poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ŚMIECIE ZE ZŁOTEGO SMOKA

juz kolejny raz widzę jak przy blokach na oś.Konstytucji zatrzymuje się srebrna skoda z LOGIEM ZŁOTEGO SMOKA....facet wysiada i do osiedlowych śmietników wyrzuca wory śmieci z tej "restauracji"!czy w takiej sytuacji trzeba powiadomić o tym fakcie STRAŻ MIEJSKĄ?jeśli sie nie mylę jest to karalne.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ŚMIECIE ZE ZŁOTEGO SMOKA

A co cię to interesuje ? W domu nie masz co robić. Martwisz się że twój limit wyczerpie? Zamontuj sobie zamek w smietniku i bedziesz miała na wyłączność :)

każdy mieszkający na osiedlu za to płaci.dlatego to mnie obchodzi...jak pisałam wcześniej, za wywożenie takiej ilości śmieci - zwłaszcza z restauracji - do osiedlowych śmietników dostaje się mandat w wysokości jeśli się nie mylę 300zł.

I to trzeba zgłosić i najlepiej zrobić fotke na dowód.

lepiej idź i poszukaj może jakaś niedogryziona sajgonka
się zapodziała do tego zupka vifon
i zrobisz sobie chiński wieczór pazico !
pompuj śmietanę !

Chłop ma racje przyjezdzają ludzie co nie płacą za wywóz śmieci na swoim podwórku a na czyjeść przyjezdzają i wywalają worami te swoje odpady ,raz zwrociłem uwage burakowi co przyjechał 5 worów śmieci wywala do mojego śmietnika, i to patrze popularne a to że właścicielka nie potrafi śmieci swoich dopilnować tylko wyrzucać po osiedlach to świadczy oniej i tej całej pseudo budce ;)

A żeś zabłysnoł, mało masz miejsca w śmietniku. Ja bym ci najchętniej przed drzwiami wysypał te śmieci wieśniaku

Trafna uwaga. Smietnik stawia się przy swoim budynku. Mnie też wkurzają ludzie, którzy wynoszą śmieci do innych niz swoje pojemników. Na osiedlach kolego to mieszkańcy konkretnego bloku płacą za wywóz.

nie gorszylabym sie tak , w sumie jezeli Lomza jest czysta i wywozone sa z niej smieci przez polska zaradnosc, to to jest najwazniejsze , a nie jakas tam zawisc

...nawet tanim kosztem śmieci podrzucać to świadczy jacy poważni i kulturalni ludzie z tych właścicieli...robić z siebie dziada na śmieciach....rzucić cegłą drugim razem...podobno na Łomży chodzi opinia że obciach do tego lokalu w ogóle zaglądać

10

Jak widać z powyższych komentarzy jest spora grupa osłów w społeczeństwie, która do bycia obywatelem nie dorosła i dla której kanony dobrego wychowania i kultury są i będą obce.
Kasta plebejuszy i cwaniakowatych szkodników, w których zakorzenione są prymitywne metody życia.

Widzę, że Ci co są za wywalaniem śmieci do byle jakiego śmietnika, są jeszcze małolatami i nie płacą rachunków na bank! Ja w czynszu za mieszkanie, jak i Wasi rodzice, mam wpisaną kwotę za wywóz śmieci. Jeżeli ktoś, jak ludzie ze Złotego Smoka robią to na osiedlach, a nie do pojemników przy restauracji(co jest zresztą obowiązkiem takie posiadać mając restaurację), to po prostu robią to nielegalnie i kosztem Waszych rodziców merak, m1ch4lina, Spiero, szczebiotka...
Zrozumiecie, jak pójdziecie na Swoje ;)

Wszyscy na mecz!

Po pierwsze właściciele może zamieszkują te osiedle ,wiec płacą za to także i mogą wyrzucać co im sie tylko podoba.

Po drugie skąd wiecie że to śmieci ze Złotego Smoka? może to po prostu z domu...

proponuje zrobic zdjecie i przekazac do siedziby strazy miejskiej, zrobic ksero skargi i poprosic o pieczatke na owym ksero "wplynelo dnia" zeby gdzies nie przepadlo. troche zachodu ale moze tumany sie naucza

przestancie tak bluzgac, wstyd OGROMNY wstyd mi przynosicie!!!

podaj adres bo sam bym skorzystal

Autor: Kimmy (---.opera-mini.net)
Data: 04-08-10 16:10

Po pierwsze właściciele może zamieszkują te osiedle ,wiec płacą za to także i mogą wyrzucać co im sie tylko podoba.

No ty chyba żartujesz. Smieci "produkowane" w gospodarstwie domowym, a smieci z firmy to dwie różne rzeczy. Pomyśl jakby tak każdy kto ma swoją firmę wyrzucał śmieci np styropian ( zajmujący dużo miejsca), worki plastykowe po nawozach itp itd.

hehe ale żeś palnął.

czy to ten sam co oblizywał łyżkę w czasie przygotowywania jedzenia dla klientow|?

Pifpaf

widocznie bardzo mu smakuje i nie mógł się oprzeć !

Straż Miejska ma w swoich obowiązkach kontrolę , czy mieszkańcy i firmy mają umowy na wywóz śmieci i czy ilość pojemników jest właściwa do ilości produkowanych odpadów. Tak więc Panie Komendancie Straży Miejskiej , zachęcam do działania.

Ludzie weżcie się do pracy a nie w ciągu dnia pilnujecie śmietników.

A może jakiś żal ,że nie było tam puszek aluminiowych?Bo w porządnym lokalu piwo jest w szkle.

Synek lub córeczka właścicieli Smoka utworzyła nowy nick , by się odgryzać.

Zamiast pisać głupoty pilnuj śmietnika...bo ci puszki wyzbierają.

Cos mi sie wydaje, ze ktos komus chce antyreklame zrobic...

Trzeba było od razu to zgłosić... Nie sądzę, że osoba, która wyrzucała te śmieci pojawi się znowu po tym szumie na forum.

własciciele nie zamieszkuja tego osiedla 100%

dziękuję za komentarze.Właśnie oto mi chodziło...miałam nadzieję że ten Pan z samochodu to przeczyta i już nigdy więcej nie będzie tego robił bo jak widać...chyba wszyscy o tym wiedzą.

ale jeżeli widziałeś to na 100% to możesz zgłosić do SM. Będzie kontrola, może faktycznie zabrakło pojemników;)

Na tego typu cwaniactwo należ natychmiast reagować. Dzwonić na policję lub straż miejską. Przecież to kradzież.
Niedawno pod śmietnik na moim osiedlu przyjechał cwaniak z rejestracja BLM.... i przyczepka pełną worków ze śmieciami. Zanim wyładował ostatni worek była na miejscu policja.

oczywiście że tak, ja jestem za.

stac ich na otwarcie knajpy, a nie stac na wywoz smieci???????? ku r wa wstyd!!! jakbym takie cos widzial odrazu za telefon. rozumiem jesli ktos skads wraca- znad jeziora i tam nie bylo smietnika i u siebie na osiedlu wyrzuca, ok. sam tak robie, bo wole wyrzucic do swojego smietnika niz w las jak jakies buraki.

zauwazysz to jeszcze raz to dzwon. niech sie ogarna. zarcie dobre, ale z tym przesadzili.

to nie bedziemy u nich kupwoac :)

Schabowy górą !!! ryż na pohybel !!!

szkielety psow i klacurów ?
napadnij i kosą mu po plecach :D hadziaaaaa !!!

Od kilku dni wszystkie koty z pod domu znikły a taki byłem do nich przywiązany , szkoda ale sajgonki trzeba z czegoś robić. SCHABOWY GÓRĄ !!! RYŻ NA POHYBEL !!!

i co teraz tam sie dzieje ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org