagować. Dzwonić na policję lub straż miejską. Przecież to kradzież. Niedawno pod śmietnik na moim osiedlu przyjechał cwaniak z rejestracja BLM.... i przyczepka pełną worków ze śmieciami. Zanim wyładował ostatni worek była na miejscu policja.
|
|
oczywiście że tak, ja jestem za.
|
|
stac ich na otwarcie knajpy, a nie stac na wywoz smieci???????? ku r wa wstyd!!! jakbym takie cos widzial odrazu za telefon. rozumiem jesli ktos skads wraca- znad jeziora i tam nie bylo smietnika i u siebie na osiedlu wyrzuca, ok. sam tak robie, bo wole wyrzucic do swojego smietnika niz w las jak jakies buraki. zauwazysz to jeszcze raz to dzwon. niech sie ogarna. zarcie dobre, ale z tym przesadzili.
|
|
to nie bedziemy u nich kupwoac :)
|
|
Schabowy górą !!! ryż na pohybel !!!
|
|
szkielety psow i klacurów ? napadnij i kosą mu po plecach :D hadziaaaaa !!!
|
|
Od kilku dni wszystkie koty z pod domu znikły a taki byłem do nich przywiązany , szkoda ale sajgonki trzeba z czegoś robić. SCHABOWY GÓRĄ !!! RYŻ NA POHYBEL !!!
|
|
i co teraz tam sie dzieje ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |